Gry o tron - Piłka skopana, a sprawa polska
Easy - 2 Grudnia 2011, 20:04
Pamiętacie radość, jaka ogarnęła naród po wylosowaniu przez Wisłę Apoelu?
No, to być może mamy powtórkę z rozrywki.
Chal-Chenet - 2 Grudnia 2011, 20:25
Być może?
Nitj'sefni - 2 Grudnia 2011, 20:30
Łatwiejszej grupy mieć nie mogliśmy, ale to nie znaczy, że jest łatwa. Właściwie każdy może z niej wyjść.
Easy - 2 Grudnia 2011, 20:35
Nitj'sefni napisał/a | Łatwiejszej grupy mieć nie mogliśmy, ale to nie znaczy, że jest łatwa. Właściwie każdy może z niej wyjść. |
No ba, przecież to jasne, że w Grecji, Rosji i Czechach trwa takie samo świętowanie, jak u nas.
Nitj'sefni - 2 Grudnia 2011, 21:19
Dokładnie. Przeglądałem komentarze z tamtejszych mediów i we wszystkich czterech krajach pojawia się to samo sformułowanie: "grupa marzeń".
Witchma - 2 Grudnia 2011, 21:48
Nitj'sefni napisał/a | Właściwie każdy może z niej wyjść. |
Mam dziwne wrażenie, że właściwie każdy prócz nas
Nitj'sefni - 2 Grudnia 2011, 22:00
Prawdziwa Polka
A tak spoglądając na notowania bukmacherów, z Czechami i Grecją powinniśmy wygrać, a z Rosją zremisować. Obawiam się jednak, że teraz znacznie wzrośnie presja, która i tak była duża, z czym chłopaki mogą sobie nie poradzić. Ale pożyjemy, zobaczymy.
Witchma - 2 Grudnia 2011, 22:04
Nitj'sefni, ostatnio żadna grupa marzeń nam nie pomogła...
Agi - 3 Grudnia 2011, 19:54
Lech wygrał z ŁKS-em 4:0!
Kolejorz
Lis Rudy - 3 Grudnia 2011, 21:17
Witchma napisał/a | Nitj'sefni napisał/a | Właściwie każdy może z niej wyjść. |
Mam dziwne wrażenie, że właściwie każdy prócz nas |
Witchma, bo dla nas grupa:
Polska
Biegun południowy
Delta Nilu
Ziemia Ognista
TEŻ byłaby grupą śmierci
Nitj'sefni - 3 Grudnia 2011, 21:26
Po, nie oszukujmy się, dobrym losowaniu, w modzie jest narzekanie i przekreślanie szans Polski na jakikolwiek sukces (myślę, że wyjście z grupy byłoby już małym sukcesem). Ciekawy jestem co by było, gdybyśmy byli na miejscu Ukrainy czy Holandii... Podobno to nazywa się realizmem...
Lis Rudy - 3 Grudnia 2011, 21:37
Nitj'sefni napisał/a | Ciekawy jestem co by było, gdybyśmy byli na miejscu Ukrainy czy Holandii |
Nitj'sefni, wtedy polska reprezentacja popełniłaby rytualne seppuku
A PZPN i Lato pewnie sprzedaliby na to bilety.
Witchma - 3 Grudnia 2011, 21:53
Nitj'sefni, to nie jest narzekanie, tylko realne spojrzenie na świat, poparte 20 latami obserwowania tego, co się w polskiej piłce dzieje. Huraoptymizmem meczu jeszcze nikt nie wygrał... Ale na pewno będziemy mieli przed ME sporo fajnych reklam z udziałem naszych piłkarzy
mBiko - 4 Grudnia 2011, 00:19
Agi napisał/a | Lech wygrał z ŁKS-em 4:0!
Kolejorz |
Nath - 4 Grudnia 2011, 02:22
Nitj'sefni napisał/a | Po, nie oszukujmy się, dobrym losowaniu, w modzie jest narzekanie i przekreślanie szans Polski na jakikolwiek sukces (myślę, że wyjście z grupy byłoby już małym sukcesem). |
Mam podobne odczucia. Zauważyłem też, że bardzo zabłysnąć próbują przy tej okazji ludzie, którzy wiem, że niewiele o piłce wiedzą. Po prostu fajnie jest rzucić teraz w towarzystwie tekst typu: "Piłkarze? Jacy piłkarze!? To patałachy".
Ja mam wrażenie, że mamy całkiem spore szanse. Coś się w polskiej piłce ruszyło, nasze drużyny zaczynają z powodzeniem walczyć w Lidze Europejskiej i nie przynoszą nam wstydu (Lech w zeszłym sezonie, Legia teraz), pojawiła się całkiem spora grupka obiecującej młodzieży, trzon reprezentacji stanowią bardzo przyzwoici zawodnicy z perspektywami na więcej, tacy jak Szczęsny, Lewandowski, Piszczek czy Błaszczykowski.
Mamy pewne braki, problemy z którymi się borykamy, ale ja patrzę w przyszłość z optymizmem
Lis Rudy - 4 Grudnia 2011, 18:04
Nath napisał/a | Zauważyłem też, że bardzo zabłysnąć próbują przy tej okazji ludzie, którzy wiem, że niewiele o piłce wiedzą |
Nath, a może to po prostu TRZEŹWE spojrzenie na polska piłkę ?
Zdążyłem się napatrzeć na "popisy" polskich piłkarzy i mi już starczy. Jak na nich patrzę, to mam wrażenie że po boisku gania reprezentacja piłkarzy słabo/niedowidzących, na dodatek na ostrej bańce...
Więc nie dziw się że Witchma i ja krytycznie oceniamy nasz rodzimy futbol.
dalambert - 4 Grudnia 2011, 19:33
Lis Rudy napisał/a | Witchma i ja krytycznie oceniamy nasz rodzimy futbol. |
Nie tylko Wy, Rudy, tym razem jesteśmy jednego zdania
Nath - 5 Grudnia 2011, 01:07
Lis Rudy napisał/a |
Nath, a może to po prostu TRZEŹWE spojrzenie na polska piłkę ?
|
Z całym szacunkiem, ale uważam swoje spojrzenie za całkiem trzeźwe. A swoją drogą nie sądzę, żeby dramatyzowanie czy hiperbolizowanie itd. były wyrazem trzeźwego spojrzenia.
Żebyśmy się zrozumieli. Nie wychwalam pod niebiosa polskiej kadry, dostrzegam też patologie w PZPN, widzę że jesteśmy wciąż daleko za czołówką. Ale jeśli naszych zawodników stać co najwyżej na "popisy", o których pisałeś, to trzeba koniecznie zadzwonić do Borussi Dortmund, Lille, Arsenalu czy choćby do Maćka Skorży. Po co mistrzowie ligi niemieckiej czy francuskiej mają żyć w ułudzie, że ich zawodników stać na coś więcej niż występy w reklamach "Biedronki"?
P.S. Do niedawna z identycznym podejściem spotykałem się wobec Legii Warszawa. Na szczęście piłkarze Skorży zamknęli swoją grą wiele ust i mam wielką nadzieję, że podobnie zrobią nasi reprezentanci
Pozdrawiam
dalambert - 5 Grudnia 2011, 09:14
Nath, w polemiki wdawał się nie będę, ale
Nath napisał/a | dostrzegam też patologie w PZPN, |
Nie nie ma "patologii w PZPN - PZPN to jedna WIELKA PATOLOGIA i tu jest piłkarz pogrzebany
Witchma - 5 Grudnia 2011, 10:40
Nath napisał/a | Nie wychwalam pod niebiosa polskiej kadry, |
A ja jej nie potępiam całkowicie, ale widziałam ostatnie mecze towarzyskie i to, co widziałam (już pomijając wyniki, o grę mi się rozchodzi) jakoś mnie nie przekonuje mnie nawet do umiarkowanego optymizmu...
Nath napisał/a | trzeba koniecznie zadzwonić do Borussi Dortmund, Lille, Arsenalu |
O tak, koniecznie żeby nam pożyczyli resztę swoich składów.
Nitj'sefni - 14 Grudnia 2011, 23:17
Szok. Wisła pokonała Twente, Odense zremisowało z Fulham, a w rezultacie Biała Gwiazda awansowała do fazy pucharowej. Cud nad Wisłą.
EDIT: A najlepsze jest to, że Odense wyrównało w ostatniej minucie meczu
dalambert - 14 Grudnia 2011, 23:21
Nitj'sefni, Cud to raczej z Wisłą, ale fajnie
Nath - 15 Grudnia 2011, 00:49
Tego się nie spodziewałem... W moim odczuciu Wisła swoją grą nie zasłużyła na wyjście z grupy, ale... Punkty w tabeli mówią same za siebie!
Wisła miała dziś ogromnego farta, ale dopomogła szczęściu i swój mecz wygrała. No i mamy dwie drużyny na wiosnę w Europie!
Pozdrawiam
hrabek - 15 Grudnia 2011, 08:38
Szkoda, że na siebie nie trafią. Mielibyśmy pewność, że jedna przejdzie pierwszą wiosenną rundę. A tak pewnie obie odpadną po pierwszym dwumeczu.
Nath - 16 Grudnia 2011, 00:42
Legia dała dziś ciała. Zastanawiające, że Skorża aż tak zmodyfikował obronę. Wymienił całą czwórkę defensorów i w sumie nie wyszło im to najgorzej. Rzeźniczaka bym widział z powrotem w podstawowym składzie. Choto, Astiz i Kiełbowicz też całkiem pozytywnie. Dobrze wiedzieć, że tutaj można pewne roszady zrobić.
Za to Skaba? Do Kuciaka sporo mu brakuje. Gdyby nie fatalna interwencja przy 1:0 mogłoby się to potoczyć inaczej.
Sytuacja ofensywna Legii prezentuje się za to sporo gorzej. Jeśli Radovic i Ljuboja nic nie zrobią, to reszta już słabiej... Młode wilki typu Żyro czy Wolski to nieźli zawodnicy, ale nie na tyle doświadczeni, aby stanowić o sile drużyny od pierwszej do ostatniej minuty. Przydałyby się jakieś wzmocnienia. Pomarzyć zawsze można
A w piątek o 13.00 losowanie przeciwników. No ciekawe...
Pozdrawiam
Nitj'sefni - 16 Grudnia 2011, 16:55
Legia - Sporting Lizbona (potencjalny następny rywal: zwycięzca pary Manchester City - FC Porto)
Wisła - Standard Liege (potencjalny następny rywal: zwycięzca pary Hannover 96 - Club Brugge)
Wnioski: Legii będzie bardzo ciężko, a Wisła ma naprawdę dobrą drabinkę, tylko że z jej obecną formą i tak niewiele zdziała, chociaż chciałbym się mylić.
Nath - 16 Grudnia 2011, 20:31
Nitj'sefni napisał/a | Legia - Sporting Lizbona (potencjalny następny rywal: zwycięzca pary Manchester City - FC Porto)
Wisła - Standard Liege (potencjalny następny rywal: zwycięzca pary Hannover 96 - Club Brugge)
Wnioski: Legii będzie bardzo ciężko, a Wisła ma naprawdę dobrą drabinkę, tylko że z jej obecną formą i tak niewiele zdziała, chociaż chciałbym się mylić. |
Uważam bardzo podobnie. No cóż, zobaczymy...
Pozdrawiam
Chal-Chenet - 24 Grudnia 2011, 08:04
Idą święta, życzenia składają także prominentne persony polskiej piłki:
Grzegorz Lato: http://www.youtube.com/watch?v=G7aOQJ0y3Fc
Franciszek Smuda: http://www.weszlo.com/new...rzed_katastrofa
Nitj'sefni - 24 Grudnia 2011, 11:26
Sam nie wiem, czy mam płakać, czy się śmiać...
Chal-Chenet - 8 Stycznia 2012, 16:38
No i w końcu przełamał się Manchester United. Po dwóch porażkach z rzędu, tym razem Czerwone Diabły w końcu wygrały. W FA Cup z Manchesterem Shitty, och pardon: City. Niektórzy mogą mieć wrażenie, że dzięki pomocy sędziego, ale prawda jest taka, że to United strzeliło o bramkę więcej, a to się liczy. Niech to będzie początek dobrej passy także w lidze.
|
|
|