To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Powrót z gwiazd - Tęczowa debata

Fidel-F2 - 1 Kwietnia 2008, 22:18

dzejes, ale 'kochajcie się' Jezusa to 'sznujcie się i bądźcie dla siebie dobrzy', nie porusza ono aspektu seksualnego w żaden sposób, nie mówi nic o seksualności
religja zaś kontroluje seksualność w celu zmnieejszenia napięć społecznych i umozliwienia społeczności lepszego rozwoju - unikanie konfliktów o partnera, opiekę nad dziećmi, ochrona rodziny, przeciwdziałanie związkom homoseksualnym jako bezproduktywnym i burzącm spokój społeczny - to jedna z jej zasadniczych funkcji która wraz z rozwojem cywilizacji traci na znaczeniu

Ziuta - 1 Kwietnia 2008, 22:20

dzejes napisał/a
Bo gdy ludzie średnio żyli 35 lat, to owszem, można było czynić z małżeństwa sakrament i zakładać jego absolutną trwałość.

Akurat nierozerwalności małżeństwa zlikwidowac się nie da. Byłaby to całkowita negacja słów Jezusa.

Cytat
a jezus był gejem, tak mi się wydaje.

film taki był, ale nie widziałem

dzejes - 1 Kwietnia 2008, 22:27

corpse bride napisał/a

a jezus był gejem, tak mi się wydaje.

Ej, nie każdy wrażliwy facet jest gejem.

EDIT: Ziuta - napieraj. Dawno się teologicznie nie szarpałem. :wink:

EDIT2: Fidel - guzik. Kochajcie się, to kochajcie się. Gdyby Jezus chciał powiedzieć "Bądźcie dla siebie dobrzy" - to by tak powiedział.

Ziuta - 1 Kwietnia 2008, 22:28

dzejes napisał/a
Ej, nie każdy wrażliwy facet jest gejem.

i nie każdy gej jest wrażliwy.

Fidel-F2 - 1 Kwietnia 2008, 22:29

ale każdy czasem napiera
Adashi - 1 Kwietnia 2008, 23:24

Fidel-F2 napisał/a
obrzydliwość

Rafał napisał/a
ci panowie są fuj

Pako napisał/a
IMO są fuj

.
.
.
corpse bride napisał/a
a jezus był gejem, tak mi się wydaje

W mordę jeża :twisted: :lol:

Ramzes - 2 Kwietnia 2008, 14:32

Jeże to też geje. Generalnie :lol:
Adashi - 2 Kwietnia 2008, 15:51

Ramzes napisał/a
Jeże to też geje. Generalnie :lol:

No właśnie, bo w świecie zwierząt homoseksualizm też ma miejsce, znaczy jest to dość naturalne zachowanie dla zwierząt... zaraz, zaraz jak to naturalne :shock: :?: Co na to frakcja użytkowników "fuj"?

Kruk Siwy - 2 Kwietnia 2008, 16:00

Jak to co. Fuj! Co to my zwierzaki jesteśmy?!
Pako - 2 Kwietnia 2008, 16:18

Wiesz, tak po prawdzie to zwierzęcy homoseksualizm też uważam za fuj. Bo imo jest fuj :P
Adashi - 2 Kwietnia 2008, 16:32

Kruku, a nie? Ssaki przecież.

Pako, no a gdyby Ten Ów, On znaczy, co to corpse napisała, że był gejem - był nim faktycznie, to też byś powiedział, że fuj? :roll:

dareko - 2 Kwietnia 2008, 16:36

A gdyby ciocia miala wasy?
Pako - 2 Kwietnia 2008, 16:45

Dareko ładnie skomentował ;)
Adashi - 2 Kwietnia 2008, 16:46

Chyba: gdyby babcia miała wąsy?

edit:
Ale ja się Ciebie pytam, Pako :wink:

Martva - 2 Kwietnia 2008, 16:47

To tez by mogła uchodzić za geja, w sumie.
Pako - 2 Kwietnia 2008, 16:58

Adashi, a ja odpowiedziałem, że dareko ładnie skomentował ;) I tyle.
Dalej dyskutować nie będę, bo projekt czeka, trza pracować. I mi się nie chce, tak ogólnie. :)

mistique - 2 Kwietnia 2008, 17:20

Ja tylko tak by się upewnić, bo pewnie znam odpowiedź - homoseksualne dziewczyny w letnich sukienkach nie będą fuj, co?
Martva - 2 Kwietnia 2008, 17:42

Ja czuję podskórnie że homoseksualne dziewczyny są w porządku, pod warunkiem że a/są atrakcyjne, b/tak naprawdę nie mają nic przeciwko temu żeby się ktoś dołączył :roll: ale psst, nic nie mówię.
Pako - 2 Kwietnia 2008, 17:46

To chyba do mnie było, to zakończę: będą, będą. Znaczy jak powiedziałem, fuj nie będzie pojedyńcza dziewczyna jako taka, ale jej homoseksualizm. I teraz dla mnie eot. :)
Martva - 2 Kwietnia 2008, 17:58

Nie, nie miałam na myśli Ciebie, jest tu więcej takich co są fuj, Znaczy myślą że fuj. Rozumiesz.
dzejes - 2 Kwietnia 2008, 17:59

Ależ nie Pako. Podkreśl jeszcze z trzy razy swój heteroseksualizm :lol:

EDIT - MArtva - ale jednak czym innym jest tolerancja, a czym innym wewnętrzne fuj.

Martva - 2 Kwietnia 2008, 18:04

dzejes napisał/a
Podkreśl jeszcze z trzy razy swój heteroseksualizm :lol:

Hmmm, jakbym była bardzo wredna to bym napisała ze to w sumie podejrzane 8) :wink: ;P:

dzejes napisał/a
ale jednak czym innym jest tolerancja, a czym innym wewnętrzne fuj.

Ale zdecydowana większość facetów hetero czuje odrazę wyłącznie do facetów homo. Nie masz takiego wrażenia?

dareko - 2 Kwietnia 2008, 18:06

Martva napisał/a
Ale zdecydowana większość facetów hetero czuje odrazę wyłącznie do facetów homo. Nie masz takiego wrażenia?

To akurat jest naturalne. Co fuj mieliby widziec w calujacych sie dziewczynach?

Edit: dzejes, to juz nie wolno w teczowej debacie pisac o swoim heteroseksualizmie? Dlaczego?

dzejes - 2 Kwietnia 2008, 18:12

Martva napisał/a

Hmm, ale wiesz, że ja też czuję tę odrazę? Nie czuję za to potrzeby wyrażania jej publicznie, nie przeszkadza mi to w byciu tolerancyjnym - ale sorry, to biologia. Jest wiele mechanizmów zapewniających przetrwanie gatunku - i to jest jeden z nich.

Dareko - po pierwsze ja nie jestem od zakazywania czegokolwiek na tym forum, po drugie nigdy tego nie robiłem w tym wątku i po trzecie manifestowanie swojej heteroseksualności poprzez pisanie "fuj"? To raczej manifestowanie swojej dziecinności ;P: bo ja znam inne sposoby na manifestowanie heteroseksualnej orientacji.

Piech - 2 Kwietnia 2008, 18:18

Pary homo dziewczyn wyglądają zdecydowanie lepiej (ładniej) niż pary hetero.
mistique - 2 Kwietnia 2008, 18:32

dzejes napisał/a
Hmm, ale wiesz, że ja też czuję tę odrazę? Nie czuję za to potrzeby wyrażania jej publicznie, nie przeszkadza mi to w byciu tolerancyjnym - ale sorry, to biologia.

No właśnie o to chodzi. Różne rzeczy mogą wywoływać taką reakcję, także np. wygląd jakiejś osoby. Warto walczyć z wyrażaniem wewnętrznego fuj w stosunku do ludzi, kiedy może to ich skrzywdzić. Przesadne wyrażanie zachwytu nad dwiema dziewczynami też bywa zresztą nie na miejscu.

Martva - 2 Kwietnia 2008, 18:52

Piech napisał/a
Pary homo dziewczyn wyglądają zdecydowanie lepiej (ładniej) niż pary hetero.

No trudno żeby nie, bo dziewczyny są ogólnie ładniejsze.

Rafał - 3 Kwietnia 2008, 07:47

Martva napisał/a
Nie, nie miałam na myśli Ciebie, jest tu więcej takich co są fuj

Ja, ja, to byłem jeszcze ja, mogę?
Kilka razy widziałem dorosłych facetów trzymających się za *beep* lub lecących w ślinę. To było fuj, obrzydlistwo, bue. Widziałem też całujące się dziewczyny, to było, hm, raczej estetyczne wrażenie :wink: I nie chodzi o toleancję, tylko o reakcje organizmu. Pewnie mógłbym to opanować, ale nie czuje potrzeby.

Agi - 3 Kwietnia 2008, 09:04

Mojej reakcji na publiczne "sypialniane" zachowania par jedno lub różnopłciowych nie określiłabym słowem "fuj". Jest to raczej zażenowanie, czuję się jak podglądaczka, chociaż to te pary robią z siebie publicznie widowisko.
Nie mówię tu o wymianie całusów, tylko, jak to Rafał określił:
Rafał napisał/a
trzymających się za *beep* lub lecących w ślinę
.
joe_cool - 3 Kwietnia 2008, 21:29

Rafał napisał/a
Widziałem też całujące się dziewczyny, to było, hm, raczej estetyczne wrażenie

też widziałam i estetyczne to raczej nie było :roll:
a poza tym to zgadzam się z Agi, chociaż akurat "trzymanie się za *beep*" mi nie przeszkadza, niezależnie od płci trzymających.

Partner forum