Powrót z gwiazd - Tęczowa debata
Fidel-F2 - 1 Kwietnia 2008, 22:18
dzejes, ale 'kochajcie się' Jezusa to 'sznujcie się i bądźcie dla siebie dobrzy', nie porusza ono aspektu seksualnego w żaden sposób, nie mówi nic o seksualności
religja zaś kontroluje seksualność w celu zmnieejszenia napięć społecznych i umozliwienia społeczności lepszego rozwoju - unikanie konfliktów o partnera, opiekę nad dziećmi, ochrona rodziny, przeciwdziałanie związkom homoseksualnym jako bezproduktywnym i burzącm spokój społeczny - to jedna z jej zasadniczych funkcji która wraz z rozwojem cywilizacji traci na znaczeniu
Ziuta - 1 Kwietnia 2008, 22:20
dzejes napisał/a | Bo gdy ludzie średnio żyli 35 lat, to owszem, można było czynić z małżeństwa sakrament i zakładać jego absolutną trwałość. |
Akurat nierozerwalności małżeństwa zlikwidowac się nie da. Byłaby to całkowita negacja słów Jezusa.
Cytat | a jezus był gejem, tak mi się wydaje. |
film taki był, ale nie widziałem
dzejes - 1 Kwietnia 2008, 22:27
corpse bride napisał/a |
a jezus był gejem, tak mi się wydaje. |
Ej, nie każdy wrażliwy facet jest gejem.
EDIT: Ziuta - napieraj. Dawno się teologicznie nie szarpałem.
EDIT2: Fidel - guzik. Kochajcie się, to kochajcie się. Gdyby Jezus chciał powiedzieć "Bądźcie dla siebie dobrzy" - to by tak powiedział.
Ziuta - 1 Kwietnia 2008, 22:28
dzejes napisał/a | Ej, nie każdy wrażliwy facet jest gejem. |
i nie każdy gej jest wrażliwy.
Fidel-F2 - 1 Kwietnia 2008, 22:29
ale każdy czasem napiera
Adashi - 1 Kwietnia 2008, 23:24
Fidel-F2 napisał/a | obrzydliwość |
Rafał napisał/a | ci panowie są fuj |
.
.
.
corpse bride napisał/a | a jezus był gejem, tak mi się wydaje |
W mordę jeża
Ramzes - 2 Kwietnia 2008, 14:32
Jeże to też geje. Generalnie
Adashi - 2 Kwietnia 2008, 15:51
Ramzes napisał/a | Jeże to też geje. Generalnie |
No właśnie, bo w świecie zwierząt homoseksualizm też ma miejsce, znaczy jest to dość naturalne zachowanie dla zwierząt... zaraz, zaraz jak to naturalne Co na to frakcja użytkowników "fuj"?
Kruk Siwy - 2 Kwietnia 2008, 16:00
Jak to co. Fuj! Co to my zwierzaki jesteśmy?!
Pako - 2 Kwietnia 2008, 16:18
Wiesz, tak po prawdzie to zwierzęcy homoseksualizm też uważam za fuj. Bo imo jest fuj
Adashi - 2 Kwietnia 2008, 16:32
Kruku, a nie? Ssaki przecież.
Pako, no a gdyby Ten Ów, On znaczy, co to corpse napisała, że był gejem - był nim faktycznie, to też byś powiedział, że fuj?
dareko - 2 Kwietnia 2008, 16:36
A gdyby ciocia miala wasy?
Pako - 2 Kwietnia 2008, 16:45
Dareko ładnie skomentował
Adashi - 2 Kwietnia 2008, 16:46
Chyba: gdyby babcia miała wąsy?
edit:
Ale ja się Ciebie pytam, Pako
Martva - 2 Kwietnia 2008, 16:47
To tez by mogła uchodzić za geja, w sumie.
Pako - 2 Kwietnia 2008, 16:58
Adashi, a ja odpowiedziałem, że dareko ładnie skomentował I tyle.
Dalej dyskutować nie będę, bo projekt czeka, trza pracować. I mi się nie chce, tak ogólnie.
mistique - 2 Kwietnia 2008, 17:20
Ja tylko tak by się upewnić, bo pewnie znam odpowiedź - homoseksualne dziewczyny w letnich sukienkach nie będą fuj, co?
Martva - 2 Kwietnia 2008, 17:42
Ja czuję podskórnie że homoseksualne dziewczyny są w porządku, pod warunkiem że a/są atrakcyjne, b/tak naprawdę nie mają nic przeciwko temu żeby się ktoś dołączył ale psst, nic nie mówię.
Pako - 2 Kwietnia 2008, 17:46
To chyba do mnie było, to zakończę: będą, będą. Znaczy jak powiedziałem, fuj nie będzie pojedyńcza dziewczyna jako taka, ale jej homoseksualizm. I teraz dla mnie eot.
Martva - 2 Kwietnia 2008, 17:58
Nie, nie miałam na myśli Ciebie, jest tu więcej takich co są fuj, Znaczy myślą że fuj. Rozumiesz.
dzejes - 2 Kwietnia 2008, 17:59
Ależ nie Pako. Podkreśl jeszcze z trzy razy swój heteroseksualizm
EDIT - MArtva - ale jednak czym innym jest tolerancja, a czym innym wewnętrzne fuj.
Martva - 2 Kwietnia 2008, 18:04
dzejes napisał/a | Podkreśl jeszcze z trzy razy swój heteroseksualizm |
Hmmm, jakbym była bardzo wredna to bym napisała ze to w sumie podejrzane
dzejes napisał/a | ale jednak czym innym jest tolerancja, a czym innym wewnętrzne fuj. |
Ale zdecydowana większość facetów hetero czuje odrazę wyłącznie do facetów homo. Nie masz takiego wrażenia?
dareko - 2 Kwietnia 2008, 18:06
Martva napisał/a | Ale zdecydowana większość facetów hetero czuje odrazę wyłącznie do facetów homo. Nie masz takiego wrażenia? |
To akurat jest naturalne. Co fuj mieliby widziec w calujacych sie dziewczynach?
Edit: dzejes, to juz nie wolno w teczowej debacie pisac o swoim heteroseksualizmie? Dlaczego?
dzejes - 2 Kwietnia 2008, 18:12
Martva napisał/a |
Ale zdecydowana większość facetów hetero czuje odrazę wyłącznie do facetów homo. Nie masz takiego wrażenia? |
Hmm, ale wiesz, że ja też czuję tę odrazę? Nie czuję za to potrzeby wyrażania jej publicznie, nie przeszkadza mi to w byciu tolerancyjnym - ale sorry, to biologia. Jest wiele mechanizmów zapewniających przetrwanie gatunku - i to jest jeden z nich.
Dareko - po pierwsze ja nie jestem od zakazywania czegokolwiek na tym forum, po drugie nigdy tego nie robiłem w tym wątku i po trzecie manifestowanie swojej heteroseksualności poprzez pisanie "fuj"? To raczej manifestowanie swojej dziecinności bo ja znam inne sposoby na manifestowanie heteroseksualnej orientacji.
Piech - 2 Kwietnia 2008, 18:18
Pary homo dziewczyn wyglądają zdecydowanie lepiej (ładniej) niż pary hetero.
mistique - 2 Kwietnia 2008, 18:32
dzejes napisał/a | Hmm, ale wiesz, że ja też czuję tę odrazę? Nie czuję za to potrzeby wyrażania jej publicznie, nie przeszkadza mi to w byciu tolerancyjnym - ale sorry, to biologia. |
No właśnie o to chodzi. Różne rzeczy mogą wywoływać taką reakcję, także np. wygląd jakiejś osoby. Warto walczyć z wyrażaniem wewnętrznego fuj w stosunku do ludzi, kiedy może to ich skrzywdzić. Przesadne wyrażanie zachwytu nad dwiema dziewczynami też bywa zresztą nie na miejscu.
Martva - 2 Kwietnia 2008, 18:52
Piech napisał/a | Pary homo dziewczyn wyglądają zdecydowanie lepiej (ładniej) niż pary hetero. |
No trudno żeby nie, bo dziewczyny są ogólnie ładniejsze.
Rafał - 3 Kwietnia 2008, 07:47
Martva napisał/a | Nie, nie miałam na myśli Ciebie, jest tu więcej takich co są fuj |
Ja, ja, to byłem jeszcze ja, mogę?
Kilka razy widziałem dorosłych facetów trzymających się za *beep* lub lecących w ślinę. To było fuj, obrzydlistwo, bue. Widziałem też całujące się dziewczyny, to było, hm, raczej estetyczne wrażenie I nie chodzi o toleancję, tylko o reakcje organizmu. Pewnie mógłbym to opanować, ale nie czuje potrzeby.
Agi - 3 Kwietnia 2008, 09:04
Mojej reakcji na publiczne "sypialniane" zachowania par jedno lub różnopłciowych nie określiłabym słowem "fuj". Jest to raczej zażenowanie, czuję się jak podglądaczka, chociaż to te pary robią z siebie publicznie widowisko.
Nie mówię tu o wymianie całusów, tylko, jak to Rafał określił: Rafał napisał/a | trzymających się za *beep* lub lecących w ślinę | .
joe_cool - 3 Kwietnia 2008, 21:29
Rafał napisał/a | Widziałem też całujące się dziewczyny, to było, hm, raczej estetyczne wrażenie |
też widziałam i estetyczne to raczej nie było
a poza tym to zgadzam się z Agi, chociaż akurat "trzymanie się za *beep*" mi nie przeszkadza, niezależnie od płci trzymających.
|
|
|