Powrót z gwiazd - Czy są na świecie ładne wiedźmy?
Pako - 11 Lipca 2006, 17:51
Kruk - może.. ale wszystkiego w życiu trzeba spróbować. A jako bogowie możemy potem to przecież zmienić
A kafelki są zielone... Jasno zielone. Innej nazwy na to nie znam
Wiedźma - 11 Lipca 2006, 17:53
Tomcich, to jest jeden własciwy wariant Wrózby się nie da zmienić Ty możesz sie zmienić pod wrózbę, jeśli coś sie nie zgadza
Najstraszniejszy jest ten śliniący się facet
Widzisz Romku, mógłbyś to zmienic i stworzyć lepsze wiedźmy, przynajmniej literalnie
Romek P. - 11 Lipca 2006, 17:57
Wiedźma:
Cytat | Widzisz Romku, mógłbyś to zmienic i stworzyć lepsze wiedźmy, przynajmniej literalnie |
Masz na myśli, że nie tak kłamliwe, jak ta na filmie?
Literalnie się da, tyle że to duży litraż będzie potrzebny oczywiście w trakcie tworzenia
Wiedźma - 11 Lipca 2006, 18:06
Cytat | Romek P. napisał/a | Wiedźma:
Cytat | Widzisz Romku, mógłbyś to zmienic i stworzyć lepsze wiedźmy, przynajmniej literalnie |
Masz na myśli, że nie tak kłamliwe, jak ta na filmie? |
Klamliwe powiadasz? A kto im każe takie ubrania wkładać? Mężczyźni oczywiście
Cytat | Literalnie się da, tyle że to duży litraż będzie potrzebny oczywiście w trakcie tworzenia |
|
Chcesz skończyć jak Patrick Branwell, któremu alkoholizm skrócił życie? Za wielki obowiazek w ogóle wział na siebie, bo na jednym obrazie przedstawił 3 wiedźmy (siostry), dlatego pewnie litraż mial trzykrotny
Tomcich - 11 Lipca 2006, 18:18
Wiedźma - mnie chodzi o to co by było jakbym powiedział, że to jest np szmaragdowy z odcieniem zieleni. Też taka sama wróżba by była. A z wróżbą nie dyskutuje, w końcu być wiernym, sentymentalnym, trochę nieśmiałym, wielbiącym swoją wybrankę z daleka też może mieć swój urok (choć w dzisiejszych czasach to raczej niemodne). Mogłaby przecież paść wróżba, że mam gust jak niejaki Olaf z Jarlowej drużyny
Pako - 11 Lipca 2006, 18:22
khem.. Tomcich - wtedy byś chyba oponował już
Tomcich - 11 Lipca 2006, 18:29
Cytując wiedzącą:
Wiedźma napisał/a | Wrózby się nie da zmienić Ty możesz sie zmienić pod wrózbę, jeśli coś sie nie zgadza |
Dlatego też wolę tę wróżbę któą uzyskałem
Wiedźma - 11 Lipca 2006, 19:31
Tomcich, gdybyś odpowiedział szmaragdowy, wrózby by nie było po prostu, bo była tylko do odpowiedzi seledyn Można by tylko pośrednio interpretować, że nie jesteś meżczyną Sądzę, że teraz po moim wyjasnieniu zdecydowanie już nie bedziesz narzekał, że ta wrózba jakaś niemodna
A teraz Panowie powróćcie do tworzenia wiedźmy
Czarny - 11 Lipca 2006, 20:15
Wiecie jak najprędzej stworzyć wiedźmę - ożenić się z jakąś panną
Wiedźma - 11 Lipca 2006, 20:23
To drogi sposób proponujesz Czarny
Czarny - 11 Lipca 2006, 20:26
Może i drogi, ale niezawodny i szybki
Wiedźma - 11 Lipca 2006, 20:36
Zadziwiacie mnie faceci, że tak śpieszno Wam do ślubu Jeszcze wiedźmy nie stworzone, jeszcze nie określiliście ich cech, a tu już wiedźmić się chcecie
Pako - 11 Lipca 2006, 20:48
Ja bnym się tam ożenił, byle była mądra, kochająca... jakby jeszcze była ładna to już w ogóle miodzio No i posag spory by musiała mieć, bo pieniądze mi na razie potrzebne. A jak nie ma posagu, to trza czekać aż do czasu, jak ja pieniądze będę miał
A jak apowinna być wiedźma? hmm.. mądra na pewno. Trochę wredna, bo zamienia w żaby, ale też, żeby nie przesadzać, chwlę optem odmienia
Wiedźma - 11 Lipca 2006, 20:54
A zamiana w żyrafy Ci odpowiada, bo to moje ulubione zwierzatka
A żeby dać buzi, jak trzeba by się postarać
Tomcich - 11 Lipca 2006, 20:57
Pako - U Wiedźmy to wiedza jest posagiem
Wiedźma - 11 Lipca 2006, 20:59
Tomcich
Wiedźma - 11 Lipca 2006, 21:06
Jeśłi już nie chcesz Tomcich brac udziału w akcie tworzenia, to może wymień chociaz, z jakich dziedzin powinien być ten posag wiedzowy?
Pako - 11 Lipca 2006, 21:07
Wiedza wiedzą.. ale samą wiedzą chleba nie obłożę
Poza tym ja mam nadzieję stać się studentem i mam nadzieję niebiednym.. z tym pierwszym będzie łatwiej niż z tym drugim Dlatego wiedza to nie wszystko Ale potem? potem wiedza będzie ważna
Hmm.. ludzie, rzucajcie cechami wiedźmy idealnej
Romek P. - 11 Lipca 2006, 21:14
Wiedźma:
Cytat | A zamiana w żyrafy Ci odpowiada, bo to moje ulubione zwierzatka
A żeby dać buzi, jak trzeba by się postarać |
A gdzież tam! Rwiesz takiej żyrafie garść trawy i sama przyjdzie żre... to znaczy, jeść z ręki a buzi to przy okazji, bo trawą będzie bardziej zainteresowana
Wiedźma - 11 Lipca 2006, 21:22
Cytat | A gdzież tam! Rwiesz takiej żyrafie garść trawy i sama przyjdzie żre... to znaczy, jeść z ręki a buzi to przy okazji, bo trawą będzie bardziej zainteresowana |
Cóż za godne podziwu doświadczenie
Rozumiem jednak, że przebywając często w pobliżu kukurydzy NURSA, a tym samym ogrodu zoologicznego z łatwoscią go nabyłes Widzisz to już krok, by wiedźmy też jadły Ci z ręki. I masz sposoby na ukradkowe buzi, nie powiem, jestem pod wrażeniem
Hm... a NURS to dopiero musi mieć wprawę, on to moze ćwiczyć codziennie
Tomcich - 11 Lipca 2006, 21:43
Pako - oczywiście wiedza to nie wszystko, popatrz nawet na podpis Wiedźmy.
Poza tym jak to kiedyś rzekł Seneka - Divitiae apud sapientem virum in servitute sunt, apud stultum in imperio - Bogactwa u mądrego są na służbie, a u głupiego przy władzy
Wiedźma - nie tyle nie chcę, co niegodnym się czuję.
Co do posagu wiedzowego - raczej bym widział tutaj wiedzę duchową i humanistyczną. (Mimo że słowo humanista jest dla niektórych na forum określeniem chyba pejoratywnym ). Wiedźma kojarzy mi się z wiedzą o człowieku i jego duszy, sposobach jej leczenia. (Wiedźma przecież powinna umieć leczyć).
Właściwie to można by to streścić takim cytatem:
Martwe znasz prawdy, nieznane dla ludu,
Widzisz świat w proszku, w każdej gwiazd iskierce.
Nie znasz prawd żywych, nie obaczysz cudu!
Miej serce i patrzaj w serce!
To ostatnie zdanie chyba każda wiedźma idealna powinna mieć za motto.
Choć gdyby znała jeszcze mechanikę kwantową i inne prawdy "martwe" uczyniłoby to ją jedynie bardziej interesującą.
Wiedźma - 11 Lipca 2006, 21:57
Czyli może to być współczesnie pani psycholog?
No Panowie jestem pod wrażeniem: Tomcicha za wierszyk i jeszcze raz Romka za buzi
Tomcich - 11 Lipca 2006, 22:05
No jak najbardziej Pani psycholog leczeniem duszy się przecież zajmuje zawodowo. Co do wierszyka to klasyka rulez.
Dracena - 11 Lipca 2006, 23:13
Cytat | Tomcich napisał:
Wiedźma kojarzy mi się z wiedzą o człowieku i jego duszy, sposobach jej leczenia. (Wiedźma przecież powinna umieć leczyć). |
Wiedźma forumowa umie leczyć nie tylko duszę, ale i różne członki ciała . Można się więc do Niej zwracać ze wszelkimi bolączkami .
Anko - 12 Lipca 2006, 03:25
Wiedźma: Cytat | Cóż za godne podziwu doświadczenie | Większe ma pewnie z humbakami.
Wiedźma: Cytat | To pierwsze zadanie testowe dla chętnych | Jest to, jak wiadomo, zadanie na czytanie ze zrozumieniem (nazw plików).
Powiedz, Wiedźmo, któż to namalował Twoje nowe wcielenie? Rodion może? No i przydałoby się zamieścić ten obrazek w powiększeniu (bo na razie nawet twarzy się przyjrzeć nie można - a przecież powinniśmy patrzeć Ci w oczy ).
P.S. Żeby uczcić Twoją przemianę, ja też zmieniłam awatar.
Wiedźma - 12 Lipca 2006, 10:32
Anko napisał/a | Wiedźma: Cytat | Cóż za godne podziwu doświadczenie | Większe ma pewnie z humbakami. |
Pocałować humbaka to iście magiczny wyczyn
Cytat | P.S. Żeby uczcić Twoją przemianę, ja też zmieniłam awatar. |
No Twoje oczy widać doskonale Aż strach w nie patrzeć Oczywiście wiedźmy sie nie boją
Tomcich - 12 Lipca 2006, 10:41
Faktycznie, plik opisany jest jako seledyn. Nie zauważyłem tego. Ale tym większa moja zasługa, że odpowiedziałem prawidłowo. Co do awatarka to ciekawy, choć Wiedźma na nim jakaś spętana. Tak chyba Wiedźm w nowym wrzechświecie traktować nie będziemy.
Wiedźma - 12 Lipca 2006, 10:48
Jesli chodzi o mój obecny wygląd: czy ktoś tak sobie wyobraża anioła?
To dowód, że wiedźma i anioł z jednej są parafii
Tomcich - 12 Lipca 2006, 11:02
Wiedźmowaty anioł czy anielska Wiedźma.
Fidel-F2 - 12 Lipca 2006, 11:04
Jeśli to jest anioł to ja jestem cycatą blondynką.
|
|
|