Blogowanie na ekranie - Rooshoffy blogasek Martvuni
Martva - 26 Lutego 2008, 20:45
| GrapeVine napisał/a | | Ty wiesz ile takie naszyjniki kosztują w Biżu Briżit? |
Nie wiem, ale wiem ile godzin to robię i jak ludzie jęczą że to drogo, nie schodzi, to nie robię Z ciekawości - ile?
| GrapeVine napisał/a | | 74 pod, 86 w - na wydechu chyba, |
Pod biustem na maksymalnym wydechu i maksymalnie ścisnąć, w biuście normalnie, dość luźno ale tak żeby miarka nie spadała. Spróbuj 70C, na początek
EDIT: mistique dzięki
GrapeVine - 26 Lutego 2008, 20:49
Wiem, wiem, powiem szczerze, że zawsze na oko się kierowałam i mierzeniem właśnie, stąd okazało się, że najlepiej leży 75B, oczywiście bez poduszek, zwykłe druciaki połówki, jak ja to określam dzięki za link, zabieram się za czytanie
Martva - 26 Lutego 2008, 21:02
| GrapeVine napisał/a | | zawsze na oko się kierowałam |
Przebóg! Stanika nie nosi się na oczach
| GrapeVine napisał/a | oczywiście bez poduszek, zwykłe druciaki połówki, jak ja to określam |
To godne i sprawiedliwe.
Do czytania polecam: bloga besamo i Stanikomanię
Poza tym doczytałam poprzednią stronę - dareko, chciałam powiedzieć że pffff.
GrapeVine - 26 Lutego 2008, 21:06
Jestem w szoku (pozytywnym), że taka drobna część garderoby ma swoje blogi - dwa, a właściwie trzy, bo tutaj też tak jakby ale majtki to na bank czują się niedowartościowane, chyba że konkurencja nie śpi
Agata - 26 Lutego 2008, 21:09
| Martva napisał/a | Przebóg! Stanika nie nosi się na oczach
|
Doświadczenie życiowe mówi, że niektórzy faceci lubią mieć staniki na oczach lub chociaż tuż przed nimi
GrapeVine, you're doomed
mistique - 26 Lutego 2008, 21:13
| GrapeVine napisał/a | | ale majtki to na bank czują się niedowartościowane, chyba że konkurencja nie śpi |
No mogłabym zakładać blog przeciw stringom, ale nie mam takiej charyzmy jak Martva. Powiem tylko - niezdrowe są .
Martva - 26 Lutego 2008, 21:14
Więcej ma, o jeszcze ten na przykład.
A powinno być więcej, bo ludzie lekceważą staniki, że kawałek szmatki... a ten kawałek szmatki może totalnie zmienić figurę (zajrzyj na zakładkę biust tygodnia na Stanikomanii).
| GrapeVine napisał/a | a właściwie trzy, bo tutaj też tak jakby |
E nie, to jest mój narcystyczny osobisty blog z Przemyśleniami i Cierpieniem, ale staniki są bardziej medialne
| GrapeVine napisał/a | | ale majtki to na bank czują się niedowartościowane, |
corpse bride je dowartościowuje w swoim śmietnisku czasami IMHO majtki nie są aż tak ważne, znaczy nie słyszałam żeby ktoś sobie zmasakrował ciało przez noszenie złego rozmiaru majtek.
EDIT:
| Agata napisał/a | | Doświadczenie życiowe mówi, że niektórzy faceci lubią mieć staniki na oczach lub chociaż tuż przed nimi |
Moje doświadczenie mówi ze wolą mieć przed oczami brak stanika
GrapeVine - 26 Lutego 2008, 21:19
Ja tez jestem przeciw stringom, choć właściwie nie mam nic przeciwko, po prostu nie noszę ładne bokserki są zdecydowanie wygodniejsze i wbrew pozorom zgrabniej w nich tyłek wygląda
Wracając do staników: jakoś nigdy nie miałam problemów z ich kupowaniem, ale teraz podedukowana trochę pozwolę sobie na eksperymenty przymierzalniowe
Martva - 26 Lutego 2008, 21:23
| mistique napisał/a | | ale nie mam takiej charyzmy jak Martva. |
Ja nie mam charyzmy, ja ciche nieśmiałe dziecko jestem
| GrapeVine napisał/a | | jakoś nigdy nie miałam problemów z ich kupowaniem, |
Bo masz szczęście się mieścić w rozmiarówce prawie wszystkich producentów, ja na przykład jestem przez większość olewana, a przez resztę traktowana jak kobieta z wielkim biustem który trzeba obudować ze wszystkich stron i dać mu grubaśne ramiączka...
mistique - 26 Lutego 2008, 21:25
| Martva napisał/a | | i dać mu grubaśne ramiączka... |
I nie zapomnij o gaciach Brigdet Jones do kompletu, wszystko co w necie oglądałam w tym 70E to albo stringi, których nie założę za skarby świata albo majtasy babuni w komplecie z tymi większymi stanikami.
GrapeVine - 26 Lutego 2008, 21:34
| Martva napisał/a | | ja na przykład jestem przez większość olewana, a przez resztę traktowana jak kobieta z wielkim biustem który trzeba obudować ze wszystkich stron i dać mu grubaśne ramiączka... |
Mam przyjaciółkę, która czuje się podobnie, a najtrudniej jej wyszukać jakąś górę od kostiumu na lato, bo wszędzie tylko bikini i bikini, a z kolei do dużych staników właśnie takie majtaski babuni - i weź tu kobieto idź na plażę
Agata - 26 Lutego 2008, 21:36
Łojezu, stroje kąpielowe to kolejny temat na litanię skarg
Martva - 26 Lutego 2008, 21:38
Na Allegro widziałam komplety 70F z majtkami S z Gai (przykład ) może się nauczyli żeby patrzeć na obwód a nie miskę. majtasów do kompletów nie noszę, bo ja lubię bawełniane majtki.
| Cytat | | Mam przyjaciółkę, która czuje się podobnie, |
A wygląda normalnie, czy rzeczywiście ma większy biust? Bo ja mam 72/93, i naprawdę się nie czuję bardzo biuściasta. Tylko ze sie w ciuchach nie dopinam na wysokości cycków, no i od 2 centymetrów mam problem z bielizną (w 70E był sporo większy wybór)
EDIT: kostiumów kąpielowych nie noszę, znaczy nie mam okazji ich nosić. Taki ładny w róże, grafitowo-granatowy leży w szufladzie od paru lat bo nie mam serca go wyrzucić, 75C albo D...
GrapeVine - 26 Lutego 2008, 21:41
Jest nieduża podobnie jak ja, dlatego te jej 'wielkie balony' to tylko efekt kontrastu drobnej sylwetki z pełną piersią, co też się objawia problemami przy zakupie bluzek, zazwyczaj pozostaje przy tych bardziej opiętych, żeby nie wywołać efektu worka na kartofle
Martva - 26 Lutego 2008, 21:44
Jak powiedziałam kiedyś przy moim koledze '65FF' to się zakrztusił i zapytał czy to szkielet z balonami. A ja ani szkielet, ani z balonami, przy mojej sylwetce mam proporcjonalny biust i tyle...
mistique - 26 Lutego 2008, 21:52
| Martva napisał/a | Na Allegro widziałam komplety 70F z majtkami S z Gai (przykład ) może się nauczyli żeby patrzeć na obwód a nie miskę. |
Nooo, za ponad 100zł to ja dużo widziałam.
Martva - 26 Lutego 2008, 22:00
Sam stanik kosztuje koło 80 a to i tak jest mało, jak się porówna z Avocado na przykład, albo Samantą czy Feliną...
To jest strasznie frustrujące, moja siostra przy podobnych wymiarach nosi 80C i płaci za stanik do 50 zł. Fakt że wygląda gorzej, ale i tak buuu
ilcattivo13 - 26 Lutego 2008, 22:00
| Martva napisał/a | | Jak powiedziałam kiedyś przy moim koledze '65FF' to się zakrztusił i zapytał czy to szkielet z balonami. A ja ani szkielet, ani z balonami, przy mojej sylwetce mam proporcjonalny biust i tyle... |
Facet chyba nie wie jak powinna wyglądać dziewczyna. Jak możesz, to prześlij mi jego adres - ktoś go w końcu musi uświadomić.
ZDJĘCIE
O - mama.... Martva tyle pisania o nadwadze, a tu co? Teraz rozumiem, dlaczego tyle zwlekałaś z wklejeniem w miarę nowej fotki - ja, jakbym na forum tyle "kitu nawciskał" ( ), to tez bym się z tym nie palił...
| Agata napisał/a | | Doświadczenie życiowe mówi, że niektórzy faceci lubią mieć staniki na oczach lub chociaż tuż przed nimi |
Ewentualnie mogę się z tym zgodzić...
| Martva napisał/a | | Moje doświadczenie mówi ze wolą mieć przed oczami brak stanika |
Z tym też mogę się zgodzić...
Tyle, że nie zawsze facet chciałby mieć takie widoki przed oczami. Z reguły, taki widok przeszkadza i mocno dekoncentruje facetów przy oglądaniu finałów Ligi Mistrzów/Uefa/walk "Endriu Goloty"/prowadzeniu samochodu w czasie godzin szczytu/itp.
Dzięki Bogu, mało jeżdżę samochodem, a i sportu w telewizji nie trawię...
| Martva napisał/a | | Spraw sobie kapę i pamiętaj o ścieleniu łóżka. Chyba że rozgrzebuje. |
Nie rozgrzebywać - nie rozgrzebuje. Włazi pod spód "jak boczek w kanapkę". Za to potem jest cieplutko w nocy - tyle sierści zostaje. A poza tym kawaler i pościelone "uuszko"? A co to za "hierezje"
Martva - 26 Lutego 2008, 22:07
| ilcattivo13 napisał/a | | Martva tyle pisania o nadwadze, a tu co? Teraz rozumiem, dlaczego tyle zwlekałaś z wklejeniem w miarę nowej fotki |
Ono jest stare Nie wiem jak bardzo, ale parę lat ma. Nic nowszego z biżutem drobnokoralikowym nie mam.
EDIT: Imladris 2005 to był, sprawdziłam
| ilcattivo13 napisał/a | Ewentualnie mogę się z tym zgodzić... |
| Cytat | Z tym też mogę się zgodzić... |
Ale co Cię tak szokuje?
| ilcattivo13 napisał/a | Dzięki Bogu, mało jeżdżę samochodem, a i sportu w telewizji nie trawię... |
Już się tak nie reklamuj
ilcattivo13 - 26 Lutego 2008, 22:17
| Martva napisał/a | | Ale co Cię tak szokuje? |
Jestem zszokowany Waszym niskim mniemaniem o facetach. Tak jakby wystarczył stanik albo jego brak, żeby facetowi oczy "wyszedłszy na orbitę geostacjonarną". A tu się mylicie, dziewczyny. Nie każdy facet jest taki niewyżyty na punkcie damskich piersi, tak samo jak nie każdy facet to niewychowana świnia.
Ja zawsze przepuszczam dziewczyny i pozwalam im jechać przodem w czasie wycieczek rowerowych...
Parę lat? Znaczy sie dwa? Co to jest dwa lata w skali wieczności...
Martva - 26 Lutego 2008, 22:23
| ilcattivo13 napisał/a | | A tu się mylicie, dziewczyny. |
Oj czepiasz się, tam jest wyraźnie napisane 'niektórzy'
| ilcattivo13 napisał/a | | Nie każdy facet jest taki niewyżyty na punkcie damskich piersi, |
No, dareko tez nudzą
| ilcattivo13 napisał/a | | Co to jest dwa lata w skali wieczności... |
Jakieś trzy do pięciu kilo w tym przypadku ^^
Agata - 26 Lutego 2008, 22:23
ilcattivo13, ależ właśnie, że mamy wysokie mniemanie i zakładamy, że jak już dochodzi do sytuacji in flagranti (ze stanikiem czy bez), to jednak osobnik jest zainteresowany, a nie biedaczek nie wie, skąd się wziął w tej bajce
ilcattivo13 - 26 Lutego 2008, 22:31
| Agata napisał/a | ilcattivo13, ależ właśnie, że mamy wysokie mniemanie i zakładamy, że jak już dochodzi do sytuacji in flagranti (ze stanikiem czy bez), to jednak osobnik jest zainteresowany, a nie biedaczek nie wie, skąd się wziął w tej bajce |
zainteresowany może i tak, ale najwyżej... hmm... tylko "przelotnie" Nie wmówicie mi dziewczyny, że są na tym łez padole faceci, którym w sytuacji "in flagranti" wystarczy zawieszanie wzroku w na biuście... No way... Cudów nie ma...
Anonymous - 26 Lutego 2008, 22:33
Wystarczy do czego?
ilcattivo13 - 26 Lutego 2008, 22:33
| Miria napisał/a | Wystarczy do czego? |
no do tego "in flagranti", cokolwiek by to nie było...
Martva - 26 Lutego 2008, 22:57
Laboga, o strasznych świństwach gadacie, idę sobie!
ilcattivo13 - 26 Lutego 2008, 23:04
| Martva napisał/a | | Laboga, o strasznych świństwach gadacie, idę sobie! |
jakby co, to nie ja zaczałem o tym całym "in flagranti"
Agata - 26 Lutego 2008, 23:07
To Martva zaczęła stanikiem na oczach, a teraz udaje niewiniątko.
ilcattivo13 - 26 Lutego 2008, 23:11
No właśnie. Najlepiej to zaczać, potem namącić i od razu w nogi...
Agata - 26 Lutego 2008, 23:17
Bo to płochliwe dziewczę, taka Martva, ale w gruncie rzeczy miłe i powabne
|
|
|