Piknik na skraju drogi [książki/literatura] - Ostatnio czytane
Sandman - 24 Października 2009, 14:10
Głowa IMHO to jedno z najlepszych opowiadań jakie czytałem. Cały zbiór też sobie niedawno przypomniałem i czyta się to dalej tak dobrze, jak za pierwszym, drugim, czy kolejnym razem.
xan4 - 24 Października 2009, 14:38
Jeszcze dodając, bo aż wczoraj sprawdziłem. Ziarno Kirliana jest też w nowym zbiorze opowiadań pod nazwą Głowa Kasandry.
Ogółem w pierwszym zbiorze znajdują się:
Karlgoro. godzina 18.00,
Wynajęty człowiek,
Głowa Kasandry,
Teatr w dolinie ciszy.
w drugim zbiorze ze składu wypadł Teatr... i doszły:
Ziarno Kirliana,
Wesele dusz.
illianna - 25 Października 2009, 21:36
Skończyłam Dworzec Perdido ogólnie bardzo dobre 9/10, zmęczyło mnie ostatnie rozwleczone ponad miarę 100 stron, tak jakby autor jeszcze na koniec za wszelką cenę chciał użyć wszystkich pomysłów, które miał, za dużo dobrego, ale i tak uważam ja za jedną z najlepszych książek czytanych przeze mnie w tym roku
hrabek - 26 Października 2009, 10:55
illianna: a Herrenvolk czytałaś?
Tylko autora zapomniałem...
Agi - 26 Października 2009, 11:04
hrabek, coś złego spotkało Cię od rana, że Ci w złośliwość poszło?
hrabek - 26 Października 2009, 11:15
Nie wyspałem się i szukam każdego sposobu na ożywienie.
Poza tym pytam jak najbardziej poważnie. A złośliwością piję do tego, że o autorze mało ostatnio słychować. Zaszył się gdzieś i świat o nim zapomniał. I mam nadzieję, że teraz wyjdzie i się usprawiedliwi. A jak nie może to żonę pośle, parafrazując znane powiedzenie.
illianna - 26 Października 2009, 13:53
hrabek, no nie cały tylko pierwszą część ale myślę, że będzie tak dobry jak Dworzec Perdido , więc wybaczam Ci tą drobną złośliwostkę
autor z początkiem roku ma mieć druk w paru magazynach, więc spokojnie mój drogi, jeszcze się zrobi gośno, na razie udziela się wiecej towarzysko, jak wreszcie nas odwiedzisz to się sam przekonasz
Witchma - 26 Października 2009, 13:55
| illianna napisał/a | myślę, że będzie tak dobry jak Dworzec Perdido |
Pytanie tylko... kiedy? Bo na stronie FS magicznie przesunął się w zapowiedziach na miejsce tuż za PLO3.
illianna - 26 Października 2009, 13:56
Witchma, pytaj autora, na pewno chętnie odpowie, ja nie chcę być jego rzecznikiem
Witchma - 26 Października 2009, 13:57
illianna, to mu chociaż udostępnij miejsce przed komputerem
illianna - 26 Października 2009, 14:01
Witchma, ale ja w pracy jestem , nie wiem co szanowny porabia, pewnie akurat stoi w korku na zakopiance
hrabek - 26 Października 2009, 14:03
| illianna napisał/a | hrabek, no nie cały tylko pierwszą część ale myślę, że będzie tak dobry jak Dworzec Perdido , więc wybaczam Ci tą drobną złośliwostkę |
Nie wiem, czy to dobrze świadczy. Skoro nawet Ty nie doczytałaś do końca...
| illianna napisał/a | | autor z początkiem roku ma mieć druk w paru magazynach, więc spokojnie mój drogi, jeszcze się zrobi gośno, na razie udziela się wiecej towarzysko, jak wreszcie nas odwiedzisz to się sam przekonasz |
Znaczy, że co? Nie dość, że przychodzi, to jeszcze coś mówi na tych spotkaniach?
illianna - 26 Października 2009, 14:06
| hrabek napisał/a | | Nie wiem, czy to dobrze świadczy. Skoro nawet Ty nie doczytałaś do końca... | nie czytałam bo było nie napisane jak czytałam pierwszą, a potem stwierdziłąm, ze przeczytam całosć od nowa jak wyjdzie drukiem, bo nie było wersji papierowej, a ja nie lubię na komputerze, zresztą ja zwykle stram sie czytać po ukazaniu, co by durnymi uwagami pisarza nie stresować
| hrabek napisał/a | | Znaczy, że co? Nie dość, że przychodzi, to jeszcze coś mówi na tych spotkaniach? | nie tylko mówi, żartuje, ale jeszce alkohol polewa gościom
hrabek - 26 Października 2009, 14:11
| illianna napisał/a | nie tylko mówi, żartuje, ale jeszce alkohol polewa gościom |
Ło matko! To muszę to koniecznie zobaczyć, bo to jakbym nowego człowieka poznał
Rafał - 26 Października 2009, 14:18
Oftopowcy! Oftopowcy! Zielonym kablem pociągnąć ich po jaj.. ekchm, łapach
To gdzie ten alkohol leją?
Martva - 26 Października 2009, 14:23
| illianna napisał/a | | ale jeszce alkohol polewa gościom |
I śliweczki podstawia
Kurde, z tydzień temu narzekałam że nie mam co czytać, to nagle mi się zrobiło sześć książek w kolejce...
Agi - 26 Października 2009, 14:42
Moderacjo, nie offtopuj
mBiko - 26 Października 2009, 16:58
Żmija. Na razie nic więcej nie powiem, albowiem gdyż przetrawić muszę.
hrabek - 28 Października 2009, 10:23
Dyskusja o Pratchetcie przeniesiona do jego wątku.
SithLady - 28 Października 2009, 19:55
Skończyłam Butlerian Jihad Herberta. Zaczynam Machine Crusade
Virgo C. - 28 Października 2009, 19:57
I jak? Stoi u mnie na półce, do 9 muszę oddać do biblioteki i jestem ciekaw czy warto się w ogóle zabierać
REMOV - 28 Października 2009, 23:46
| mBiko napisał/a | | Żmija. Na razie nic więcej nie powiem, albowiem gdyż przetrawić muszę. | Bardzo, bardzo kiepska książka. Niestety. Sapkowski nadal się nie odblokował po słabej "Trylogii husyckiej".
Martva - 29 Października 2009, 09:07
REMOV, aaaaa! ^^
Czytam sobie trochę 'Mesjasza Diuny' i trochę 'Herbatę z kwiatem paproci', zależy co pierwsze się wyciągnie ze stosu.
REMOV - 29 Października 2009, 09:40
| Martva napisał/a | | REMOV, aaaaa! ^^ | Co nie? Jak - nomen omen - wilk w owczarni, osobo o niewielkiej masie
Godzilla - 29 Października 2009, 11:10
Naprawdę proszę o przeniesienie dyskusji. Czytamy też inne książki prócz Sapkowskiego.
Agi - 29 Października 2009, 11:14
Godzilla, nie irytuj się, już przeniosłam do wątku Sapkowskiego
Agi - 29 Października 2009, 11:18
REMOV, dyskusja na temat twórczości Andrzeja Sapkowskiego jest w oddzielnym wątku, zapraszam.
Agi - 29 Października 2009, 11:28
Kolejne przenosiny
Agi - 29 Października 2009, 11:37
Za chwilę zacznę warczeć. Czy tak trudno jest umieszczać posty we właściwym wątku?
Post REMOV, przeniesiony.
Chal-Chenet - 29 Października 2009, 12:30
Nawiedziny - Zostały mi trzy opowiadania do końca, ale nie wiem czy dokończę. Zniechęciłem się. Z dziesięciu do tej pory przeczytanych, podobało mi się jedno. Był to tekst R. Schellera "Chcesz się zabawić?". Po tytule antologii, spodziewałem się więcej horroru, a nie przepadam, poza paroma wyjątkami, za mieszaniem go z elementami komediowymi. A takich tekstów parę tu jest.
Jestem zawiedziony.
|
|
|