To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Piknik na skraju drogi [książki/literatura] - Ostatnio czytane

Sandman - 24 Października 2009, 14:10

Głowa IMHO to jedno z najlepszych opowiadań jakie czytałem. Cały zbiór też sobie niedawno przypomniałem i czyta się to dalej tak dobrze, jak za pierwszym, drugim, czy kolejnym razem.
xan4 - 24 Października 2009, 14:38

Jeszcze dodając, bo aż wczoraj sprawdziłem. Ziarno Kirliana jest też w nowym zbiorze opowiadań pod nazwą Głowa Kasandry.

Ogółem w pierwszym zbiorze znajdują się:
Karlgoro. godzina 18.00,
Wynajęty człowiek,
Głowa Kasandry,
Teatr w dolinie ciszy.

w drugim zbiorze ze składu wypadł Teatr... i doszły:
Ziarno Kirliana,
Wesele dusz.

illianna - 25 Października 2009, 21:36

Skończyłam Dworzec Perdido ogólnie bardzo dobre 9/10, zmęczyło mnie ostatnie rozwleczone ponad miarę 100 stron, tak jakby autor jeszcze na koniec za wszelką cenę chciał użyć wszystkich pomysłów, które miał, za dużo dobrego, ale i tak uważam ja za jedną z najlepszych książek czytanych przeze mnie w tym roku :bravo
hrabek - 26 Października 2009, 10:55

illianna: a Herrenvolk czytałaś? :twisted:
Tylko autora zapomniałem... :mrgreen:

Agi - 26 Października 2009, 11:04

hrabek, coś złego spotkało Cię od rana, że Ci w złośliwość poszło? :wink:
hrabek - 26 Października 2009, 11:15

Nie wyspałem się i szukam każdego sposobu na ożywienie.
Poza tym pytam jak najbardziej poważnie. A złośliwością piję do tego, że o autorze mało ostatnio słychować. Zaszył się gdzieś i świat o nim zapomniał. I mam nadzieję, że teraz wyjdzie i się usprawiedliwi. A jak nie może to żonę pośle, parafrazując znane powiedzenie.

illianna - 26 Października 2009, 13:53

hrabek, no nie cały :oops: tylko pierwszą część ;P: ale myślę, że będzie tak dobry jak Dworzec Perdido ;P: , więc wybaczam Ci tą drobną złośliwostkę :lol:

autor z początkiem roku ma mieć druk w paru magazynach, więc spokojnie mój drogi, jeszcze się zrobi gośno, na razie udziela się wiecej towarzysko, jak wreszcie nas odwiedzisz to się sam przekonasz

Witchma - 26 Października 2009, 13:55

illianna napisał/a
myślę, że będzie tak dobry jak Dworzec Perdido ;P:

Pytanie tylko... kiedy? Bo na stronie FS magicznie przesunął się w zapowiedziach na miejsce tuż za PLO3.

illianna - 26 Października 2009, 13:56

Witchma, pytaj autora, na pewno chętnie odpowie, ja nie chcę być jego rzecznikiem ;P:
Witchma - 26 Października 2009, 13:57

illianna, to mu chociaż udostępnij miejsce przed komputerem :mrgreen:
illianna - 26 Października 2009, 14:01

Witchma, ale ja w pracy jestem :shock: :roll: , nie wiem co szanowny porabia, pewnie akurat stoi w korku na zakopiance ;P:
hrabek - 26 Października 2009, 14:03

illianna napisał/a
hrabek, no nie cały :oops: tylko pierwszą część ;P: ale myślę, że będzie tak dobry jak Dworzec Perdido ;P: , więc wybaczam Ci tą drobną złośliwostkę :lol:

Nie wiem, czy to dobrze świadczy. Skoro nawet Ty nie doczytałaś do końca... ;)

illianna napisał/a
autor z początkiem roku ma mieć druk w paru magazynach, więc spokojnie mój drogi, jeszcze się zrobi gośno, na razie udziela się wiecej towarzysko, jak wreszcie nas odwiedzisz to się sam przekonasz

Znaczy, że co? Nie dość, że przychodzi, to jeszcze coś mówi na tych spotkaniach? :twisted: :mrgreen:

illianna - 26 Października 2009, 14:06

hrabek napisał/a
Nie wiem, czy to dobrze świadczy. Skoro nawet Ty nie doczytałaś do końca...
nie czytałam bo było nie napisane jak czytałam pierwszą, a potem stwierdziłąm, ze przeczytam całosć od nowa jak wyjdzie drukiem, bo nie było wersji papierowej, a ja nie lubię na komputerze, zresztą ja zwykle stram sie czytać po ukazaniu, co by durnymi uwagami pisarza nie stresować ;P:
hrabek napisał/a
Znaczy, że co? Nie dość, że przychodzi, to jeszcze coś mówi na tych spotkaniach?
nie tylko mówi, żartuje, ale jeszce alkohol polewa gościom :mrgreen:
hrabek - 26 Października 2009, 14:11

illianna napisał/a
nie tylko mówi, żartuje, ale jeszce alkohol polewa gościom :mrgreen:

Ło matko! To muszę to koniecznie zobaczyć, bo to jakbym nowego człowieka poznał :lol: :lol:

Rafał - 26 Października 2009, 14:18

Oftopowcy! Oftopowcy! Zielonym kablem pociągnąć ich po jaj.. ekchm, łapach :lol:

To gdzie ten alkohol leją?

Martva - 26 Października 2009, 14:23

illianna napisał/a
ale jeszce alkohol polewa gościom

I śliweczki podstawia ;)
Kurde, z tydzień temu narzekałam że nie mam co czytać, to nagle mi się zrobiło sześć książek w kolejce...

Agi - 26 Października 2009, 14:42

Moderacjo, nie offtopuj :mrgreen:
mBiko - 26 Października 2009, 16:58

Żmija. Na razie nic więcej nie powiem, albowiem gdyż przetrawić muszę.
hrabek - 28 Października 2009, 10:23

Dyskusja o Pratchetcie przeniesiona do jego wątku.
SithLady - 28 Października 2009, 19:55

Skończyłam Butlerian Jihad Herberta. Zaczynam Machine Crusade
Virgo C. - 28 Października 2009, 19:57

I jak? Stoi u mnie na półce, do 9 muszę oddać do biblioteki i jestem ciekaw czy warto się w ogóle zabierać :)
REMOV - 28 Października 2009, 23:46

mBiko napisał/a
Żmija. Na razie nic więcej nie powiem, albowiem gdyż przetrawić muszę.
Bardzo, bardzo kiepska książka. Niestety. Sapkowski nadal się nie odblokował po słabej "Trylogii husyckiej".
Martva - 29 Października 2009, 09:07

REMOV, aaaaa! ^^

Czytam sobie trochę 'Mesjasza Diuny' i trochę 'Herbatę z kwiatem paproci', zależy co pierwsze się wyciągnie ze stosu.

REMOV - 29 Października 2009, 09:40

Martva napisał/a
REMOV, aaaaa! ^^
Co nie? Jak - nomen omen - wilk w owczarni, osobo o niewielkiej masie :mrgreen:
Godzilla - 29 Października 2009, 11:10

Naprawdę proszę o przeniesienie dyskusji. Czytamy też inne książki prócz Sapkowskiego.
Agi - 29 Października 2009, 11:14

Godzilla, nie irytuj się, :) już przeniosłam do wątku Sapkowskiego
Agi - 29 Października 2009, 11:18

REMOV, dyskusja na temat twórczości Andrzeja Sapkowskiego jest w oddzielnym wątku, zapraszam.
Agi - 29 Października 2009, 11:28

Kolejne przenosiny
Agi - 29 Października 2009, 11:37

Za chwilę zacznę warczeć. Czy tak trudno jest umieszczać posty we właściwym wątku?
Post REMOV, przeniesiony.

Chal-Chenet - 29 Października 2009, 12:30

Nawiedziny - Zostały mi trzy opowiadania do końca, ale nie wiem czy dokończę. Zniechęciłem się. Z dziesięciu do tej pory przeczytanych, podobało mi się jedno. Był to tekst R. Schellera "Chcesz się zabawić?". Po tytule antologii, spodziewałem się więcej horroru, a nie przepadam, poza paroma wyjątkami, za mieszaniem go z elementami komediowymi. A takich tekstów parę tu jest.
Jestem zawiedziony.

Partner forum