Mechaniczna pomarańcza [film] - Filmy oczekiwane
Dunadan - 19 Lutego 2015, 15:02
m_m, niezły suchar
Luc du Lac - 26 Lutego 2015, 09:23
Alien 5 - wieści
zdecydowanie nie podoba mi się rewizjonistyczne podejście do historii...
Chal-Chenet - 26 Lutego 2015, 09:29
Ignorowanie najlepszego z całej serii Alien 3 wydaje się być co najmniej dziwne. Choć to na razie jedynie plotki, zobaczymy czy w istocie film podejmie akcję bezpośrednio po Aliens.
Stormbringer - 26 Lutego 2015, 09:37
Concept arty z Ripley i poparzonym Hicksem wydają się to potwierdzać - pomysł przewrotny i bardzo ryzykowny, ale może Blomkamp nada temu jakiś w miarę sensowny kształt. W każdym razie już sam fakt, że powstanie piata część serii doprowadza mnie do niecierpliwego dreptania w miejscu.
Dunadan - 26 Lutego 2015, 11:28
Stormbringer napisał/a | Concept arty z Ripley i poparzonym Hicksem wydają się to potwierdzać - pomysł przewrotny i bardzo ryzykowny |
Te koncept-arty nie są ani przewrotne ani ryzykowne. Ale już ignorowanie A3 tak. Ciekawe jak to rozkminią. Tym bardziej że aktorzy już się "nieco" postarzeli.
Stormbringer - 26 Lutego 2015, 12:01
Dunadan napisał/a | Te koncept-arty nie są ani przewrotne ani ryzykowne. Ale już ignorowanie A3 tak. |
No ja właśnie o tym. Same concept arty są ładne (szczególnie obrazki z "hali" Weyland-Yutani, czy co to tam jest), niemniej jak byk widać na nich Ripley jakby żywcem wyciągniętą z "Aliens". A skoro sam Blomkamp potwierdza, że to nie przypadek, to można się tylko zastanawiać jak wybrnie z takiego postawienia sprawy. Film może być sam w sobie fajny, ale jako część uniwersum kompletnie wyłożyć się na podobnych manewrach.
Dunadan - 26 Lutego 2015, 13:31
Stormbringer napisał/a | Same concept arty są ładne |
Ładne i sensowne. Bez rezurekcji i zabijania kluczowych postaci. Choć nie ma Rebekki. Wyjaśnić trzeba będzie postarzenie się aktorów i brak dziewczynki (chyba ze jednak będzie). Pominięcie dwóch filmów można olać, choć słyszałem gdzieś pomysł że te filmy można uznać za koszmary podczas kriosnu co jest IMHO mocno naciągane. Już lepiej przemilczeć.
hrabek - 26 Lutego 2015, 13:49
Nie rozumiem o co chodzi z narzekaniem na część 3, moim zdaniem to bardzo dobry film. Czwórkę widziałem tylko raz i rzeczywiście wydał mi się słaby, niezamierzenie komiczny, ale musiałbym sobie odświeżyć, żeby utrzymać się w przekonaniu.
Natomiast Alien 3 jest świetnym filmem. Nie tak dobrym jak druga część, ale ma swój klaustrofobiczny klimat, jednego Aliena, który terroryzuje zamkniętą społeczność, czyli coś podobnego do Nostromo.
Dunadan - 26 Lutego 2015, 14:15
hrabek napisał/a | Natomiast Alien 3 jest świetnym filmem. |
No ale my właśnie o tym piszemy. I narzekamy trochę, że ta część będzie olana razem z "czwórką" w najnowszej części, która z kolei ma być bezpośrednią kontynuacją Aliens Camerona.
IMHO, jedyne czego można się czepić w trójce to zabicie Rebeki i Hicksa. No ale można to było przełknąć. Wersja reżyserska jest jeszcze fajniejsza.
Stormbringer - 26 Lutego 2015, 14:35
Dunadan napisał/a | Wersja reżyserska jest jeszcze fajniejsza. |
Muszę kiedyś obejrzeć, swego czasu czytałem tylko jakieś internetowe podsumowanie zmian scena po scenie. Wyglądało ciekawie.
Chal-Chenet - 26 Lutego 2015, 17:21
Ja właśnie wersję reżyserską trójki mam na myśli, gdy mówię o niej jako najlepszej ze wszystkich.
Stormbringer - 9 Marca 2015, 09:35
Nie wiem, czy ktoś nie wklejał, ale Denis Villeneuve (facet od "Labiryntu", "Pogorzeliska" i "Wroga") ma zekranizowac chiangową Historię twojego życia.
Melfka - 9 Marca 2015, 12:02
Boję się tej ekranizacji...
Stormbringer - 9 Marca 2015, 13:24
Też się trochę boję, bo to bardzo niefilmowy materiał, ale bardzo jestem ciekaw, jak reżyser z tego wybrnie. W nominowanym do Oscara "Pogorzelisku" odstawiał takie numery z budowaniem zagadki na niedopowiedzeniach, że i tu jest szansa na ciekawy efekt końcowy.
Luc du Lac - 12 Marca 2015, 10:53
final (final (reżyserskie final)) cut of Biegnącego po Ostrzu
Matrim - 17 Marca 2015, 21:28
The Leviathan.
Ani nie film, ani nie zwiastun, ale szkic koncepcji. Obejrzałbym.
feralny por. - 17 Marca 2015, 21:42
Choć wielorybów cielska groźne są, to dopadniemy je...
Dunadan - 19 Marca 2015, 21:39
Nie przepadam za Sandlerem ale fajny pomysł w sumie: https://www.youtube.com/watch?v=EYmWApVVA_I
Fidel-F2 - 19 Marca 2015, 21:55
eee tam Sandler jest w deseczkę, w The Wedding Singer rwie bruk obcasem
pomysł też fajowy
ketyow - 14 Maj 2015, 15:19
Nowy Mad Max po premierze, metacritic 90%/29, rotten tomatoes 99%/90. Kurna, chyba niepotrzebnie się bałem, że to będzie syf, wygląda że jest odwrotnie
Dunadan - 14 Maj 2015, 15:25
ketyow, no ja tez slyszalem same pozytywy... trzeba bedzie obczaic, to bedzie dobry film do kina J jeszcze bym sie wybral na Avengers'ow.
Dunadan - 15 Czerwca 2015, 20:47
Co sądzicie o Marsjaninie? https://www.youtube.com/watch?v=-8WIzEHxKAA będzie kupa jak często ostatnio czy jakieś fajne ambitne kino?
A tu normalny trailer: https://www.youtube.com/watch?v=1KzsFjnSBlg
Fidel-F2 - 15 Czerwca 2015, 20:50
Nie do przewidzenia, ale jest szansa. Kolejna.
hrabek - 16 Czerwca 2015, 06:45
Książka była super. Bardzo dużo science, mało fiction. Jeśli film tego nie zepsuje, to może być naprawdę nieźle.
Dunadan - 16 Czerwca 2015, 07:42
hrabek napisał/a | Książka była super |
Choroba, może by tak obczaić sobie przed filmem...
konopia - 16 Czerwca 2015, 12:06
Dunadan, tak, przeczytaj, jedna noc i gotowe, ta książka nie pozwala się odłożyć.
mesiash - 16 Czerwca 2015, 12:27
O Marsjaninie to na razie tyle - http://www.explainxkcd.co...36:_The_Martian
mesiash - 17 Czerwca 2015, 14:45
Wciąż przeżywając lekką fascynację szachami, nie mogę przejść obojętnie wobec tego http://www.imdb.com/title/tt1596345/.
Film o najbardziej znanym, i najbardziej lubianym Amerykańskim szachiście, który jest stawiany na równi z Kasparovem, jeśli chodzi o talent.
Luc du Lac - 9 Lipca 2015, 09:21
Traliler Marsjanina (Martian)
Dunadan - 14 Lipca 2015, 08:54
Choroba, mało kiedy jaram się trailerami bo wszystkie są trochę na jedno kopyto ale najnowszy trailer to Suicide Squad jest fenomenalny: https://www.youtube.com/watch?v=PLLQK9la6Go Oby film okazał się równie dobry, co rzadko się niestety zdarza :-/
|
|
|