Summa Technologiae - przepraszam, kto mi powie...?
Ziemniak - 13 Września 2011, 21:17
Programy i funkcje w panelu sterowania
ketyow - 13 Września 2011, 21:27
No to bomba, w XP mogłem odinstalować wszystko co jest zainstalowane, a tu tylko to co pozwala mi system. Catalystów i całej reszty na liście nie ma. Jeszcze chwilę i będzie to moja ostatnia przygoda z Win7.
Ziemniak - 13 Września 2011, 21:44
Spróbuj ccleanera. Nie chce mi się odpalać lapka, jutro obadam temat to może coś ci podpowiem
ketyow - 13 Września 2011, 21:57
Driver sweeperem przeleciałem i czysto. AMD ma swój uninstaler, który jednak też bazuje chyba po części na CCC, bo też się wyłączał w trakcie wywalania sterów (choć ostatecznie usunął stery, gdy wrzuciłem nowe CCC, nawet pomimo tego, że samo CCC nie działało). Driver sweeper z rejestru przy okazji wywalił resztki. Zainstalowany chipset już mam, grafikę, teraz jeszcze hydravision, xcode i avivo, no i przetestuję sobie AMD monitor czy jak to się zwie. Nowe stery są naprawdę fajne i wygodne, AMD należą się brawa (na XP nie ma takiego fajnego zarządzania sterownikiem, to nie wiedziałem o tym jak są rozbudowane), tylko przydałoby się jeszcze, żeby chroniły przed idiotami, bo w sumie sam się w tę kabałę wpakowałem instalując nie jak trzeba. Teraz będę już wiedział.
Iwan - 19 Września 2011, 10:25
cholera jak się przywraca, paski menu i narzędzi nawigacyjnych w firefoxie ?
Iwan - 19 Września 2011, 10:29
cholera jak się przywraca, paski menu i narzędzi nawigacyjnych w firefoxie ?
Rafał - 19 Września 2011, 10:35
F11 ?
Iwan - 19 Września 2011, 10:45
Rafał, to raczej nie to, tata mi zadzwonił że te paski mu znikły, jak odhaczę te pasku u mnie to F11 i tak ich nie przywraca, więc to chyba nie to
Słowik - 19 Września 2011, 10:46
Alt, strzałka w dół i Widok.
Iwan - 19 Września 2011, 10:54
Słowik, dzięki, alt i W i już
czterdziescidwa - 22 Września 2011, 13:41
Mam taki problem. Chcę użyć laptopa z wbudowanym modemem mobilnym jako routera. Chcę do niego podłączyć komputer stacjonarny przewodem Ethernetowym (Cat 5).
Robiliście ktoś coś takiego? da się? potrzebny jakoś dodatkowy soft?
Lis Rudy - 22 Września 2011, 14:55
czterdziescidwa, wal od razu do keytowa. Zacznij od razu na jego blogu na stronie.
Adon - 22 Września 2011, 15:39
Da. Nie trzeba. Tylko jesli będziesz chciał połączyć komputery kablem bezpośrednio, musisz użyć scrossowanego.
czterdziescidwa - 22 Września 2011, 15:42
Adon napisał/a | Da. Nie trzeba. Tylko jesli będziesz chciał połączyć komputery kablem bezpośrednio, musisz użyć scrossowanego. |
dzięki.
ketyow - 22 Września 2011, 20:10
Dodam tylko, że połączenie takie trzeba udostępnić w połączeniach sieciowych (tzn. to modemowe, "zezwól na korzystanie innych komputerów z internetu na tym komputerze" czy coś takiego będzie).
Fidel-F2 - 23 Września 2011, 08:05
Myślę o zmianie banku. Dostałem ofertę z Getin Banku. Ma tam ktoś konto? Jakieś doświadczenia?
Agi - 23 Września 2011, 08:08
Mam tam konto, nie narzekam.
gorbash - 23 Września 2011, 08:53
Fidel-F2 napisał/a | Myślę o zmianie banku. Dostałem ofertę z Getin Banku. Ma tam ktoś konto? Jakieś doświadczenia? |
Ja również nie narzekam.
Kiedyś było rewelacyjne konto oszczędnościowe - 7%. Teraz jest jakoś 4.5% ale to i tak lepiej niż w mBanku.
Fidel-F2 - 23 Września 2011, 10:02
nie chodzi mi o oszczędzanie, a o obsługę, mam teraz w PKO BP i płacę kilkanaście złotych miesięcznie obsługi, plus ograniczenia w bankomatach, opłaty za niektóre przelewy, wysokie opłaty przy niestandardowych sytuacjach
dzięki za pomoc
Agi - 23 Września 2011, 10:27
Konto jest bez opłat, nie płacisz za przelewy, ani za pobieranie gotówki w jakimkolwiek bankomacie. Przy wpłacie na konto powyżej tysiąca złotych i przy transakcji kartą bankomatową powyżej stu złotych bank płaci Ci złotówkę do skarbonki (takie subkonto w rachunku). Możesz przekazywać dowolną kwotę na subkonto oszczędnościowe oprocentowane 4% z dzienną kapitalizacją odsetek. Jest tylko jedno zastrzeżenie z subkonta oszczędnościowego możesz przelać pieniądze na konto główne bezpłatnie raz w miesiącu. Za kolejny przelew z tego subkonta pobierana jest prowizja 4,99.
E.: doprecyzowałam
Martva - 23 Września 2011, 10:52
gorbash napisał/a | Kiedyś było rewelacyjne konto oszczędnościowe - 7%. Teraz jest jakoś 4.5% ale to i tak lepiej niż w mBanku. |
Jaaa, chyba muszę namówić rodziców na zmianę banku, bo jakieś oszczędnościowe mają, ale oprocentowane niewiele lepiej niż ichniejsze lokaty, a lokaty są oprocentowane po prostu żałośnie.
Ozzborn - 23 Września 2011, 12:35
Mnie też czeka zmiana konta za chwilę... ten Getin brzmi całkiem nieźle... trzeba mieć stałe wpływy?
Agi - 23 Września 2011, 12:40
Ozzborn napisał/a | trzeba mieć stałe wpływy? |
Tak, zdaje się, że minimum 1000 zeta miesięcznie, wtedy jest bez opłat.
dalambert - 23 Września 2011, 12:40
Ozzborn, trzeba i jak się wczytać w "szczegóły produtku bankowego" to cholery i oczopląsu dostać można, oj lecą drobnym druczkiem
Ozzborn - 23 Września 2011, 12:49
aha, no to w mojej sytuacji niepewnej to może nie zadziałać... zawsze siętrzeba wczytać a i tak potem zmieniają. Jak założyłem w Millennium to miało być darmowe i dużo darmowych bankomatów... po czym okazało się, że pan perfidnie mi nie odznaczył ubezpieczenia karty i leciało po 3 złote, a po paru miesiącach nagle bankomaty euronetu i cash4you stały się z darmowych słono-płatne. Oszuści i złodzieje, zawsze i wszędzie
Witchma - 23 Września 2011, 12:55
Ja jestem zadowolona z konta internetowego w ING, wypłaty ze wszystkich bankomatów mam za darmo (przy zakupach za min. 100zł kartą miesięcznie, co akurat nie jest problemem), nie płacę za konto, ani przelewy. Mam też u nich konto firmowe i też jest ok.
Agi - 23 Września 2011, 12:58
Ozzborn, na niespodziewane zmiany regulaminu i opłat zawsze jesteśmy narażeni. Mnie bank zmienił (podwyższył) oprocentowanie kredytu, który w pierwotnej umowie miał oprocentowanie stałe.
W przypadku Getinu, na razie nic nie kombinowali (mam tam konto od kwietnia), testowałam wyjmowanie gotówki z różnych bankomatów, nigdy nie było opłaty.
Iscariote - 23 Września 2011, 13:12
ING +1.
Jedyny problem jaki miałem to w sumie trochę ze swojej winy, jak mi zaginęła karta płatnicza Visa. Zamiast dostać nową taką samą, to dostałem Maestro za opłatą, ale za to z opcją paypass, której wcześniej nie miałem, co mnie trochę przekupiło.
ilcattivo13 - 23 Września 2011, 20:07
Fidel - najlepszą obsługę ma BOŚ. To mały państwowy bank (więc nie trzeba się bać, że upadnie i zwrócą Ci tylko część przechowywanych dieniek), nigdy nie ma kolejek (przez ostatnie ~8 lat nie czekałem więcej niż pięć minut i to tylko ze dwa razy się zdarzyło). Mało tego, klientów mają na tyle mało, że szybko Cię zapamiętają i chcąc coś załatwić w okienku, nawet nie będziesz się musiał legitymować. A karty daje w standardzie MC i Visa (więc nie ma problemu z wypłatami). No i dają najlepsze kredyty do wykorzystania przy budowie/remoncie domu (dofinansowane z funduszy pro-ekologicznych i unijnych) - ja u nich brałem 30 "patyków" przy oprocentowaniu rzędu 3% (wtedy najniższy rynkowy kredyt sięgał chyba 8%).
Poza tym, jako pierwsi wprowadzają "bonusy" (tylko, że się słabo reklamują) - jako pierwsi mieli "cudze" bankomaty bez prowizji, pierwsi dawali ponad 6% odsetek, i tak dalej. A od jakiegoś czasu, zamiast konta z odsetkami, można wybrać konto z bonusami za wykonywane czynności (co jest przydatne dla takich "gołodópców" jak ja, albo dla ludzi, którzy wolą trzymać kasę na lokacie, a nie na ROR-ze) - dają kasę za każde sto pln zapłacone karta, przelane, puszczone przekazem czy zleceniem stałym, itd. Ja mam miesięcznie dodatkowe kilkadziesiąt złotych.
Rafał - 23 Września 2011, 21:04
Ja tam chwalę sobie mój lokalny BS, mistrzostwo świata, choć ani najtańsi ani najnowocześniejsi. W skrócie: co chce to mam i !#$%$@#%$ z BIKiem
|
|
|