To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Blogowanie na ekranie - Rooshoffy blogasek Martvuni

Martva - 29 Lutego 2008, 10:19

ilcattivo13 napisał/a
A Driada czy inna nimfa słabo mi się z jedzeniem kojarzy...

Ale to już będzie inna seria, nie będzie aż tak kolorowo, bardziej monochromatycznie i zwiewnie.

joe_cool napisał/a
Panache to fajne są?

Fajne, ale nie wszystkim w nich dobrze. One mają dużo szersze 'U' fiszbin i niektórym koniec fiszbin ląduje na plecach. Nie miałam okazji mierzyć, niestety.

A Aragona widziałam na zdjęciu w innej wersji kolorystycznej (czerwono-czarny, śliczniasty)

joe_cool napisał/a
nie, H nie kupię, jeszcze nie czuję się na siłach zmierzyć z takim rozmiarem

Pamiętaj że między G a H jest jeszcze GG ;) Miska za mała o o jeden rozmiar może być do przeżycia, ale o dwa... zresztą jak chcesz.

BTW widzieliście ostatni odcinek Stanikomanii?

corpse bride - 29 Lutego 2008, 10:48

dobry odcinek :)
ilcattivo13 - 29 Lutego 2008, 11:17

Martva napisał/a
... i zwiewnie.

Będą zrobione z "ciulu"? ;P:

EDIT: Chyba cofnę to pytanie. Nie chcę przegiąć... :wink:

Martva - 29 Lutego 2008, 11:29

Z szyfonowej wstążeczki, częściowo.
A jako wielbiciel katapult to chyba lubisz przeginać :twisted:

ilcattivo13 - 29 Lutego 2008, 11:30

o, widzę że wracamy do mojego ulubionego tematu :D
Martva - 29 Lutego 2008, 12:15

Zrobiłam sobie właśnie serię różowych zdjęć, na cześć Adanedhela ;) Aparat wyczuł intencje i wszystkie mogłyby posłużyć jako ilustracja hasła 'Światło widzę'.
poza tym:
a/jestem gruba
b/chyba sobie muszę kupić lizaka, bo tak same z siebie są mało różowe z charakteru.

Kasiek - 29 Lutego 2008, 12:16

Ja też jestem gruba :) I jest fajnie :)
Martva - 29 Lutego 2008, 12:30

Jak dla mnie, to trochę grubości mogłoby mi zejść z talii i ud i wleźć we włosy i rzęsy, o :)

Idę robić placki ziemniaczane. Łaciaty nie przyszedł powiedzieć że chce iść na spacer, biedny łaciaty. Przydałoby sie go do weta zawieźć, ale nie ma kto tego zrobić - Tata jest chory i pewnie pójdzie się położyć jak tylko wróci z pracy :/

Navajero - 29 Lutego 2008, 12:33

Ja z pewną nieśmiałością, w kwestii bieliźnianej... Potrzebuję nazw kilku firm ( takich bardziej exclusive) odnośnie damskich ekhmm... majteczek :) No Lejaby, to sam wiem, ale poza tym? Aha, potrzebne mi to do tekstu ;P:
Kasiek - 29 Lutego 2008, 12:38

Taaaaaaaaaaaaa....
Martva - 29 Lutego 2008, 12:38

Ykhm, nie mam zielonego pojęcia, nie znam się na majtkach ;) spytaj corpse bride u niej na blogu, chociaż tutaj tez sie pojawia ;)
Najbardziej exclusive firma bieliźniana jaka mi się kojarzy, chociaż bardziej ze stanikami (a jak) to Rigby & Peller jeśli to Ci coś pomoże ;) ale nie wiem jak z rozpoznawalnością marki.

Navajero - 29 Lutego 2008, 12:45

Martva napisał/a
spytaj corpse bride u niej na blogu, chociaż tutaj tez sie pojawia ;)

Jasne, najlepiej w dziale ogłoszeń ;)
Martva napisał/a

Najbardziej exclusive firma bieliźniana jaka mi się kojarzy, chociaż bardziej ze stanikami (a jak) to Rigby & Peller jeśli to Ci coś pomoże ;) ale nie wiem jak z rozpoznawalnością marki.

Sprawdzę, dzięki. Może ktoś jeszcze coś dorzuci :)

Dunadan - 29 Lutego 2008, 12:58

Martva,
Cytat
a/jestem gruba

Zacznij biegać ;P: chudsza nie będziesz ale się będziesz lepiej czuć :mrgreen:
Co do fotki - trochę przepalona jest...

Martva - 29 Lutego 2008, 13:02

Nie widziałeś pozostałych, nie wiesz co to jest 'przepalona' ;P:
Dunadan - 29 Lutego 2008, 13:05

Martva, pozostałe to pewnie high-key http://pl.wikipedia.org/wiki/Technika_high-key :mrgreen:
corpse bride - 29 Lutego 2008, 13:09

ja się na ekskluziw nie znam. ostatnio się zaopatrzyłam na rok w victorias secret. to chyba nie ekskluziw, ale znana i ceniona marka, dobrze uszyte majtole. i każdy wie, o co chodzi. no i intimissimi mi przychodzi na myśl, mają bardzo ładne rzeczy czasem.
Martva - 29 Lutego 2008, 13:09

O laboga, fotograficzny bełkot.
Ale taaaak, przyjmijmy że efekt białych plam na mojej twarzy i futrze rudego był zupełnie zamierzony ;P:

corpse: ale jakaś taka firma z cenami na których widok normalnemu człowiekowi szczęka opada, nie kojarzysz czegoś?

corpse bride - 29 Lutego 2008, 13:13

ale się wcięłam... a zdjęcie jest bardzo wporz, tylko różu w nim mało. można by go nazwać 'portret przy upadku meteorytu' albo 'portret przy wybuchu bomby atomowej'.
Martva - 29 Lutego 2008, 13:17

Jak to mało, mam różowy sweterek i różową spódniczkę, i różowe kocię (no, prawie ;) )
Kasiek - 29 Lutego 2008, 13:20

A mnie się przepalone zdjęcia bardzo podobają. Bardzo bardzo. Do tego stopnia, że czasem tak nawet nieprzepalone obrabiam, żeby na przepalone wyglądały :) Ale co tam, ja tylko ruda wariatka jestem :P
corpse bride - 29 Lutego 2008, 13:52

Martva napisał/a
ale jakaś taka firma z cenami na których widok normalnemu człowiekowi szczęka opada, nie kojarzysz czegoś?

no właśnie nie :| moje zainteresowanie majtkami jest czysto pragmatyczne.

GrapeVine - 29 Lutego 2008, 15:41

Kasiek napisał/a
A mnie się przepalone zdjęcia bardzo podobają. Bardzo bardzo. Do tego stopnia, że czasem tak nawet nieprzepalone obrabiam, żeby na przepalone wyglądały

Ja też tak robię ;P:

Martva, bardzo ładne zdjęcie, takie natchnione, niewinne :) jak Dama z Łasiczką

corpse bride - 29 Lutego 2008, 15:59

raczej któraś tam maria magdalena :D
Martva - 29 Lutego 2008, 16:00

Kasiek napisał/a
Do tego stopnia, że czasem tak nawet nieprzepalone obrabiam, żeby na przepalone wyglądały

A ja się zupełnie, ale to zupełnie nie znam na fotografowaniu i obrabianiu. Umiem zmienić rozmiar i podciągnąć kolory, i tyle ;)

Kasiek napisał/a
Ale co tam, ja tylko ruda wariatka jestem :P

No weź! Jakie 'tylko', co to ma być że 'tylko'?

corpse bride napisał/a
moje zainteresowanie majtkami jest czysto pragmatyczne.

No właśnie moje też, one są takie mniej problemowe i nie budzą we mnie emocji ;) Prada nie robi majtek? Majtki od Prady brzmią nieźle ;P:

GrapeVine napisał/a
Martva, bardzo ładne zdjęcie, takie natchnione, niewinne

:oops: Hi hi :) jak pogodzę się z faktem że wyglądam grubo i mam głupią minę, to wrzucę większą wersję ;)

EDIT:corpse, jaka Maria Magdalena? Z kotem? :shock:

corpse bride - 29 Lutego 2008, 16:03

a kto ci robił te zdjęcia? kot, siostra czy samowyzwalacz?

edit: oj, kot to szczegół. o włosy i natchnienie mi chodzi. z resztą po namyśle zmieniam zdanie. raczej jak jakaś mistyczka typu teresa od czegoś tam albo gemma jakaś tam.

Martva - 29 Lutego 2008, 16:05

Samowyzwalacz, jak zwykle :)

EDIT: natchniona i mistyczna, rany. a ja proste dziecko internetu jestem :>

ihan - 1 Marca 2008, 11:43

dareko napisał/a
ihan napisał/a
A nad wegetarianizmem sie zastanawiam i pewnie kiedyś tak skończę, jeśli będę chciała być uczciwa wobec siebie.

Moglabys rozwinac? To interesujace jest.

[quote="ihan"]
Rozwinę, gdy będę mieć chwilę czasu ;)
Zgodnie z obietnicą, chwila czasu się znalazła - zapraszam do luźnych rozmów.

Kasiek - 1 Marca 2008, 12:04

Chyba nie mogłabym tak od razu zostać wegetarianką. Bez mięska po prostu jestem głodna. Ale to pewnie kwestia przyzwyczajenia. Trochę czasu na zmniejszanych porcjach i jakoś by poszło.
Tylko kurczę, mi mięsko smakuje. Kurczaczek, cielęcinka, rybki....

GrapeVine - 1 Marca 2008, 13:03

Ja mam odwrotnie, mięso mnie odstręcza, szczególnie jego surowa postać (co od razu sobie wyobrażam widząc wyroby mięsopodobne), jednak próbuję się przemóc i śladowe ilości przetworzonych produktów dodaję dla niepoznaki do posiłków (np parówkę), wszak nie zawsze jest możliwość żeby jeść szpinak
ihan - 1 Marca 2008, 13:13

Grape, a możesz zdradzić jakie to wartościowe składniki oprócz tłuszczu i dodatków smakowych mieszczą się w parówkach?

Partner forum