To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Ludzie z tamtej strony świata - Jacek L. Komuda

Jacek L. Komuda - 24 Sierpnia 2007, 21:53

Tomo napisał/a
Przechodząc do meritum: Przeglądając internet natknąłem się na postać niejakiego Johna Dee (alchemika i szarlatana). Nie wiem czy słyszał Pan o tej tajemniczej postaci.
Podaję linki, wiem, że jest Pan teraz zajęty jak nigdy, ale gdyby Pan zechciał w wolnej chwili przeczytać, może powstał by jakiś pomysł na książkę o tej arcyciekawej postaci.

Dziękuję za linki, ale szczerze mówiąc nie mam żadnych pomysłów odnośnie tej postaci. Może kiedyś w przyszłości coś powstanie, na razie nie przychodzi mi do głowy zupełnie nic związanego z Dee :( , choć oczywiście bohaterem mógłby być arcyciekawym.

Homer - 24 Sierpnia 2007, 22:45

Jacek L. Komuda napisał/a
Jakby się komuś chciało wstać wcześnie, to jutro rano wystepuję w programie Pytanie na śniadanie, w TVP 2, mniej więcej pomiędzy 8 a 11 rano.
Specjalnie wystąpię tam konno, w delii i żupanie :D
Zapraszam
Niech jakaś dobra duszyczka nagra i wrzuci na 'jołtuba'. Spanko, a jak nie spanko to siatkówka ;) .
mBiko - 25 Sierpnia 2007, 09:10

A mnie się chciało i obejrzałem.

Cieszy, że TV zaczyna promować pisarzy z mojej półki, chociaż ton wypowiedzi prowadzącego może irytować.

Zachęciłeś mnie panie Jacku, zachęciłeś. Nadchodzi pora, żeby po "Wilczym gnieździe", "Imieniu Bestii" (jak dotąd moja ulubiona) i "Czarnej szabli" sięgnąć po "Bohuna" i "Diabła...".

Do "Galeonów..." nie musi mnie nikt namawiać, nie mogę się już doczekać wydania książki.

Iscariote - 25 Sierpnia 2007, 11:15

Również widziałem. Przypadkiem włączyłem i nieźle byłem zaskoczy.

Nasi pisarze stają się postaciami medialnymi. Bardzo dobrze ;]

Homer - 25 Sierpnia 2007, 15:24

Tak, tak. Już się nie mogę doczekać jak powiem - "A ja znam tego Pana!" i wszyscy będą wiedzieli o kim mówię :D :D :D
Jacek L. Komuda - 25 Sierpnia 2007, 19:00

mBiko napisał/a

Cieszy, że TV zaczyna promować pisarzy z mojej półki, chociaż ton wypowiedzi prowadzącego może irytować.

Iscariote napisał/a

Nasi pisarze stają się postaciami medialnymi. Bardzo dobrze ;]

Na zachodzie to już normalna sprawa - zobaczcie jak często pokazywana jest np. Rowling. Tam nawet pisarze są odpowiednio ubierani w zależności do prozy, którą pisza. Dana Browna np. często pokazywali na tle gotyckiej architektury, że niby tajemniczy pisarz i odkrywa te, no, wiecie tajemnice... :mrgreen:
Ale Fabryka tez tak robi - zobaczcie na zdjęcia autorów - one są robione na specjalnych sesjach fotograficznych.
Z TVP zaczyna coś wreszcie wychodzić - wcześniej pokazywano tam tylko pisarzy po znajomości - aby stawiać im ołtarzyki. Na szczęście teraz już wszystko znormalniało.

Homer napisał/a

Tak, tak. Już się nie mogę doczekać jak powiem - A ja znam tego Pana! i wszyscy będą wiedzieli o kim mówię

A może ktoś z was będzie na Polconie? Zapraszam na piwo, w dodatku blisko mieszkam, więc znam okoliczne knajpy bardzo dobrze :D :D :D

mBiko - 25 Sierpnia 2007, 19:15

Za zaproszenie serdecznie dziękuje, niestety obowiązki raczej nie pozwolą. Chociaż w życiu nigdy nic nie wiadomo.

Gorąco pozdrawiam.

Hubert - 25 Sierpnia 2007, 23:03

Jeśli nic złego nie nastąpi (np. cofnięcie funduszy), to się stawię na Polconie. Ale, wiecie-rozumiecie, tylko colę pijam (i w żadnym wypadku nie light! :mrgreen: ), więc pójść, pewnie pójdę, ale nie dosłownie "na piwo" ;)

EDIT: a występ w TVP niezły, acz moim zdaniem zbyt 'hurtowo' Cię potraktowali. No, ale taka specyfika programu. A poza tym wreszcie jest jakaś ciekawa inicjatywa w telewizji :)

Hubert - 27 Sierpnia 2007, 21:26

Wiem, że to nieładnie dwa posty pod rząd, ale pomyślałem, że warto to wyodrębnić:
http://www.elkander.pl/rec_diabell.php

Jacek L. Komuda - 29 Sierpnia 2007, 08:58

Sosnechristo napisał/a
Wiem, że to nieładnie dwa posty pod rząd, ale pomyślałem, że warto to wyodrębnić:
http://www.elkander.pl/rec_diabell.php

Wielkie dzięki za życzliwą recenzję :D Już dałem znać do Fabryki i link do tekstu jest u nich na stronie.

Iscariote - 29 Sierpnia 2007, 09:04

Widziałem wczoraj Diabła Łańcuckiego w Empiku.
Całkiem sporawa książka w porównaniu z poprzednimi.
Myślę, że będę musiał się zaopatrzyć, bo jak przeczytam "Długą drogę do domu" Silverberga to nie będę miał co czytać. ;P:

Hubert - 29 Sierpnia 2007, 11:51

Wielkie dzięki za życzliwą recenzję :D Już dałem znać do Fabryki i link do tekstu jest u nich na stronie.

To nie moja wina, że dobre książki piszesz :)

Homer - 29 Sierpnia 2007, 19:31

Niestety wizyta na Polconie odpada, ale jakbyś miał zamiar odwiedzić południe Polski znowu to daj znać z wyprzedzeniem :) .
Jacek L. Komuda - 12 Wrzeœśnia 2007, 18:10

Homer napisał/a
Niestety wizyta na Polconie odpada, ale jakbyś miał zamiar odwiedzić południe Polski znowu to daj znać z wyprzedzeniem :) .

Zapraszam wszystkich na moje spotkanie autorskie w najbliższą sobotę w Rzeszowie. Odbędzie się o godzinie 17.00 w w EMPIKU, w Galerii Graffica, przy ul. Lisa Kuli 19.
A jak ktoś jest z Krakowa, to późnym wieczorem w sobotę zapraszam na piwo, bo będę wracał przez Kraków i zatrzymam się tam do niedzieli :D

mawete - 12 Wrzeœśnia 2007, 19:33

Jacek L. Komuda: Rzeszów powiadasz... moze bym babcię odwiedził... :mrgreen:

//edit: a przez Lublin nie będziesz wracał? Nawet przekimać Cię bym mógł.

Jacek L. Komuda - 12 Wrzeœśnia 2007, 19:37

mawete napisał/a
Jacek L. Komuda: Rzeszów powiadasz... moze bym babcię odwiedził... :mrgreen:

Odwiedź, odwiedź. A potem się przejedziemy do Krakowa, zwiedzić Wawel :D
Niestety nie mogłem być w sobotę, bo maila o spotkaniu odebrałem za póxno, jak już byłem na innej imprezie :(

mawete - 12 Wrzeœśnia 2007, 19:43

Jacek L. Komuda: bywa.... :( zrobimy remont Krakowa połączony z generalnym wyburzaniem? :mrgreen:
A tak serio postaram się, ale nie wiem co na to moja małzonka, zwłaszcza jak powiem, że ide pić z Komudą :mrgreen: Jakąś dziwną awersję ma do pisarzy :shock: :D (nawewt Kozakowej nie lubi - a ona nie pije - bo "za ładna" :mrgreen: )

Martva - 12 Wrzeœśnia 2007, 19:59

mawete napisał/a
zrobimy remont Krakowa połączony z generalnym wyburzaniem? :mrgreen:

Ej ej ej, bez takich, ja lubię to miasto...! :evil:

Jacek L. Komuda - 12 Wrzeœśnia 2007, 20:09

mawete napisał/a
zrobimy remont Krakowa połączony z generalnym wyburzaniem? :mrgreen:

A przede wszystkim porąbiemy portret tego cesarskiego arcypierdoły, psiego syna i zaborcy Franciszka Józefa :D Nic tak mi nie poprawia humoru jak upadek zdegenerowanej Austrii i tego notorycznego idioty przedostatniego cesarza :evil: za którego czasów sprzedawczycy i jurgieltnicy krakowscy śmieli nazywać Małopolskę - Galicją.

Ziuta - 12 Wrzeœśnia 2007, 20:54

Niech żyje najjaśniejszy pan!
Boże, wspieraj, Boże chroń/nam Cesarza i nasz kraj/ tarczą wiary rządy osłoń/ państwu jego siłę daj/chrońmy rządy jego koron/zwróćmy wszelki wroga cios/bo z Habsbórgó domem złączon/jest na wieki Austrii los!
;P:

Jacek L. Komuda - 12 Wrzeœśnia 2007, 21:30

Ziuta napisał/a
bo z Habsbórgó

No jak z takich "Habsbórgów", to nie ma się czego bać :D :D :D

dalambert - 13 Wrzeœśnia 2007, 14:24

Szczęściem jest jeszcze w Polszcze szlachta co się pod but Galicyjski nie garnie, Bravo zacny Panie!
Ziuta - 13 Wrzeœśnia 2007, 18:23

No jak z takich Habsbórgów, to nie ma się czego bać

Oż ty! Dysortografia mi się na starość odzywa? :wink:
Tym niemniej czuję się poddanym habsburskim i czekam z wytęskniem na rychłe wskrzeszenie nieboszczki Monarchii.

Martva - 13 Wrzeœśnia 2007, 18:25

O, panowie, może jakiś pojedynek? W kisielu? ^^
Ziuta - 13 Wrzeœśnia 2007, 19:09

Niedoczekanie :P
Martva - 13 Wrzeœśnia 2007, 19:22

Bu :twisted: ;P:
dalambert - 14 Wrzeœśnia 2007, 14:04

Martva napisał/a
O, panowie, może jakiś pojedynek? W kisielu? ^^

Marzenia dziewcząt są gorące, lecz cóż :
Słuchaj dzieweczko, ona nie słucha
Żar z rozgrzanego jej brzucha bucha... Bu, Bu, Bu
Martva napisał/a
Bu :twisted: ;P:

Martva - 14 Wrzeœśnia 2007, 14:13

Ja mam dziwne wrażenie ze niektórzy nie powinni czytywać poezji, jakiejkolwiek, bo ona chyba czasem na kisiel szkodzi :twisted:
dalambert - 14 Wrzeœśnia 2007, 14:22

bo największy to ambaras, by się kisiel jadło na raz.
mawete - 14 Wrzeœśnia 2007, 15:39

Boy jak żywy... :mrgreen:

Partner forum