To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Gry o tron - Piłka skopana, a sprawa polska

hrabek - 16 Maj 2013, 12:02

Nie pojawi się, bo nie dostanie licencji. Zarówno jak oni, jak i Flota Świnoujście przez początek sezonu zawsze brylują, a później dostają wciry od wszystkich, jak okazuje się, że trzeba się przed ekstraklasą bronić. Z Termalicą krócej, bo nie jest tak długo w w pierwszej lidze, ale z Flotą obserwuję to od co najmniej 4 lat.
Chal-Chenet - 16 Maj 2013, 13:00

Taaa... ;P:
Ciekawe, swoją drogą, czy dostaliby licencję...

hrabek - 16 Maj 2013, 13:14

Kto czy by dostał? Termalica czy Flota?
Swoją drogą dziwię się, że Pogoń dostała przy tym swoim skansenie. Mamy chyba najbrzydszy stadion w ekstraklasie.

Chal-Chenet - 16 Maj 2013, 15:12

Pardon, odpowiadałem bezpośrednio po przeczytaniu posta terebki i nie zauważyłem, że jest kolejna strona.
terebka - 17 Maj 2013, 11:33

Cóż, słuchałem deklaracji prezesa Termaliki i jeśli wierzyć jego słowom, między Termaliką a licencją pozostały szczegóły do rozwiązania, które nie stanowią dla tej pierwszej problemu. Podgrzewana murawa i oświetlenie to niekoniecznie wysoki płotek do przeskoczenia dla kogoś takiego jak właściciel Bruk Betu.
Taselchof - 17 Maj 2013, 12:04

Patrząc na to w jakiej kondycji finansowej jest choćby Polonia Warszawa, nawet ostatnie rewelacje ze Śląskiem Wrocław to i spadkowicze z Ekstraklasy mogą być ciekawi.
terebka, jeśli ma się budżet na poziomie I (sic!) ligi to wbrew pozorom całkiem spory wydatek. :wink: , który może całkiem ładnie zrujnować budżet małego klubu ze ws... małego miasteczka.
Swoją drogą Boniek przed wyborem coś przebąkiwał, że powinien wzrosnąć udział I ligi w podziale pieniędzy z praw telewizyjnych ekstraklasy, jak rozumiem temat upadł? :wink:

hrabek - 20 Maj 2013, 07:34

Po dość niespodziewanym wyjazdowym zwycięstwie nad Ruchem widmo spadku leciutko się oddaliło. Niestety, wygrał także przerażony tym samym widmem GKS. I jak sobie pomyślę, że gdybyśmy tydzień temu z nimi wygrali, to już mielibyśmy utrzymanie, a tak trzeba będzie drżeć do ostatniej kolejki...
Nitj'sefni - 25 Maj 2013, 17:46

Mistrz, mistrz, Legia mistrz!!! :bravo :bravo :bravo :bravo :bravo
andre - 25 Maj 2013, 17:54

Legia na tronie, Legia w podwójnej koronie!!!!!!!!!!! :bravo
Chal-Chenet - 25 Maj 2013, 23:16

Znów bez polskiej drużyny LM... :(

Nam pozostaje cieszyć się z pierwszego w historii wicemistrzostwa....

A a propos LM, brawo Bayern, choć byłem za Borussią. Obie drużyny zagrały dobry mecz. Zaskakująco otwarty, jak na finał tych rozgrywek.

Taselchof - 26 Maj 2013, 06:58

W eliminacjach sobie poszaleją, jak dobrze pójdzie to nawet do ostatniej rundy, z grą w fazie grupowej LE. :wink: Niestety obawiam się że w eliminacjach do LE, też ani Lech, ani Piast Gliwice nie zaszaleją, Śląsk żeby było śmieszniej wciąż nie ma licencji na grę w Pucharach. Za to ciekawie wygląda sytuacja spadkowiczów, Polonia Warszawa nie dostanie licencji na grę w ekstraklasie (pierwszej ani drugiej lidze zapewne zresztą też, Polonia Groclin Stróże, będą ciekawym tworem :mrgreen: ), to będzie oznaczało wyłacznie jednego spadkowicza ?

(L)

jewgienij - 26 Maj 2013, 22:02

Szkoda Lewego
Być wiecznie drugim - drugie miejsce w Bundeslidze, drugie w lidze mistrzów, wicekról strzelców.
Zostałby w Borussi, gdzie go kochają. Za słaby jest na lepszy klub. Nie przebije Mandżukicia w Bayernie ani van Persiego w MU.

Jotha - 27 Maj 2013, 13:45

Cóż, drużyna Legii żeby zaistnieć w pucharach musi się wzmocnić. I wcale nie będzie bez szans jeśli chodzi o LM...

A Lewandowski, o ile dobrze pamiętam, przez dwa lata był pierwszy w Bundeslidze... i w tym drugim tytule miał swój duży udział. Wicemistrzostwo Niemiec i przegrana w finale LM to byłaby klęska dla Bayernu, a dla Borussi to jednak sukces.

hrabek - 27 Maj 2013, 13:53

Świat na głowie stanął. Ostatnia drużyna w tabeli wygrywa z na wyjeździe z kandydatem do mistrzostwa. Co oczywiście dodatkowo skomplikowało sytuację "mojej" drużyny, jakby ta mało miała problemów.
Na szczęście udało się wygrać z Górnikiem, plan wykonany, punkty zgarnięte. Poszedłem na mecz z synem (jego pierwszy w życiu), bardzo mu się podobało mimo przenikliwego zimna.
Maskotka przybiła mu piątkę i zagadała, po meczu przybijał piątki przez płot z piłkarzami, dzieląc się później "podpłotowymi" tekstami w stylu "Radek, daj rękawice!". Skoro jemu się podobało to i mnie. Chociaż ten skansen, który kandyduje do miana stadionu moim zdaniem nadaje się w zasadzie tylko na poligon dla artylerii.
We wtorek byłem na stadionie Lecha. W korytarzu zrobiłem zdjęcia Reissowi i Rumakowi, akurat był Media Day i wypowiadali się do kamer. Sam stadion w Poznaniu piękny. Drużynę mamy jaką mamy, wiadomo, że poziom sportowy zależy od wielu czynników, ale za stadion mi wstyd.

Taselchof - 27 Maj 2013, 14:14

Szokiem jest to że w walce o koronę króla strzelców naszej Ekstraklasy liderem jest, zawodnik klubu zajmującego w tabeli ostatnie miejsce. :mrgreen: :bravo
gorat - 27 Maj 2013, 23:30

Czyżby podawali tylko do niego? :mrgreen:
jewgienij - 30 Maj 2013, 13:46

Dla Polaków trzeba by stworzyć Para Ligę Mistrzów, bo tylko niepełnosprawni mają w sobie ten szlachetny pierwiastek pokonywania fizycznych i psychicznych barier, który jest istotą sportu. Sport to nie tylko widowisko, Voice of Poland - to zmaganie się z własnymi słabościami, co umyka, a przypominane jest przy okazji Paraolimpiad, gdzie ten duch, mało medialny, jest chyba najbliższy Ducha sportu.

Nasi "zawodowcy" to lenie, tchórze i złodzieje, złodzieje jak Piszczek.

hrabek - 31 Maj 2013, 16:16

A to apropo czego był komentarz?

Mnie osobiście cieszy bardzo utrzymanie Pogoni. Bez względu na to czy mecz z Polonią się odbędzie czy nie i jaki będzie jego wynik, w przyszłym roku wciąż będziemy się zmagać z własnymi słabościami w ekstraklasie ;)

Kyle Katarn - 1 Lipca 2013, 16:18

Dobrze, że nasze rodaczki odniosły sukces w mistrzostwach juniorek. Może w piłce nożnej kobiet Polska odniesie jakieś znaczące sukcesy w lidze światowej czy chociaż europejskiej. Na pewno nasza żeńska reprezentacja ma na to większe szanse niż męska.

Szkoda tylko, że mecze piłki nożnej kobiet nie są transmitowane na żywo w TVP1, TVP2 czy Polsacie o 20:30 czy 20:45 tak samo jak mecze piłki nożnej mężczyzn. Nawet mistrzostwa świata i Europy nie są. Mimo że mecze polskich siatkarek są. Mistrzostwa świata/Europy w piłce nożnej kobiet na żywo w TVP1/TVP2/Polsacie na pewno wiele osób oglądałoby z zainteresowaniem. Ale widać jakiś szowinista wymyślił, że piłka nożna jest bardziej "męskim" sportem niż siatkówka.

mesiash - 1 Lipca 2013, 16:25

Kyle Katarn, nie dorabiaj ideologii tam gdzie rządzi pieniądz. Nie znam nikogo, kto chciałby kobiecą piłkę nożną oglądać, w przeciwieństwie do tego co aktualnie leci. I to jeszcze w primetime :)
Luc du Lac - 10 Lipca 2013, 13:13

mesiash napisał/a
Kyle Katarn, nie dorabiaj ideologii tam gdzie rządzi pieniądz. Nie znam nikogo, kto chciałby kobiecą piłkę nożną oglądać, w przeciwieństwie do tego co aktualnie leci. I to jeszcze w primetime :)

no chyba że wprowadziliby obowiązkową wymianę koszulek.

gorat - 10 Lipca 2013, 21:10

W meczach U17 (one w końcu dały powód do pobudzenia tematu) to byłby genialny pomysł, głosuję wszystkimi rękami.

Powolutku, powolutku - jeszcze dwa tygodnie temu część z nas w ogóle nie wiedziała, że taka reprezentacja istnieje. Jeśli będzie im dalej dobrze iść, możemy się dorobić transmisji. Musi być tylko zainteresowanie...

jewgienij - 11 Lipca 2013, 10:41

Z kobiecą piłką trochę jak z kobiecym boksem.
Można obejrzeć jako dziwowisko.

A jak komuś brakuje powolnej, niezdarnej piłki to ma T- Mobile Ekstraklasę, kobieca piłka w wykonaniu facetów.

jewgienij - 17 Lipca 2013, 10:16

CWKS buduje potęgę i bierze na cel LM.

Przed pierwszym meczem z przeciwnikiem z Walii Onet asekuruje naszego mistrza, że jest osłabiony, bo tacy geniusze jak Suler, Astiz i Jodłowiec nie mogą wystąpić.

Mam dobre wieści dla ległej. Walijski bramkarz, poczciwy Brian Rush, nie wrócił jeszcze z wczorajszego połowu ryb, a dwóch napastników zabawiło do trzeciej w pubie i są na kacu.

Szanse wyrównane.

Ligo Mistrzów : Hannibal ante portas.

Matrim - 31 Lipca 2013, 10:15

Nikt nie kwili z zachwytu, że oto nasz własny polskie średniak "zwycięsko zremisował" (że tak Pilchem się podeprę...) z najlepszą drużyną świata? Remis na Wembley odchodzi w zapomnienie. Probierz niemal już wskakuje na stanowisko selekcjonera reprezentacji, a w wątku cisza???!!! :)

A w ogóle, to śliczne bramki strzelali, każda z czterech.

Jotha - 31 Lipca 2013, 15:33

A co to był za mecz? Zresztą mało ważne, puchary dziś i jutro... :)
jewgienij - 31 Lipca 2013, 19:13

Aż muszę się kwaśnego mleka napić, tak jestem przed tymi meczami nabuzowany
jewgienij - 1 Sierpnia 2013, 12:13

Brawo Molde.
Wykopcie tych cieniasów.

mesiash - 1 Sierpnia 2013, 14:32

Z jednej strony załącza mi się lokalny patriotyzm i życzę Legii awansu dalej. Z drugiej zaś wiem, że jeśli tak się stanie, to dostaną tak solidny zastrzyk gotówki, i jeśli tylko ktoś tego zaraz nie zepsuje, że na długie lata będą hegemonami naszej ligi.
hrabek - 1 Sierpnia 2013, 14:43

Bez przesady, za awans do czwartej rundy eliminacji aż tyle się nie dostaje. A tam już nie powalczą.
Z kolei w Lidze Europejskiej chyba nie ma aż takiej kasy, skoro Lech w niej brylował, nie tak dawno, a jakoś hegemonem nie został.

Partner forum