Gry o tron - Piłka skopana, a sprawa polska
hrabek - 9 Maj 2013, 08:51
Wczoraj na C+ leciał mecz Chelsea z WestHamem i komentator dosłownie co minutę mówił, że Mourinho wraca do Chelsea. Myślałem, że to przesądzone, a wy tu spekulujecie (wczoraj i dzisiaj), że może do MU. To jak to w końcu jest, jest już Mourinho w tej Chelsea czy nie jest?
jewgienij - 9 Maj 2013, 09:06
To jak z Lewandowskim w Bayernie
Rozwiązanie zagadki dopiero po przerwie na reklamy.
Luc du Lac - 9 Maj 2013, 11:25
jak w finale Lewy zaaplikuje Bajernowi 4 bramki, to jego wartość wzrośnie dwukrotnie (a w takim przypadku nie powinien iść do Browarii)
Borussia będzie chciała zarobić na nim jak najwięcej - i żadne tam umowy dżentelmeńskie nie będą obowiązywały (jak sprawa idzie w dziesiątki mln E)
...
zresztą.... kto się tam powołuje na umowę dżentelmeńską... Cezary Kucharski... ? poseł na Sejm... i piłkarz z najczarniejszego okresu Polskiej piłki noznej
Poseł i umowa dżentelmeńska?
litości
mówimy o człowieku który należy do gromady ludzi, którzy zamienili Bóg-Honor-Ojczyna na Me-Myself-And I (czyt. Kasa Misiu, kasa)
Chal-Chenet - 9 Maj 2013, 11:29
hrabek napisał/a | Wczoraj na C+ leciał mecz Chelsea z WestHamem |
Z Tottenhamem.
jewgienij napisał/a | Nie wierzę, żeby Mourinho miał przyjść do MU, to byłoby wbrew pewnej tradycji, wbrew stylowi. Przyjdzie pewnie ktoś młodszy, ktoś, kto mniej się szlajał po Europie. Czemu nie Klopp? Wprawdzie Niemiec, ale do filozofii MU pasuje jak ulał. |
Ja bym jednak Mou bardzo chętnie w United widział. Moim zdaniem jest wybitnym trenerem. Szkoda by było zmarnować taką okazję.
Klopp? No nie wiem... Niby nie byłby to najgorszy wybór, ale nie wiem, czy nie brakuje mu nieco doświadczenia. To dopiero pierwszy tak dobry sezon Borusii w Europie pod jego batutą. Jakby powtórzyli to za rok i Ferguson by odchodził wtedy, to można by się było zastanowić...
hrabek - 9 Maj 2013, 11:44
Jeden Ham.
Co do Kloppa, to niech zostanie w Borussi. Robi tam genialną robotę, więc niech ją robi dalej. Nie widzę powodu, żeby miał stamtąd odchodzić.
A i wydaje mi się, że sukces BVB w LM zaskoczył wszystkich włącznie z piłkarzami i trenerem. Zagrali na luzie, bo nikt na nich nie stawiał i wiedzieli, że nawet jak odpadną to tragedii nie będzie (pamiętacie poprzedni sezon w LM?). Ale już za rok wszyscy będą patrzeć na nich, więc choćby zatrzymali wszystkich poza Goetzem piłkarzy, to drugi raz to się nie uda.
jewgienij - 9 Maj 2013, 12:38
Ale dwa razy z rzędu zrobił Dortmund mistrzostwo Niemiec przy Kloppie, teraz finał LM. A pamiętajmy, że też już sprzedawali gwiazdy, Kagawa, Sahin, najlepszy strzelec Barrios wypadł z powodu kontuzji.
Dwa razy przegonili Bayern, mimo że ten grał bardzo podobnym składem co teraz - Lahm, Roben, Ribery, Gomez itp.
Klopp to nie gwiazda tego jednego sezonu.
The special one wydaje się już wypalony lekko. W dodatku to gwiazdor, nie pasuje na ławkę MU. Ja bym go w każdym razie nie zatrudnił.
hrabek - 9 Maj 2013, 13:00
Dwa razy zrobił, ale trzeci raz nie zrobił. W najlepszym ponoć dla siebie czasie, gdzie jego piłkarze grają najlepiej.
Jakby nie patrzeć, to tylko trzy sezony. Jak dla mnie to niech popracuje w BVB 10 lat, jeśli zrobi z niej regularnego kandydata na mistrza mimo wyprzedawania gwiazd to wtedy będzie trenerem spełnionym.
jewgienij - 9 Maj 2013, 13:32
Ale jak Alex wchodził do MU, to miał za cały dorobek sukcesy z Aberdeen ze szkockiej ligi. Uznano, że jest perspektywiczny, a nie spełniony.
Zresztą nieważne, skoro abdykował, to trener będzie z Argentyny
ED. Choć nie zapominam, że mamy 21 wiek, to nie lata 80 - te, kiedy zatrudniano Fergusona. MU jest przedsiębiorstwem notowanym na giełdzie, z czystej komercji mogliby zatrudnić Jose M.
Rozczarowaliby mnie, tak czy inaczej
Jotha - 9 Maj 2013, 15:24
Legia ma Puchar Polski!
Ale grali tragicznie...
Ale ja jestem stary... pamiętam Man Utd bez sir Alexa! Zresztą w latach 70-tych i 80-tych to był taki sobie klub...
Witchma - 9 Maj 2013, 18:23
David Moyes już ponoć zaklepany na 6 lat.
Taselchof - 9 Maj 2013, 18:48
Ciekawe lato transferowe się szykuje, szczególnie na rynku managerów.
terebka - 9 Maj 2013, 19:11
Prędzej już Klopp niż Jose, choć to i tak jedynie dziennikarski koncert życzeń i do MU trafi ktoś jeszcze inny - jak do Barcy, gdzie to marka klubu promuje trenerów, nie na odwrót. MU jest właśnie taką marką i Mourinho teraz do niczego nie potrzebuje. Jose byłby w kręgu zainteresowań przed wielu laty, gdy w jednym sezonie zdobył z Porto puchar UEFA, w następnym z tym samym klubem - podbił brutalnie i zniewolił Ligę Mistrzów. Pokazał co potrafi, ale nadal był świeży i to on potrzebował klubu z marką, w blasku którego mógłby zdziałać więcej. Trafił do Chelsea co prawda, ale tutaj brak marki zastępowały góra forsy i ocean ambicji.
Edit: Bravo Legia. Nic to, że bez stylu. Ważne, że odebrano jedną z dróg dojścia do pucharów europejskich tej szmirze wrocławskiej, przypadkowemu mistrzowi, odbierającemu laur przypadkowości nawet Zagłębiu Lubin.
Taselchof - 9 Maj 2013, 20:12
W sumie niekoniecznie odebrano jak ligę wygra Legia, to oni w nich grają.
Matrim - 9 Maj 2013, 20:21
jewgienij napisał/a | Zresztą nieważne, skoro abdykował, to trener będzie z Argentyny |
Bo wszyscy już zapomnieli o Franku Smudzie
Witchma napisał/a | David Moyes już ponoć zaklepany na 6 lat. |
A Ronney prawie na wylocie... Tego pierwszego jestem ciekaw, pół świata będzie teraz oglądało ostatnie dwie kolejki Premiership, żeby zobaczyć, jak gra Everton A to drugie... Najwyższa pora, bo chyba sam już chciałby ruszyć dalej.
gorat - 9 Maj 2013, 20:37
terebka: "przypadkowy"? Od kiedy bycie najlepszym w chyba trzydziestu meczach jest przypadkowe... Może miałeś na myśli Puchar Polski, czy jak się ten futbolowy pies z finałem nazywa?
Luc du Lac - 9 Maj 2013, 20:50
terebka napisał/a |
Edit: Bravo Legia. Nic to, że bez stylu. Ważne, że odebrano jedną z dróg dojścia do pucharów europejskich tej szmirze wrocławskiej, przypadkowemu mistrzowi, odbierającemu laur przypadkowości nawet Zagłębiu Lubin. |
Mistrzem ligi nigdy nie zostaje się przypadkiem,
szanse na puchary są wciąż niemałe
Nitj'sefni - 10 Maj 2013, 08:32
Jotha napisał/a | Legia ma Puchar Polski!
Ale grali tragicznie...
|
Brawo dla Legii, choć rzeczywiście gra w rewanżu była żenująca. Na szczęście kibice zrobili świetną oprawę, która trochę to przesłoniła (szkoda tylko kiboli z Wrocławia z racami, ale cóż...).
jewgienij - 10 Maj 2013, 11:01
Gdyby prawdą okazały się plotki o powrocie Christiano do MU, to byłby chyba najbardziej zabójczy duet na świecie - Ronaldo - Van Persi. Wtedy mogłoby się okazać, że tak szumnie obwieszczana era Bayernu potrwa tyko sezon.
Co do Śląska - przynajmniej będzie zabawnie, nikt na nich i tak w Europie nie będzie stawiał, a rzadko się zdarza oglądać tyle bramek w LE
Luc du Lac - 10 Maj 2013, 13:58
jewgienij napisał/a |
Co do Śląska - przynajmniej będzie zabawnie, nikt na nich i tak w Europie nie będzie stawiał, a rzadko się zdarza oglądać tyle bramek w LE |
3:5 z Hannoverem 96 to przynajmniej było widowisko, czego nie można powiedzieć o Wisła - Levadia
Taselchof - 10 Maj 2013, 15:14
No i Ljuboja odsunięty od drużyny, chyba za wszelką cenę chciano się mimo wszystko go pozbyć, bo takie numery były niestety na porządku dziennym, chociaż w sumie po co skoro do czerwca ma tylko kontrakt. Swoją drogą ten Rado człowieka rozbraja, nie dawno w wywiadzie stwierdził ze jego brzuszek jest efektem tego ze ma ze 3,4 kg za dużo...
Chal-Chenet - 10 Maj 2013, 15:45
jewgienij napisał/a | Wtedy mogłoby się okazać, że tak szumnie obwieszczana era Bayernu potrwa tyko sezon. |
Jeśli w ogóle zdołają wygrać LM w t6ym sezonie.
Czyli Moyes... Nie do końca jestem przekonany, ale mam nadzieję oczywiście, że wszystko zatrybi odpowiednio.
terebka - 10 Maj 2013, 19:01
Gorat, Luc du Lac, bywają, niestety, nad czym boleję, sezony, gdy rzeczywiści gracze na piłkarskiej giełdzie przędą cienko. Fakt ten wykorzystują wtedy inni. "Mistrzami" zostają wówczas Zagłębia, Śląski i inne Polonie czyli roślinki jednoroczne. Słabość dużych nie oznacza jeszcze siły malutkich. Cieszę się z posiadania Cyfry. Dzięki temu mogę obejrzeć sobie mecze Legii, Lecha, czy pożalsięostatnimiczasyboże Wisły. No i Pogoni, ale wyłącznie z przyczyn sentymentalnych. Reszta to strata czasu i okazjonalne podrygi tego nie zmienią. Bycie jednorazowym mistrzem w jednej z najsłabszych europejskich lig to żaden honor. I nie powód by ściągać zaraz czapkę z głowy i bić pokłony.
gorat - 10 Maj 2013, 20:06
...nadal nie jest to kwestią przypadku, gdy wróble pobiją gołębie - jeśli te gołębie pozwalają sobie na to, to najwidoczniej nie zasługują na miano silniejszych, niezależnie od tego, jak jest kiedy indziej. Poziom trzeba trzymać zawsze. Nie wmówisz innym chyba, że jak jest podobno kilka czołowych drużyn, to mogą mieć jednocześnie kryzys - no po prostu szans nie ma, chyba że je jakieś Fryzjery golą...
jewgienij - 10 Maj 2013, 20:57
W tej zakichanej lidze zawsze lepiej, kiedy wygra drużyna z doświadczeniem i marką, choćby na skalę naszą.
Zagłębie i Śląsk pokazały, że mistrz Polski to niewiadomoco i byleco, z drugiej strony kiedyś Groclin, nie jako mistrz, ładnie reprezentował nas z zaplecza. Kiedy Wisła biła Shalke i Parmę, nie była mistrzem Polski. Wtedy była nim Legia, którą Shalke ograło.
Agi - 10 Maj 2013, 22:40
Ale sobie Lech strzelankę urządził! 4:0 z Widzewem!
Jotha - 11 Maj 2013, 21:45
No i Legia dalej lideruje... mecz z Lechem będzie ciekawy... chociaż remis by mnie nie zdziwił.
hrabek - 13 Maj 2013, 07:19
A Pogoń już jedną nogą w pierwszej lidze. Po takiej grze jak z Bełchatowem u siebie nie zasługują na ekstraklasę niestety. Zastanawiam się tylko jak to możliwe, że na jesieni tyle punktów zdobyli.
terebka - 13 Maj 2013, 10:21
Kurde. Wygląda jakby w Szczecinie sobie odpuścili ekstraklasę. Gdyby prześledzić statystyki ostatniego ćwierćwiecza, nie znalazłaby się pewnie drużyna, która częściej kursowała pomiędzy najwyższą klasą rozgrywkową a jej zapleczem.
Bravo Polonia Bytom
Chal-Chenet - 13 Maj 2013, 15:52
Osobiście wolałbym, żeby zostali. Nie lubię śledzi , ale lepiej, gdy w E-klasie gra taka drużyna, z kibicami, niż taki Bełchatów, gdzie frekwencja nigdy nie zachwycała.
terebka - 16 Maj 2013, 11:51
Poczekajmy na sezon przyszły, gdy pojawi się w e-klasie Nieciecza
|
|
|