To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Autostopem przez galaktykę - MUSICIE TO ZOBACZYĆ !!!

nureczka - 19 Wrzeœśnia 2014, 11:40

konopia napisał/a
Tak więc dla każdego coś innego.

Generalnie o to mi właśnie chodzi. Wybór vs przymus.

Fidel-F2 - 19 Wrzeœśnia 2014, 11:41

nureczka, stworzyłaś problem, który teraz rozwiązałaś. :omg:
nureczka - 19 Wrzeœśnia 2014, 11:47

Fidel-F2, jak zwykle sprowadzasz dyskusję do poziomu osobistych inwektyw.
Kruk Siwy - 19 Wrzeœśnia 2014, 11:48

Fidel-F2, do domu!
Fidel-F2 - 19 Wrzeœśnia 2014, 11:57

@nureczka

Znaczy, która to osobista inwektywa dotyczy Ciebie osobiście? Używasz tego samego mechanizmu co w dyskusji, półprawdy i fakty wygodne, niewygodnych nie zauważasz. I powyższa insynuacja jest mocno nieelegancka, pomijając fakt, że nieprawdziwa.

Najpierw nadinterpretujesz wypowiedzi chłopaków, którzy nigdzie nie powiedzieli, że ich pogląd ma być ustawowo obowiązujący, po czym sama wrzucasz pomysł który ma być ustawowo obowiązujący. Nieuprawnienie przyklejasz ten pomysł do ich wypowiedzi i obrzucasz ich odium samców, egoistów i zacietrzewionych ćwoków którzy nie zasną jeśli nie kopną kobiety w nerkę. I na koniec stawiasz się w glorii i chwale jedynej sprawiedliwej która da masom Wybór. Ergo stworzyłaś problem, który potem rozwiązałaś a teraz wyciągasz rękę po wynagrodzenie. No ale po drodze trafił się problem w postaci Fidela.

edit

Kruku, lepiej nureczkę byś do domu zagonił. Podłogi macie wypastowane?

Kruk Siwy - 19 Wrzeœśnia 2014, 12:42

Fidelito pacnij się w czoło. Jak się spotkamy w realu to cosik ci powiem na ucho. Ucho to mocno ci sczerwienieje.
Fidel-F2 - 19 Wrzeœśnia 2014, 12:50

To będziesz musiał się bardzo postarać. I nie mam pojęcia czemu mam się pacać. Adresat Ci się pomylił jak sądzę. Rozumiem, że jesteś w niekomfortowej sytuacji. Ale nie wiem czy rozdmuchiwanie to dobra strategia.
Kruk Siwy - 19 Wrzeœśnia 2014, 13:04

Fidel-F2, nie będę i nie muszę się starać. A p- nięcie się w czoło niejednemu pomogło. Tobie zalecam z całą powagą.
nureczka - 19 Wrzeœśnia 2014, 13:05

Fidel-F2 napisał/a
Znaczy, która to osobista inwektywa dotyczy Ciebie osobiście?

na przykład ta:

Cytat
nureczka, stworzyłaś problem, który teraz rozwiązałaś. :omg:

albo ta:

Fidel-F2 napisał/a
Najpierw nadinterpretujesz wypowiedzi chłopaków, którzy nigdzie nie powiedzieli, że ich pogląd ma być ustawowo obowiązujący, po czym sama wrzucasz pomysł który ma być ustawowo obowiązujący. Nieuprawnienie przyklejasz ten pomysł do ich wypowiedzi i obrzucasz ich odium samców, egoistów i zacietrzewionych ćwoków którzy nie zasną jeśli nie kopną kobiety w nerkę. I na koniec stawiasz się w glorii i chwale jedynej sprawiedliwej która da masom Wybór. Ergo stworzyłaś problem, który potem rozwiązałaś a teraz wyciągasz rękę po wynagrodzenie. No ale po drodze trafił się problem w postaci Fidela.

Poza tym, czytaj ze zrozumieniem.

dalambert - 19 Wrzeœśnia 2014, 13:05

Fidel-F2, Kruk Siwy, huha krew gra, niechaj Foru zna jakich synów ma :D
Kruk Siwy - 19 Wrzeœśnia 2014, 13:10

Ja dalciu znudzony jestem, i nie chce mi się pisać Whichera, generalnie nawet drobna pyskówka z naszym ostatnim forumowym enfant terrible jest dobrym pretekstem by tego nie robić.
dalambert - 19 Wrzeœśnia 2014, 13:12

Kruk Siwy, no tak,czyli Kruczek do domu i klawiatury :D :!:
Kruk Siwy - 19 Wrzeœśnia 2014, 13:17

Wolałbym Kruczkowski niż Kruczek, ale niech ci będzie.
dalambert - 19 Wrzeœśnia 2014, 13:20

Kruk Siwy," Niemcy" Ci się marzą, czy "Pierwszy dzień wolności" :wink:
Fidel-F2 - 19 Wrzeœśnia 2014, 13:39

Kruk Siwy napisał/a
Tobie zalecam z całą powagą.
To alboś pijany albo zmęczony bo czytanie ze zrozumieniem Ci szwankuje i to mocno. W efekcie powagę swoją na pośmiewisko wystawiasz.

nureczka, razem pijecie? Rozumiesz pojęcie inwektywy? Bredzisz jak potłuczona (nie, to też nie jest inwektywa, btw, odsyłam do SJP), ale na zdrowie. Póki co przedstawiłem fakty, Ty w dyskusji ze mną używasz jako głównego narzędzia wycieczek personalnych. Oczywiście nie przeszkadza Ci to czynić z tej metody zarzutu wobec mnie co jest już podwójnie śmieszne. Generalnie prosiłbym o zaniechanie jednej jak i drugiej działalności. Nie wiem czy jest sens oczekiwać przeprosin za te występki. Ale przez chwile pozostanę naiwny i jednak będę się spodziewał.

Kruk Siwy napisał/a
generalnie nawet drobna pyskówka z naszym ostatnim forumowym enfant terrible jest dobrym pretekstem by tego nie robić.
z nureczką też się pokłóciłeś?
dalambert - 19 Wrzeœśnia 2014, 14:07

stanowczo zalecam wpisanie Fidela-F2, do Rejestru Zabytków, trzeba go wziąć pod ochronę :D
Fidel-F2 - 19 Wrzeœśnia 2014, 14:11

Potrzebujesz tam towarzystwa?
nureczka - 19 Wrzeœśnia 2014, 14:31

dalambert napisał/a
stanowczo zalecam wpisanie Fidela-F2, do Rejestru Zabytków, trzeba go wziąć pod ochronę :D

Ależ on już wzięty pod ochornę. Każdy inny użytkownik zostałby upomniany przez Moderację, a w przypadku Fidela cisza.
W związku z przejściem dyskusji na poziom nieakceptowalny, kończę udział w dyskusji.

Fidel-F2 - 19 Wrzeœśnia 2014, 14:34

Ach jakie to urocze i jak pasujące do obrazu. Narobić smrodu i z wyrzutem patrzeć na innych. Ty też musisz być pod ochroną bo jakoś nie zostałaś upomniana. Och, czyżbyśmy wszyscy w rezerwacie żyli?
nureczka - 19 Wrzeœśnia 2014, 14:49

Gdyby ktoś jeszcze, podobnie jak Fidel, miał kłopot z interpretacją:
1. Padło stwierdzenie, że przyczyna updaku cywilizacji jest zmiana tradycyjnego modelu rodziny na partnerski
2. W związku z tym, przytoczyłam równie absurdalny przykład, że przyczyna updadku cywilizacji jest zniewieścienie mężczyzn spowodwane brakiem brakiem zasadniczej służby wojskowej.
3. Moja wina, nie namalowałam pierdyliona uśmieszków, ironia nie została dostrzeżona.
4. Mimo że otwartym tekstem napisałam, że to była ironia, panowie jak jeden mąż zaczęli obalać rzeczoną teorię. W zacietrzewieniu wielkim na sprostowanie nie zwrócono uwagi. Nieco mnie to ubawiło.
5. Fidel zaczął fidelować.

Fidel-F2 - 19 Wrzeœśnia 2014, 14:53

co jest nieprawdą, jako że fakty niewygodne, tradycyjnie przeoczyłaś
Martva - 19 Wrzeœśnia 2014, 14:53

Myślę że następnym razem pierdylion uśmieszków może uratować sytuację ;)

A teraz idźcie na spacer albo przenieście się z tą jakże uroczą dyskusją na pw, ładnie proszę.

Fidel-F2 - 19 Wrzeœśnia 2014, 14:56

ok, ale wcześniej byłby miły komentarz z przeprosinami
Goria - 19 Wrzeœśnia 2014, 16:38

Luc du Lac napisał/a
z całym szacunkiem nureczka...

ale co ty bredzisz ?
dryl wojskowy polega na złamaniu indywidualności, i wtłoczeniu pozostałości z niej w pewne ramy. To się nazywa tresura.

oj bo teraz wszędzie sami indywidualiści biegają. I każdy taki indywidualny i myśliciel, że dusi się w rodzinie, a prośba o odkurzenie, czy posprzątanie po sobie, to jest reżim i naruszenie przestrzeni osobistej. :lol:

Luc du Lac napisał/a
z całym też szacunkiem, ale przy facecie z dawnych czasów to miałabyś przytoczony przez thinspoona poradnik, wytłoczony w głowie - a twoim jedynym problemem byłoby sprawianie przyjemności swojemu samcowi oraz wychowywania potomstwa
i zapewniam Cię, że wielu facetów też tęskni za takimi czasami, i ma wrażenie że coś poszło nie tak.

Ja też chce dawnych czasów! Ale nie tych nowszych dawnych, tylko matriarchatu :) może to ułuda, ale pomarzyć można :)

Fidel-2 z tego co czytam to wynika, że przeprosiny powinny być obustronne.

Martva - 19 Wrzeœśnia 2014, 17:26

A wracając do tematu. Chyba na razie nie mam siły :mrgreen:
Ziuta - 19 Wrzeœśnia 2014, 17:37

Ja wytrzymałem. Ale mam poczucie niesmaku, jakbym się z naśmiewał z czyjejś choroby. :(
Martva - 19 Wrzeœśnia 2014, 17:41

Obawiam się, że podstawową chorobą w tym przypadku może być wybiórcza głuchota.
Ziuta - 19 Wrzeœśnia 2014, 17:44

Albo tak się nudziłem, że popadłem w perwersję :mrgreen:
Jak ta saga wyjdzie, chociażby ta pierwsza część pierwszego tomu, to będzie żenada dekady.

Martva - 19 Wrzeœśnia 2014, 17:48

Odpisałam z rozpędu w temacie :)
thinspoon - 19 Wrzeœśnia 2014, 17:49

No i teraz nie wiem czy to na poważnie czy ktoś sobie jaja robi.

Partner forum