To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Ogłoszenia - Imprezy różne

Rafał - 15 Marca 2012, 13:55

Festiwal Niezależnych Filmów Fantastycznych i Horrorów - eFHa Festiwal 21-22 kwietnia 2012. W imieniu organizatora zapraszam.

A tak to było ostatnio

Zgaga - 17 Marca 2012, 08:46

Wielkanoc zbliża się, a że ja jestem miłośnikiem jarmarków (o czym wspominałam już wyżej) kilka linków warszawskich:
Dom Chłopa promuje tradycję
Kiermasz Wielkanocny w PME
Wolski Jarmark Wiekanocny
Praski Festiwal Stołów Wielkanocnych

Iscariote - 10 Kwietnia 2012, 09:35

Czwartek (12.04) o 18:00 w Łodzi, w Śródmiejskim Forum Kultury odbędzie się spotkanie z panem Pilipiukiem.
I teraz njus: wstęp 10 zł.
Że co takiego pan Pilipiuk będzie tam opowiadać, że to aż 10 zł jest warte? :shock:

Fidel-F2 - 10 Kwietnia 2012, 09:36

o fcuk!
terebka - 10 Kwietnia 2012, 09:45

Jeśli spotkanie trwać będzie dłużej jak pół godziny, to pewnie napisze powieść.
dalambert - 10 Kwietnia 2012, 09:48

Iscariote, słoneczko, a nie wpadłeś na to, ze Śródmiejskie Forum Kultury w Łodzi w ramach walki z kryzysem , to czynasz płaci, prund reguluje, wodę spłaca i pozbycie się śmieci tyż kosztuje ?
No to kombinują atrakcyjnych autorów, co by publika przyszła i trochę kaski naniosła.
Ale cóż zazdrość wobec niewątpliwego sukcesu Pilipiuka jest na tym Forum tak powszechna, że zawsze znajdzie sie jakich mędrek co wrzeszczeć zacznie :P
O w tzw. międzyczasie znalazł sie kolejny frustrat-dowcipniś :wink:

Fidel-F2 - 10 Kwietnia 2012, 09:48

Tekst usunięty z powodu naruszenia pkt 4 Regulaminu forum. Agi
Fidel-F2 - 10 Kwietnia 2012, 09:52

Tekst usunięty z powodu naruszenia pkt 4 Regulaminu forum. Agi
Rafał - 10 Kwietnia 2012, 10:22

Fidel-F2, edytuj, co?
Fidel-F2 - 10 Kwietnia 2012, 10:30

które?
Rafał - 10 Kwietnia 2012, 10:35

Powyższe. Serio nie widzisz dwóch swoich postów ponad moim?
Fidel-F2 - 10 Kwietnia 2012, 10:55

sorry, nie załapałem, jasne, będę
dalambert - 10 Kwietnia 2012, 11:07

Jaby rechoczące tu z Pilipiuka dziubdziusie, miały choć 1/10 jego talentu i osiagnięć, to by było o czym gadać, a tak coż tradycyjne symptomy i porykiwanie zadufków.
Kruk Siwy - 10 Kwietnia 2012, 11:10

Twoje komentarze też są żenujące. Lepiej nie odpowiadać na takie farmazony. Daj sobie spokój.

A jak czytam Fidela i terebkę to mi się przykro robi. Szczęściem autorzy spotykają się także ze zwykłymi czytelnikami.

Fidel-F2 - 10 Kwietnia 2012, 11:11

Kruk Siwy, po ile bierzesz za spotkanie za zwykłymi czytelnikami?
Kruk Siwy - 10 Kwietnia 2012, 11:12

Ostatno? Czterysta złotych. A co?
Romek P. - 10 Kwietnia 2012, 11:31

Fidelu, stróżu moralności, a przyszło ci do głowy, że autor może nic z tego nie mieć i obrażasz go chamsko i nieuczciwie?
Kruk Siwy - 10 Kwietnia 2012, 11:32

Romek P., nie bardzo rozumiem twoją linię obrony. Znaczy co? Autor nie ma prawa brać pieniędzy za poświecony publiczności czas? Przecież spotkania nie są przymusowe?
Fidel-F2 - 10 Kwietnia 2012, 11:40

Romek P., w przypadku każdego innego bym się zastanowił

Kruk Siwy, ma prawo, w wolnym kraju żyjemy

Kruk Siwy - 10 Kwietnia 2012, 11:43

No to odetchnąłem z ulgą. Wobec tego zapraszam na moje spotkania autorskie. Najbliższe odbędą się w maju. Jedno podczas Nocy Muzeów a drugie jeszcze się zobaczy. Dokładniejsze namiary podam później.
Taselchof - 10 Kwietnia 2012, 11:53

Ile :?: :mrgreen:
Romek P. - 10 Kwietnia 2012, 11:55

Kruk Siwy napisał/a
Romek P., nie bardzo rozumiem twoją linię obrony. Znaczy co? Autor nie ma prawa brać pieniędzy za poświecony publiczności czas? Przecież spotkania nie są przymusowe?

Nie, Kruku, to nie jest żadna linia obrony, to jest nieudana próba uświadomienia Fidelowi, że bredzi na temat, o którym nie ma pojęcia.

Nieudana, albowiem

Fidel-F2 napisał/a
Romek P., w przypadku każdego innego bym się zastanowił

Fidelowi nie chodzi o to, czy płatne czy niepłatne, i dla kogo, tylko znalazł sobie okazję do powożenia się po Pilipiuku, to się wozi z przyjemnością, bo go nie lubi za całokształt.

To nie moje forum, Fidel, ale na moim to byś za takie teksty jak te dwa posty na samym początku, dostał tygodniowego bana. A potem zapewne wyleciał, bo mało kto jest tak bezkarnie chamski jak ty.

A ogólnie: spotkania bywają płatne także, i nie widzę w tym niczego złego. Bezpłatne także bywają, i też nie widzę w tym niczego złego. Bywają też takie, kiedy autor dotuje spotkanie własną kieszenią - ja ostatnio tak zrobiłem jadąc do pewnego szpitala na spotkanie z dziećmi. I to też jest w porządku.

To pod rozwagę następnym dowciapnisiom.

Agi - 10 Kwietnia 2012, 12:43

Fidel-F2, tęskno Ci do bana?
Iscariote - 10 Kwietnia 2012, 13:01

dalambert napisał/a
ze Śródmiejskie Forum Kultury w Łodzi w ramach walki z kryzysem , to czynasz płaci, prund reguluje, wodę spłaca i pozbycie się śmieci tyż kosztuje ?
Ja to wszystko rozumiem, ale jakoś zawsze mi się wydawało, że takie ośrodki podobnie jak teatry to dostają pieniądze od miasta na swoje inicjatywy. W końcu cytując za stroną Forum
Cytat
Główny księgowy kieruje działem Księgowości, sprawuje nadzór nad gospodarką i dyscypliną finansów publicznych Śródmiejskiego Forum Kultury.
Chyba że "finanse publiczne" mają tutaj jakieś inne, niepojęte dla mnie znaczenie.
W każdym razie nie rozchodzi się o to, że pan Pilipiuk, bo akurat chętnie poszedłbym posłuchać, tylko że dycha to dla mnie o jakieś 5 zł za dużo. Stąd pytanie, czy ktoś był na takim spotkaniu autorskim z panem Andrzejem ostatnio i czy opowiadał on rewelacyje, które warto byłoby usłyszeć? Ot i tyle :)

Fidel-F2 - 10 Kwietnia 2012, 13:09

Romek P. napisał/a
Bywają też takie, kiedy autor dotuje spotkanie własną kieszenią - ja ostatnio tak zrobiłem jadąc do pewnego szpitala na spotkanie z dziećmi.
chwalebne
Romek P. napisał/a
Bezpłatne także bywają, i też nie widzę w tym niczego złego.
ja też nie widzę w tym niczego złego
Romek P. napisał/a
spotkania bywają płatne także, i nie widzę w tym niczego złego
ja też nie widzę w tym niczego złego, jeno śmieszne

Romek P. napisał/a
Fidelowi nie chodzi o to, czy płatne czy niepłatne, i dla kogo, tylko znalazł sobie okazję do powożenia się po Pilipiuku, to się wozi z przyjemnością, bo go nie lubi za całokształt.
tam od razu wozić się, rozbawiło mnie i dałem upust
i ciekawe czemu was boli mój śmiech jeśli to takie normalne
ale wiadomo, punkt siedzenia, widzenia i takie tam

Romek P. - 10 Kwietnia 2012, 13:27

Punkt widzenia nie ma tu nic do rzeczy, ja akurat z zasady nie zgadzam się na spotkania, gdzie czytelnicy mieliby płacić, a do szału mnie doprowadza, kiedy ktoś chciałby zorganizować np. spotkanie z dziećmi w wieku szkolnym, które mają płacić po 2 zł. Jestem wrogiem takich spotkań.

Reaguję, bo dałeś upust w bardzo dla siebie typowej, a tolerowanej tu formie. Zresztą, drogi Fidelu, nie tylko tu, prawda?

Cytat
W łodzi będą pokazywać chłopa z brodą. Bilety 10zł (12.04).

Bardzo piękna forma. Zazdroszczę kultury.
Z mojej strony EOT.

Rafał - 10 Kwietnia 2012, 13:31

Romek P. napisał/a
tolerowanej tu formie
Nie, Romku nie tolerujemy takiego zachowania, wątek jest pod nadzorem, wpisy obraźliwe usunięto, co do sytuacji - jest dyskutowana.
Romek P. - 10 Kwietnia 2012, 13:36

Bez owijania w bawełnę przyznam, że bardzo jestem ciekaw wyników tej dyskusji. Szczególnie jak sobie pomyślę, co by było, gdyby ktoś tak napisał o autorze na B. D. albo W...
fealoce - 11 Kwietnia 2012, 14:35

spotkanie z Darkiem Domagalskim
chociaż tej prezentacji to ja się chyba boję...

Pucek - 11 Kwietnia 2012, 15:05

Mały kołek osikowy w torebce, na wszelki wypadek :wink: i po bólu :D

Partner forum