Summa Technologiae - przepraszam, kto mi powie...?
Ilt - 29 Września 2011, 06:30
Hm... rzeczywiście, zaczyna od początku. Byłem przekonany, że ciągle nie. Mój błąd.
Fidel-F2 - 29 Września 2011, 09:13
thx
ketyow - 29 Września 2011, 09:23
Mam w gg grupy, jak je wyłączyć? Nie korzystam z komunikatora gg tylko WTW/konnekta. Konnekt ich nie wyświetla na XP, ale nie jest już rozwijany. Chciałbym je całkowicie usunąć, wszystkich mieć na jednej liście. Jak?
BTW. NIE CHCĘ stracić kontaktów na tej grupie, chcę żeby przeniosły się do defaultowej.
Co do WTW:
Cytat | Jak usunąć grupę?
Nie ma takiej możliwości, aka jak nie będzie w niej kontaktów to sama zniknie. |
W konnekcie też się nie dało, ale grupy mam nawet na web gg, bo siedzą na ich serwerze. Czy rzeczywiście tego nie da się nijak usunąć tylko wywalająć teraz prawie wszystkie konktakty i wklepując je jeszcze raz?
Dobra, mam. Wystarczyło przełączyć z widoku "lista" na "drzewo". Nadal jednak nie rozwiązuje to problemu usuwania grupy, ale już nie przeszkadza, że są.
gorat - 3 Października 2011, 12:27
Jaka jest różnica między FedEx a EMS?
Ilt - 3 Października 2011, 13:39
EMSy są częścią państwowej poczty (i paczki po dotarciu do kraju idą przez Pocztę Polską), natomiast FedEx to firma kurierska, pomimo "Federal" w nazwie ma z rządem niewiele wspólnego.
gorat - 3 Października 2011, 16:27
No taak - zadałem proste pytanie, dostałem prostą odpowiedź
Interesuje mnie, jak się to przekłada na cenę i jakość przesyłek. Z jednej strony czytam, że jest drogi, z drugiej na serwisie, z którego bym sprowadzał, FedEx jest sporo tańszy. I mimo tego powinien szybciej dostarczyć? Ow, dlaczego? Jeszcze coś czytałem, że inne niespodzianki mogą być, np. graniczne...
Ilt - 3 Października 2011, 16:39
Dlatego, że Poczta US jest jeszcze bardziej popsuta niż Poczta Polska? ) Ale rzeczywiście czasem jest tam coś z VATem, cłem czy czym tam jeszcze, że niby na pierwszy rzut oka wydaje się taniej Pocztą.
Myślę, że najlepiej będzie jak się skontaktujesz z FedExem, powiesz co, skąd i jakie masz wątpliwości, oni chętnie wyliczą.
FedEx powinien dostarczyć paczkę szybciej (własne samoloty) i bezpieczniej (bo nie przekaże jej Poczcie Polskiej a EMS tak), no i nawet jak coś się stanie, to łatwiej reklamować (bo z tego co kojarzę w przypadku EMS reklamować może tylko nadawca; mogę się mylić).
Ogólnie w przypadku zmiany kontynentu IMO FedEx > EMS.
Memento - 4 Października 2011, 13:29
Płynność odtwarzania plików wideo w formatach wysokiej rozdzielczości, na przykład mkv, zależy od procesora czy karty graficznej?
ilcattivo13 - 4 Października 2011, 14:09
U mnie to zależało od karty. Przesiadka z 6600gt na 9800gtoc pozwoliła na oglądanie HD, a mkv przestały się ciąć.
Lowenna - 5 Października 2011, 06:59
Dostałam polecenie przeprowadzenia inwentaryzacji wartości niematerialnych i prawnych w mojej szkole Czy ktoś może mi podpowiedzieć, gdzie szukać informacji o co loto? Wiem, że chodzi głównie o programy i licencje ale jakaś podstawa prawna, cokolwiek...
Rafał - 5 Października 2011, 09:59
Lowenna, uderzaj do Xana.
Martva - 6 Października 2011, 14:49
Czy jak się kopie fundament pod budynek to trzeba mieć taką żółtą tablicę informacyjną na ogrodzeniu działki? Bo się mi zawsze wydawało że trzeba.
Iscariote - 6 Października 2011, 16:28
Martva, owszem trzeba mieć.
Martva - 6 Października 2011, 18:16
A jak się nie ma to mozna dostać mandat i od kogo?
Iscariote - 6 Października 2011, 19:15
Wedle prawa budowlanego (o ile się nic nie zmieniło) uzupełniona tablica być musi. Karę, mandat można dostać od (tu nie jestem pewien poprawności nazwy) Inspektora nadzoru budowlanego na dany powiat, gminę, czy inną jednostkę administracyjną.
Agi - 7 Października 2011, 15:51
Iscariote napisał/a | Inspektora nadzoru budowlanego na dany powiat, gminę, czy inną jednostkę administracyjną. |
Inspektor nadzoru budowlanego jest powiatowy, jako organ I instancji (ten od mandatów) i wojewódzki, jako nadzór i instancja odwoławcza.
Martva - 7 Października 2011, 16:12
Bo mam w okolicy takie coś, najpierw psuli ruderę która tam stała i tablica była, a potem zaczęli kopać, tablicy ni ma.
hijo - 7 Października 2011, 16:29
Martva, 15 miesięcy jeździłem po budowach, i takie cuda widziałem z tablicami informacyjnymi, że szkoda gadać. A inspektorzy, tez siena nich regularnie pojawiali i nie wiem czy zwracali na to uwagę.
Martva - 7 Października 2011, 16:35
Nie no, mam w dalszej okolicy osiedle niskich bloków które na tablicy miały napisane że będą domami jednorodzinnymi, ale brak tablicy mnie jakoś denerwuje i zastanawiam się nad obywatelskim donosem.
hijo - 13 Października 2011, 11:26
Witam, czy ktoś ma już doświadczenia w kwestii zakupów za pomocą wirtualnych kart mBanku na iTunes Store i Android Market? Nie chcę się pakować w kartę kredytową, bo mi nie potrzebna (nie latam, nie wypożyczam samochodów), a jednak chciałbym być trochę uczciwy i móc kupować oryginalne media i aplikacje w tych serwisach.
czterdziescidwa - 13 Października 2011, 16:56
A masz kartę płatniczą? Np. karty płatnicze mbanku działają jak kredytowe: możesz nimi płacić w sieci.
hijo - 13 Października 2011, 17:27
czterdziescidwa napisał/a | A masz kartę płatniczą? | A no mam visę debetową. Czyli bez wypukłego numerku.
Edit:
czterdziescidwa, dzięki za odpowiedź, poszukałem w regulaminie i znalazłem to o czym piszesz.
Fidel-F2 - 14 Października 2011, 23:39
Piosenka Have to carry on Edyty Bartosiewicz miała medialną premierę w telewizyjnym programie młodzieżowym z przełomu lat 80' i 90'. O ile mnie pamięć nie myli jednym z prowadzących ów program był Tomasz Żąda. Jak ten program się nazywał, pamięta ktoś?
ilcattivo13 - 14 Października 2011, 23:46
Luz?
Fidel-F2 - 14 Października 2011, 23:50
na 90% tak, dzięki
ilcattivo13 - 14 Października 2011, 23:57
teraz powinno być 100% - Żąda pojawia się na samym początku.
Edit: przypomniałem sobie, jak bardzo nie cierpię tego babsztyla, który prowadził program program razem z TŻ
Fidel-F2 - 15 Października 2011, 00:08
racja, próbowałem znaleźć wykonanie tego kawałka Edyty ale nigdzie nie ma, epoka cholera, przedinternetowa
ketyow - 17 Października 2011, 19:26
Nie mam już pomysłu gdzie szukać pomocy. Jak widać na obrazku excel podbił mi do góry nad kursorem wartość, żeby zaokrąglić wartość. Problem w tym, że wartość maksymalna jest w kolejnym punkcie za kursorem i to kolanko, które excel zrobił nie istnieje na pewno i nie może go tam być. Jak przełączyć excela w tryb liniowy, żeby mi nie zaokrąglał wedle uznania wykresu?
Edit: print screen wyciął kursor, ale chodzi o miejsce nad napisem "obszar kreślenia" na wykresie.
Dobra, wystarczyło zmienić typ wykresu z punktowego na liniowy. Teraz dla odmiany nie mogę ustawić skali logarytmicznej w osi poziomej (a cholera wie czemu - w pionowej mogę).
Ok po prosblemie (a zanim napisałem walczyłem ze 20 minut), jest wykres jeszcze punktowo-liniowy. Ale czemu w niektórych tylko wybrane opcje działają, nie zgaduję nawet.
czterdziescidwa - 18 Października 2011, 22:05
Macie jakiś patent na Call Center?
Znaczy: dzwonię z reklamacją i nic nie załatwiam. Rozmawiają grzecznie, podają terminy, już na pewno, naprawimy, a potem... klapa. I znów to samo: teraz to już na pewno...
Próbowałem grzecznie. Nic. Próbowałem... grzecznie naciskać. Nic. Sam nie wiem co dalej: czy oni mają tak, że jak się przyciśnie to coś zrobią, czy najlepiej darować sobie call center i sam nie wiem... pisać skargi, dzwonić pod wszystkie nie-call-center telefony na stronie, założyć na FB event "*** Ssie" czy coś...
merula - 18 Października 2011, 22:44
Dopadnij możliwości zgłoszenia reklamacji pisemnie. Po pierwsze jest ślad, po drugie powinni odpowiedzieć.
Po drugie zapisuj nazwiska konsultantów, z którymi rozmawiasz i powołuj się na nie.
I uzbrój w anielską cierpliwość i asertywność min. 200%.
|
|
|