Gry o tron - Piłka skopana, a sprawa polska
Chal-Chenet - 24 Kwietnia 2013, 10:44
Ja dopiero pierwszy raz w tym sezonie oglądałem mecz Bayernu. Miazga. Świetni są, perfekcyjnie zgrani. Nie kupują bez sensu, nie sprzedają bez sensu. Jak nie będzie nieprzewidzianych zdarzeń, mogą znowu na lata być na topie. I mówię to mimo tego, że ich w sumie nie lubię. Ale trzeba oddać, postępy zrobili kolosalne.
hrabek - 24 Kwietnia 2013, 10:47
Od wczoraj wiadomo, że wzięli Mario Goetze z BVB, utalentowanego bardzo młodego ofensywnego pomocnika. Przez lata może być ich wielką gwiazdą. Większą nawet niż samolubny Robben.
Ale cały czas nie rozumiem tej wymiany Heynckesa na Guardiolę. Jupp przechodzi na emeryturę czy idzie do kogoś innego czy coś? Bo naprawdę zmieniać trenera, który drugi rok z rzędu zapewnia finał LM to trochę dziwne.
Nitj'sefni - 24 Kwietnia 2013, 10:55
Kiedy podano informację o podpisaniu umowy z Guardiolą, wspominano też, że Heynckes ma przejść właśnie na emeryturę. Ale w to wątpię, bo po takim sezonie (w moim odczuciu będzie to potrójna korona) będzie wielu chętnych na jego zatrudnienie.
hrabek - 24 Kwietnia 2013, 10:59
No to inna sprawa, że pracę sobie znajdzie. Zastanawia mnie tylko ruch Bayernu. Ale skoro rozmawiał z nimi i powiedział o przejściu na emeryturę to w tej sytuacji mogę zrozumieć zatrudnienie nowego trenera.
Chal-Chenet - 24 Kwietnia 2013, 12:55
Jak jest zmęczony, to decyzja zrozumiała. Nie każdy musi być kolejnym sir Alexem.
Co do Goetze, ruch wyśmienity. Gracz nie dosyć, że już jest bardzo dobry technicznie, to wciąż jest młody i faktycznie może stanowić siłę Bayernu na lata. Tylko będzie miał przerąbane w Borusii... Ale coś za coś.
hrabek - 24 Kwietnia 2013, 13:17
Wiele meczów już nie zostało, to długo przerąbane mieć nie będzie. Poza tym tam chyba jednak kibice są trochę bardziej cywilizowani, nie to co u nas.
Nitj'sefni - 24 Kwietnia 2013, 15:41
No nie wiem. W okresie gdy było najgłośniej o transferze Lewandowskiego do Bayernu, Robert podobno dostawał listy z pogróżkami. Fanatycy są wszędzie.
Swoją drogą, Goetze jest kolejnym przykładem na to, że obecnie większość piłkarzy ma głęboko gdzieś przywiązanie do barw klubowych i odchodzi do największych rywali bez mrugnięcia okiem. Przykre.
Agi - 24 Kwietnia 2013, 22:44
4:1 z Realem robi wrażenie. I same Lewe gole.
Nitj'sefni - 24 Kwietnia 2013, 22:56
Strasznie słaby był dzisiaj Real i gdyby nie błąd Hummelsa, byłoby pozamiatane, a tak jest jeszcze promyczek nadziei. A Lewandowski zagrał mecz życia. Szacunek.
Chal-Chenet - 24 Kwietnia 2013, 23:25
hrabek napisał/a | Wiele meczów już nie zostało, to długo przerąbane mieć nie będzie. |
Bardziej miałem na myśli kolejne lata i wizyty Bayernu w Dortmundzie.
hrabek napisał/a | Poza tym tam chyba jednak kibice są trochę bardziej cywilizowani, nie to co u nas. |
U nas też nie jest źle. Pomarudzą, powyzywają i spokój. Tragedii nie ma.
A co do dzisiejszego meczu to: łaaa. Jestem pod wrażeniem zarówno gry BVB jak i dyspozycji Lewandowskiego. Klasa. O krok od niemieckiego finału.
hrabek - 25 Kwietnia 2013, 08:03
Tor, Tor, Tor und noch ein mal Toooor!
Przypomniała mi się dyskusja o wyższości ligi hiszpańskiej nad niemiecką. W samych półfinałach jest 8:1 dla Niemców. Wcześniej Borussia wyeliminowała Malagę.
A przypominam, że rok temu w finale nie było hiszpańskiej drużyny. A niemiecka była.
Chal-Chenet - 25 Kwietnia 2013, 08:28
hrabek napisał/a | Przypomniała mi się dyskusja o wyższości ligi hiszpańskiej nad niemiecką. |
Mnie też. Przyznam zresztą szczerze, że sam nie doceniałem Bundesligi. Czas powoli rewidować poglądy...
Boje się jedynie, że Borussia zostanie po sezonie rozbita. Już odchodzi Goetze, a czy zostanie Lewandowski też jest chyba wątpliwe...
jewgienij - 25 Kwietnia 2013, 10:52
Der war gut.
WELTKLASSE!!!
Kibicuję niemiaszkom, ale 4-1 jest do odrobienia.
Też mi się już ciut znudziła fiki-miki, boski Messi i anielski Christiano.
Chal-Chenet - 25 Kwietnia 2013, 12:56
Pewnie, że jest do odrobienia. Nawet Barcelona ma wciąż szanse. Tym niemniej obie drużyny musiały się wspiąć na szczyty, by tego dokonać. Czy się da? Pożyjemy, zobaczymy. Ja mam nadzieję, że nie.
hrabek - 25 Kwietnia 2013, 12:57
Bardzo mi się spodobały słowa Michała Pola: zamiast "El Classico" będzie "Der Klassiker".
Chal-Chenet - 25 Kwietnia 2013, 12:58
Luc du Lac - 25 Kwietnia 2013, 13:44
Ja tam uważam że prędzej awansuje Barcelona jak Real
jewgienij - 25 Kwietnia 2013, 16:23
Nie ma takiej siły, aby wkopać Bayernowi 5-0 ( czy nawet 4-0 , z nadzieją na karne). To nie Milan, to rozpędzony niemiecki czołg.Ten półfinał jest rozstrzygnięty, szkoda, że rewanż w polskiej telewizji akurat ten przypadnie.
hrabek - 25 Kwietnia 2013, 16:32
W Twojej telewizji, jewgieniju, bo mnie na ten przykład przypadną oba.
jewgienij - 25 Kwietnia 2013, 18:04
Ma być? Myślałem, że wtorkowych nie transmitują.
Chal-Chenet - 26 Kwietnia 2013, 06:25
Może chociaż w LE Anglia nie rozczaruje. Chelsea wygrywa na boisku FC Basel i jest blisko awansu do finału tych rozgrywek.
jewgienij - 26 Kwietnia 2013, 09:17
Co do siły Bundesligi, poczekajmy jeszcze ze dwa sezony. Bayern, OK. Ale reszta - śmiem wątpić. Czy za rok Borussia - bez Goetzego, prawdopodobnie Lewego, a może i Kloppa - powalczy coś w LM? Nie widzę innych kandydatów. Leverkusen, Schalke ?
To na razie wyjątkowy sezon, trudno zmieniać hierarchię po dwóch meczach. Za rok na pewno hiszpańskie drużyny będą w czołówce, a czy niemieckie - tego taki pewien nie jestem
Chal-Chenet - 26 Kwietnia 2013, 20:06
Mądrze mówisz.
hrabek - 29 Kwietnia 2013, 08:33
No, Pogoń wygrała pierwszy mecz w tym sezonie. Ale że ustawili ją na piątek, to współtowarzysze ze strefy spadkowej znali zawczasu jej wynik i także solidarnie wygrali. A że dla Pogoni to nowość, a tamci (szczególnie Podbeskidzie) dostali jakiegoś dopału to słabo to widzę. W zasadzie pozostaje kibicować Polonii, żeby nie dostała licencji na następny sezon, bo to mi się widzi najlepsza szansa uratowania ekstraklasy.
Co ciekawe identycznie gra Flota, która po nowym roku zbiera cięgi na prawo i lewo. Klimat jakiś nie ten u nas, czy co?
Matrim - 8 Maj 2013, 14:26
Sir Alex Ferguson kończy karierę... Przecież to tak, jakby królowa Elżbieta abdykowała. Szkoda, ale cóż. Wygrał wszystko co było w klubowej piłce do wygrania. Wychował mnóstwo gwiazd. To teraz będzie surowym okiem przyglądał się następcy
No to co? Kiedy przyjeżdża Mourinho?
Witchma - 8 Maj 2013, 15:04
Matrim napisał/a | Sir Alex Ferguson kończy karierę... Przecież to tak, jakby królowa Elżbieta abdykowała. |
Ano
Chal-Chenet - 8 Maj 2013, 15:24
W sumie szok. Nie spodziewałem się, że to już teraz. Odkąd pamiętam był w United. Szacunek za te wszystkie lata i zdobyte trofea. Jakoś tak smutno...
Teraz czas na powiew świeżości. Osobiście mam nadzieję, że nowym trenerem będzie Mourinho.
terebka - 8 Maj 2013, 20:30
Byłby to trener na kilka sezonów bo boski Jose nie jest stały w uczuciach. Chyba nie tego oczekiwano by w MU po nowym trenerze.
Chal-Chenet - 8 Maj 2013, 23:54
Ja bym raczej powiedział, że zdarzało mu się trafiać na właścicieli nastawionych bardziej na wynik "tu i teraz" niż długofalowe budowanie zespołu. Vide Real czy Chelsea.
jewgienij - 9 Maj 2013, 08:34
Nie wierzę, żeby Mourinho miał przyjść do MU, to byłoby wbrew pewnej tradycji, wbrew stylowi. Przyjdzie pewnie ktoś młodszy, ktoś, kto mniej się szlajał po Europie. Czemu nie Klopp? Wprawdzie Niemiec, ale do filozofii MU pasuje jak ulał.
|
|
|