Mechaniczna pomarańcza [film] - BattleStar Galactica
joe_cool - 1 Listopada 2011, 22:47
joe_cool back in 2006 napisał/a | a wczoraj na ktoryms niemieckim kanale lecial film (dwuczesciowy) - a moze to ten miniserial? - obejrzalam 5 minut i mi sie odechcialo. roboty (czyzby cyloni?) rozwalily eskadre viperow (tak sadze), a bylo to tak, ze najpierw wysiadla elektryka (ich hab' 'nen stromausfall! please... ), potem ich zestrzelili, a wszystko wygladalo, jakby ktos zabawkami na sznureczkach poruszal przed rozwieszoną czarna kotarą z paroma dziurkami robiącymi za gwiazdy. a film byl z lat 90tych (jesli nie z 2000ych)... to juz wolałam CSI |
Hi, hi, ale numer Aż dziw bierze, że ja to napisałam Cóż, do pewnych rzeczy trzeba dojrzeć. I pewnych rzeczy nie należy oglądać po niemiecku
cwany-lis - 2 Grudnia 2011, 23:23
Niecały rok temu obejrzałem całą serię + Razora, Plan i te dodatkowe mini-odcinki poświęcone poszczególnym bohaterom dramatu. Wspaniały serial i tyle, nie będę powtarzał ochów i achów na jego cześć. Szkoda tylko, że w pewnym momencie budżet storpedował jakieś epickie starcia w kosmosie na wzór tych z chociażby drugiej serii a szczególnie scen z niszczenia Arki Wskrzeszenia.
aniol - 11 Października 2013, 09:06
lata temu ogladalem w telewizorni, raczej w przypadkowej kolejnosci i mi sie serial jakos nie widzial
od kilku dni ogladam wszystkie odcinki po kolei i... kurde ale fajny serial!
jestem w polowie drugiego sezonu i sie wkrecam coraz bardziej
Dunadan - 11 Października 2013, 11:01
aniol, gdzieś tak po środku robi się średnio ale pod koniec... ostra jazda bez trzymanki
Fidel-F2 - 11 Października 2013, 15:00
Dwa pierwsze sezony fajne, trzeci ostry zjazd w dół, z czwartego zrezygnowałem.
Dunadan - 12 Października 2013, 09:04
Fidel-F2 napisał/a | z czwartego zrezygnowałem. |
Nawet nie wiesz co straciłeś ale znając ciebie to pewnie byś powiedział że durne. Albo genialne
Fidel-F2 - 12 Października 2013, 09:10
Trzeci sezon był niemal ponad moje siły, większość ludzi twierdzi, że czwarty idzie w podobnym kierunku co trzeci tylko bardziej. Wnoszę, ze to dobrze, że nie wiem.
ketyow - 12 Października 2013, 09:58
Ostatnie odcinki są raczej fajne i oderwane od reszty, nie ma już takiego zapychania czasu. Jak trzy obejrzałeś, to na pewno nie warto jeszcze czasu trochę posiedzieć, żeby poznać zakończenie?
Fidel-F2 - 12 Października 2013, 10:00
nie czuję potrzeby
marrek55f - 24 Listopada 2016, 16:13
Obejrzałam wszystkie sezony. Na koniec jednak się zawiodłam...
Kruk Siwy - 24 Listopada 2016, 17:42
Z powodu, że?
m_m - 24 Listopada 2016, 17:52
Pewnie ostatni odcinek obejrzała bez napisów.
Kruk Siwy - 24 Listopada 2016, 17:53
Zupa ci się dziś wylała na kolanka?
Zresztą może masz rację...
Goria - 3 Kwietnia 2017, 08:54
Do tej pory nie skończyłam, chociaż zaczęłam kilka lat temu. Najpierw obłędnie mi się podobał, oglądałam odcinek za odcinkiem, a potem zaczęły się te wydumane jakieś takie i nudnawe i mi kompletnie przeszło. Może jeszcze kiedyś obejrzę? Bo w sumie je mam.
Kruk Siwy - 3 Kwietnia 2017, 08:57
Oglądałem dwa razy w całości i wiele razy odcinki ulubione. Przełam się, cy cuś.
Goria - 3 Kwietnia 2017, 09:06
Myślałam, że po spotkaniu na konwencie pana Olmosa, aktora grającego kapitana Adama i pani Helfer - absolutnie pięknej kobiety na żywo, po prostu tak samo niesamowitej jak w serialu, mi przejdzie zniechęcenie, ale 2 lata już minęły od widzenia ich i nic. No nic, spróbuję kiedyś wrócić.
Kruk Siwy - 3 Kwietnia 2017, 09:09
Czasem warto spróbować ponownie. Ja miałem tak ze Stargate Universe. W TV odpuściłem po kilku odcinkach, a potem w fińskiej głuszy dopadłem całość i wessało mnie.
I wkurzony jestem, że tak na chybcika zamknęli serial.
Goria - 3 Kwietnia 2017, 09:23
Może? Chociaż w sumie mój facet (Amerykanin) potrzebował dwóch podjeść do Wiedźmina, żeby mu się spodobało, a teraz nie dość, że ma książki, to jeszcze 4rty raz pod rząd gra w Dziki Gon. Więc może i jak kiedyś spróbuję z BSG.
Luc du Lac - 3 Kwietnia 2017, 09:28
do filmu ? (Wiedźmin)
Goria - 3 Kwietnia 2017, 10:04
Luc du Lac napisał/a | do filmu ? (Wiedźmin) |
yyy? Tego strasznego sprzed n-lat , z gumową głową smoka, Yenefer w brązowych i czerwonych rzeczach i w ogóle takim, że cała sala w tym nasza grupka najpierw zamarła z niesmakiem, a potem rozpoczęły się głośne komentarze przeplatane śmiechem? Sama wtedy ledwo wytrwałam z kinie, jakbym do obejrzenia tego namawiała kogoś, na kim mi zależy? Książki, gra (III) - tak, uwielbiam. Dotychczasowy film i serial - nie.
dalambert - 3 Kwietnia 2017, 11:03
Goria, trudno uwielbiać coś na czym pan Rywin załapał willę w Konstancinie, a widzowie dostali KIT
Kruk Siwy - 3 Kwietnia 2017, 11:08
Wszystko bym wybaczył, ąle poprawianie dialogów Sapkowskiego przez jakiegoś *beep* kwalifikuje się do natychmiastowej egzekucji. Może być komornicza.
Dunadan - 3 Kwietnia 2017, 11:16
Goria, Fakt faktem że środegk (trzeci sezon) BSG jest słaby i trzeba trochę przez niego przebrnąć... ale warto. Wszystko na koniec jest fantastycznie domknięte...
Fidel-F2 - 3 Kwietnia 2017, 14:53
Goria, trzeci sezon BSG jest tragicznie beznadziejny. Trwałe zniechęcił mnie do dalszego oglądania. Nie znam sezonu czwartego i nie mam najmniejszej ochoty poznawać.
Goria - 3 Kwietnia 2017, 16:53
To może zostawić ten trzeci sezon i zacząć oglądać ponownie od 4rtego? W końcu, jak Mój siadł do czytania Wiedźmina, to może ja siądę do oglądanie BSG, która on bardzo lubi.
Odnośnie filmu Wiedźmin - wygląda, że mamy to samo zdanie.
E.
|
|
|