To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełn± wersję tematu, kliknij TUTAJ

Ludzie z tamtej strony ¶wiata - Rafał Kosik

mawete - 31 Sierpnia 2007, 13:55

Roxeus napisał/a
No i co? Doszła Panu moja ksi±żka?

Zaczyna mi się go¶ć podobać :mrgreen:

Kruk Siwy - 31 Sierpnia 2007, 13:59

Dzieciak, bracie, dzieciak...
mawete - 1 Wrześ¶nia 2007, 15:31

Gratulacje :mrgreen:
Słowik - 1 Wrześ¶nia 2007, 16:52

Brawo!
Gwynhwar - 1 Wrześ¶nia 2007, 16:59

Gratki! Gratki! Mam na półce zwycięzcę :bravo :mrgreen:
Agi - 1 Wrześ¶nia 2007, 17:03

A ja zwycięzcę z autografem! Gratuluję! :bravo
Gwynhwar - 1 Wrześ¶nia 2007, 17:12

Damn! Agi mnie przebiła :D
Robert MW - 1 Wrześ¶nia 2007, 17:22

Gratulacje :D
mawete - 1 Wrześ¶nia 2007, 18:01

Gwynhwar napisał/a
Damn! Agi mnie przebiła :D

A ja nocowalem dzisiaj u laureata :mrgreen:

Ziuta - 1 Wrześ¶nia 2007, 19:41

¦więtowało się? :D
merula - 1 Wrześ¶nia 2007, 22:04

jeszcze raz gratulacje
Rafal Kosik - 2 Wrześ¶nia 2007, 17:31

Dziękuję jeszcze raz Wam wszystkim i Robertowi. Aha, no i Kasi, redaktorowi Verticala, która usunęła z niego sporo błędów.

Od poniedziałku zaczynam regenerację organizmu i może nawet wykopię z aparatu parę zdjęć, celem wrzucenia ich do internetu. Na razie akumulatory mam na wyczerpaniu.

Tequilla - 2 Wrześ¶nia 2007, 21:08

Gratulacje! :bravo
joe_cool - 2 Wrześ¶nia 2007, 23:01

Gratulacje! :D
Dabliu - 3 Wrześ¶nia 2007, 11:36

A ja wreszcie muszę dorwać Verticala :)
Gratuluję :bravo

Angelus - 3 Wrześ¶nia 2007, 12:14

Gratulacje raz jeszcze! :bravo
Vertical zasłużył na wszystkie nagrody! :twisted:
Bardzo żałuję, ze Zajdel go omin±ł. :(

Adanedhel - 3 Wrześ¶nia 2007, 16:49

Angelus napisał/a

Ale dostał tę ważniejsz± :P :wink:

Adashi - 3 Wrześ¶nia 2007, 23:41

Moje gratulacje! :)
Rafał - 4 Wrześ¶nia 2007, 07:51

Głosowałem na Verticala i cieszę się, że nie byłem odosobniony, wizja tego ¶wiata jest wbrew pozorom bardzo spójna i porażaj±ca spójno¶ci±. Brawo :bravo :D
mawete - 4 Wrześ¶nia 2007, 09:06

A ja cały czas czekam aż bohater poci±gnie za wajchę :mrgreen: :twisted: :mrgreen:
Angelus - 4 Wrześ¶nia 2007, 10:05

Adanedhel napisał/a
Angelus napisał/a

Ale dostał tę ważniejsz± :P :wink:

Ano racja! :mrgreen:

Agi - 5 Wrześ¶nia 2007, 09:32

Rafal Kosik, pokażesz nam zdjęcia z NURSCONU?

Zajrzałam dzi¶ na Twoj± stronę i odkryłam dział opowiadań, widzę, że mam trochę do nadrobienia. Planujesz wydać je w zbiorze?

Rafal Kosik - 5 Wrześ¶nia 2007, 15:20

Planuję wydać zbiór opowiadań. Będ± te stare, poprawione i kilka nowych, ale termin to najwcze¶niej za rok :(

Zdjęcia wyskrobię i wrzucę, ale s± już jakie¶ na Gildii.pl Nei pamiętam, gdzie dokładnie.

mawete - 5 Wrześ¶nia 2007, 16:04

TUTAJ - cale szczę¶cie, ze mnie na nich nie ma :D
Agi - 5 Wrześ¶nia 2007, 17:10

Obejrzałam, fajne :mrgreen:
Chompa - 12 Wrześ¶nia 2007, 08:50

Wlasnie skonczylem czytac Marsa. Oceniam te powiesc na jakies 4, miejscami jest lepiej, ale czasami i troche gorzej.

Komentujac lekture na goraco, ale bez spojlerów, musze zauwazyc, ze z duzym zadowoleniem obserwuje powrót przynajmniej jednego autora polskiego do "klasycznej SF". Wprawdzie "Mars" posiada równiez elementy cyberpunkowe (które sa ciekawe, ale których nie lubie ze wzgledu na pewne "skrzywienie zawodowe" zwiazane ze swiatem informatyki), ale najbardziej przypadly mi do gustu watki ekologiczne zwiazane z terraformowaniem Czerwonej Planety. Jako biolog doceniam fakt, ze ktos w Polsce zadal sobie trud i postanowil podazac sladami Franka Herberta.

Z tego co powiedzialem powyzej wynika jasno, ze bardziej przypadla mi do gustu czesc pierwsza, podczas gdy czesc druga sprawiala mi poczatkowo troche problemów. Nie moglem sie oswoic z tak szybka zmiana opisywanego swiata i mialem czesto wrazenie, jakbym czytal zupelnie oddzielny, drugi tom "Marsa". Mimo to uwazam ksiazke za absolutnie warta przeczytania i polecam ja wszystkim, którzy szukaja starych, dobrych motywów SF w nowej szacie. Brawa dla autora! :bravo

Rafal Kosik - 17 Wrześ¶nia 2007, 17:39

Ciekawe, bo znakomitej większo¶ci podoba się bardziej druga czę¶ć. Fakt, jest tam sporo cyberpunka, a to bardziej na czasie niż pionierzy w kosmosie. :)
Chompa - 18 Wrześ¶nia 2007, 11:21

Jestem po prostu dzieckiem PRL-u, Rafale, wiec pamietam jeszcze kilka innych tematów niz RPG, cyberpunk, manga oraz anime :wink:

A poza tym, to zawsze mi dobrze robi, gdy ktos stwierdza, ze nie mam gustu mas. No bo, jak wiadomo, g...no smakuje. Miliony much nie moga sie mylic. :wink: Tylko nie bierz tego hasla jako krytyki "Marsa", ok? Ksiazka mi sie podobala :bravo

Roxeus - 21 Wrześ¶nia 2007, 16:28

Mógłbym pan co¶ jeszcze zdradzić z IV czę¶ci FNiNa? Bardzo proszę! Jak mógłby pan to niech mi prze¶le na mój e-mail rox1996@interia.pl. Nie moge już się doczekać kiedy będzie do kupienia IV czę¶ć ;)
gorim1 - 23 Wrześ¶nia 2007, 22:53

szperaj±c po allegro znalazłem 15 sztuk marsa
oto i link : http://www.allegro.pl/ite...nowa_tanio.html

Partner forum