To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Głos Pana - Regulamin forum - Zasady panujące na forum - Wasze sugestie.

Gwynhwar - 21 Lutego 2008, 21:40

:bravo
dareko - 21 Lutego 2008, 21:40

Gwynhwar, przesze uprzejmie.
Adashi - 21 Lutego 2008, 21:40

Rodion, dobrze prawi :bravo
mistique - 21 Lutego 2008, 21:43

Chciałam tylko ta wtrącić, że Shoutbox się chyba nie sprawdzi, bo przy tej ilości postów, które miałyby się zmienić w wypowiedzi tam, przewinąłby sie w ciągu minuty.
dareko - 21 Lutego 2008, 21:44

Rodion, problem w tym, ze ciezko sie czesem przebic przez chaos by znalezc to co przeczytac warto.
Gwynhwar - 21 Lutego 2008, 21:45

dareko, skoro mnie przeszysz to masz. Powtórzę jeszcze raz wyraźniej: Adam ma sporo racji w tym co mówi, ponieważ jak byś się nie ustawił, 10000 postów nie może być w pełni merytorycznych. I dobrze, bo to jest f o r u m, a na nim się rozmawia.
dareko - 21 Lutego 2008, 21:47

elam napisał/a
nie chodzi o to, zeby szukac kozla ofiarnego, Gwyn.
tylko o to, ze SUMA spamu WIELU osob staje sie uciazliwa.
gdyby ludzie rzeczywiscie ograniczali sie do pisania postow o malo merytorycznej zawartosci w odpowiednich tematach, byloby fajnie. ale niestety, prawie kazdemu ZDARZA sie popelnic male conieco tu i tam. ja mam juz kilkadziesiat tematow ignorowanych, a mimo to codziennie odhaczam okolo 300 postow - w tematach, do ktorych zdarza mi sie jeszcze zagladac.
robi sie hyde park, a nie forum. tresc i zamiar jego istnienia gubi sie, rozplywa w ilosci. postow
o to chodzi.
na forum OT moderatorzy pilnuja porzadku i przeklejaja albo wyrzucaja posty do czarnej dziury. i jest porzadek. kurcze, jak ja to lubie. ostatnio chyba wiecej pisuje tam, niz tu...

Gwynhwar, czytamy ze zrozumieniem.

Mam dodac kursywe?

Chal-Chenet - 21 Lutego 2008, 21:48

dareko napisał/a
Rodion, problem w tym, ze ciezko sie czesem przebic przez chaos by znalezc to co przeczytac warto.

A szukasz sensu w tematach typu "Dzień dobry" czy "Ten nade mną to"? To te są jednymi z najbardziej aktywnych, a z założenia nie są to tematy merytoryczne, tylko zabawowe.

Rodion - 21 Lutego 2008, 21:48

dareko I tak jest już od paru lat. Nie rozumiem o co ta rozróba właśnie teraz? Co stary komitet stolikowy sekuje nowy komitet? :? Bo takie odnoszę wrażenie.
Gwynhwar - 21 Lutego 2008, 21:51

Odpuszczam... :|
Adashi - 21 Lutego 2008, 21:51

elam napisał/a
Elam - 12.26 postow dziennie

Adahi - 12.37

Nadal się śmieję z tej "zatrważającej" różnicy :lol: Doprawdy jest ona "przeogromna" :twisted: Statystyki Twoim przyjacielem :wink:

Rodion, jest tak jak mówisz!

dareko - 21 Lutego 2008, 21:57

Chal-Chenet, nie, nie szukam, czasem zagladam, jak mam humor pospamowac, albo spam poczytac. Moim zdaniem, chodzi wlasnie o wylewanie sie bzdetnych postow na CALE forum, mimo, ze watkow radosnych jest bez liku.

Rodion, Moze myle sie w ocenie, to moja, subiektywna opinia, ale nie bylo az tak zle. Nie, zeby teraz byla jakas straszna tragedia, daleki jestem od dramatyzmu dzejesa, jednak problem istnieje.

Nie che wylewac dziecka z kapiela. Swoboda i luz tego forum sa jego zaleta i wyrozniaja nas wsrod innych podobnych miejsc. Ale, jakis umiar by sie przydal. Shoutbox wyddaje sie dobrym pomyslem. Raz jako wentyl, dwa nowy gadget :D a trzy, ze fajny gadget :lol:

Rodion - 21 Lutego 2008, 21:59

Adashi bo tak jest> jeszcze w zamierzchłych czasach młodości tego forum, gdy czytałem wszystkie tematy, człowiek odpala kompa i miał ok. 300 nieprzeczytanych postów, ile z tego było merytoryczne? Sam probowałem otrzymać dyscyplinę w temacie o średniowieczu, ale nie dało rady. Tu widzę cis co nazwałbym: "zapomniał wól jak cielęciem był". Nowi użytkownicy forum tez muszą sie otrząsnąć z pierwszego entuzjazmu. A potem tak jak i my rozpłyną sie w drugim i trzecim obiegu forum :wink:
Rodion - 21 Lutego 2008, 22:01

dareko, a nie jest po prostu tak zr my patrzymy na to z troszkę już innej perspektywy?
elam - 21 Lutego 2008, 22:02

Adashi podajesz mnie jako przyklad zatrwazajacej ilosci spamu - ja ci tylko pokazuje, ze wcale nie pisze wiecej od ciebie, tylko dluzej...

Gwyn, jak pisalam powyzej, nie mowie, ze moje 10 000 postow jest w pelnie merytorycznych, tylko, ze procentowo mam wiecej takich, niz inni uzytkownicy aktywni np w tym temacie ;)
np. naprawde malo miewam postow o tresci
Cytat
:bravo

:mrgreen:

moznaby latwo sprawdzic ile mamy "merytorycznych" postow, wylaczajac licznik w tematach offtopowych i powitalnych, zostawiajac tylko te okololiterackie i naukowe. oj, ale by bylo... az jestem ciekawa... :D

nie chodzi mi o wojowanie z kimkolwiek, bo wiem juz, ze to nie ma sensu - marzy mi sie tylko, zeby niektore osoby zrozumialy, ze niektorym osobom moze przeszkadzac nadmiar spamu.

madry, dowcipny offtop nie jest zly. ale pisanie tylko dla pisania...
napiszcie szorta :P

z mojej strony na razie koniec nabijania sobie licznika w tym temacie - ugryze sie w palec (bo nie w jezyk ;) ) i nie bede zlosliwa, choc ta pelnia ksiezyca nastraja bojowo :) napisalam, co mialam do napisania,
aaa mialam nie byc zlosliwa to nie dokoncze :mrgreen:

edit :
shoutbox sie raczej nie sprawdzi. kazdy chce zaistniec na FORUM, nie w okienku, z ktorego post znika po 3 dniach
przykaldem sa "blogi", niby kazdy moze swojego zalozyc, ale aktywnych jest tylko kilka, a offtopy i tak sie panosza wszedzie

Adashi - 21 Lutego 2008, 22:06

Rodion, ja to wiem i Ty to wiesz, ale niektórzy widocznie nie. Dlatego pachnie mi to straszną hipokryzją, na zasadzie "wasz spam jest fe, bo to nie jest już nasz spam tylko wasz" :|

Sam wiem po sobie, że już tak dużo nie spamuję jak kiedyś, czasem mi się zdarzy, fakt.

elam jak chcesz już być taka dokładna to proszę, daty rejestracji na forum ;)
elam 13 października 2005
Adashi 16 lutego 2006

Tak faktycznie "kolosalna" różnica ;P:

dareko - 21 Lutego 2008, 22:07

elam, Nie kazdy :P
Rodion - 21 Lutego 2008, 22:08

Adashi ja sobie dale spokój. Mam piwko i inne rzeczy do zrobienia :wink:
Adashi - 21 Lutego 2008, 22:10

Rodion, i prawidłowo, bo cała ta sprawa to sztucznie rozdmuchany problem.
dzejes - 21 Lutego 2008, 22:15

Rodion napisał/a
Uwaga będzie nie cenzuralnie!

Mam ochotę zapytać: Ludzie K... Po... Was? O co wam chodzi?

Był kiedyś w TV taki program "Rusz głową" - polecam.

Rodion napisał/a

To forum powstało na spamie, złośliwościach i dygresjach.

Się Tobie wydawało.

Rodion napisał/a

Każdy z nas w dobry dzień wali tu tyle tego ze głowa boli. Dla tego ze ma taka możliwość, ochotę i ludzi którzy mu odpowiedzą. A teraz co? Będziemy mieli podział na słuszne i nie słuszne pogaduszki?
Prosta zasada: Nie chcesz nie czytasz.

Pisałem o tym u siebie w blogu. Tam już nie dotarłeś? Ilość postów przytłacza i powoduje, że już nikt nie ma ochoty na jakąkolwiek głębszą rozmowę. Rozumiesz? Więc zasadę "nie chcesz - nie czytasz" sobie możesz wsadzić.

Kurczę - mi naprawdę nie chodzi o nikogo konkretnie. Obojętnie, czy jest to elam ciągle podkreślająca, że ona to wicie rozumicie, zakładała forum, czy banshee, która posty produkuje niczym sowiecka kobieta pociski do katiuszy w fabryce im. Lenina. Nie o to chodzi. Chodzi o to, że ciekawa dyskusja tonie w tysiącach nic nie znaczących postów - bez znaczenia kto je wysłał. Dlaczego już nie rozmawiamy o tym, co się dzieje na świecie? Dlaczego nawet wątki polityczne umierają? Zamieniliśmy forum w czata dla nastolatek - bądźmy dumni i Giordano Bruno tesh, zapalę mu śFFieczószkem
<'>

Rodion - 21 Lutego 2008, 22:19

dzejes, byłoby mi cię chłopie zal ale mi sie nie chce, baj
dzejes - 21 Lutego 2008, 22:22

Za to mi jest żal Ciebie.
Adashi - 21 Lutego 2008, 22:22

dzejes napisał/a
Dlaczego nawet wątki polityczne umierają?

Cytat
Statystyki
Najczęściej wyświetlane tematy
Dzień dobry, cześć i czołem...
Biją :)
Cisza wyborcza
Quiz edukacyjny
Karczma pod ,,Zdechłym Smokiem''

Najaktywniejsze tematy
Dzień dobry, cześć i czołem...
Skojarzenia fantastyczne
Ten nade mną to...
Biją :)
Cisza wyborcza.
Quiz edukacyjny

dzejes - 21 Lutego 2008, 22:25

Ech... Przejrzyj je, porównaj ja wyglądają posty, jak dyskusja.
Adashi - 21 Lutego 2008, 22:37

dzejes, jest taka amerykańska zasada, że w towarzystwie nie należy rozmawiać o trzech rzeczach, a mianowicie, o polityce, religii i seksie, ale żyjemy w Polsce, owszem...
Osobiście, udzielałem się w tematach: politycznym i religijnym, ale no cóż mam dość kontrowersyjne poglądy, więc przestałem, bo i tak się nikogo nie przekona do swoich racji, jeśli druga strona ma odmienne zdanie. Uważam więc, że to bezcelowe.

Fidel-F2 - 21 Lutego 2008, 23:03

Adashi napisał/a
Sam wiem po sobie, że już tak dużo nie spamuję jak kiedyś, czasem mi się zdarzy, fakt.
zejdę; ze dwa, czy trzy tygodnie temu minąłeś mnie w rankingu a masz już ponad 600 postów więcej niż ja
dzejes napisał/a
Ilość postów przytłacza i powoduje, że już nikt nie ma ochoty na jakąkolwiek głębszą rozmowę.
pomijając czyja to wina, od kilku-kilkunastu tygodni mam tak, że nie chce mi się do większości watków zagladać, zostawiam sobie na później a potem i tak kasuję bez przeczytania

i mimo, że sporo wątków mam ignorowanych to codziennie jest kilkaset nowych postów

zastanawiam się nad nowymi typami do ignore

Adashi, nie kumam jak nie mając żadnego ignorowanego tematu i czytając wszystkie wątki masz czas na cokolwiek innego

Adashi - 21 Lutego 2008, 23:16

Fidel, nie czytam wszystkiego, wiadomo, najwyżej rzucę okiem i co za tym idzie dany wątek zostanie oznaczony jako przeczytany, ale naprawdę nie mam żadnego wątku w ignorowanych, powaga.
I też bywa, że wchodzę na forum i mam przekroczone 2100 nieczytanych postów (czy ile wynosi ten limit), co się wiąże ze skasowaniem info o nieprzeczytanych postach w jakiejś tam liczbie.

Fidel-F2 napisał/a
ze dwa, czy trzy tygodnie temu minąłeś mnie w rankingu a masz już ponad 600 postów więcej niż ja

Mam urlop, to dlatego :wink:

Fidel-F2 - 21 Lutego 2008, 23:18

i to znaczy że nie spamujesz
Ixolite - 21 Lutego 2008, 23:25

Pomijając piaskownicę, która się znowu zrobiła i bicie łopatkami po głowach, to niestety też zauważam u siebie zniechęcenie ilością śmieciopostów - za dużo i w zbyt wielu miejscach się pojawiają. A rada na to tylko jedna, w sensie alternatywa: albo twardy mod, który będzie bił po głowie za robienie bałaganu tam gdzie nie trzeba, albo samokontrola i dyscyplina, której niestety u nikogo się wyegzekwować nie uda :(
Anonymous - 21 Lutego 2008, 23:31

Jeśli niektórzy prezentują podejście, że fajnie jest pospamować w "dzień dobry", bo lubią komuś zrobić na złość, to o czym tu mówić? A zasada "zyj i pozwól żyć innym" działa w bardzo ograniczonym zakresie, dokładniej brzmiałby "będę robić, cokolwiek zechcę, bo i tak mam was gdzieś".

Partner forum