Konwenty, te fandomowe i te forumowe - Towarzyskie Spotkanie Fantastów
Kruk Siwy - 27 Lipca 2006, 09:52
Haletha, hm a dlaczego aż tak? W szponach gospodrki planowej jesteś? Z komuny pozostało?
Rafał - 27 Lipca 2006, 09:52
Jawohl Jak ktoś się weźnie i zabłądzi w okolice Bielau to ma krzynkę piwa i worek kiełbasy z ogniska do skonsumowania na miejscu. Dwa dni się rąbie z drzewem, na oko mam już uskładane ponad 20 kubików drewna, opału zatem nie braknie Ja w drugą stronę to raczej wyjątkowym przypadkiem
Pako - 27 Lipca 2006, 09:58
Haletha - szkoda
Rafał - weź, ucieknij z domu na weekend
Rafał - 27 Lipca 2006, 10:17
Cytat | Rafał - weź, ucieknij z domu na weekend |
Lotne brygady pościgowe w postaci własnego sumienia dopadną mnie najdalej za rogatkami miasteczka. Za dużo obowiązków zawodowo-rodzinno-remontowych na głowie Ale kilka kufli w waszym kierunku wychylę
Pako - 27 Lipca 2006, 10:26
Cóż.. probowałem przekonać zskoda, ż się nie da
hrabek - 27 Lipca 2006, 10:34
A jeszcze NURS sie nie wypowiedzial, czy bedzie. Ma niedaleko, to moglby wpasc na jedno popoludnie chociaz. Tylko jakos milczy w tym temacie jak zaklety...
Rafał - 27 Lipca 2006, 10:39
Hi, hi, sprawdziłem, chyba jako pierwszy użyłem nazwy PAKON, wypić tam piwko w moją stronę
hrabek - 27 Lipca 2006, 10:41
Jak tak za kazdego, kogo na forum nie ma bedziemy po piwku wypijac... >:D
Chyba trzeba bedzie jakis rabat wytargowac w browarach :)
Słowik - 27 Lipca 2006, 11:01
A właśnie Pako, masz tam jakiś spożywczak niedaleko ciebie ?
A może jakieś jeziórko, rzeczka ewentualnie coby nogi zamoczyć ?
Pako - 27 Lipca 2006, 11:04
Rafał - masz to jak w banku
NURS powiedział, żę się przyjrzy i powie, co da się zrobić. Teraz tylko czekam, co w końcu powie przypuśćmy na niego zmasowany atak, to się zgodzi
Edit:
Bo się Miria czepiała
Anonymous - 27 Lipca 2006, 11:34
Pako, znów walnąleś orta!
Pako - 27 Lipca 2006, 11:44
Eh... widzę już, widzę... zaraz poprawiam Jakoś odruchowo tak
Przyjedź na Pakon, to podziękuję
Wiedźma - 27 Lipca 2006, 16:01
Widziałam miejsce noclegowe Boska dzicz
Pako - 27 Lipca 2006, 16:10
Będzie wykoszone, jeśli by miało być tam. A jeśli na strzelnicy, to tam już jest lepiej, a też będzie wykoszone nie jest źle A okolica piękna
Wiedźma - 27 Lipca 2006, 16:18
na strzelnicy? A ilu nas zostanie po tym Pakonie, jesli to bedzie na strzelnicy?
Pako - 27 Lipca 2006, 16:30
nie wiem, ilu odstrzelimy Ale Kruki podobno nie są jadalne a przynajmneij szczególnie smaczne
Tomcich - 27 Lipca 2006, 17:56
Strzelnica , ludzie z forum , to mi się z wątkiem Biją kojarzy.
Pako:
Cytat | Ale Kruki podobno nie są jadalne a przynajmneij szczególnie smaczne |
Uważaj Pako - Kruki są pod ochroną.
hrabek - 27 Lipca 2006, 17:58
Nie martw sie Tomcich, zrobimy tak, ze bedzie to wygladalo na atak serca :)
Pako - 27 Lipca 2006, 18:06
Wszystko się da obejść
Nattfiarill - 27 Lipca 2006, 20:09
To ja wetnę się w waszą dyskusję. Dla zainteresowanych nieco więcej informacji na temat zlotu w Wielu:
miejsce - Wiele (Kaszuby) http://www.knitter.maxmedia.pl/
termin - 18-21 sierpień
Dokładne ceny i sposób dojazdu ma jutro podać Kopernikus
Według moich ostatnich danych cena za jeden sześcioosobowy domek wynosiła 120 zł.
Zarezerwowane póki co są dwa domki, ale pewnie bedzie więcej... Czekamy na zgłoszenia.
Póki co chęć przyjazdu zgłosili (forum NF):
1. Diabolus/ Kopernikus
2. Nattfiarill
3. Purgatov
4. Dosha
5. Lothiriel
6. 63624
7. agrafek
8. Raven
9. Żerań
10. AZoKo
11. draken
Zastanawiają się jeszcze, lub czekają na rozwój wypadków:
1. Harkonnen
2. Czereśnia
3. dagra
4. Madzik
5. Nivak
6. Ellaine
I nie wiem, kto jeszcze, bo już się nieco pogubiłam.
No wiec czekam na zgłoszenia
Kruk Siwy - 28 Lipca 2006, 08:25
Pako, Kruki m o c n o dziobią! A padlinka z młodej męszczysny pazurki lizać!
Pako - 28 Lipca 2006, 09:08
Dobra.. jako, że Kruk zaprotestował, to nie będziemy go jedli Może uda sie zorganizować coś ciepłego dla całokształtu imprezy (grochówka or sth).
Rodion - 28 Lipca 2006, 09:10
A co to jest sth
Pako - 28 Lipca 2006, 09:35
or sth = or something = czy coś takiego
Taki skrót słownikowy z angielskiego
Ixolite - 28 Lipca 2006, 11:19
aj tam, Pako, nie mydl ludziom oczu:
sth, fonetycznie esteha, czyli w rozwinieciu: e, seta (tyle, ze skrotem sie mowi poparu estehah, wiec niewyraznie troche )
Gustaw G.Garuga - 28 Lipca 2006, 12:59
Bardzo fajny pomysł, i geograficznie rzeczywiście jest mi bliżej na Pakon niż na Polcon. To powiedziawszy muszę rzec, że wszystkie wolne dni w sierpniu, których nie mam tak dużo, już zaplanowałem na inne cele! Będę jednak o Was pamiętał i niecierpliwie czekał na relacje z tego jedynego w swoim rodzaju zlotu
Wiedźma - 28 Lipca 2006, 16:12
Własnie teraz wrócilam po obchodzie miejsc, które by się nadawały na Pakon.
Pako mieszka w małej wsi, trudno tam jechać, dośc daleko od Rybnika ok. 25 km. Jestm prawdziwa cisza, pole, lasy, tyle że w grę wchodziłyby namioty, ustawione z górki, zero elektryczności, wc itp. trzeba by kawałek chodzić do domu Pako.
@ km od centrum Rybnika, najladniejszego miasteczka na tym terenie, jest rozległy zalew i tam kilka możłiwości noclegów nad sama woda, można siękapać, popłynąć stateczkiem, jachtem, jest w pobliżu bardzo fajan knajpa, stadnina koni, park i pałac cysterski...
Pole namiotowe 5 zł od doby z sanitariami itp., możliwościąrozpalenia grilla, domki drewniane 150 zł doba, ok. 7 noclegów, piec elektryczny prysznic, wc itp.
Ja proponuję więc zrobić zrzutę policzona na nocujących w domku i tylko towarzyszacych, bo domek ma taras mozńa tam gri,lowac, puszczac muzyczkę itp., na wszytskich uczestników.
Tyle że zaliczkę na domek musialbym wpłacić jutro i musiałabym wiedzieć, na jaką datę i czy na dobe czy dwie. Można pokombinowac: jeden dzien zrobić porządną imprezke w domku, drugą przenieśc na pole namiotowe lub kto będzie chciał to do Pako.
Myślę, że najlepsza data to z 12 na 13, tj. z soboty na niedziele.
Na priva musiałabym miec dziś, do jutra rana zgłoszenia.
Anonymous - 28 Lipca 2006, 16:13
W ramach robienia konkurencji Pako organizujemy spotkanie w Warszawie w dniu 5 sierpnia 2006. Zainteresowanie przybyciem wyrazili:
NURS
mawete
Madzik
Kruk Siwy
Godzilla
Dareko
Ixolite
Duke
i oczywiście ja . Uprasza się wszystkich warszawiaków i niewarszawiaków o tłumne przybycie. Szczegóły będą podawane w miare rozwoju sytuacji.
mawete - 28 Lipca 2006, 16:17
hehehe... "Mirion" robimy.... A co...?
Pako - 28 Lipca 2006, 16:19
Miria, jaka tam wy kuńkurencja Toż wspólne cele mamy - poznać się lepiej
Wiedźma dobrze prawi - chociaż nie do końca, bo tak nie całkiem z górki by było, a drugie miejsce byłoby wręcz płaściuteńkie Ale i tak tamto miejsce jest lepsze w sumie, bo i bliżej wielkiego miasta jest i ładnie wszystko tam zabezpieczone. Tylko z tą zaliczką. jak ktoś jest zainteresowany, to dawać znak na pewnika, żebyśmy za darmo nie zapłacili potem. A miejsce tam naprawdę dobre.
I najlepiej tak jak mówi Wiedźma, domek na jeden dzień, a na drugi na pole namiotowe się przenieść i tam zostać. Ja się piszę.
|
|
|