To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Blogowanie na ekranie - Rooshoffy blogasek Martvuni

Anonymous - 28 Lutego 2008, 13:21

Kasiek, a chcesz odsprzedawać?
Kasiek - 28 Lutego 2008, 13:21

Oj no wiem, wiem... to dla eksperymentu mialo być. Jeszcze mnie to G przerażało. Teraz już nie przeraża. Gorzej że chcę TO

http://allegro.pl/item314...ringi_r_m_.html

A to 70D

Ale cóż... taki stanik teraz nosze :D

Martva - 28 Lutego 2008, 13:35

corpse napisał/a
i see :)
chciałam sobie unaocznić to 65f.

Ale Kasiek nie ma 65F, tylko angielskie 65FF-G ;) Polskie 65F jest na 89, o ile mi się coś nie potentegowało. Chcesz sobie unaocznić jej biust, to wyobraź sobie mój, a potem odejmij kilka cm pod i dodaj je w ;) ;P:

Takie gorsety to nie jest rzecz dla biuściastych, miałam fazę na gorset jakiś czas, przejrzałam allegro i stwierdziłam ze to będzie śliczny spłaszczacz i tyle. Wolałabym taki z miseczkami, ale znalazłam cały jeden model, i jeszcze każdy sprzedawca pisał inną ilość centymetrów w 'rozwinięciu' rozmiaru i stwierdziłam ze nie będę ryzykować. A szkoda, bo całkiem ładny był.

corpse bride - 28 Lutego 2008, 20:57

Martva napisał/a
Ale Kasiek nie ma 65F, tylko angielskie 65FF-G Polskie 65F jest na 89, o ile mi się coś nie potentegowało. Chcesz sobie unaocznić jej biust, to wyobraź sobie mój, a potem odejmij kilka cm pod i dodaj je w

a-ha

a gorsety są cool tylko strasznie trudno dobrać gorset do biustu.

Kasiek - 28 Lutego 2008, 21:17

Miria, dawaj na pw :) Bardzo chętnie, po cenie z allegro. I nawet bez kosztów przesyłki ;)
Martva - 28 Lutego 2008, 21:19

Też lubię gorsety, znaczy podobają mi się, ale takie bez miseczek dobrze wyglądają albo na szczupłych dziewczynach w niedużym biustem, albo na szczupłych dziewczynach z silikonem; a takie z miseczkami są OK, ale jak widzę że rozmiar M jest na 93 - 101 cm to, cóż, podziękuję, bez mierzenia nie kupię. Zwłaszcza ze u innego sprzedawcy ten sam rozmiar jest na przykład na 91-93 cm w biuście, a w ogóle szczytem było coś w stylu '89-97 (miseczka B)' (!!!!!) miałam ochotę napisać do sprzedawcy i zapytać który rozmiar by polecił na moją (ówczesną) miseczkę E, ale w trosce o jego serce nie zrobiłam tego.

Poza tym dziś zwątpiłam, bo Tata mi powiedział ze jestem przyjemnie pulchniutka, i odkąd przytyłam to mam bardzo duży biust, większy niż średnia (siostra znaczy). Ja jestem przekonana że jesteśmy równe, albo ona jest większa. Tylko nosi spłaszczające staniki. I nadal uważam że one średnie są, ale może nadal mam kompleks małego biustu?
Zajrzałam do sklepu ze stanikami, znów nic... :( no to poszłam przepuścić kasę na koraliki i nie mieli liliowych kryształków, a mam wizję, której z 3 sztukami nie da się zrealizować. Foch.

I policzyłam sobie BMI. Wyszło ze mogę przytyć 3 kilo zanim zacznę mieć nadwagę.

ilcattivo13 - 28 Lutego 2008, 21:35

Martva napisał/a
I policzyłam sobie BMI. Wyszło ze mogę przytyć 3 kilo zanim zacznę mieć nadwagę.

Smacznego :wink:

Anonymous - 28 Lutego 2008, 21:39

A jak policzyć BMI, z ciekawości?
ilcattivo13 - 28 Lutego 2008, 21:43

znam tylko BMI wariant z: wagą masarską, poziomicą, płynem borygo i wiadrem karczochów. Ale jest tak nieprzyzwoity, że na pewno go nie podam.
mistique - 28 Lutego 2008, 21:44

Miria napisał/a

Najlepiej wcale.

Waga w kilogramach podzielona przez (wzrost w metrach do kwadratu)

Anonymous - 28 Lutego 2008, 21:44

Ciebie nie pytałam, wciąleś się. :twisted:
EDIT: Teraz Mistique zrobiła to samo.;)

ilcattivo13 - 28 Lutego 2008, 21:47

Miria - nie napisałaś, do kogo konkretnie skierowane było pytanie ;P:
Anonymous - 28 Lutego 2008, 21:49

Policzyłam w jakims kalkulatorze i wyszło, że jestem ciężko chora. Pff.
Martva - 28 Lutego 2008, 22:04

ilcattivo13 napisał/a
Smacznego :wink:

Merci 8)

Miria napisał/a

tak

Dobra, więc napisze o pościeli. Bierze się prześcieradło, i wiąże jakiś supeł na rogu. Bierze się rajstopy pocięte poprzecznie, zwija to prześcieradło jak nam fantazja podpowie i zawiązuje rajstopami od czasu do czasu. W sumie wcale nie muszą być pocięte, zdarzało mi się kiedyś wiązać całymi. w międzyczasie wiązania możemy zanurzać fragmenty w miseczce z barwnikiem, powiedzmy turkusowym albo fioletowym, a potem te poplamione fragmenty zwijać i związywać tak żeby były w środku. Jak prześcieradło zacznie przypominać baleron z ośmiornicy, wsadzamy całość do gara z barwnikiem głównym, ewentualnie polewamy czymś z wierzchu, a dalej jak w przepisie.

Najgorsze jest ściąganie tych rajstop i rozwijanie węzłów. Nie bawcie sie w to kilka dni przed ważnym spotkaniem ;) i ważne jest żeby bardzo dobrze wypłukać.

I pościel jest fajniejsza niż ciuchy; ciuchy lubią łapać nierówno wtedy kiedy nie powinny. Z tą spódnicą to głupio zrobiłam, bo bardzo, ale to bardzo ją lubię :(

I jak już przy kolorach jesteśmy: wymyśliłam żeby ponazywać moją kolekcję kolorowo-gryzącej się biżu od jedzenia, głównie owoców, ale nie tylko (wiecie, kolczyki miodowe, bransoletka czekoladowo-karmelowa, kolczyki cytrusowe etc., ten klimat). I mam problem z niebieskim i turkusem, np w tych kolczykach:

albo bransoletce brązowo-turkusowej. Nie wiem co wymyślić.
właśnie dlatego wolę sprzedawać biżuterię w realu. Ma ktoś pomysł?

ilcattivo13 - 28 Lutego 2008, 22:10

A na serio, to BMI ma jedną poważną wadę - nie uwzględnia budowy ciała (sam % tłuszczu nie wystarcza). Dlatego nie stosują go sportowcy...

A tak w sumie, to spróbuję dorwać moją znajomą dr hab z AM w Bydgoszczy (wykłada technologię żywienia) - ona powinna mieć jakieś sensowniejsze kalkulatory wagi.

GrapeVine - 28 Lutego 2008, 22:12

Aaa, widzisz, to takie buty z tymi rajstopami :D

A niebieskie koraliki w kolczykach przypominają mi winogrona, choć może nie ten odcień :wink:

Edit: Dobra, póki jeszcze nie śpię to policzyłam ten BMI... mogę jeszcze schudnąć kilogram i nie zaliczę niedowagi, żeby nie było że jakiś zasuszony patyk chodzi po świecie

Poza tym mięśnie są cięższe niż tłuszcz, o!

Martva - 28 Lutego 2008, 22:16

Winogrona są zaklepane pod fiolet. Koraliki są kobaltowe, nie wiem na ile zdjęcie jest wiarygodne kolorystycznie :|
GrapeVine - 28 Lutego 2008, 22:18

MnM'sy są niebieskie, chyba jako jedyne produkty spożywcze :wink:
Dunadan - 28 Lutego 2008, 22:18

Miria
Cytat

Martva,
Cytat
tak

Ha! jestem idealnie po środku prawidłowej wagi 8)

Co do kolczyków - kolory ładnie się komponują ale... wydają się dość ciężkie :mrgreen:

Agi - 28 Lutego 2008, 22:20

Kolczyki kolorystyczie najbardziej kojarzą mi się z ukraińską flagą :)
Martva - 28 Lutego 2008, 22:35

GrapeVine napisał/a
MnM'sy są niebieskie, chyba jako jedyne produkty spożywcze

No taaak, ale 'bransoletka czekoladowo-MnM'sowa' to tak dziwnie brzmi ;) Mój Tata zapytany o niebieski produkt spożywczy powiedział że czerwona kapusta w zasadowym środowisku, ale tak eeee...
Nie musi być spożywcze, ale tak żeby sie dobrze komponowało ze spożywczymi... też sobie wymyśliłam :(

Dunadan napisał/a
wydają się dość ciężkie

Bo ja wiem? dla mnie średnie, czuć je, ale nie jakoś specjalnie.

corpse bride - 28 Lutego 2008, 22:37

blueberries jak nazwa wskazuje
Martva - 28 Lutego 2008, 22:44

A to jest borówka amerykańska? tylko kurczę, jednak nie ten odcień...
Mam ochotę wyjąć te kobaltowe i dać w zamian jakieś inne :/ tylko zestaw z turkusem i brązem mi sie podoba. Chyba że zostawić turkus i kobalt, a resztę kolorów wymyślić spożywczą, hmmm...

ilcattivo13 - 28 Lutego 2008, 22:47

Zawsze pozostaje Ci terminologia natowska: kolczyki z Kolorowych Kulek i Drutu Mark I, Kolczyki z Kolorowych Szklanych Paciorków i Posrebrzanego Drucika Mark IV, itp ;P:
GrapeVine - 28 Lutego 2008, 22:50

Morskie oczka z bursztynem? jeśli dobry kolor widzę tych miodowo-karmelowych :wink:
ilcattivo13 - 28 Lutego 2008, 23:01

chodzą mi po głowie "Bursztynki i Błękitki", ale to z foodem się słabo kojarzy...
dzejes - 28 Lutego 2008, 23:02

Oj masz problem, "Landrynki" i już.
Martva - 28 Lutego 2008, 23:03

ilcattivo13 napisał/a
Zawsze pozostaje Ci terminologia natowska:

Nienienie, Ty w ogóle nie czaisz bazy. Musi być albo poetycko - i tu juz czeka w kolejce (na zrobienie) naszyjnik 'Driada' a potem może seria nimfowych - albo z jajem. A ta seria mi się kojarzy tak właśnie cytrusowo i miodowo; a corpse się kojarzy z galaretkami owocowymi, to chciałam pójść w tę stronę :)

ilcattivo13 - 28 Lutego 2008, 23:25

No to może "Kolczyki a la "Błękitna Laguna" Dr. Oetkera" - tu masz i poezję ("a la", "Błękitna Laguna") i jedzenie.

A "Driada" czy inna nimfa słabo mi się z jedzeniem kojarzy...

joe_cool - 28 Lutego 2008, 23:42

Martva, a Panache to fajne są? bo się zastanawiam nad takim jednym w 65G (nie, H nie kupię, jeszcze nie czuję się na siłach zmierzyć z takim rozmiarem)...

Partner forum