Gry o tron - Piłka skopana, a sprawa polska
jewgienij - 13 Czerwca 2014, 15:15
figurant napisał/a | Ja nie mogę kibicować Niemcom. Ich reprezentacja jest za dobra. Chciałbym aby mundial wygrała drużyna, która nie jest faworytem. Taki Urugwaj, Chile czy Chorwacja. |
Na mundialu raczej nigdy te drużyny nie wygrają. Za długa impreza, za dużo wyjadaczy turniejowych po drodze trzeba by przepchnąć. Na ME może jeszcze zaskoczyć taka Grecja czy Dania, ale MŚ to już rozgrywka zahartowanych - Brazylia, Włochy, Hiszpania, Niemcy, Argentyna, Holandia, Francja - wystarczy prześledzić finały.
figurant - 13 Czerwca 2014, 15:32
No to żeby ktoś zrobił niespodziankę jak Polska 1974. Może Anglicy się ogarną, potencjał mają.
jewgienij - 13 Czerwca 2014, 16:15
To zdanie organizatora czy Twoja niewczesna inicjatywa?
Nie bój się o nasze liczenie, doliczymy się mimo komentarzy, to nie fizyka kwantowa.
Sam organizator wchodzi w dyskusje, ożywia wątek, komentuje, nie bądź taki szybki, bo to nie wypełnianie kuponów, tylko forum dyskusyjne. Ale jak Ci przeszkadza, to chyba nie ma wyjścia.
hrabek - 13 Czerwca 2014, 16:27
jewgienij, musisz zawsze kij w mrowisko wsadzać? Wyluzuj trochę przed weekendem.
jewgienij - 13 Czerwca 2014, 16:28
Ależ to merytoryczne.
hrabek - 13 Czerwca 2014, 16:29
Robię co mogę, żebyś już się nie gniewał
mesiash - 13 Czerwca 2014, 17:18
jewgienij, tak tylko napomknę, że pierwsza czwórka może być dowolna, pod warunkiem że nie wrzucisz tam 3 lub 4 drużyn z jednej grupy. Bardzo mi się drabinka podoba na tych mistrzostwach, bo ewentualny rewanż dopiero w finale
jewgienij - 13 Czerwca 2014, 19:48
No nie tak do końca dowolna, bo zestawu Braz, Hiszp, Holand w półfinałach nie może być. Bo gospodarze w 1/8 już muszą zagrać albo z Holendrami, albo Hiszpanami, a więc któraś z tych drużyn odpadnie.
Jest tak, że pierwsza drużyna grupy A gra z drugą grupy B, a pierwsza B z drugą A. Jakby nie przyłożyć, wszystkie te trzy ekipy ( Brazylia z A i Hiszp oraz Hol z B) nie przejdą, ktoś tu musi odlecieć już w 1/8.
Tequilla - 13 Czerwca 2014, 23:08
Holandia... jewgienij masz nosa
jewgienij - 14 Czerwca 2014, 20:22
I weź tu typuj wyniki
Ja się cieszę, bo dominacja Hiszpanów już się robiła nudna. Wiem, że to pierwszy mecz tylko, ale oni już raczej z pierwszego miejsca nie wyjdą, a z Brazylią z taką formą nie pograją.
Jeszcze się okaże, daj Boże, że ich Chile pośle do domu już w drugim meczu. Zasłużyli na wakacje.
ED. Chociaż nie wiem nawet, czy drugi mecz mają z Chile, czy z Australią.
Luc du Lac - 23 Czerwca 2014, 10:34
ależ Portugalia wczoraj słabo zagrała,
czekam na mecze USA- GER i GHA-POR,
mundial chyba najlepszy jaki oglądałem
na całym Italia'90 padło 115 (z czego 15 strzelili RFN), a na tym mundialu, do teraz mamy już 94 bramki
dalambert - 23 Czerwca 2014, 10:41
A KTOSNAM PODA COŚMY NATYPOWALI< BO MY SE TYPUJEMY< KOLEJKA LECI< A EFEKTÓW BRAK
Farin - 23 Czerwca 2014, 20:56
Niby trochę spóźnone i lekko wybiegające po za ramy tego tematu ale jak najbardziej dotyczące piłki, a raczej FIFY :
https://www.youtube.com/watch?v=DlJEt2KU33I
Fidel-F2 - 26 Czerwca 2014, 06:40
Szkoda Ekwadoru. Sędzia ich wy... w du...
hrabek - 26 Czerwca 2014, 07:59
Jak może być ci szkoda Ekwadoru? Piłkarze, którzy dostają się na wielkie imprezy tylko dlatego, że mają stadion położony tak wysoko, że wszystkim, którzy do nich przyjeżdżają na mecz brakuje tlenu. Ekwador nigdy nie powinien się w ogóle znaleźć na Mistrzostwach, bo oszukuje w eliminacjach.
Fidel-F2 - 26 Czerwca 2014, 09:21
Znaczy sędzia niwelował nieuczciwie uzyskaną przewagę? :mysli: To ma sens.
Radomir - 26 Czerwca 2014, 12:05
To w jaki sposób dostają się na takie imprezy to jedno, ale to, że sędzie rzeczywiście ewidentnie wyrzucił ich z Mistrzostw to drugie. Nie powinno się tak postępować i już - ani jak Ci pierwsi, ani jak ten drugi.
dalambert - 1 Lipca 2014, 00:54
oqużwa m co za MECZ /Niemcy-Algieria/
Luc du Lac - 1 Lipca 2014, 08:12
dalambert napisał/a | oqużwa m co za MECZ /Niemcy-Algieria/ |
absolutnie fantastyczny
przy okazji,
Polscy kopacze powinni takie mecze oglądać na okrągło,
może się czegoś nauczą,
jeśli nie o technice, taktyce,
to może chociaż o zaangażowaniu
figurant - 1 Lipca 2014, 09:55
Oglądam mundial i cieszę się, że nie gra tam nasza reprezentacja. Byłby wstyd na cały przed milionami telewidzów.
Luc du Lac - 1 Lipca 2014, 11:33
figurant napisał/a | Oglądam mundial i cieszę się, że nie gra tam nasza reprezentacja. Byłby wstyd na cały przed milionami telewidzów. |
ano racja,
i pokazuje nam to też, jaka przepaść dzieli rodzimą piłkę kopaną od futbolu na światowym poziomie
figurant - 1 Lipca 2014, 12:17
Nawet Iran by nam cztery stuknął.
Luc du Lac - 1 Lipca 2014, 12:38
figurant napisał/a | Nawet Iran by nam cztery stuknął. |
no ba!
jewgienij - 1 Lipca 2014, 12:44
figurant napisał/a | Oglądam mundial i cieszę się, że nie gra tam nasza reprezentacja. Byłby wstyd na cały przed milionami telewidzów. |
Niestety, prawda.
Czasami mam wrażenie, że nasi po to tylko od czasu do czasu awansują na jakiś turniej, żeby przypomnieć światu, jacy są beznadziejni. Dlatego wcale się nie napinam na nasze kluby w LM, bo byłoby to samo. Nie tam nasze miejsce.
Puchar Bałtyku, a nie LM czy Mundial. No i wspomnienia sprzed 40 lat, Janek Tomaszewski i Grzesiu Lato, epoka kamienia łupanego.
Niemcy, jak zaczęli słabować na przełomie wieków, to wzięli się za całą organizację szkolenia młodzieży, teraz mają Goetze, Krossów, Reusów, Muellerów, Ozilów ( pardon my frencz), u nas jak zawsze, narzekania, brak pomysłów, samo się naprawi, w Bogu nadzieja. Ale rzadko co samo się naprawia, a Bóg nie ustala składów, powinniśmy się nauczyć. Mądry Polak po szkodzie to najmniej trafiony bon mot, jaki znam.
Tequilla - 2 Lipca 2014, 17:51
Dla polskiej reprezentacji wartością samą w sobie są eliminacje... turniej finałowy to już niespecjalnie.
dalambert liczę liczę ostatnio słąbo mam z czasem, ale w łikend jakieś podsumowanie przed finalnymi meczami.
Agi - 8 Lipca 2014, 22:46
Jak na razie Niemcy leją Brazylię jak w kaczy kuper. 5:0, w dwadzieścia minut to nokaut.
dalambert - 8 Lipca 2014, 23:27
Agi, juz 6 - 0 z widokami na wiecej
mBiko - 8 Lipca 2014, 23:31
Masakra.
Luc du Lac - 8 Lipca 2014, 23:40
Czekam na bramkę Neuera
dalambert - 8 Lipca 2014, 23:40
O już 7
jednak honorowego wtrzepali, skończyło się na 7 - 1 i rewolucja na ulicach, już się tłuką
|
|
|