Ogłoszenia - Imprezy różne
Rafał - 15 Marca 2012, 13:55
Festiwal Niezależnych Filmów Fantastycznych i Horrorów - eFHa Festiwal 21-22 kwietnia 2012. W imieniu organizatora zapraszam.
A tak to było ostatnio
Zgaga - 17 Marca 2012, 08:46
Wielkanoc zbliża się, a że ja jestem miłośnikiem jarmarków (o czym wspominałam już wyżej) kilka linków warszawskich:
Dom Chłopa promuje tradycję
Kiermasz Wielkanocny w PME
Wolski Jarmark Wiekanocny
Praski Festiwal Stołów Wielkanocnych
Iscariote - 10 Kwietnia 2012, 09:35
Czwartek (12.04) o 18:00 w Łodzi, w Śródmiejskim Forum Kultury odbędzie się spotkanie z panem Pilipiukiem.
I teraz njus: wstęp 10 zł.
Że co takiego pan Pilipiuk będzie tam opowiadać, że to aż 10 zł jest warte?
Fidel-F2 - 10 Kwietnia 2012, 09:36
o fcuk!
terebka - 10 Kwietnia 2012, 09:45
Jeśli spotkanie trwać będzie dłużej jak pół godziny, to pewnie napisze powieść.
dalambert - 10 Kwietnia 2012, 09:48
Iscariote, słoneczko, a nie wpadłeś na to, ze Śródmiejskie Forum Kultury w Łodzi w ramach walki z kryzysem , to czynasz płaci, prund reguluje, wodę spłaca i pozbycie się śmieci tyż kosztuje ?
No to kombinują atrakcyjnych autorów, co by publika przyszła i trochę kaski naniosła.
Ale cóż zazdrość wobec niewątpliwego sukcesu Pilipiuka jest na tym Forum tak powszechna, że zawsze znajdzie sie jakich mędrek co wrzeszczeć zacznie
O w tzw. międzyczasie znalazł sie kolejny frustrat-dowcipniś
Fidel-F2 - 10 Kwietnia 2012, 09:48
Tekst usunięty z powodu naruszenia pkt 4 Regulaminu forum. Agi
Fidel-F2 - 10 Kwietnia 2012, 09:52
Tekst usunięty z powodu naruszenia pkt 4 Regulaminu forum. Agi
Rafał - 10 Kwietnia 2012, 10:22
Fidel-F2, edytuj, co?
Fidel-F2 - 10 Kwietnia 2012, 10:30
które?
Rafał - 10 Kwietnia 2012, 10:35
Powyższe. Serio nie widzisz dwóch swoich postów ponad moim?
Fidel-F2 - 10 Kwietnia 2012, 10:55
sorry, nie załapałem, jasne, będę
dalambert - 10 Kwietnia 2012, 11:07
Jaby rechoczące tu z Pilipiuka dziubdziusie, miały choć 1/10 jego talentu i osiagnięć, to by było o czym gadać, a tak coż tradycyjne symptomy i porykiwanie zadufków.
Kruk Siwy - 10 Kwietnia 2012, 11:10
Twoje komentarze też są żenujące. Lepiej nie odpowiadać na takie farmazony. Daj sobie spokój.
A jak czytam Fidela i terebkę to mi się przykro robi. Szczęściem autorzy spotykają się także ze zwykłymi czytelnikami.
Fidel-F2 - 10 Kwietnia 2012, 11:11
Kruk Siwy, po ile bierzesz za spotkanie za zwykłymi czytelnikami?
Kruk Siwy - 10 Kwietnia 2012, 11:12
Ostatno? Czterysta złotych. A co?
Romek P. - 10 Kwietnia 2012, 11:31
Fidelu, stróżu moralności, a przyszło ci do głowy, że autor może nic z tego nie mieć i obrażasz go chamsko i nieuczciwie?
Kruk Siwy - 10 Kwietnia 2012, 11:32
Romek P., nie bardzo rozumiem twoją linię obrony. Znaczy co? Autor nie ma prawa brać pieniędzy za poświecony publiczności czas? Przecież spotkania nie są przymusowe?
Fidel-F2 - 10 Kwietnia 2012, 11:40
Romek P., w przypadku każdego innego bym się zastanowił
Kruk Siwy, ma prawo, w wolnym kraju żyjemy
Kruk Siwy - 10 Kwietnia 2012, 11:43
No to odetchnąłem z ulgą. Wobec tego zapraszam na moje spotkania autorskie. Najbliższe odbędą się w maju. Jedno podczas Nocy Muzeów a drugie jeszcze się zobaczy. Dokładniejsze namiary podam później.
Taselchof - 10 Kwietnia 2012, 11:53
Ile
Romek P. - 10 Kwietnia 2012, 11:55
Kruk Siwy napisał/a | Romek P., nie bardzo rozumiem twoją linię obrony. Znaczy co? Autor nie ma prawa brać pieniędzy za poświecony publiczności czas? Przecież spotkania nie są przymusowe? |
Nie, Kruku, to nie jest żadna linia obrony, to jest nieudana próba uświadomienia Fidelowi, że bredzi na temat, o którym nie ma pojęcia.
Nieudana, albowiem
Fidel-F2 napisał/a | Romek P., w przypadku każdego innego bym się zastanowił |
Fidelowi nie chodzi o to, czy płatne czy niepłatne, i dla kogo, tylko znalazł sobie okazję do powożenia się po Pilipiuku, to się wozi z przyjemnością, bo go nie lubi za całokształt.
To nie moje forum, Fidel, ale na moim to byś za takie teksty jak te dwa posty na samym początku, dostał tygodniowego bana. A potem zapewne wyleciał, bo mało kto jest tak bezkarnie chamski jak ty.
A ogólnie: spotkania bywają płatne także, i nie widzę w tym niczego złego. Bezpłatne także bywają, i też nie widzę w tym niczego złego. Bywają też takie, kiedy autor dotuje spotkanie własną kieszenią - ja ostatnio tak zrobiłem jadąc do pewnego szpitala na spotkanie z dziećmi. I to też jest w porządku.
To pod rozwagę następnym dowciapnisiom.
Agi - 10 Kwietnia 2012, 12:43
Fidel-F2, tęskno Ci do bana?
Iscariote - 10 Kwietnia 2012, 13:01
dalambert napisał/a | ze Śródmiejskie Forum Kultury w Łodzi w ramach walki z kryzysem , to czynasz płaci, prund reguluje, wodę spłaca i pozbycie się śmieci tyż kosztuje ? | Ja to wszystko rozumiem, ale jakoś zawsze mi się wydawało, że takie ośrodki podobnie jak teatry to dostają pieniądze od miasta na swoje inicjatywy. W końcu cytując za stroną Forum Cytat | Główny księgowy kieruje działem Księgowości, sprawuje nadzór nad gospodarką i dyscypliną finansów publicznych Śródmiejskiego Forum Kultury. | Chyba że "finanse publiczne" mają tutaj jakieś inne, niepojęte dla mnie znaczenie.
W każdym razie nie rozchodzi się o to, że pan Pilipiuk, bo akurat chętnie poszedłbym posłuchać, tylko że dycha to dla mnie o jakieś 5 zł za dużo. Stąd pytanie, czy ktoś był na takim spotkaniu autorskim z panem Andrzejem ostatnio i czy opowiadał on rewelacyje, które warto byłoby usłyszeć? Ot i tyle
Fidel-F2 - 10 Kwietnia 2012, 13:09
Romek P. napisał/a | Bywają też takie, kiedy autor dotuje spotkanie własną kieszenią - ja ostatnio tak zrobiłem jadąc do pewnego szpitala na spotkanie z dziećmi. | chwalebne
Romek P. napisał/a | Bezpłatne także bywają, i też nie widzę w tym niczego złego. | ja też nie widzę w tym niczego złego Romek P. napisał/a | spotkania bywają płatne także, i nie widzę w tym niczego złego | ja też nie widzę w tym niczego złego, jeno śmieszne
Romek P. napisał/a | Fidelowi nie chodzi o to, czy płatne czy niepłatne, i dla kogo, tylko znalazł sobie okazję do powożenia się po Pilipiuku, to się wozi z przyjemnością, bo go nie lubi za całokształt. | tam od razu wozić się, rozbawiło mnie i dałem upust
i ciekawe czemu was boli mój śmiech jeśli to takie normalne
ale wiadomo, punkt siedzenia, widzenia i takie tam
Romek P. - 10 Kwietnia 2012, 13:27
Punkt widzenia nie ma tu nic do rzeczy, ja akurat z zasady nie zgadzam się na spotkania, gdzie czytelnicy mieliby płacić, a do szału mnie doprowadza, kiedy ktoś chciałby zorganizować np. spotkanie z dziećmi w wieku szkolnym, które mają płacić po 2 zł. Jestem wrogiem takich spotkań.
Reaguję, bo dałeś upust w bardzo dla siebie typowej, a tolerowanej tu formie. Zresztą, drogi Fidelu, nie tylko tu, prawda?
Cytat | W łodzi będą pokazywać chłopa z brodą. Bilety 10zł (12.04). |
Bardzo piękna forma. Zazdroszczę kultury.
Z mojej strony EOT.
Rafał - 10 Kwietnia 2012, 13:31
Romek P. napisał/a | tolerowanej tu formie | Nie, Romku nie tolerujemy takiego zachowania, wątek jest pod nadzorem, wpisy obraźliwe usunięto, co do sytuacji - jest dyskutowana.
Romek P. - 10 Kwietnia 2012, 13:36
Bez owijania w bawełnę przyznam, że bardzo jestem ciekaw wyników tej dyskusji. Szczególnie jak sobie pomyślę, co by było, gdyby ktoś tak napisał o autorze na B. D. albo W...
fealoce - 11 Kwietnia 2012, 14:35
spotkanie z Darkiem Domagalskim
chociaż tej prezentacji to ja się chyba boję...
Pucek - 11 Kwietnia 2012, 15:05
Mały kołek osikowy w torebce, na wszelki wypadek i po bólu
|
|
|