Piknik na skraju drogi [książki/literatura] - Promocje
Agi - 4 Marca 2013, 17:06
nureczka napisał/a | A już na pewno nie Honor Harrington. |
Honor sobie spokojnie pominęłam, ale na Diunę się skusiłam, bo czytałam pożyczoną, takoż Cyberiadę. Grę Endera z ciekawości wzięłam, bo w wątku filmowym dyskutanci z ożywieniem o niej rozprawiali.
Z promocji korzystam, bo czemu nie. I znowu mi przysłali cztery kody.
Komu, komu?
nureczka - 4 Marca 2013, 17:53
Witchma napisał/a | nureczka, a wiesz, od pewnego czasu ni mnie to wszystko grzębi, ni mnie to zieje. Skoro filmy jeszcze zanim trafią do kina określane są jako kultowe, to taka Honor Harrington może sobie być must-readem. To tylko nazwa promocji, nic więcej. |
Wiem, ale ja mam na to określenie alergię i jak to alergik reaguję natychmiast
Podobnie jak na określnie "apartament jednopokojowy".
A co do samej promocji, po raz kolejny - to co mnie interesuje już mam, a to co nie intersuje, po co? Ale niektóre pozycje rzeczywiście ciekawe.
Witchma - 4 Marca 2013, 19:19
Cytat | Podobnie jak na określnie apartament jednopokojowy. |
O, tego nie słyszałam, dobre
nureczka - 4 Marca 2013, 19:26
Witchma, swego czasu Kruk "robił" w pośrednictwie. Apartament jednopokojowy z ciemną kuchnią był na porządku dziennym, podobnie jak salon o powierzchni 9 m.
Kruk Siwy - 4 Marca 2013, 19:28
Ale z tarasem 30 m2. Żebyśta sobie nie myśleli!
mBiko - 4 Marca 2013, 21:52
Dwuosobowy apartament tekstylny do samodzielnego montażu.
gorat - 4 Marca 2013, 23:11
Na ludzki: namiot?
mBiko - 5 Marca 2013, 00:53
Ta jest.
ketyow - 7 Marca 2013, 10:54
Behemota Wattsa można nabyć w promocji w formie ebooka
http://www.publio.pl/peter-watts,a18653.html
Teraz żałuję jeszcze bardziej, że kupowałem w papierze, bo wolałbym przeczytać w formie elektronicznej, ale z drugiej strony nie umiem zostawić na półce dwóch tomów bez trzeciego...
joe_cool - 7 Marca 2013, 11:36
ketyow napisał/a | (...)nie umiem zostawić na półce dwóch tomów bez trzeciego... |
Mam to samo... Ebook kusi, no ale kupować, żeby potem jeszcze raz kasę na papier wydać? Bessęsu...
hrabek - 7 Marca 2013, 11:44
ketyow: Na Woblinku Behemot jest teoretycznie drożej, ale jeśli użyjesz kodu zniżkowego, to będzie taniej niż na Publio. Jak chcesz kupić, to napisz, że potrzebujesz kodu na Woblinka i jestem pewien, że za chwilę będziesz miał na skrzynce.
Agi - 7 Marca 2013, 11:47
ketyow, mam kilka kodów do wykorzystania. Daj znać jeśli jesteś zainteresowany.
ketyow - 7 Marca 2013, 11:49
Na woblinku nie ma Behemota... Tzn. mi znajduje tylko Wir i Rozgwiazdę po 30 zł.
hrabek - 7 Marca 2013, 11:54
A nie ma, rzeczywiście. Strasznie dzisiaj roztargniony jestem. Pewnie Publio ma wyłączność na 2 tygodnie. Ale na pewno niedługo się pojawi.
ketyow - 7 Marca 2013, 12:12
Dlatego się wstrzymam. Druk i tak kupię, no nie mogą dwa tomy stać same.
Witchma - 8 Marca 2013, 13:01
Przejrzałam kilka promocji z okazji Dnia Kobiet i jakoś tak mi się dziwnie zrobiło... większości tych książek za darmo bym nie chciała.
ketyow - 8 Marca 2013, 14:13
Witchma, no właśnie, nie wiem skąd to mylne założenie, że kobiety nie czytają fantastyki i że to nie hard sf powinno być objęte z każdej strony promocją
Witchma - 8 Marca 2013, 14:24
ketyow, a może powinnam się cieszyć, że nie przewidzieli książek kucharskich...?
joe_cool - 8 Marca 2013, 14:41
Jedną interesującą książkę znalazłam, tylko muszę sprawdzić, czy już jej aby wcześniej nie kupiłam. No i jest sporo kryminałów, więc już tak nie narzekajcie
Witchma - 8 Marca 2013, 15:24
joe_cool, ja akurat tę książkę już mam. Ale fakt, że promocja na Woblinku jest najmniej obciachowa (i dlatego lubię tę księgarnię ).
ketyow - 8 Marca 2013, 17:23
Jest już do ściągnięcia siódma pozycja z Bookrage - kolejny tom opowiadań Grabińskiego.
Witchma - 8 Marca 2013, 17:49
Jeszcze kilka dni do zakończenia sprzedaży zostało, a na koncie już prawie 32 tys. Ładny wynik.
ketyow - 9 Marca 2013, 11:22
Witchma, może ładny, a może jednak klapa. Dlaczego nikt z autorów i zarządzających projektem, nie wpadł na pomysł, by wejść pod patronat kogoś z dużych portali fantastycznych? Oni by się z miłą chęcią zgodzili, jestem pewien - napisaliby newsa, a w zamian na bookrage mogłaby np. wisieć ich reklama jako patrona akcji. Biblionetka, lubimy czytać, czytam bo lubię, czytam - kupuję mają na facebooku ponad 120.000 fanów, żaden z tych dużych fanpage'ów nie wspomniał o akcji. Sprzedawać fantastykę w mało reklamowanej akcji, która krótko trwa i "zapomnieć" pogadać z dużymi serwisami zajmującymi się fantastyką, to trochę śmieszne.
Witchma - 9 Marca 2013, 11:34
ketyow, trzeba było podpowiedzieć
ketyow - 9 Marca 2013, 11:40
Gadałem z Biblionetką - usłyszałem, że gdyby tylko ktoś ich poprosił, z całą pewnością by się zgodzili, pisałem parę dni temu do Andrzeja Zimniaka, ale jeszcze się nie odezwał, pewnie jeszcze nie odczytał, a że akcja ma się ku końcowi, to trochę już po ptokach. Małe serwisy krzyczą o akcji na prawo i lewo na zasadzie "kupuję i pomagam wynajdować promocje", ale duże niestety nie, one chcą żeby ich prosić, jak się spojrzy na facebookowy profil lubimyczytać to piszą o masie różnych promocji, ale tylko książek które mają pod patronatem. No i jestem w stanie to zrozumieć, mam możliwość reklamy, czemu nie miałbym też czegoś z tego mieć, szkoda że bookrage o tym nie pomyślało.
mBiko - 12 Marca 2013, 00:07
ketyow, a ja jednak uważam, że trzeba tą akcję kwalifikować jako udaną właśnie dlatego, że bez wsparcia dużych portali udało się zrobić całkiem dobry wynik. Nie znaczy to, że nie mam nadziei na to, że organizatorzy czegoś się nauczyli i kolejne edycje będą realizowane z większym wsparciem medialnym.
ilcattivo13 - 12 Marca 2013, 15:50
tę
mBiko - 12 Marca 2013, 22:32
Po północy zasady przestają obowiązywać, wystarczający wysiłek wkładam w uzyskanie jakiegokolwiek sensu wypowiedzi.
Witchma - 13 Marca 2013, 15:22
Tymczasem akcja dobiegła końca. Sprzedano 1996 pakietów i zebrano 46 288,02 zł, z czego 31 725,77 zł zostanie podzielone między 5 autorów. Według mnie to świetny wynik, nie sądziłam, że tak to się skończy.
Matrim - 13 Marca 2013, 15:53
Czekałem na wypłatę, czekałem, a jak przyszła, to się akcja skończyła była...
|
|
|