Ludzie z tamtej strony świata - Jacek L. Komuda
Jacek L. Komuda - 24 Sierpnia 2007, 21:53
Tomo napisał/a | Przechodząc do meritum: Przeglądając internet natknąłem się na postać niejakiego Johna Dee (alchemika i szarlatana). Nie wiem czy słyszał Pan o tej tajemniczej postaci.
Podaję linki, wiem, że jest Pan teraz zajęty jak nigdy, ale gdyby Pan zechciał w wolnej chwili przeczytać, może powstał by jakiś pomysł na książkę o tej arcyciekawej postaci.
|
Dziękuję za linki, ale szczerze mówiąc nie mam żadnych pomysłów odnośnie tej postaci. Może kiedyś w przyszłości coś powstanie, na razie nie przychodzi mi do głowy zupełnie nic związanego z Dee , choć oczywiście bohaterem mógłby być arcyciekawym.
Homer - 24 Sierpnia 2007, 22:45
Jacek L. Komuda napisał/a | Jakby się komuś chciało wstać wcześnie, to jutro rano wystepuję w programie Pytanie na śniadanie, w TVP 2, mniej więcej pomiędzy 8 a 11 rano.
Specjalnie wystąpię tam konno, w delii i żupanie
Zapraszam | Niech jakaś dobra duszyczka nagra i wrzuci na 'jołtuba'. Spanko, a jak nie spanko to siatkówka .
mBiko - 25 Sierpnia 2007, 09:10
A mnie się chciało i obejrzałem.
Cieszy, że TV zaczyna promować pisarzy z mojej półki, chociaż ton wypowiedzi prowadzącego może irytować.
Zachęciłeś mnie panie Jacku, zachęciłeś. Nadchodzi pora, żeby po "Wilczym gnieździe", "Imieniu Bestii" (jak dotąd moja ulubiona) i "Czarnej szabli" sięgnąć po "Bohuna" i "Diabła...".
Do "Galeonów..." nie musi mnie nikt namawiać, nie mogę się już doczekać wydania książki.
Iscariote - 25 Sierpnia 2007, 11:15
Również widziałem. Przypadkiem włączyłem i nieźle byłem zaskoczy.
Nasi pisarze stają się postaciami medialnymi. Bardzo dobrze ;]
Homer - 25 Sierpnia 2007, 15:24
Tak, tak. Już się nie mogę doczekać jak powiem - "A ja znam tego Pana!" i wszyscy będą wiedzieli o kim mówię
Jacek L. Komuda - 25 Sierpnia 2007, 19:00
mBiko napisał/a |
Cieszy, że TV zaczyna promować pisarzy z mojej półki, chociaż ton wypowiedzi prowadzącego może irytować. |
Iscariote napisał/a |
Nasi pisarze stają się postaciami medialnymi. Bardzo dobrze ;] |
Na zachodzie to już normalna sprawa - zobaczcie jak często pokazywana jest np. Rowling. Tam nawet pisarze są odpowiednio ubierani w zależności do prozy, którą pisza. Dana Browna np. często pokazywali na tle gotyckiej architektury, że niby tajemniczy pisarz i odkrywa te, no, wiecie tajemnice...
Ale Fabryka tez tak robi - zobaczcie na zdjęcia autorów - one są robione na specjalnych sesjach fotograficznych.
Z TVP zaczyna coś wreszcie wychodzić - wcześniej pokazywano tam tylko pisarzy po znajomości - aby stawiać im ołtarzyki. Na szczęście teraz już wszystko znormalniało.
Homer napisał/a |
Tak, tak. Już się nie mogę doczekać jak powiem - A ja znam tego Pana! i wszyscy będą wiedzieli o kim mówię |
A może ktoś z was będzie na Polconie? Zapraszam na piwo, w dodatku blisko mieszkam, więc znam okoliczne knajpy bardzo dobrze
mBiko - 25 Sierpnia 2007, 19:15
Za zaproszenie serdecznie dziękuje, niestety obowiązki raczej nie pozwolą. Chociaż w życiu nigdy nic nie wiadomo.
Gorąco pozdrawiam.
Hubert - 25 Sierpnia 2007, 23:03
Jeśli nic złego nie nastąpi (np. cofnięcie funduszy), to się stawię na Polconie. Ale, wiecie-rozumiecie, tylko colę pijam (i w żadnym wypadku nie light! ), więc pójść, pewnie pójdę, ale nie dosłownie "na piwo"
EDIT: a występ w TVP niezły, acz moim zdaniem zbyt 'hurtowo' Cię potraktowali. No, ale taka specyfika programu. A poza tym wreszcie jest jakaś ciekawa inicjatywa w telewizji
Hubert - 27 Sierpnia 2007, 21:26
Wiem, że to nieładnie dwa posty pod rząd, ale pomyślałem, że warto to wyodrębnić:
http://www.elkander.pl/rec_diabell.php
Jacek L. Komuda - 29 Sierpnia 2007, 08:58
Wielkie dzięki za życzliwą recenzję Już dałem znać do Fabryki i link do tekstu jest u nich na stronie.
Iscariote - 29 Sierpnia 2007, 09:04
Widziałem wczoraj Diabła Łańcuckiego w Empiku.
Całkiem sporawa książka w porównaniu z poprzednimi.
Myślę, że będę musiał się zaopatrzyć, bo jak przeczytam "Długą drogę do domu" Silverberga to nie będę miał co czytać.
Hubert - 29 Sierpnia 2007, 11:51
Jacek L. Komuda napisał/a | Wielkie dzięki za życzliwą recenzję Już dałem znać do Fabryki i link do tekstu jest u nich na stronie. |
To nie moja wina, że dobre książki piszesz
Homer - 29 Sierpnia 2007, 19:31
Niestety wizyta na Polconie odpada, ale jakbyś miał zamiar odwiedzić południe Polski znowu to daj znać z wyprzedzeniem .
Jacek L. Komuda - 12 Września 2007, 18:10
Homer napisał/a | Niestety wizyta na Polconie odpada, ale jakbyś miał zamiar odwiedzić południe Polski znowu to daj znać z wyprzedzeniem . |
Zapraszam wszystkich na moje spotkanie autorskie w najbliższą sobotę w Rzeszowie. Odbędzie się o godzinie 17.00 w w EMPIKU, w Galerii Graffica, przy ul. Lisa Kuli 19.
A jak ktoś jest z Krakowa, to późnym wieczorem w sobotę zapraszam na piwo, bo będę wracał przez Kraków i zatrzymam się tam do niedzieli
mawete - 12 Września 2007, 19:33
Jacek L. Komuda: Rzeszów powiadasz... moze bym babcię odwiedził...
//edit: a przez Lublin nie będziesz wracał? Nawet przekimać Cię bym mógł.
Jacek L. Komuda - 12 Września 2007, 19:37
mawete napisał/a | Jacek L. Komuda: Rzeszów powiadasz... moze bym babcię odwiedził... |
Odwiedź, odwiedź. A potem się przejedziemy do Krakowa, zwiedzić Wawel
Niestety nie mogłem być w sobotę, bo maila o spotkaniu odebrałem za póxno, jak już byłem na innej imprezie
mawete - 12 Września 2007, 19:43
Jacek L. Komuda: bywa.... zrobimy remont Krakowa połączony z generalnym wyburzaniem?
A tak serio postaram się, ale nie wiem co na to moja małzonka, zwłaszcza jak powiem, że ide pić z Komudą Jakąś dziwną awersję ma do pisarzy (nawewt Kozakowej nie lubi - a ona nie pije - bo "za ładna" )
Martva - 12 Września 2007, 19:59
mawete napisał/a | zrobimy remont Krakowa połączony z generalnym wyburzaniem? |
Ej ej ej, bez takich, ja lubię to miasto...!
Jacek L. Komuda - 12 Września 2007, 20:09
mawete napisał/a | zrobimy remont Krakowa połączony z generalnym wyburzaniem? |
A przede wszystkim porąbiemy portret tego cesarskiego arcypierdoły, psiego syna i zaborcy Franciszka Józefa Nic tak mi nie poprawia humoru jak upadek zdegenerowanej Austrii i tego notorycznego idioty przedostatniego cesarza za którego czasów sprzedawczycy i jurgieltnicy krakowscy śmieli nazywać Małopolskę - Galicją.
Ziuta - 12 Września 2007, 20:54
Niech żyje najjaśniejszy pan!
Boże, wspieraj, Boże chroń/nam Cesarza i nasz kraj/ tarczą wiary rządy osłoń/ państwu jego siłę daj/chrońmy rządy jego koron/zwróćmy wszelki wroga cios/bo z Habsbórgó domem złączon/jest na wieki Austrii los!
Jacek L. Komuda - 12 Września 2007, 21:30
Ziuta napisał/a | bo z Habsbórgó |
No jak z takich "Habsbórgów", to nie ma się czego bać
dalambert - 13 Września 2007, 14:24
Szczęściem jest jeszcze w Polszcze szlachta co się pod but Galicyjski nie garnie, Bravo zacny Panie!
Ziuta - 13 Września 2007, 18:23
Jacek L. Komuda napisał/a | No jak z takich Habsbórgów, to nie ma się czego bać |
Oż ty! Dysortografia mi się na starość odzywa?
Tym niemniej czuję się poddanym habsburskim i czekam z wytęskniem na rychłe wskrzeszenie nieboszczki Monarchii.
Martva - 13 Września 2007, 18:25
O, panowie, może jakiś pojedynek? W kisielu? ^^
Ziuta - 13 Września 2007, 19:09
Niedoczekanie
Martva - 13 Września 2007, 19:22
Bu
dalambert - 14 Września 2007, 14:04
Martva napisał/a | O, panowie, może jakiś pojedynek? W kisielu? ^^ |
Marzenia dziewcząt są gorące, lecz cóż :
Słuchaj dzieweczko, ona nie słucha
Żar z rozgrzanego jej brzucha bucha... Bu, Bu, Bu Martva napisał/a | Bu |
Martva - 14 Września 2007, 14:13
Ja mam dziwne wrażenie ze niektórzy nie powinni czytywać poezji, jakiejkolwiek, bo ona chyba czasem na kisiel szkodzi
dalambert - 14 Września 2007, 14:22
bo największy to ambaras, by się kisiel jadło na raz.
mawete - 14 Września 2007, 15:39
Boy jak żywy...
|
|
|