To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Mechaniczna pomarańcza [film] - Filmy oczekiwane

Dunadan - 19 Lutego 2015, 15:02

m_m, niezły suchar ;P:
Luc du Lac - 26 Lutego 2015, 09:23

Alien 5 - wieści

zdecydowanie nie podoba mi się rewizjonistyczne podejście do historii...

Chal-Chenet - 26 Lutego 2015, 09:29

Ignorowanie najlepszego z całej serii Alien 3 wydaje się być co najmniej dziwne. Choć to na razie jedynie plotki, zobaczymy czy w istocie film podejmie akcję bezpośrednio po Aliens.
Stormbringer - 26 Lutego 2015, 09:37

Concept arty z Ripley i poparzonym Hicksem wydają się to potwierdzać - pomysł przewrotny i bardzo ryzykowny, ale może Blomkamp nada temu jakiś w miarę sensowny kształt. W każdym razie już sam fakt, że powstanie piata część serii doprowadza mnie do niecierpliwego dreptania w miejscu. ;)
Dunadan - 26 Lutego 2015, 11:28

Stormbringer napisał/a
Concept arty z Ripley i poparzonym Hicksem wydają się to potwierdzać - pomysł przewrotny i bardzo ryzykowny

Te koncept-arty nie są ani przewrotne ani ryzykowne. Ale już ignorowanie A3 tak. Ciekawe jak to rozkminią. Tym bardziej że aktorzy już się "nieco" postarzeli.

Stormbringer - 26 Lutego 2015, 12:01

Dunadan napisał/a
Te koncept-arty nie są ani przewrotne ani ryzykowne. Ale już ignorowanie A3 tak.

No ja właśnie o tym. :) Same concept arty są ładne (szczególnie obrazki z "hali" Weyland-Yutani, czy co to tam jest), niemniej jak byk widać na nich Ripley jakby żywcem wyciągniętą z "Aliens". A skoro sam Blomkamp potwierdza, że to nie przypadek, to można się tylko zastanawiać jak wybrnie z takiego postawienia sprawy. Film może być sam w sobie fajny, ale jako część uniwersum kompletnie wyłożyć się na podobnych manewrach.

Dunadan - 26 Lutego 2015, 13:31

Stormbringer napisał/a
Same concept arty są ładne

Ładne i sensowne. Bez rezurekcji i zabijania kluczowych postaci. Choć nie ma Rebekki. Wyjaśnić trzeba będzie postarzenie się aktorów i brak dziewczynki (chyba ze jednak będzie). Pominięcie dwóch filmów można olać, choć słyszałem gdzieś pomysł że te filmy można uznać za koszmary podczas kriosnu :roll: co jest IMHO mocno naciągane. Już lepiej przemilczeć.

hrabek - 26 Lutego 2015, 13:49

Nie rozumiem o co chodzi z narzekaniem na część 3, moim zdaniem to bardzo dobry film. Czwórkę widziałem tylko raz i rzeczywiście wydał mi się słaby, niezamierzenie komiczny, ale musiałbym sobie odświeżyć, żeby utrzymać się w przekonaniu.
Natomiast Alien 3 jest świetnym filmem. Nie tak dobrym jak druga część, ale ma swój klaustrofobiczny klimat, jednego Aliena, który terroryzuje zamkniętą społeczność, czyli coś podobnego do Nostromo.

Dunadan - 26 Lutego 2015, 14:15

hrabek napisał/a
Natomiast Alien 3 jest świetnym filmem.

No ale my właśnie o tym piszemy. I narzekamy trochę, że ta część będzie olana razem z "czwórką" w najnowszej części, która z kolei ma być bezpośrednią kontynuacją Aliens Camerona.

IMHO, jedyne czego można się czepić w trójce to zabicie Rebeki i Hicksa. No ale można to było przełknąć. Wersja reżyserska jest jeszcze fajniejsza.

Stormbringer - 26 Lutego 2015, 14:35

Dunadan napisał/a
Wersja reżyserska jest jeszcze fajniejsza.

Muszę kiedyś obejrzeć, swego czasu czytałem tylko jakieś internetowe podsumowanie zmian scena po scenie. Wyglądało ciekawie.

Chal-Chenet - 26 Lutego 2015, 17:21

Ja właśnie wersję reżyserską trójki mam na myśli, gdy mówię o niej jako najlepszej ze wszystkich.
Stormbringer - 9 Marca 2015, 09:35

Nie wiem, czy ktoś nie wklejał, ale Denis Villeneuve (facet od "Labiryntu", "Pogorzeliska" i "Wroga") ma zekranizowac chiangową Historię twojego życia.
Melfka - 9 Marca 2015, 12:02

Stormbringer napisał/a
Nie wiem, czy ktoś nie wklejał, ale Denis Villeneuve (facet od Labiryntu, Pogorzeliska i Wroga) ma zekranizowac chiangową Historię twojego życia.

Boję się tej ekranizacji...

Stormbringer - 9 Marca 2015, 13:24

Też się trochę boję, bo to bardzo niefilmowy materiał, ale bardzo jestem ciekaw, jak reżyser z tego wybrnie. W nominowanym do Oscara "Pogorzelisku" odstawiał takie numery z budowaniem zagadki na niedopowiedzeniach, że i tu jest szansa na ciekawy efekt końcowy.
Luc du Lac - 12 Marca 2015, 10:53

final (final (reżyserskie final)) cut of Biegnącego po Ostrzu
Matrim - 17 Marca 2015, 21:28

The Leviathan.

Ani nie film, ani nie zwiastun, ale szkic koncepcji. Obejrzałbym.

feralny por. - 17 Marca 2015, 21:42

Choć wielorybów cielska groźne są, to dopadniemy je...
Dunadan - 19 Marca 2015, 21:39

Nie przepadam za Sandlerem ale fajny pomysł w sumie: https://www.youtube.com/watch?v=EYmWApVVA_I
Fidel-F2 - 19 Marca 2015, 21:55

eee tam Sandler jest w deseczkę, w The Wedding Singer rwie bruk obcasem

pomysł też fajowy

ketyow - 14 Maj 2015, 15:19

Nowy Mad Max po premierze, metacritic 90%/29, rotten tomatoes 99%/90. Kurna, chyba niepotrzebnie się bałem, że to będzie syf, wygląda że jest odwrotnie :omg:
Dunadan - 14 Maj 2015, 15:25

ketyow, no ja tez slyszalem same pozytywy... trzeba bedzie obczaic, to bedzie dobry film do kina ;) J jeszcze bym sie wybral na Avengers'ow.
Dunadan - 15 Czerwca 2015, 20:47

Co sądzicie o Marsjaninie? https://www.youtube.com/watch?v=-8WIzEHxKAA będzie kupa jak często ostatnio czy jakieś fajne ambitne kino?

A tu normalny trailer: https://www.youtube.com/watch?v=1KzsFjnSBlg

Fidel-F2 - 15 Czerwca 2015, 20:50

Nie do przewidzenia, ale jest szansa. Kolejna.
hrabek - 16 Czerwca 2015, 06:45

Książka była super. Bardzo dużo science, mało fiction. Jeśli film tego nie zepsuje, to może być naprawdę nieźle.
Dunadan - 16 Czerwca 2015, 07:42

hrabek napisał/a
Książka była super

Choroba, może by tak obczaić sobie przed filmem...

konopia - 16 Czerwca 2015, 12:06

Dunadan, tak, przeczytaj, jedna noc i gotowe, ta książka nie pozwala się odłożyć.
mesiash - 16 Czerwca 2015, 12:27

O Marsjaninie to na razie tyle - http://www.explainxkcd.co...36:_The_Martian
mesiash - 17 Czerwca 2015, 14:45

Wciąż przeżywając lekką fascynację szachami, nie mogę przejść obojętnie wobec tego http://www.imdb.com/title/tt1596345/.

Film o najbardziej znanym, i najbardziej lubianym Amerykańskim szachiście, który jest stawiany na równi z Kasparovem, jeśli chodzi o talent.

Luc du Lac - 9 Lipca 2015, 09:21

Traliler Marsjanina (Martian)
Dunadan - 14 Lipca 2015, 08:54

Choroba, mało kiedy jaram się trailerami bo wszystkie są trochę na jedno kopyto ale najnowszy trailer to Suicide Squad jest fenomenalny: https://www.youtube.com/watch?v=PLLQK9la6Go Oby film okazał się równie dobry, co rzadko się niestety zdarza :-/

Partner forum