Blogowanie na ekranie - Z ogródka
Martva - 11 Lutego 2008, 08:44
Wykłada, ale moim ulubionym entomologiem był prof. Wiech
aniol - 11 Lutego 2008, 08:57
z Wiechem nic nie mialem , ale Wnuk wylaszal identyczne opinie
i tez jest swietnym prowadzacym!
Martva - 11 Lutego 2008, 09:08
Też go lubiłam, ale nie aż tak
W ogóle katedra entomologii była jedną z najsympatyczniejszych, mimo że za wykładanym przedmiotem nie przepadałam to jednak ludzie byli mili
aniol - 11 Lutego 2008, 09:17
ja z entomologi prace pisalem
u Wnuka wlasnie
i zarowno prowadzacy jak i sam przedmiot wielce mi pasowali
Martva - 11 Lutego 2008, 09:23
O, no proszę
Godzilla - 11 Lutego 2008, 10:45
Sól na jezdniach strasznie niszczy drzewa, w Warszawie od jakiegoś czasu drzewa padają masowo. Aż żal patrzeć. Może to wiek, po prostu przyszła na nie pora, ale żeby tak razem różne gatunki, klony i lipy, to podejrzane.
Martva - 11 Lutego 2008, 10:53
Albo sie jej po prostu więcej zużywa. Mało które drzewa tolerują sól, a zauważ że często z tego posolonego śniegu z chodników i jezdni sie usypuje pryzmy... wokół pni.
elam - 16 Lutego 2008, 16:53
hej - hej, posadzcie drzewko !
http://elam.posadzdrzewo.pl/
podobno, jesli wejdziecie na te stronke i posadzicie wirtualne drzewko, firma Tetrapak posadzi gdzies prawdziwe
trzeba o swoje drzewko internetowe dbac, im czesciej sie na nie patrzy, (tzn mozna raz dziennie, jak na stronie pajacyka) tym lepiej rosnie. moje drzewko tez odwiedzajcie...
i drzewko o imieniu: http://asiontek.posadzdrzewo.pl
Godzilla - 16 Lutego 2008, 19:01
Hihi, ja też mam: Godzilla.posadzdrzewo.pl
elam - 16 Lutego 2008, 19:26
taka mila zabawka. prawie jak dla dzieci, bo zeby roslo, trzeba je odwiedzac, czyli "pielegnowac". milusie. (widzialas, jakie asiontkowi juz uroslo? )
ihan - 16 Lutego 2008, 19:29
Tamaguchi w wersji mniej hardcorowej, bo roślin mniej żal niż zwierząt. A firma Tetrapak tak sama by nie mogła sadzić drzew, tylko potrzebuje kampanii reklamowej? Przepraszam, ale ten pomysł nie wydaje mi się najmądrzejszy.
Anonymous - 16 Lutego 2008, 19:52
ihan napisał/a | A firma Tetrapak tak sama by nie mogła sadzić drzew, tylko potrzebuje kampanii reklamowej? |
To mniej więcej jak Pajacyk, nie widzę w tym nic złego.
ihan - 16 Lutego 2008, 20:07
Odbieram inaczej, ale nie znaczy to, że cały świat musi od razu się ze mną zgadzać.
Anonymous - 16 Lutego 2008, 20:11
Uzasadnienie, uzasadnienie.
Ale nie, żeby mi jakoś strasznie zależało. Drzewka nie zasadziłam. Nie przeżyłoby tygodnia - w zeszłym tygodniu wywaliłam ostatni kwiatek z mieszkania.
ihan - 16 Lutego 2008, 20:14
I dobrze, że ci nie zależy, bo pewnie by się skończyło niemiłymi postami. Dla spokoju moderatorów załóżmy, że po prostu mi się nie podoba.
Anonymous - 16 Lutego 2008, 20:19
Ej, od razu takie założenie? Można przecież spokojnie wymienić poglądy.
ihan - 16 Lutego 2008, 20:23
Nie, Miria, za stara jestem. Nie ma tematu.
elam - 16 Lutego 2008, 21:22
jeeeej
ihan, jak chcesz, powiem ci, ze jestes za stara, w blogu Fidela
oczywiscie, ze to takie tamaguchi. ale mile, bo przy okazji widzisz, jak powoli takie drzewko rosnie. a galazke urwac, ped zlamac, drzewo sciac, tak latwo...
ihan - 16 Lutego 2008, 22:09
Elam, marna kłótnia by była. Głupio się kłócić o prawdę
Drzewo widzisz na żywo, widzisz jak wolno rośnie, że potrzebuje światła i wody.
elam - 16 Lutego 2008, 22:43
ech wiesz, w dzisiejszych czasach bywa tak, ze patrzymy na las, a nie widzimy drzew taka ladna przenosnia - ale i doslownie tez tak bywa. niby zauwazasz, ze cos ci rosnie w ogrodku czy doniczce, ale - ...
ale faktycznie, marny powod do klotni. poszukam czegos innego
Martva - 23 Lutego 2008, 11:10
Dawno nie pisałam: ja chcę już wioooosnęęęę...
ihan - 24 Lutego 2008, 16:37
O, to cię podrażnię. W Jenie, skąd to nie chwaląc się wróciłam kwitną przebiśniegi, krokusy, przylaszczki, jakieś cebulice, pierwiosnki, wszędzie. W ogródkach, w ogrodzie botanicznym. W ogóle mają łagodniejszy klimat, pełno tam budlei i kalin sztywnolistnych i piękną pnącą hortensję widziałam przycinana wokół śmietnika. Ja chcę do Jeny, jeśli nie mogę mieszkać w kraju o normalnym klimacie, to przynajmniej w Jenie chce. A ogródki są naprawdę śliczniutkie tam. Szkoda, że nie będziemy tak za jakiś miesiąc, bo jak zaczną kwitnąć jeszcze tulipany, rododendrony i narcyzy będzie pięknie.
Martva - 24 Lutego 2008, 17:10
A u mnie dziś:
Pierwsze krokusy (żółte) też wylazły, ale jeszcze nie są fotogeniczne
Godzilla - 24 Lutego 2008, 19:56
Też żółte krokusy wyłażą mi pod balkonem
Martva - 24 Lutego 2008, 20:01
No u mnie na razie tylko ranniki i przebiśniegi, ale krokusy wylazły. Żółte w pąkach, a pozostałe na razie w pędzelkach
elam - 24 Lutego 2008, 20:29
alze sliczne te zdjecia
Martva - 24 Lutego 2008, 20:36
Jak widzę pszczoły na kwiatkach, zwłaszcza te pierwsze, to nie mogę się opanować i pstrykam ile sie da
Znalazłam przypadkiem folder z fotkami z kwietnia 2007, ja już chcę te kolory... a nie wiem czy w tym roku mi w ogóle tulipany zakwitną
elam - 24 Lutego 2008, 21:04
u mnie jeszcze nic nie wyszlo. nooo moze jakies pierwsze badylki, ale nic nie kwitnie na razie.
prosze o wiecej wiosennych zdjec ! szukamy wiosny !
Martva - 24 Lutego 2008, 21:15
Jeśli jutro coś nowego upoluję, to wrzucę tutaj, a z najładniejszej tradycyjnie zrobię Ci kwiaciarnię na blogu
May - 24 Lutego 2008, 21:19
U mnie krokusy juz przekwitly, zostaly tylko te pozniejsze odmiany z wiekszymi kwiatkami, ale i one juz pomalutku przekwitaja... Za to zonkile szaleja, wszedzie lany zoltych kwiatkow. Poza tym zaczynaja kwitnac rozne krzewy, nie wiem jakie bo sie nie znam - biale i rozowe. I moje ulubione zolte, co widzialam tylko tutaj i w Bretanii tez juz kwitna. Mysle, ze to chyba zarnowce, ale tez sie nie znam, siostre mam od tego
I wiosna wisi w powietrzu, tak niby juz jest, ale nie do konca, strasznie mnie kreci ta pora roku!
|
|
|