To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Zadomowienie - powitania na forum - Biją :)

Kruk Siwy - 7 Wrzeœśnia 2006, 12:02

Moja pani teraz we Finlandii przebywa. To co mówi o Finach, Finlandii Helsinkach oraz panujących tam obyczajach... no naprawdę damie takie słowa nie przystoją. A jej w tym przypadku łatwo przychodzą. No i jeszcze brak nocy albo jej nadmiar.
Sam mniód
Tam powinni po śmierci w ramach kary zsyłać...

Albion - 7 Wrzeœśnia 2006, 12:12

Nożem i widelcem w części witalne witam wszystkie Gollumy!!! :wink:
I jeszcze kijem golfowym poprawię po nerach, co by tak łatwo się nie wywineli!

E tam, Finlandia ładna, tylko im się nieco tryb dzienno-nocny rozregulował :mrgreen:

Kruk Siwy - 7 Wrzeœśnia 2006, 12:14

Albion, może dla turysty chłopie. Spróbuj tam pożyć i popracować. Jak ktoś powie, że Polacy i Rosjanie dużo piją to ich zabiję śmiechem. I zaproponuję coby pojechał fińczyków finiaków nooo tych pijusów zobaczyć.
Albion - 7 Wrzeœśnia 2006, 12:21

Trza coś z tym zrobić - niszczą nam wypracowaną latami renomę a i w honor godzą niegodziwie :wink:

Wiesz stary jak to mówią - lepiej tam gdzie nas nie ma - a co do szarych realiów to się nie kłócę, nie znam. Twoja Pani tam pracuje, czy turystycznie? Choć sądząc z tego co piszesz, to raczej rabota.

dareko - 7 Wrzeœśnia 2006, 12:33

Przypomnial mi sie stary dowcip o Finach :)

Siedzi dwoch finow i pija razem. Pija i nic nie mowia. Pija tak w milczeniu jeden dzien, drugi dzien, trzeci... Wreszcie po kilku dniach picia jeden Mowi:
- Ladna dzis pogoda.
A drugi na to:
- Stary, pijesz czy gadasz?

Kruk Siwy - 7 Wrzeœśnia 2006, 12:51

Albion, no właśnie.dareko, słusznie gada. Nie zamierzam się ścigać z Finami, jeszcze mi resztki wątroby miłe. Zresztą nie tylko o picie chodzi...
A moja kobieta w robocie tam jest. Hotele, żywienie, ta przemiła i kompetenta obsługa no naprawdę... niech ich fiński dunder świśnie.
Już dwa razy Aga zaliczyła szpital bynajmniej nie żywiąc się byle gdzie. Ostatnio na własne ryzko struła się pieczenią z renifera... w renomowanej restauracji.
Teraz zabrała zupki w proszku i paszteciki. Sama sobie będzie gotować...
O reszcie uroków Fińlandii pogadamy przy jakimś ognisku albo w pubie bo bez słów barwnych opis traci 90% uroku.

Albion - 7 Wrzeœśnia 2006, 12:56

No tak :)
Dunadan - 7 Wrzeœśnia 2006, 13:23

Wezcie nic mi nie mowcie o piciu... wiecie ile tu piwo kosztuje?... 4 zeta. I to jakis zwykly sikacz w stylu 4% alkoholu... na szczescie babcia ma mi przeslac wisniowa nalewke wlasnej roboty...
Kurku, pozdrow swoja dame w Finalndii ode mnie :D ja na razie jadam an stoslowce i zyje ( choc zarcie na stolowkach jest tansze jak w Polsce... :shock: ).
Mimo wszystko czuje sie zbity :)

Kruk Siwy - 7 Wrzeœśnia 2006, 14:24

Dunadan, KTO CIĘ ZBIŁ? Jeżeli my to ok, jeżeli finowie to miarka się przebrała. Organizujemy karną ekspedycję. mawete generałem, ja mogę byc od propagandy (sukcesu) resztę stanowisk obsadzi się forsując Bałtyk.
Trzymaj sie ciepło w tym "uroczym" kraju. Pozdrowienia przekażę, jeszcze dzisiaj.

Fidel-F2 - 7 Wrzeœśnia 2006, 14:35

Ja bym im zajął tylko zakłady NOKIA Corporation, reszte niech sobie zachowają.
Ixolite - 7 Wrzeœśnia 2006, 14:36

Finowie i Szwedzi mają chyba najprężniej działający przemysł bimbrowniczy w Europie, a to tylko dzięki "ochronnym" przepisom. Życie w trzeźwości i takie tam :)
dareko - 7 Wrzeœśnia 2006, 14:39

Kruk Siwy, wzywales do broni!!! Pakuje wiatrowke i zaczynam pompowac ponton!!!!! Na Fina!! :twisted:

Ma ktos porzyczyc finke? Ja mam tylko finski noz do filetowania ryb :)

Kruk Siwy - 7 Wrzeœśnia 2006, 14:47

Na bój! Na bój krwawy! Oto przed nami zagłębie bimbrownicze Europy! Bij! Bij! Bij!
(W końcu nazwa wątku zobowiązuje) Tylko niewiasty tam... hm. Mało przystojne. Weźmiemy własne!

Narodowy sport Finów to: rzut babą. Znaczy własną ślubną w zaspę, Autentyk!

Albion - 7 Wrzeœśnia 2006, 15:00

Dareko finki u mnie niet, ale za to mogę ci kij bejsbolowy rodzimej produkcji pożyczyć - porządne twarde drewno, w środku drut zbrojony, rękojeść z metalu, dla niepoznaki taśmą izolacyjną owinięta, w sam raz na Fina :twisted:
A z twoim nożem to idealnie się zgra - najpierw się przecie ogłusza, potem filetuje. :wink:

Panowie to ja pakuję Whiskas - no może wezmę ze trzy puszki, bo Kruk pisze, że żarcie tam niezbyt, więc może nie być czym zakąsić - i możemy płynąć....

Aga - 7 Wrzeœśnia 2006, 15:56

Kruk Siwy:
Cytat
Tylko niewiasty tam... hm. Mało przystojne.

Może to od regionu zależy? ;) Bo z Finkami miałam kilka razy styczność i wszystkie były ładne. Jasne, nie znam ich tak wielu, ale jednak ;)

Kruk Siwy - 7 Wrzeœśnia 2006, 15:59

Aga, na kobitki zwracałaś uwagę? Nie żebym coś sugerował... A tak odrobinkę bardziej serio to i wśród Lapończyków ładny egzemplarz znaleźć można. Chodzi o średnią krajową, o to co widzi się na ulicach.
Zresztą de gustibus...

Aga - 7 Wrzeœśnia 2006, 16:04

No nie... Ciągle coś sugerują ;) Raz kanibalizm, raz... ekhm, nadmierne zainteresowanie własną płcią... Co do średniej krajowej ciężko mi się wypowiadać, bo w Finlandii nie byłam. Może to były te wyjątki?
Albion - 7 Wrzeœśnia 2006, 16:49

Nie ma kobiet brzydkich tylko czasem wódki brak - może właśnie dlatego Finowie są największym jak to Kruk ujął, zagłębiem bimbrowniczym w Europie :wink:
Studnia - 7 Wrzeœśnia 2006, 16:50

Pójdziem na bój,
na bój, towarzyszu mój... (zakłada buty wojskowe i ściąga siekierke ze ściany)
W 1944 ruskie dali finom rade to i my damy teraz...
QCF i QZF* i do przodu!

* Qu Zagładzie Finów

Nexus - 7 Wrzeœśnia 2006, 20:22

Problem kobiet w Skandynawii jest ogólnie znany. A związane to musi być z genami.. cycuś ;) ... generalnie do lat osiemnastu są piękne, a potem przyspieszony proces brzydnięcia... dlatego Wikingowie tyle zwiedzali świata :) Dlatego Słowianki są w cenie, bo urodę trzymają aż do końca! Zdrowie Polek! :mrgreen: (choć to nie ten wątek)....
A coby offtop nie był... gdzie jakiś gollum się czai? Damy radę nawet ich zgrai! :D

elam - 7 Wrzeœśnia 2006, 21:47

laza gollumy paskudne po forum a przywitac sie nie przyjda. niech no ja ttylko jakiegos dorwe, to zobaczy, finska jego twarz !!
dareko - 7 Wrzeœśnia 2006, 22:14

Studnia, Dali rade ale jakim wysilkiem, nie popelniajmy bledow armi czerwonej, nie lekcewazmy przeciwnika. Kazden ma miec finke i wiatrowke, jak kto ma pancerfausta to tez niech wezmie :)
A tak powaniej, to za ta wojne to im sie szacuneczek nalezy.

Daciuch - 7 Wrzeœśnia 2006, 22:29

Ja mam finke:) tylko nikomu nie dam... to juz zabytek jakies 70 lat ma:)
Studnia - 7 Wrzeœśnia 2006, 22:37

dareko
Cytat
A tak powaniej, to za ta wojne to im sie szacuneczek nalezy

I nikt nie twierdzi inaczej. Rosjanie dali rade tylko dzięki przewadze liczebnej. Ale jakim kosztem...

elam - 7 Wrzeœśnia 2006, 22:38

o, O ! !
hajda na fina !!!!

bic !!!
ciac!!
siekac!!
rznac!!

dareko - 7 Wrzeœśnia 2006, 22:40

elam, jadlas ostatnio cos po polnocy? :twisted:
Dunadan - 8 Wrzeœśnia 2006, 09:58

Jak rozpetalem III Wojne Swiatowa...
Nie no, mnie chodzilo ze czuje sie zbity przez was. No ponownie, ze wrocilem itd... Ale skoro juz jest ta wojna to ja moge zorganizowac dywersje - a nawet zostac przywodca sekty i namawiac ludzi do samobojczych atakow - problemw tym ze oni tu nie maja wiekszych zbiorowisk ludzi ani wiekszych budynkow :/ A co do Rosjan atakujacych finlandie - to z tego co wiem mieli sporo klopotow z Karelia :D
Co do Finek... no...hmm... trzeba szukac a znajdziecie :D poza tym przyznam sie szczerze tu jest taka masa studentow z calego swiata ze finowie to tylko jakis promil :D
A skoro juz jestesmy przy promilach - ja tam nie wiem jak oni, finowie znaczy sie, moga wydawac takie ilosci pieniedzy na picie... to wprost niebywale! co wiecej: wiecie ze nie widzialem jeszcze sklepu z alkoholem?...

Kruk Siwy - 8 Wrzeœśnia 2006, 10:04

Rany, ale ten zbity Dunadan, pijany bez przerwy być musi. Ja przestaję widzieć sklepy monopolowe dopiero około litra wypitego, znaczy tuż przed zwałką.
Patton - 8 Wrzeœśnia 2006, 10:08

No to jestem wśród swoich :D
Kzytam "zasady na forum", klikam w ten temat gdzie trzeba sie przywitać, a tu "Biją" :lol:
Co wiecej daje na ostatnia strone a tu sie wojenka szykuje, ze hoho!
Ale wiecie, z Finami nie ma łatwo. Lasy, mrozy i twardzi ludzie :)

Witam :)

Albion - 8 Wrzeœśnia 2006, 10:14

Podejrzewam raczej, żę to Finowie oszczędzają i zamiast chodzić do pośrednika, inwestują bezpośrednio w rozwój bimbrownictwa :wink:

No, no, my tu gadu, gadu, a tu mięso armatnie samo się zgłasza i jaszcze na Fina się z nami panowie wybiera. No to ja Pattona dopasuję nieco do lufy pancerfausta Kruka swoim bejsbolem :twisted:
Myślę, że przed Finami nieco potrenować by się przydało!!! Kupą Panowie!!!
Prać dziada!!!

Partner forum