To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Zadomowienie - powitania na forum - Karczma pod ,,Zdechłym Smokiem''

Anonymous - 5 Marca 2006, 17:14

Aga napisał/a
Ale miałam zakręcony weekend... Ojciec w szpitalu wylądował, wszystko się sypie...

:| Życzę, żeby wszystko było dobrze...

Aga - 5 Marca 2006, 17:17

Dziękuję bardzo i też mam taką nadzieję... Tylko że to serce najprawdopodobniej. Połączone z nadciśnieniem. :(
elam - 5 Marca 2006, 18:02

na pewno bedzie dobrze, tylko zamiast kawy powinien pijac herbatke, i to jeszcze zielona..
moge wam cos zaparzyc. zielonej nie mam, jest czarna z cytrynka i z sokiem z aliena..

(i nie bierz sobie do sera mojego podpisu;..)

Lu - 5 Marca 2006, 18:20

Aga: Na pewno będzie dobrze.

Elam - dla mnie zaparz słabą, bez cukru.... cytryny możesz dodać ... :D

Aga - 5 Marca 2006, 18:20

elam napisał/a
na pewno bedzie dobrze, tylko zamiast kawy powinien pijac herbatke, i to jeszcze zielona..

Chcę widzieć tego, kto mojego ojczulka do tego zmusi...
elam napisał/a
moge wam cos zaparzyc. zielonej nie mam, jest czarna z cytrynka i z sokiem z aliena..

A to ja poproszę.
elam napisał/a
(i nie bierz sobie do sera mojego podpisu;..)

Nie biorę... Za to pierwsze, o co pielęgniarka zapytała w szpitalu, to: Kogo zawiadomić w razie śmierci... Nie ma co, ale takt. Ojciec tylko na badania, a ta ze śmiercią wyskakuje.

elam - 5 Marca 2006, 18:34

ja akurat mam pielegniarska rodzine (3 ciotki i bratowa), wiec wiem, jak to jest - takt czy nie, zapytac sie powinna. nigdy nic nie wiadomo, ludzie przychodza czasem z blahostka i lapia jakas straszna chorobe w szpitalu.. wiec mam nadzieje, ze tatko juz w domu?

a jak juz ktos musi do szpitala, to polecam byly szpital wojewodzki w bielsku-bialej. dosc nowy, wiec maja sprzet nowoczesny, moj genialny braciszek - elektronik (patrz moje opowiadanie pt. wariatka i alien a :) )czuwa nad jego prawidlowym funkcjonowaniem,
np naprawia tomograf mlotkiem, a bratowka lata ze strzykawkami.. :)
szpital na peryferiach, ostry dyzur i scrubs razem wziete :)

Aga - 5 Marca 2006, 18:41

elam napisał/a
wiec mam nadzieje, ze tatko juz w domu?

Eeeee... Nie. Najwcześniej w przyszłym tygodniu wyjdzie. Bo jak mu ciśnienie skacze ze 130/60 na 210/130 to muszą go gruntownie przebadać.
elam napisał/a
ja akurat mam pielegniarska rodzine (3 ciotki i bratowa), wiec wiem, jak to jest - takt czy nie, zapytac sie powinna. nigdy nic nie wiadomo, ludzie przychodza czasem z blahostka i lapia jakas straszna chorobe w szpitalu..

Masz rację. Ale mamą to troszkę wstrząsnęło.
elam napisał/a
a jak juz ktos musi do szpitala, to polecam byly szpital wojewodzki w bielsku-bialej.

Tatko w Jastrzębiu leży. Bo dość blisko i ciocia może w ciągu dnia urwać się z pracy i do niego pójść.

elam - 5 Marca 2006, 18:48

no to niech sie szybko kuruje. i herbatka! :)
gorat - 5 Marca 2006, 22:45

Aga napisał/a
Was zostawić na weekend to strach. Dwa dni mnie nie było, a tu już 301 postów do przeczytania...

Ja bym był niezadowony, że taak mało :? Może się niektórzy modów przestraszyli? :roll:

elam - 5 Marca 2006, 23:25

wszystkich wywialo, bo gremlinek ma neta! :D
przestraszyli sie, ze im zagremlinie komputery.. :mrgreen:

Rodion - 6 Marca 2006, 10:44

gorat napisał/a
Może się niektórzy modów przestraszyli?

NO PASARAN !!!
Anarchistyczna bojówka forumowa czuwa! :mrgreen:

Lu - 6 Marca 2006, 10:48

elam napisał/a

Ja mam już zatrojanowanego, więc zagremlinienie mu nie grozi 8) Choćbyś się nie wiem jak starała :twisted:

Vykosh - 6 Marca 2006, 11:13

Lu napisał/a
elam napisał/a

Ja mam już zatrojanowanego, więc zagremlinienie mu nie grozi 8) Choćbyś się nie wiem jak starała :twisted:

Ze niby Gremliny są słabsze od Trojan? Nie sądze :twisted:

elam - 6 Marca 2006, 11:43

:mrgreen: :mrgreen:
my, gremlinki, jestesmy nieprzewidywalne - zwlaszcza po przemianie...
co do trojanow, jest taki program online , ad aware, na stronie lavasoft. po 2 dniach uzywania internetu znalazl mi 22 takie dziadostwa. i podobno usunal :D

gorat - 6 Marca 2006, 12:06

elam napisał/a
po 2 dniach uzywania internetu znalazl mi 22 takie dziadostwa. i podobno usunal

Słusznie gadasz z tym podobno... :roll: Reszta tkwi tam, gdzie nawet ten nie ma wstępu...

elam - 6 Marca 2006, 12:24

ee tam, ja sie tam koni nie boje, trojanskie czy polskie..
a wracajac z offtopu, co bylo pierwsze: kon trojanski czy nasz zdechly smok ? no bo jemu tez podrzucili .. no wlasnie, barana wawelskiego. :D

gorat - 6 Marca 2006, 14:15

elam napisał/a
co bylo pierwsze: kon trojanski czy nasz zdechly smok ?

Koń był w starożytności, smok w średniowieczu. Sama zdecyduj, co pierwsze :P

elam - 6 Marca 2006, 14:49

ee, jakim tam sredniowieczu. :) w sredniowieczu to wszystkie smoki byly juz dawno zjedzone..
no dobra. nie bylismy oryginalni, odgapilismy od trojan..

Vykosh - 6 Marca 2006, 15:00

elam napisał/a
ee, jakim tam sredniowieczu. :) w sredniowieczu to wszystkie smoki byly juz dawno zjedzone..
no dobra. nie bylismy oryginalni, odgapilismy od trojan..

Tak nie do końca, bo tego drewnianego konia nikt nie chciał konsumować. Jakby se smok postawił owieczkę na półce w jaskini jako dzieło sztuki to by nie zdechł.
U Słowian to zawsze klasa robotniczo-chłopska musiała walczyć zamiast rycerzy. U nas Dratewka a u ruskich Sasza na piecu do króla jeździł :wink:

Rodion - 6 Marca 2006, 16:19

Vykosh napisał/a
U nas Dratewka a u ruskich Sasza na piecu do króla jeździł

Bo my mamy takie dość specyficzne podejście do władzy. :mrgreen:

elam - 6 Marca 2006, 21:42

No, ale co my tu jakies historyczno-filozoficzne pogawedki urzadzamy, zamiast jesc, pic i prac sie po mordach, jak przystalo???

Gremlinek powaznie podchodzi do roli kucharza. Wlasnie wyszedl przed karczme i wywiesil nowe menu:

KARCZMA POD ZDECHLYM SMOKIEM
=======MENU========

DANIA GLOWNE
Nurs a la Chateaubriand
Rodion zapiekany z ziemniakami
Gorat a la kaczka w pomaranczach
Logan z rozna
Duke duszony na ostro
Miria faszerowana sliwkami (taki chudy ten awatarek,, trzeba ja czyms napchac :) )
potrawka z Agi
Vykosh - gulasz
Pako panierowany

[color=darkblue]SALATKI
salatka z Dzejesa z orzechami
salatka grecka z Lu z oliwkami (do tego martini gratis! :) )
Iscariote salatka ryzowa

DESERY
Agrafek zawijany, czyli rolada :)
ciasto z Myrtille (dla tych, co nie wiedza, myrtille=borowka)
sorbet z Hansaga

kogos pominelam?? :lol:

Smacznego :mrgreen:

Anonymous - 6 Marca 2006, 21:52

elam napisał/a
Miria faszerowana sliwkami (taki chudy ten awatarek,, trzeba ja czyms napchac )

To ja proponuję przerobić na żeberka duszone w piwie.

Iscariote - 6 Marca 2006, 21:55

Cytat
Iscariote salatka ryzowa

Nie mam zielonego pojęcia co tobą kierowało... może mi wyjaśnisz. No ale lepsza sałatka ryżowa niż sznycel wieprzowy... :roll:

Rodion - 6 Marca 2006, 21:55

Parę osób by sie znalazlo. :D
A menu faktycznie wisi. :shock:

elam - 6 Marca 2006, 22:19

Iscariote, prosze bardzo: twoj awatarek kojarzyl mi sie z resztkami po salatce ryzowej na talerzu; jakies nasionka ryzu, jakis szczypiorek, takie igielki.. (jak na gremlinka przystalo, do karczemnej salatki troche igiel dosypalam, niech goscie maja zabawe i mocne wrazenia.. :) ) w salatce nie widac :)
elam - 6 Marca 2006, 22:26

a co do Mirii - sliiiczny ten nowy awatarek ! z zachwytu az zmieniam pozycje w menu, wg sugestii: Miria topiona, przepraszam, duszona w piwie.. :)
frytki do woli

Anonymous - 6 Marca 2006, 22:32

elam napisał/a
a co do Mirii - sliiiczny ten nowy awatarek ! z zachwytu az zmieniam pozycje w menu, wg sugestii: Miria topiona, przepraszam, duszona w piwie..
frytki do woli

Dozgonnie będę Ci wdzięczna. Znaczy do czasu przyrządzenia potrawki.
Dzięki za komplement. :)

elam - 6 Marca 2006, 22:41

alez prosze bardzo :)
obiecuje, ze zjem wiecej frytek.. niz ciebie.. :lol:

lavojtek - 7 Marca 2006, 00:20

Zamiast fish and chips: elam with chips. I do tego oldskool'owo zawiniete w gazete :twisted:
Lu - 7 Marca 2006, 00:42

Oraz specjalność zakładu :
"Nu, pagadi" - czyli pasztet z lavojtka :)

Dobrze że Czarnego nie dałaś do menu, bo cały spalony - ktoś go w piekarniku za długo trzymał..... ;)

Partner forum