To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Blogowanie na ekranie - Rooshoffy blogasek Martvuni

Fidel-F2 - 10 Lutego 2008, 11:44

gwarantuję, ze nie będzie
Martva - 10 Lutego 2008, 11:46

Cieszę się że Ci się udało coś upolować, chociaż nie wiem co, bo link nie wchodzi ;)
Z tymi push-upami to nie wiem, też mnie to bardzo, ale to bardzo denerwuje. Obkupiłam sie jakiś czas temu w jednej firmie która szyła śliczne push-upy do E, ale obwody od 70, i to bardzo bardzo rozciągliwe; a tak patrzę po ofercie polskich firm i są albo wersje soft i push-up (push-up tylko do D), np w Ewie Bień, albo tak że masz niby jeden model, ale różny stopień usztywnienia w zależności od wielkości miski, jak w Gai (nabyłam ostatnio cos co się nazywał 'pół-usztywniany, czyli niby ze sztywną dolną częścią miski, w rzeczywistości dolna część była z podwójnej warstwy tiulu, a górna z pojedynczej. Taaaaak). Strasznie mnie to denerwuje, bo mam kilka totalnie przezroczystych bluzek, a przezroczysta bluzka i przezroczysty stanik nie są najlepszym połączeniem.
Moim zdaniem do producentów nie zawsze dociera, że duża miska =/= duży biust. Na Lobby niektóre dziewczyny strasznie narzekają na stopień zabudowania i szerokość ramiączek w modelach o bardzo wąskich obwodach i dużych miskach; dużych z literki, a nie z wielkości, bo przecież one nie mają aż tak sporego obwodu w biuście.
I rzeczywiście, polskie staniki w 80C są dużo mniej zabudowane, niż 70F, chociaż są szyte na ten sam obwód. Chore.

Próbuj 60-tek, jeśli ja się dałam radę w nich zapiąć, to Ty tym bardziej :D

Anonymous - 10 Lutego 2008, 11:49

Martva napisał/a
Cieszę się że Ci się udało coś upolować, chociaż nie wiem co, bo link nie wchodzi

Mi wchodzi, komplet to Topaz firmy Konrad - oczywiście zmniejszany obwód, i to sporo, ale idealnie to wykonano. Więc perspektywa jest o wiele lepsza, bo obwód jednak łatwiej zmniejszyć, niż powiększyc miseczkę. :wink:

Martva - 10 Lutego 2008, 11:59

Miria napisał/a
Mi wchodzi, komplet to Topaz firmy Konrad

Nie wchodzi mi nadal, ale wygooglałam - ładny, chociaż nie mój kolor ;)

Miria napisał/a
oczywiście zmniejszany obwód, i to sporo, ale idealnie to wykonano.

Wiesz, ale jednak jest lepiej nabyć coś co ma fabrycznie ciasny obwód, przy zwężaniu obwodu na przykład miski się trochę rozłażą na boki, i to nie jest do końca to. Takie coś funduje swoim klientkom słynna Ruda Małpa ze sklepu Atut, która ma obecnie własny sklep nie wiem gdzie, ale właśnie sie reklamuje że ma obwody od 65, a tak naprawdę to zwężane 70-tki. Przejdź się do Avocado i przynajmniej poprzymierzaj 'naturalnie' ciasne obwody, zobacz czy jest różnica ;)

ilcattivo13 - 10 Lutego 2008, 14:53

Fidel-F2 napisał/a
czy jest coś milszego niż omdleć z zachwytu?

jest, na przykład:
- omdleć z zachwytu i ... rozbić głową monitor CRT (a jakie efekty efekty specjalne),
- omdleć z zachwytu i ... trwale odcisnąć sobie na czole "spację" i okolice,

Anonymous - 10 Lutego 2008, 15:44

Martva napisał/a
Wiesz, ale jednak jest lepiej nabyć coś co ma fabrycznie ciasny obwód, przy zwężaniu obwodu na przykład miski się trochę rozłażą na boki, i to nie jest do końca to.

Wiem o tym, ale i tak jestem zadowolona, bo naprawdę porzadnie to zrobili. Lepsze to, niż za duży obwód.

Martva napisał/a
Takie coś funduje swoim klientkom słynna Ruda Małpa ze sklepu Atut, która ma obecnie własny sklep nie wiem gdzie, ale właśnie sie reklamuje że ma obwody od 65, a tak naprawdę to zwężane 70-tki.

Tyle się o niej naczytałam, że boję się tam pójść. Chyba skończyłoby się jakąś megaawanturą.

Martva napisał/a
Przejdź się do Avocado i przynajmniej poprzymierzaj 'naturalnie' ciasne obwody, zobacz czy jest różnica

Mam taki zamiar. Przymierzalam Panache sześdziesiątkę, i obwód super ale co z tego, skoro miski nie wiem dla kogo. Podobno naprawdę na niewiele osób pasują. Poza tym miękkie staniki nie za bardzo się na mnie nadają, a tamten był miękki własnie.

Martva - 10 Lutego 2008, 15:59

Miria napisał/a
Wiem o tym, ale i tak jestem zadowolona, bo naprawdę porzadnie to zrobili. Lepsze to, niż za duży obwód.

No dobre na początek, żeby sie przyzwyczaić ;) Masa ludzi mówi: 'no jakie 70, przecież ja się w tym uduszę' ;)

Cytat
Tyle się o niej naczytałam, że boję się tam pójść. Chyba skończyłoby się jakąś megaawanturą.

To nie idź, w Avocado jakieś doradztwo też jest :) Na pewno grzeczniejsze i delikatniejsze.

Miria napisał/a
Przymierzalam Panache sześdziesiątkę, i obwód super ale co z tego, skoro miski nie wiem dla kogo.

To znaczy? Duże, małe, coś nie tak z kształtem?

Miria napisał/a
Podobno naprawdę na niewiele osób pasują.

Bo Panache generalnie ma szerokie fiszbiny, nie rozumiałam jak sie dziewczyny skarżyły że mają fiszbiny na plecach, dopóki nie zobaczyłam zdjęcia... Ale nie mierzyłam, mierzyłam tylko Freyę, która dla odmiany ma fiszbiny wąskie i jest ze mnę totalnie niekompatybilna, ale nie wiem czemu.

Miria napisał/a
Poza tym miękkie staniki nie za bardzo się na mnie nadają, a tamten był miękki własnie.

Ale czemu nie? Uważasz że sztywne lepiej kształtują, czy są inne powody?
Miękki stanik w dobrym rozmiarze jest fajniejszy niż push-up w złym. To jedna strona medalu. Drugą widzę jak zaczyna mi być zimno, albo zakładam jasną/cienką koszulę...

Anonymous - 10 Lutego 2008, 16:38

Martva napisał/a
No dobre na początek, żeby sie przyzwyczaić Masa ludzi mówi: 'no jakie 70, przecież ja się w tym uduszę'

Własnie przekonałam się, że to bzdura. Pod biustem mam 67, ciasno mierzone, na wydechu. 70 jest dla mnie za luźne, teraz czuję, jaka to różnica.

Martva napisał/a
To nie idź, w Avocado jakieś doradztwo też jest Na pewno grzeczniejsze i delikatniejsze.

Tam, gdzie byłam, w Satine Bielizna, jest przemiła pani, w przymierzalni wisi instrukcja (ta różowa, którą linkowałaś, zdaje się), a pani pokazuje mnóstwo staników, ogląda i doradza bardzo miło. niestety, w asortymencie głównie Konrad i Corim, a tam rozmiarówka jest bardzo ograniczona.

Martva napisał/a
To znaczy? Duże, małe, coś nie tak z kształtem?

Sa strasznie głębokie, material na górze okropnie się marszczył.

Martva napisał/a
Ale czemu nie? Uważasz że sztywne lepiej kształtują, czy są inne powody?

Anatomia. Ja jestem bardzo szczupła, kości mi sterczą, i tak jest, że push-upy duzo lepiej wygladają na mnie.

Martva - 10 Lutego 2008, 16:58

Cytat
Własnie przekonałam się, że to bzdura. Pod biustem mam 67, ciasno mierzone, na wydechu.

A to 60-tki będą na Ciebie lepsze niż 65-tki, myślę.
70- to nawet na mnie jest ostatnio za szerokie, a ja przy Tobie grubas jestem ;)

Miria napisał/a
niestety, w asortymencie głównie Konrad i Corim, a tam rozmiarówka jest bardzo ograniczona.

A no tak, od 70 i miski też niespecjalne... Ciekawe kiedy polscy producenci zauważą nasze potrzeby. Ale pewnie już będzie za późno, i będą na nas zarabiały brytyjskie firmy.

Przeprowadziłam rozmowę na gg z drugim końcem świata. Smutno mi się zrobiło...

joe_cool - 10 Lutego 2008, 20:04

ja to bym strasznie chciała jakiś push-up, ale co zrobić, skoro wszystko jest zabudowane tak, że aż strach wkładać głębszy dekolt. a te staniki niby specjalne do głębokich dekoltów na mnie akurat kretyńsko leżą :roll:

w berlę wzięłam starego ze sobą do sklepiku, żeby wybrał coś, co mu się podoba. niestety, te co mu się podobały były tylko do D. ale za to zrozumiał moją frustrację związaną z kupowaniem bielizny...

Martva - 10 Lutego 2008, 20:47

Właśnie obejrzałam stronę Dalii i się... zdenerwowałam.
Bardotki do D.
Push-upy do D.
Miękkie nawet i do G.
Coś co się nazywa Semi-Soft też do G, ale nie wiedzieć czemu przeważnie od 75.

I dla porównania:

Soft:

Semi Soft:

Push-up:

Albo:
push-up:

Soft:

Czasem oszczędzają na fotkach i semi soft ma tę samą co sztywny albo tę samą co miękki.
Wściec się można, bo po pierwsze, fajnie byłoby mieć wybór, po drugie, dlaczego softy są o tyle bardziej zabudowane? Jak sie ma duży biust to się powinno nosić mniejsze dekolty? Może od razu szyjmy staniki z golfem?
A kilka modeli mają naprawdę ładnych. Tylko sztywne są od miękkich po prostu ładniejsze.

To tak a' propos frustracji związanej z kupowaniem bielizny.
I to jest polityka prawie wszystkich polskich firm. W Gai mamy
miękką Flavię od C do F:
i sztywną Francescę w A-D:

a w Ewie Bień
Pisac Soft (D-F):
i w wersji push-up (A-D):

Albo niebieski Aries
Soft (D-F)
push-up (A-D)

Więc im się chyba wydaje, że jak kobieta ma biust mniejszy od D, to musi go wypychać, a jak większy, to chce żeby był mniejszy. Tylko nie wiem dlaczego akurat D jest literką graniczną. A nie na przykład obwód w biuście równy 100cm.
Poza tym są sytuacje w których kobietom przydaje się push-up. I co, ma wtedy kupić inny rozmiar niż noszony normalnie?

Zastanawiam się nad powrotem do 75D. Albo przejściem na 80C (a co mi tam, siostra może, to ja też, do zapięcia na karku najwyraźniej można się przyzwyczaić, tylko to poprawianie stanika co pół godziny...)

Ehhhh.
Mam nadzieję że nikogo nie rażą te panie, wydaje mi sie ze są nieubrane w stopniu akceptowalnym. Avatary niektórych użyszkodników są bardziej śmiałe :twisted:

Sheila - 10 Lutego 2008, 22:53

Czy rażą? Myślę, że jest wręcz przeciwnie 8)
Tomcich - 10 Lutego 2008, 22:58

Czytalność/ oglądalność bloga powinna jeszcze wzrosnąć. :mrgreen:
Navajero - 10 Lutego 2008, 23:07

Oglądalność :)
ihan - 10 Lutego 2008, 23:29

Jasne, oglądalność, bo nikt nie wpadł na pomysł, by zamieścić tekst w strategicznych rejonach. Ale, jeśli Martva zmieni formułę bloga ...
Martva - 11 Lutego 2008, 10:36

Kurczę, zrobiłam kolejną próbę sfocenia moich ślicznych wiosennych, kiczowato-kolorowych błyskotek. Albo jest za ciemno, albo za jasno, albo coś nie gra ogólnie. Grrr.

ihan, powinnam powklejać tekst jakoś bardziej pomiędzy te panie? ;)

Fidel-F2 - 11 Lutego 2008, 10:39

Martva, spóbuj podłubac przy balansie bieli, może pomoże
Martva - 11 Lutego 2008, 10:45

Nie wiem czy ten złom w ogóle ma balans bieli. Nie wiem czy się po prostu nie kończy, bo kiedyś te zdjęcia mi wychodziły jednak ciut lepiej :/
Fidel-F2 - 11 Lutego 2008, 10:46

a jaki masz wynalazek?
Martva - 11 Lutego 2008, 11:00

Nie wynalazek, wręcz przeciwnie. Canon PowerShot A70, 3.2 megapixeli, staroć i złom.
Fidel-F2 - 11 Lutego 2008, 11:09

masz w nim kilka opcji balansu bieli, potestuj
Martva - 11 Lutego 2008, 12:34

Przetestuję wieczorem domową namiastkę namiotu bezcieniowego, tym razem z innym światłem.
No i znajdę instrukcję obsługi, mam nadzieję że są obrazki :|
Ale generalnie jak następnym razem będę miała za dużo pieniędzy, to sprawię sobie coś nowszego.

To na razie zbiorowe zdjęcie kupy szkła:

Czyli stos bransoletek, nie chce mi się liczyć ile to sztuk. W kolorach bolących w oczy, ale bardzo niezimowych. Nic konkretnego na nim nie widać, ponieważ nie takie było zamierzenie ;P:

Adashi - 11 Lutego 2008, 17:17

Cytat
Szanowny Blogerze, jako że forum dopieszcza Twoje ego od pewnego czasu pora żebyś i Ty zrobił coś dla forum. Powołano do życia literacką zabawę (szczegóły tutaj) oczekiwane są teksty absurdalne, pieprzne, odjazdowe mówiąc kolokwialnie. Jednak jeżeli zmieścisz w stringach horror, lubo romantyczną moc wzruszeń - wolno Ci.
Czekamy na odpowiedź, pozytywną oczywiście. Negatywna - niemile widziana - musi być nie krótsza niż 500 znaków (pięćset słownie). Wszelkich informacji udziela prowokator i organizator Adashi.... ostatecznie, niechętnie i mało uprzejmie - Kruk Siwy :)

Martva - 11 Lutego 2008, 17:53

Adashi, przyszłam do domu po ciężkich pracach ogrodowych, przejrzałam nieprzeczytane posty, i boję się teraz zajrzeć do lodówki... :evil:
Adashi - 11 Lutego 2008, 17:54

Jesteś jedyna, niepowtarzalna :wink:
Martva - 11 Lutego 2008, 18:03

No wiem, ale nie widzę związku...
ilcattivo13 - 11 Lutego 2008, 18:25

ja po wyborach bałem się zaglądać do muszli....
Martva - 11 Lutego 2008, 21:09

No nie mów, masz układ w muszli?

Pobawiłam się GIMPem i psułam zdjęcia. Dziwnie wyszły, ale w sumie nie zajmuję się sprzedażą internetową, tylko raczej w realu pójdą - jeśli pójdą i są tylko na pamiątkę.

W sumie to nie noszę bransoletek, ale którąś z tych trzech bym sobie zostawiła, tylko nie mogę się zdecydować, bu :(

Agata - 11 Lutego 2008, 21:25

To ja sobie zaklepuję tę środkową! I przy okazji czynię dobry uczynek ułatwiając Ci wybór :-)
Anonymous - 11 Lutego 2008, 21:28

Pierwsza mi się podoba najbardziej.

Partner forum