To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Melodie przestrzeni [muzyka] - Pot, krew i łzy, czyli Koncerty!

rysiull - 26 Marca 2011, 09:38

w takim razie życzę powodzenia w negocjacjach :D
ketyow - 29 Marca 2011, 21:18

Jak ktoś ma ochotę na największe juwenalia w kraju, parę dni darmowych koncertów, albo po prostu zalać pałę i zasnąć w krzakach, to zapraszam na Kortowiadę do Olsztyna ;]
http://www.lastfm.pl/fest...2011/lineup#all

Iscariote - 29 Marca 2011, 23:37

A ja własnie odkryłem, że w sobotę w Łodzi gra Carrantouhill :D
http://www.youtube.com/wa...feature=related
Dali czadu na woodstocku i ten koncert najmilej pamiętam. Aż się chyba przejdę, chociaż całe 10 zł za wejście chcą.

Chal-Chenet - 5 Kwietnia 2011, 23:37

Wróciłem z Ulvera.
Szkoda, że koncert opierał się głównie na nowej płycie, zagrali większość (jeśli nie wszystkie) z niej kawałki, na deser dając jeden utwór z "Perdition City". I właśnie ten ostatni akcent był najjaśniejszym punktem programu, a to wszystko dlatego, że nowa płyta jest po prostu przeciętna i nawet oprawa koncertowa nie dodaje jej uroku.

brajt - 6 Kwietnia 2011, 01:30

Matrim napisał/a
A do Polski przyjeżdża też akustyczny Fish.

Byłem w Piekarach Śląskich. Zdecydowanie wolałbym bardziej folkowe aranżacje, a nie standardową gitarę i klawisze. Ale na Fisha zawsze warto pójść, przesympatyczny facet.

Cytat
=ketyow]Nie wiem jak dojadę jeszcze, ale to mało ważne - mam bilety na Sonisphere i Judasów w Pradze

Ja sobie odpuszczam, te kapele które mnie interesują i tak będą na Nova Rock i Szigecie.

ketyow napisał/a
Generalnie jednak najtaniej i najwygodniej (nocleg i rzeczy bierze się ile chce) byłoby samochodem, tylko teraz stoi na przeszkodzie jeszcze wynegocjowanie go od kogoś

Ja na koncerty do Pragi jeżdżę stopem i nie narzekam. Ale możliwe, że z Krakowa mam bliżej.

ketyow - 6 Kwietnia 2011, 06:31

Z Trójmiasta mam trochę dalej, poza tym zakładam zostać parę dni i pozwiedzać, więc nawet samochodowy dach nad głową i miejsce na trzymanie tobołków się przyda. Jak auto nie wypali, to bardzo możliwe, że wrócę na stopa.
brajt - 6 Kwietnia 2011, 08:05

W razie czego służę adresem taniego pola namiotowego z dogodnym dojazdem.
ketyow - 6 Kwietnia 2011, 08:49

Ok, dzięki :)
Zagubiony - 14 Kwietnia 2011, 16:39

Wybieram się: http://www.progresja.com/wydarzenia.php?id=158
Ktoś jeszcze, prócz mnie, jest tutaj fanem post-rocka?

Iscariote - 14 Kwietnia 2011, 17:28

Cytat
Wybieram się: http://www.progresja.com/wydarzenia.php?id=158

Trochę późno o tym się dowiaduję, bo bym zawital... ale kurde... poniedziałek? Serio? :roll:

Zagubiony - 14 Kwietnia 2011, 17:31

Serio, serio.
A we wtorek "God Is An Astronaut" zagra we Wrocławiu.

Adanedhel - 14 Kwietnia 2011, 17:57

Zagubiony napisał/a
toś jeszcze, prócz mnie, jest tutaj fanem post-rocka?

Czasami jest dość przyjemny. Ale nie powiedziałbym, że jestem fanem.

Virgo C. - 14 Kwietnia 2011, 21:19

Zagubiony napisał/a
A we wtorek God Is An Astronaut zagra we Wrocławiu.

KURW... Jutro w Opolu gra Of the wand and the moon, teraz to. Czemu ja o niczym nie wiem?

ilcattivo13 - 28 Kwietnia 2011, 23:20

Gamma Ray zagra koncert we wrześniu w Płocku. I wygląda na to, że wejściówki są za darmo... Łał :D
Ozzborn - 29 Kwietnia 2011, 00:24

właśnie niedawno to odkryłem - jadę jak mi się niebo nie zwali na głowę!
mad - 4 Maj 2011, 20:58

Chal-Chenet napisał/a
Wróciłem z Ulvera.
Szkoda, że koncert opierał się głównie na nowej płycie, zagrali większość (jeśli nie wszystkie) z niej kawałki, na deser dając jeden utwór z Perdition City. I właśnie ten ostatni akcent był najjaśniejszym punktem programu, a to wszystko dlatego, że nowa płyta jest po prostu przeciętna i nawet oprawa koncertowa nie dodaje jej uroku.

Nowa płyta jest wręcz beznadziejna, a wszelkie pozytywne czy też wyrażające dystans opinie to pokłosie szacunku, na jaki zespół sobie zapracował. Niestety, jeszcze 2-3 takie gnioty jak ostatni album i skreślę zespół z listy moich aktualnych zainteresowań.

Iscariote - 4 Maj 2011, 23:21

O Ulver. Zapomniałem totalnie o istnieniu. Themes From William Blake's The Marriage of Heaven and Hell trzeba będzie sobie na odtwarzacz zarzucić.
ketyow - 5 Maj 2011, 08:34

ilcattivo13 napisał/a
Gamma Ray zagra koncert we wrześniu w Płocku. I wygląda na to, że wejściówki są za darmo... Łał :D

Ooo, ja też jadę jeśli nic nie stanie na drodze!

Iscariote - 10 Maj 2011, 15:02

http://kwejk.pl/obrazek/79407 Krew mnie zalewa jak to widzę i pomyślę o cenie biletów. :(
Anonymous - 10 Maj 2011, 16:23

Łe tam. KoRn będzie w Warszawie na Ursynaliach, Children of Bodom nie dawno przyjechali do Łodzi, Skunk Anansie w Wawie. Najbardziej to żal Alice Coopera...Bo zanim kupię bilety na SOAD, to muszę zobaczyć, jak teraz wypadają.
nureczka - 10 Maj 2011, 16:29

Wczoraj byłam na koncercie Urszuli Dudziak. Niesamowita jest.
rybieudka - 14 Maj 2011, 16:11

Ktoś z forumowiczów wybiera sie dziś na VOIVOD we Wro? Jakby co to będę w koszulce Kreatora "Pleasure to Kill" :twisted:
Zgaga - 20 Maj 2011, 15:57

A to wczoraj w Krakowie było:
http://www.fmf.fm/931/new...y-poczatek.aspx
Uff
Mam nadzieję, że jakiś zapis telewizyjny powstał i uda mi się go kiedyś zobaczyć.

Matrim - 23 Maj 2011, 12:36

Muzyka na żywo do filmu (lub fragmentów) to niesamowita bajka. Byłem na pierwszym FMF na pokazie Drużyny Pierścienia. Fantastyczna sprawa, tylko zimno strasznie było...
Kai - 26 Maj 2011, 21:18

Kto jedzie na Ironsów?
Matrim - 26 Maj 2011, 21:54

Jeśli Dickinson zdzwoni do mnie i powie "Paweł, przyjedź", no to mu nie odmówię...
rybieudka - 27 Maj 2011, 04:12

Ja jadę. W lutym dostałem od żony bilet na imieniny :wink:
andre - 27 Maj 2011, 07:52

jadę. Skandalem jest ustawienie Killing Joke jako rozgrzewacza...
Chal-Chenet - 27 Maj 2011, 09:39

Patrz, ja nawet nie wiem co to jest... :roll: ;)
gorbash - 27 Maj 2011, 09:51

Jak byłem w '99 na Mecie, ustawili Mercyful Fate przed Monster Magnet(!!! - pamięta to ktoś jeszcze??) i Apocalipticą. Dziwieniu sie nie było końca.

Partner forum