Blogowanie na ekranie - Rooshoffy blogasek Martvuni
Sheila - 27 Lutego 2008, 18:46
Hehe dzięki za tego linka (firma zajmuje się butami, tak btw), bo z ciekawości się rozejrzałam i już znalazłam fajny sklep w Poznaniu, o którego istnieniu nie miałam niestety pojęcia. Jutro tam idę
Edit: to do linka Martvej o ekspedientkach. Muszę zacząć cytować posty
Anonymous - 27 Lutego 2008, 18:59
Ja nawet zamailowalam do paru producentów, bardzo grzecznie i uprzejmie, żeby nie było, ale nie odczekałam sięodpowiedzi. Mimo to piszcie dziewczyny, może jak dostana więcej maili to pójda po rozum do głowy. Serio, nie rozumiem tego zjawiska z 16 rozmiarami.
Udało mi się też pokłócić trochę z jedną sprzedawczynią, która "robi w tym od 15 lat i właściwie to nie widziała klientki, która potrzebowałaby obwodu mniejszego niż 70". A poza tym to staniki się nie rozciagają.
Agata - 27 Lutego 2008, 19:23
A ja dziś kumpeli z pracy, która jutro leci do Londynu na zakupy uroczyście wręczyłam post-ita (różowego ) z napisanym '30 (65)'. Bo dziewczę w rozmiarach 71/86 nosi 75 B. Mam poczucie dobrze spełnionego obowiązku
Martva - 27 Lutego 2008, 19:27
| mistique napisał/a | | Ja nawet zamailowalam do paru producentów, bardzo grzecznie i uprzejmie, żeby nie było, ale nie odczekałam sięodpowiedzi |
Bo oni rzadko odpowiadają, a jak już to albo Ci piszą że wcale nie masz dobranego rozmiaru, bo z ich tabelki wychodzi że... i tak jakby nie doczytali, że piszesz wcześniej że jest za szeroki, ze podjeżdża, że nie trzyma etc.
A Ewa Bień się kłóci.
Tylko jeden producent napisał ze myśli o poszerzeniu oferty.
więcej szczegółów tutaj.
Hmmm, jestem gotowa w ciągu paru najbliższych dni przejrzeć polskich producentów, znaczy znaleźć strony, adresy i zakresy rozmiarówek i je tu wrzucić, bo widzę przynajmniej kilka osób chętnych do korespondencji Przy okazji sama tez się zmobilizuję.
| Miria napisał/a | | A poza tym to staniki się nie rozciagają. |
Taaak, zacznę ze sobą nosić moją śliczną (niegdyś) Isabell którego sobie mogę owinąć wokół bioder i zapiąć bez specjalnego naciągania po pół roku noszenia... specjalnie do pokazywania takim paniom. Ciekawe co wymyślą.
| Agata napisał/a | z napisanym '30 (65)'. Bo dziewczę w rozmiarach 71/86 nosi 75 B. Mam poczucie dobrze spełnionego obowiązku |
Ale weź, żeby sobie 65B nie próbowała przymierzać. chociaż z drugiej strony 60-65 B i C to najtrudniej dostępne rozmiary są... A kobiety niektóre stwierdzają że mooga przymierzyć węższy obwód, ale przecież że taka duża miska to niemożliwe i biorą 'stałą', żeby potem z triumfem bądź smutkiem stwierdzić że nie pasuje
Agata - 27 Lutego 2008, 19:33
Zeżarło mi wcześniej literkę, na karteczce było napisane '30 (65) D'. Chyba wszystko mniejsze byłoby za małe - przy 65 to już przecież ponad 20 cm różnicy.
GrapeVine - 27 Lutego 2008, 19:54
Jezu, co za chamidło z tej sprzedawczyni
Ja nie znoszę jak mi się wtrącają do polowań, na pytanie 'może w czymś pomóc?' grzecznie dziękuję, mam chyba coś z faceta bo zawsze wszystko muszę sama i tylko sama, pogrzebać, przeszukać i zdobyć - z najwyższej półki, z najgłębszej szuflady i z zakamuflowanego wieszaka
W ogóle to wielu ciekawych rzeczy się dowiedziałam z tych poleconych blogów, więc jeszcze raz dziękuję za uświadomienie
Sheila - 27 Lutego 2008, 20:19
| Martva napisał/a |
Hmmm, jestem gotowa w ciągu paru najbliższych dni przejrzeć polskich producentów, znaczy znaleźć strony, adresy i zakresy rozmiarówek i je tu wrzucić, bo widzę przynajmniej kilka osób chętnych do korespondencji Przy okazji sama tez się zmobilizuję.
|
You have my sword!
mistique - 27 Lutego 2008, 20:30
| Sheila napisał/a | You have my sword! |
And you have my bow!
Edit: zajrzałam pod link. Straszne rzeczy:
| Cytat | Słuchajcie, ale jaja. Tym razem dostałam maila już z podpisem Ewa
Bień:
Mimo iż jest pani mocno nie mila wydajac opinie ciesze sie że pani
jest w przodzie ,zadałam sobie tród i weszłam na forum . Jest tam
kalkulator rozmiarów ,jak podkreśla autorka w fazie tworzenia z
którego wynika że można różnie nmierzyć obwód pod biustem na wdechu,
wydechu itd.
Z tego kalkulatora wynika ,że może pani nosić rozmiar brytyjski 65
lub 60 w zależności od pani upodobań oraz struktury dzianiny z
jakiej wykonano wyrób.Rozmiar polski pozostaje w tym kalkulatorze ze
znakiem zapytania.
Zaznaczam, że w poprzednim mailu NIE PODAŁAM mojego obwodu w
biuście, a jedynie pod biustem, ale i tak w cudowny sposób zostało
mi objaśnione, jaki powinnam mieć rozmiar. Ech.. i ten tród ))
Obawiam się, że Ewa Bień jest przypadkiem niereformowalnym. |
Ja nie wierzę... Tród...
Martva - 27 Lutego 2008, 23:02
| Cytat | | Ja nie znoszę jak mi się wtrącają do polowań, |
Ale bieliźniaki samoobsługowe to chyba rzadko bywają. Nie licząc oczywiście H&Mów, i innych podobnych; w H&M ostatnio byłam, wściekłam sie bo były staniki we wszystkich kolorach tęczy, od żółtego do fioletu. Nawet nie patrzyłam na rozmiary, żeby nie dostać furii z pienieniem się
| GrapeVine napisał/a | | więc jeszcze raz dziękuję za uświadomienie |
Ha '75B, typowe'
| mistique napisał/a | | Ja nie wierzę... Tród... |
Może nie ma Firefoksa z poprawiaczem a zestresowała się kobita, nie? Bardziej mnie zainteresowało 'że pani
jest w przodzie', co to jest i o co chodzi?
Kurcze, a oni takie ładne staniki mają, wiśnie wstrętne, no.
Pokłóciłam się dziś z siostrą, tradycja. Ona że mój Gossard ma wielkie miski i jest zabudowany, ja jej cierpliwie że we właściwie dobranym staniku cała pierś powinna się znajdować w miseczce, a potem dla jaj włożyłam stare 80B po May, które z trudem pełni rolę sutkozasłaniacza, a obwód mogłabym sobie zawiązać na kokardkę i spytałam czy lepiej. Okazało się że tak. Zdziwiłam się, ale tylko troszkę A potem się dowiedziałam że mam za dużo czasu i powinnam znaleźć pracę (normalnie mam wrażenie ze kilka lat temu to by mnie do odrabiania zadań odesłała).
Postanowiłam się zmobilizować i wystawić kolekcję bardzo kolorowych, kontrastowo-wiosennych szkiełek w sklepie u znajomej, jeśli będzie chciała, a wyrzucić stamtąd moje rzeczy które już tam są. Najlepiej do końca tygodnia. Więc czeka mnie już pal sześć ze fotografowanie, ale wymyślanie nazw, nie lubię tego :/
A nie ma nic niebieskiego i na tyle ładnego żeby mogło być nazwane ihan
mistique - 27 Lutego 2008, 23:11
| Martva napisał/a | 'że pani
jest w przodzie', co to jest i o co chodzi? |
A bo tam ta pani napisała, że polskie firmy są w tyle za europejskimi. I że patriotki z forum biuściastych by wolały polskie staniki kupować i nosić.
Edit: ort
Sheila - 27 Lutego 2008, 23:14
| Martva napisał/a | a zestresowała się kobita, nie? Bardziej mnie zainteresowało 'że pani
jest w przodzie', co to jest i o co chodzi?
|
Też czytałam chodzi o to, że dziewczyna napisała, że polscy producenci są daleko w tyle za Zachodem
Edit: zostałam ubiegnięta
Martva - 27 Lutego 2008, 23:16
A patrzcie, czytałam ten wątek na bieżąco i nie wyłapałam tego
corpse bride - 28 Lutego 2008, 01:01
apropos kolorowych szkiełek, to nie mogę się doczekać, kiedy gdzieś wyjdę w kolczykach o kolorze galaretek owocowych od ciebie
ilcattivo13 - 28 Lutego 2008, 09:44
czy ktoś tu pisał o "katapultach"? oj a mnie nie było...
Dunedan - chodziło o machiny oblężnicze - duże "odrutowane" miski są świetne, zwłaszcza przy konstuowaniu ogrodowych trebuszetów
Martva - 28 Lutego 2008, 09:53
corpse:
Chyba się dziś przejdę do centrum, chociaż trochę pokasłuję. Ale potrzebuję brązowego i miodowego szkła - taka karma, ze zawsze jak mam na coś zamówienie, to okazuje się że kolor jest na wyczerpaniu - i nie wiem czy przy okazji nie połazić po sklepach z bielizną i nie popytać czy i jakie mają modele Gai w 70F.
I może przymierzyć Dalię, żeby sprawdzić jak ona jest rozmiarowo i jak na mnie leży, bo na stronie są całkiem sympatyczne przeceny, chociaż oczywiście bardziej mi sie podobają modele nie będące w promocji (Sheila, jak Ty masz polskie 70G to może się przyjrzyj tej firmie, chociaż to podobno straszny rozciągliwiec).
ilcattivo13 - 28 Lutego 2008, 10:03
| Martva napisał/a | | ...chociaż trochę pokasłuję. |
wiosna wychodzi bokami? hłe, hłe
Martva - 28 Lutego 2008, 10:07
Bana prowokatorowi!
Bo wiało ostatnio,
I wolę być chora na wiosnę niż zdrowa zimą. O.
Sheila - 28 Lutego 2008, 11:07
| Martva napisał/a | | (Sheila, jak Ty masz polskie 70G to może się przyjrzyj tej firmie, chociaż to podobno straszny rozciągliwiec). |
Mam jakiś problem z wejściem na sklep internetowy, ale, uwaga uwaga, w ofercie jest push up w rozmiarze 75F
Martva - 28 Lutego 2008, 11:12
Push-up czy semi soft?
a http://www.twojabielizna.pl/ mi śmiga
Sheila - 28 Lutego 2008, 11:25
Ten link mi działa, nie mogłam jakoś wejść przez stronkę No i na stronie jest push up Ivette w rozmiarze 75F, ale w sklepie internetowym już nie.
corpse bride - 28 Lutego 2008, 11:45
| Martva napisał/a | | trochę pokasłuję |
mam spiskową teorię, że to ten zły najźlejszy przyniósł jakieś patogeny na imprezę. jesteś trzecią osobą, o której wiem, że ją dopadły.
Martva - 28 Lutego 2008, 11:51
| Sheila napisał/a | | No i na stronie jest push up Ivette w rozmiarze 75F, ale w sklepie internetowym już nie. |
Może był, ale się skończył, czy coś.
poszłam na spacer i mi się odechciało wychodzić. ale jak bym poszła dziś, to miałabym z głowy i jutro mogłabym siedzieć w domu i smażyć placki ziemniaczane, a potem je jeść. Ehhhh.
| corpse bride napisał/a | | zły najźlejszy przyniósł jakieś patogeny na imprezę. |
Taka pogoda, niby ciepło, więc ludzie sie radośnie rozdziewają z szalików, ale wietrznie, więc można nieźle zmarznąć.
Zastanawiałam się nad wyjęciem skórzanej kurtki z szafy, ale zrezygnowałam. Nie jest jeszcze aż tak ciepło.
corpse bride - 28 Lutego 2008, 11:53
pogoda i osobista gotowość na chorobę to druga część układanki, pożywka dla bestii. a bestie przyniósł smarkacz, imo.
Kasiek - 28 Lutego 2008, 12:01
Przyszły staniki. 65F za małe jak nic No. Tyle z radochy że na Jackową LUFE pojdę w lepszym staniku
Martva - 28 Lutego 2008, 12:21
A obwód dobry, jak zapniesz miskami w dół, albo do tyłu? Bo że miska za mała to mnie nie dziwi ani troszkę
Kasiek - 28 Lutego 2008, 12:30
Obwód *beep* że tak powiem. Pierwsza minuta: cholera, ciaśniutki. Minuta później: łaaa, 70 zdecydowanie za duży. ylko miski...
a od mamy usłyszałam: bo tak zamawiasz cholera wie co.
-Bo w Lublinie nie ma
-to nosi sie to co jest....
Martva - 28 Lutego 2008, 12:32
Typowe :/
No to Avocado stacjonarnie, allegro i Melissa. No dobra, żartowałam z tym ostatnim.
corpse bride - 28 Lutego 2008, 12:35
kasiek, ile masz w biuscie?
Kasiek - 28 Lutego 2008, 13:00
95-96,5 zależy od dnia miesiąca....
corpse bride - 28 Lutego 2008, 13:06
i see
chciałam sobie unaocznić to 65f.
|
|
|