Gry o tron - Piłka skopana, a sprawa polska
Matrim - 16 Października 2012, 22:40
Oj, przynajmniej nie przegraliśmy, prawda?
A z drugiej strony dziś w południe pojawił się news, że to dzięki TV Trwam obejrzymy dziś mecz? No cóż, znak z nieba pokazał, że jednak niekoniecznie I komu wierzyć?
Jotha - 18 Października 2012, 10:48
No, 1:1... bardzo mi się podobała gra naszych, pogratulować!
Chociaż oczywiście pewien niedosyt jest, bo Anglicy nie byli w najlepszej formie i mogło być zwycięstwo
dalambert - 18 Października 2012, 10:52
Jotha, nasi grali przyzwoicie,mecz w sumie bardzo przyjemny
Ginnar - 18 Października 2012, 10:53
Anglicy grali żałośnie wczoraj, ale nasi mimo tego, że faktycznie byli lepsi to niektóre akcje jak "wystawka w aut" czy podanie do anglika nie napawało entuzjastycznymi przemyśleniami. Remis jest dobry, teraz żeby chłopy się ogarneli i zaczeli wygrać w tę piłkę
Jotha - 18 Października 2012, 11:06
Najbardziej spodobało mi się to, że po stracie bramki nasi nie rzucili się do jakiejś szarży, tylko z determinacją grali "swoje"... oczywiście błędy były, ale ta reprezentacja ma potencjał
Matrim - 18 Października 2012, 11:12
Gdyby rzucili się do szarży, to by dopiero była niespodzianka. Zwykle Polacy po stracie załamywali ręce i zaczynali się snuć
Blue Adept - 18 Października 2012, 15:02
Meczyk niezły. Mnie tylko jedno zaskoczyło, że kibiców jednak trochę było...
Nitj'sefni - 26 Października 2012, 18:15
I ludzie dostali tego, kogo chcieli - Boniek prezesem PZPN. Ciekawy jestem tylko, czy faktycznie coś się zmieni, czy będzie po staremu.
Ginnar - 29 Października 2012, 10:56
Boniek robi całkiem nowy zarząd, część betonu chce skruszyć wstawiając młodych działaczy, chce dbać o młodych zawodników i sępić od Platiniego i rządu hajs. Jeśli faktycznie zrobi to co mówi to całkiem dobrze by się rozpoczynały zmiany w polskiej piłce kopanej...
Taselchof - 29 Października 2012, 11:06
Podobnie marzenia miał już Listkiewicz, a i Lato w swojej kampanii obiecywał wsparcie dla młodzieży i zmniejszenie obciążeń. Zobaczymy jak zmienią status organizacji , na razie sukcesów brak, poza kilkoma nowymi twarzami w zarządzie a i trochę betonu w nim zostało, pamiętaj, że pomógł Bońkowi Greń, który też nie jest młodym, zdolnym ,,menagierem".
Jotha - 29 Października 2012, 12:32
Przede wszystkim trzeba przestać utożsamiać "PZPN" z tymi kilkunastoma/kilkudziesięcioma działaczami i pracownikami centrali. Tą organizację tworzą ludzie z klubów od klas najniższych aż do ekstraklasy, związki okręgowe i wojewódzkie i dopiero na końcu centrala.
Boniek może sobie robić co chce, ale o porządek w A-klasie czy rozgrywkach młodzików to muszą zadbać ludzie "na dole". To rodzice uczą swoje pociech odpowiednich zachowań, jeśli dla wygranej w byle zawodach młodzików posuwają się do fundowania sędziom prezencików albo fałszują szkolne legitymacje, żeby wzmocnić drużynę starszym zawodnikiem...
hrabek - 15 Listopada 2012, 10:40
Bramka Ibrahimovicia z meczu z Anglią: http://www.dailymotion.co..._sport?start=22
To że trafił, to jest jedno. Ale to, że w ogóle wpadł na coś takiego...
Chal-Chenet - 9 Grudnia 2012, 16:33
Pięknie w derbach Manchesteru!
Ale jest masa zastrzeżeń.
- Raz. Praca liniowego, który przy stanie 2:0 dla United nie uznał prawidłowo zdobytego gola dla Czerwonych Diabłów. Przez to mecz był bardziej nerwowy niż powinien.
- Dwa. Kibicowskie bydło z City, które nie umie pogodzić się z porażką i rzuca w piłkarzy rywali różnymi przedmiotami.
- Trzy. Idiota Tevez, kopiący bez piłki rywala, czym powinna się zająć Komisja Ligi i wykluczyć agresywnego debila na parę spotkań.
Najważniejsze, że wygrywa właściwy Manchester! Glory, Glory!
dalambert - 2 Lutego 2013, 22:41
No to i naszym coś się udaje wygrać
Taselchof - 3 Lutego 2013, 12:02
Trzeci garnitur kadry Polski (poza Wawrzyniakiem) z drugim garniturem ligi rumuńskiej, grający w Hiszpanii, no cóż emocje jak na Wembley.
terebka - 3 Lutego 2013, 12:21
Daleko, ale i tak wsparcie dość głośnej grupy idiotów, 'Jebi**ych Policję' nawet w odległej Hiszpanii, było. Prawdziwe dni chwały przez duże CH dla polskiego futbolu, bo i 80 tysiączków na kaucję dla Starucha się znalazło. Ile to, w przeliczeniu na działki towaru?
Chal-Chenet - 10 Lutego 2013, 19:47
Właśnie widziałem reklamówkę na TVP i mnie chyba oczy mylą... Czy w czasie, gdy będzie trwał megahit europejskiej piłki Real - United, publiczna pokaże mecz Shachtar - Dortmund? Toż to absurd. Ale jestem wkuty, niech ci polscy kopacze gdzieś w końcu odejdą, bo ileż można oglądać mecze z udziałem Dortmundu... Aha, niech jeszcze tylko komentuje Szpakowski.
nemezis871 - 10 Lutego 2013, 22:16
Chal-Chenet napisał/a | Właśnie widziałem reklamówkę na TVP i mnie chyba oczy mylą... Czy w czasie, gdy będzie trwał megahit europejskiej piłki Real - United, publiczna pokaże mecz Shachtar - Dortmund? Toż to absurd. Ale jestem wkuty, niech ci polscy kopacze gdzieś w końcu odejdą, bo ileż można oglądać mecze z udziałem Dortmundu... Aha, niech jeszcze tylko komentuje Szpakowski. |
Ale przecież o tym już o tym od ponad miesiąca wiadomo Na różnych portalach sportowych o tym pisano, zaraz po ogłoszeniu par tej fazy rozgrywek. Też bym wolała Real - United, ale cóż, w żadnym z tych klubów nie gra Lewy i spółka.
Luc du Lac - 10 Lutego 2013, 22:32
Telewizja Polska ma misję
w misji zapewne mieści się promocja polskich sportowców
w meczu Borussii wystąpi ich aż trzech na raz (prawdopodobnie),
więc misja spełniona
a tam Reale i Unitedy, fan będzie oglądał na jakichś innych tv/platformach
Agi - 10 Lutego 2013, 22:39
Luc du Lac napisał/a | Telewizja Polska ma misję |
Często odnoszę wrażenie, że tvp ma "mi się", a nie misję.
Luc du Lac - 10 Lutego 2013, 22:45
Agi napisał/a | Luc du Lac napisał/a | Telewizja Polska ma misję |
Często odnoszę wrażenie, że tvp ma mi się, a nie misję. |
zaakcentowane na MI się
Chal-Chenet - 10 Lutego 2013, 23:04
nemezis871 napisał/a |
Ale przecież o tym już o tym od ponad miesiąca wiadomo |
Jakoś nie śledzę portali sportowych zbyt gorliwie. Po dniu, dwóch, pewnie ucichło, a mnie uciekło.
Tak czy owak, jestem rozgoryczony. Orientuje się ktoś może, czy poza "n" będzie można obejrzeć ciekawszy środowy mecz?
nemezis871 - 10 Lutego 2013, 23:14
Chal-Chenet napisał/a | nemezis871 napisał/a |
Ale przecież o tym już o tym od ponad miesiąca wiadomo |
Jakoś nie śledzę portali sportowych zbyt gorliwie. Po dniu, dwóch, pewnie ucichło, a mnie uciekło.
Tak czy owak, jestem rozgoryczony. Orientuje się ktoś może, czy poza n będzie można obejrzeć ciekawszy środowy mecz? |
Chyba nie, też się szykuję na szukanie streamów w necie, ale być może się mylę. Może masz na tyle szeroką ofertę telewizji kablowej, że znajdziesz jakąś transmisję po angielsku/hiszpańsku.
Chal-Chenet - 11 Lutego 2013, 06:27
Cyfra. No zobaczymy, poszukam. Jak nie, to du.a, bo neta mam za słabego na stream niestety.
Luc du Lac - 11 Lutego 2013, 10:07
Chal-Chenet napisał/a | Cyfra. No zobaczymy, poszukam. Jak nie, to du.a, bo neta mam za słabego na stream niestety. |
z jednej strony Real w lidze słabuje i LM to jedyne trofeum, które może zatrzeć obraz słabej (jak na Real) gry w PD - czyli Królewscy rzucą wszystko co mają,
z drugiej, jednak w tym sezonie są faktycznie w słabszej dyspozycji - i jak półgenerał/półbóg Jose zakomenderuje total defensive+mocny pressing
to widowisko dla oczu będzie co najwyżej średnie
jewgienij - 22 Lutego 2013, 21:02
Jeśli taka pinda jak staruch ma być ikoną ligi, to ja dziękuję
dalambert - 22 Lutego 2013, 22:06
jewgienij, a choć wysłuchałeś wczoraj programu Pospieszalskiego, czy tak p... jak zwykle ?
terebka - 22 Lutego 2013, 23:31
Mógłbyś streścić, dalambert? Bo nie oglądałem, a chciałbym się dowiedzieć, jakie racje może mieć bandyta? Podobno był bity przez policję. Biedaczek.
dalambert - 23 Lutego 2013, 00:13
terebka,
primo "bandyta" to on jest w GW i mendian teafłowych,
secundo oskarżają go na podstawie nie potwierdzonych zeznań świadka koronnego gangstera i bandyty z solidnymi zarzutami.
tertio pokazano również zdjęcia ze stadionów gdzie grupy kibicowskie rozciągały ogromne patriotyczne banery, choćby czczące pamięć Żołnierzy Wyklętych. tego żadna tefala nie pokazywała.
qvarto, wspomniano również o wyzwaniu w Izraelu sióstr Radwańskich od "katolickich qrew" i o reakcji na to GW broniącej i usprawiedliwiającej żydowskich kiboli, że kibice mogą, a nawet powinni wyrażać "swoją ekspresje"
W sumie ciekawy materiał,może za jakiś czas bedzie to na jakimś youtubie.
Chal-Chenet - 23 Lutego 2013, 11:02
dalambert, może będzie też na youtube, a póki co materiał jest dostępny na stronach TVP.
Generalnie warto obejrzeć.
|
|
|