To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Powrót z gwiazd - Czy są na świecie ładne wiedźmy?

Pako - 11 Lipca 2006, 17:51

Kruk - może.. ale wszystkiego w życiu trzeba spróbować. A jako bogowie możemy potem to przecież zmienić :)

A kafelki są zielone... Jasno zielone. Innej nazwy na to nie znam :P

Wiedźma - 11 Lipca 2006, 17:53

Tomcich, to jest jeden własciwy wariant :D Wrózby się nie da zmienić :D Ty możesz sie zmienić pod wrózbę, jeśli coś sie nie zgadza :D

Najstraszniejszy jest ten śliniący się facet :x

Widzisz Romku, mógłbyś to zmienic i stworzyć lepsze wiedźmy, przynajmniej literalnie :D

Romek P. - 11 Lipca 2006, 17:57

Wiedźma:
Cytat
Widzisz Romku, mógłbyś to zmienic i stworzyć lepsze wiedźmy, przynajmniej literalnie :D

Masz na myśli, że nie tak kłamliwe, jak ta na filmie? :mrgreen:

Literalnie się da, tyle że to duży litraż będzie potrzebny :D oczywiście w trakcie tworzenia :)

Wiedźma - 11 Lipca 2006, 18:06

Cytat
Romek P. napisał/a
Wiedźma:
Cytat

Masz na myśli, że nie tak kłamliwe, jak ta na filmie? :mrgreen:

Klamliwe powiadasz? A kto im każe takie ubrania wkładać? :mrgreen: Mężczyźni oczywiście :D

Cytat
Literalnie się da, tyle że to duży litraż będzie potrzebny :D oczywiście w trakcie tworzenia :)

Chcesz skończyć jak Patrick Branwell, któremu alkoholizm skrócił życie? Za wielki obowiazek w ogóle wział na siebie, bo na jednym obrazie przedstawił 3 wiedźmy (siostry), dlatego pewnie litraż mial trzykrotny :P

Tomcich - 11 Lipca 2006, 18:18

Wiedźma - mnie chodzi o to co by było jakbym powiedział, że to jest np szmaragdowy z odcieniem zieleni. Też taka sama wróżba by była. :mrgreen: A z wróżbą nie dyskutuje, w końcu być wiernym, sentymentalnym, trochę nieśmiałym, wielbiącym swoją wybrankę z daleka :oops: też może mieć swój urok (choć w dzisiejszych czasach to raczej niemodne). Mogłaby przecież paść wróżba, że mam gust jak niejaki Olaf z Jarlowej drużyny :mrgreen:
Pako - 11 Lipca 2006, 18:22

khem.. Tomcich - wtedy byś chyba oponował już :P
Tomcich - 11 Lipca 2006, 18:29

Cytując wiedzącą:

Wiedźma napisał/a
Wrózby się nie da zmienić :D Ty możesz sie zmienić pod wrózbę, jeśli coś sie nie zgadza :D

:mrgreen: Dlatego też wolę tę wróżbę któą uzyskałem :mrgreen:

Wiedźma - 11 Lipca 2006, 19:31

Tomcich, gdybyś odpowiedział szmaragdowy, wrózby by nie było po prostu, bo była tylko do odpowiedzi seledyn :) Można by tylko pośrednio interpretować, że nie jesteś meżczyną :D Sądzę, że teraz po moim wyjasnieniu zdecydowanie już nie bedziesz narzekał, że ta wrózba jakaś niemodna :twisted:

A teraz Panowie powróćcie do tworzenia wiedźmy :)

Czarny - 11 Lipca 2006, 20:15

Wiecie jak najprędzej stworzyć wiedźmę - ożenić się z jakąś panną :twisted:
Wiedźma - 11 Lipca 2006, 20:23

To drogi sposób proponujesz Czarny :mrgreen: :)
Czarny - 11 Lipca 2006, 20:26

Może i drogi, ale niezawodny i szybki :mrgreen:
Wiedźma - 11 Lipca 2006, 20:36

Zadziwiacie mnie faceci, że tak śpieszno Wam do ślubu :D Jeszcze wiedźmy nie stworzone, jeszcze nie określiliście ich cech, a tu już wiedźmić się chcecie :shock: :mrgreen:
Pako - 11 Lipca 2006, 20:48

Ja bnym się tam ożenił, byle była mądra, kochająca... jakby jeszcze była ładna to już w ogóle miodzio :) No i posag spory by musiała mieć, bo pieniądze mi na razie potrzebne. A jak nie ma posagu, to trza czekać aż do czasu, jak ja pieniądze będę miał ;)

A jak apowinna być wiedźma? hmm.. mądra na pewno. Trochę wredna, bo zamienia w żaby, ale też, żeby nie przesadzać, chwlę optem odmienia :)

Wiedźma - 11 Lipca 2006, 20:54

A zamiana w żyrafy Ci odpowiada, bo to moje ulubione zwierzatka :)
A żeby dać buzi, jak trzeba by się postarać :D

Tomcich - 11 Lipca 2006, 20:57

Pako - U Wiedźmy to wiedza jest posagiem :mrgreen:
Wiedźma - 11 Lipca 2006, 20:59

:bravo Tomcich
Wiedźma - 11 Lipca 2006, 21:06

Jeśłi już nie chcesz Tomcich brac udziału w akcie tworzenia, to może wymień chociaz, z jakich dziedzin powinien być ten posag wiedzowy? :)
Pako - 11 Lipca 2006, 21:07

Wiedza wiedzą.. ale samą wiedzą chleba nie obłożę ;)
Poza tym ja mam nadzieję stać się studentem i mam nadzieję niebiednym.. z tym pierwszym będzie łatwiej niż z tym drugim :) Dlatego wiedza to nie wszystko ;) Ale potem? potem wiedza będzie ważna :)

Hmm.. ludzie, rzucajcie cechami wiedźmy idealnej :)

Romek P. - 11 Lipca 2006, 21:14

Wiedźma:
Cytat
A zamiana w żyrafy Ci odpowiada, bo to moje ulubione zwierzatka :)
A żeby dać buzi, jak trzeba by się postarać :D

A gdzież tam! Rwiesz takiej żyrafie garść trawy i sama przyjdzie żre... to znaczy, jeść z ręki :D a buzi to przy okazji, bo trawą będzie bardziej zainteresowana :D

Wiedźma - 11 Lipca 2006, 21:22

Cytat
A gdzież tam! Rwiesz takiej żyrafie garść trawy i sama przyjdzie żre... to znaczy, jeść z ręki :D a buzi to przy okazji, bo trawą będzie bardziej zainteresowana :D

Cóż za godne podziwu doświadczenie :shock: :D
Rozumiem jednak, że przebywając często w pobliżu kukurydzy NURSA, a tym samym ogrodu zoologicznego z łatwoscią go nabyłes :D Widzisz to już krok, by wiedźmy też jadły Ci z ręki. I masz sposoby na ukradkowe buzi, nie powiem, jestem pod wrażeniem :D
Hm... a NURS to dopiero musi mieć wprawę, on to moze ćwiczyć codziennie :D

Tomcich - 11 Lipca 2006, 21:43

Pako - oczywiście wiedza to nie wszystko, popatrz nawet na podpis Wiedźmy. :D
Poza tym jak to kiedyś rzekł Seneka - Divitiae apud sapientem virum in servitute sunt, apud stultum in imperio - Bogactwa u mądrego są na służbie, a u głupiego przy władzy

Wiedźma - nie tyle nie chcę, co niegodnym się czuję. :mrgreen:

Co do posagu wiedzowego - raczej bym widział tutaj wiedzę duchową i humanistyczną. (Mimo że słowo humanista jest dla niektórych na forum określeniem chyba pejoratywnym :evil: ). Wiedźma kojarzy mi się z wiedzą o człowieku i jego duszy, sposobach jej leczenia. (Wiedźma przecież powinna umieć leczyć).
Właściwie to można by to streścić takim cytatem:

Martwe znasz prawdy, nieznane dla ludu,
Widzisz świat w proszku, w każdej gwiazd iskierce.
Nie znasz prawd żywych, nie obaczysz cudu!
Miej serce i patrzaj w serce!

To ostatnie zdanie chyba każda wiedźma idealna powinna mieć za motto. :)

Choć gdyby znała jeszcze mechanikę kwantową i inne prawdy "martwe" uczyniłoby to ją jedynie bardziej interesującą. :D

Wiedźma - 11 Lipca 2006, 21:57

Czyli może to być współczesnie pani psycholog? :D

No Panowie jestem pod wrażeniem: Tomcicha za wierszyk :bravo i jeszcze raz Romka za buzi :bravo

Tomcich - 11 Lipca 2006, 22:05

No jak najbardziej Pani psycholog leczeniem duszy się przecież zajmuje zawodowo. :D Co do wierszyka to klasyka rulez. :mrgreen:
Dracena - 11 Lipca 2006, 23:13

Cytat
Tomcich napisał:
Wiedźma kojarzy mi się z wiedzą o człowieku i jego duszy, sposobach jej leczenia. (Wiedźma przecież powinna umieć leczyć).

Wiedźma forumowa umie leczyć nie tylko duszę, ale i różne członki ciała :) . Można się więc do Niej zwracać ze wszelkimi bolączkami :D .

Anko - 12 Lipca 2006, 03:25

Wiedźma:
Cytat
Większe ma pewnie z humbakami. :wink:

Wiedźma:
Cytat
To pierwsze zadanie testowe dla chętnych :D
Jest to, jak wiadomo, zadanie na czytanie ze zrozumieniem (nazw plików). :mrgreen:

Powiedz, Wiedźmo, któż to namalował Twoje nowe wcielenie? Rodion może? :) No i przydałoby się zamieścić ten obrazek w powiększeniu (bo na razie nawet twarzy się przyjrzeć nie można :( - a przecież powinniśmy patrzeć Ci w oczy :wink: ).

P.S. Żeby uczcić Twoją przemianę, ja też zmieniłam awatar. :mrgreen:

Wiedźma - 12 Lipca 2006, 10:32

Anko napisał/a
Wiedźma:
Cytat
Większe ma pewnie z humbakami. :wink:

Pocałować humbaka to iście magiczny wyczyn :D

Cytat
P.S. Żeby uczcić Twoją przemianę, ja też zmieniłam awatar. :mrgreen:

No Twoje oczy widać doskonale :) Aż strach w nie patrzeć :D Oczywiście wiedźmy sie nie boją :D

Tomcich - 12 Lipca 2006, 10:41

Faktycznie, plik opisany jest jako seledyn. :shock: Nie zauważyłem tego. :oops: Ale tym większa moja zasługa, że odpowiedziałem prawidłowo. :mrgreen: Co do awatarka to ciekawy, choć Wiedźma na nim jakaś spętana. Tak chyba Wiedźm w nowym wrzechświecie traktować nie będziemy. :D
Wiedźma - 12 Lipca 2006, 10:48

Jesli chodzi o mój obecny wygląd: czy ktoś tak sobie wyobraża anioła? :D
To dowód, że wiedźma i anioł z jednej są parafii :D

Tomcich - 12 Lipca 2006, 11:02

Wiedźmowaty anioł czy anielska Wiedźma. :wink:
Fidel-F2 - 12 Lipca 2006, 11:04

Jeśli to jest anioł to ja jestem cycatą blondynką.

Partner forum