Ludzie z tamtej strony świata - Marcin Przybyłek
Ixolite - 9 Listopada 2009, 22:01
A właśnie, to jakiego koloru ja jestem?
Martva - 9 Listopada 2009, 22:02
Ixolite, mnie tam wyglądasz zupełnie niebiesko ^^
Ixolite - 9 Listopada 2009, 22:05
Ah, żebym to jeszcze pamiętał dokładnie wykład Marcina rozszyfrowujący który kolor komu pisany...
merula - 9 Listopada 2009, 22:06
pomyśl sobie, jak się masz do mawete i po tym określaj...
mawete - 9 Listopada 2009, 22:07
M. Przybyłek: złośliwiec
//edit: na autograf liczę
Jedenastka - 9 Listopada 2009, 22:10
mawete napisał/a | M. Przybyłek: złośliwiec |
I specjalista od kolorów... .
shenra - 9 Listopada 2009, 22:16
No w sumie teraz to i ja jestem ciekawa dookreślenia odcieniowego
Godzilla - 9 Listopada 2009, 23:20
Ja też. Choć w zasadzie spodziewam się mocno nieokreślonego, burego albo jakiegoś zmiennego. W zależności od humoru.
Jedenastka - 9 Listopada 2009, 23:32
shenra napisał/a | No w sumie teraz to i ja jestem ciekawa dookreślenia odcieniowego |
Marcin zna się na odcienich kolorów i uczuć jak ... ? Trudno powiedzieć.
Zna się. To pewne.
Żeby tylko znalazł czas i chciał się swoją wiedzą tajemną podzielić...
shenra - 9 Listopada 2009, 23:35
Jedenastka napisał/a | i chciał się swoją wiedzą tajemną podzielić... | ze mną miałby się nie chcieć dzielić
Jedenastka - 10 Listopada 2009, 11:02
REMOV napisał/a | Wiesz, z reguły unikam rozmowy z autorami na temat ich twórczości. Mogę porozmawiać przy piwie czy herbacie o wielu walorach Maryny górnych i dolnych, zbratać się na wiele sposobów, niemniej jednak polemika z twórcą na temat mojego odbioru jego dzieła, zwłaszcza w zestawieniu z tym, co autorowi wydaje się, że chciał tam zawrzeć zawsze jest... hmm... ryzykowna. |
Wtrącę swoje trzy grosze. Marcin lubi rozmowy o górnych i dolnych walorach - nie tylko Maryny . Potrafi rozmawiać nawet o kobiecych duszach...
Ogólnie - Marcin podziwia kobiety, w każdej potrafi dostrzec autentyczne piękno.
Przy piwie robi się bardziej otwarty i można dowiedzieć się całkiem sporo. Mnie rozmowy z Marcinem (o kobietach i mężczyznach) bardzo wzbogaciły.
W jego książkach też można coś na te tematy znaleźć.
Oczywiście nie tylko na te .
mawete - 10 Listopada 2009, 14:55
Przykro mi Marcinie ale chyba niestety nie zobaczymy się na Falkonie.
M. Przybyłek - 11 Listopada 2009, 10:40
Cholera, mawete, coś mi się obiło o uszy. Szkoda i współczuję. Może się jednak zobaczymy...
W temacie "typologicznym" wypowiem się jutro. Dzisiaj odpoczywam i nie myję szyi. Mam imieniny . I nawet zielony mi tego nie odbierze.
Witchma - 11 Listopada 2009, 10:41
Wszystkiego najlepszego w takim razie
Virgo C. - 11 Listopada 2009, 10:57
Marcin Przybyłek napisał/a | Szokujące eksperymenty psychologiczne - nazwa trochę myląca, bo nie chodzi o to, że podczas tych doświadczeń kogoś gotowano czy rażono prądem (chociaż o takim też opowiem), szokujące są raczej wyniki, a dlatego, że pokazują coś innego od tego, co typowy człowiek o człowieku sądzi. Opowiem o tych najbardziej dla mnie odkrywczych.
Mechanizmy obrony osobowości - opracowane pierwotnie przez psychoanalityków, ciągle używane w psychologii. Kłamstwa, które pozwalają żyć, czyli nieświadome nomen omen mechanizmy, które naginają, odkształcają to, co widzimy, słyszymy, by utrzymać wysoką samoocenę / samopoczucie. |
Nie wiedzieć czemu mam straszne deja vu z zeszłorocznymi prelekcjami
shenra napisał/a | No w sumie teraz to i ja jestem ciekawa dookreślenia odcieniowego |
Marcin pewnie to lepiej określi, ale jak dla mnie - zielona
Jedenastka napisał/a | Żeby tylko znalazł czas i chciał się swoją wiedzą tajemną podzielić... |
Znalazł rok temu, felieton w NFie był temu poświęcony
I tak na marginesie - wszystkie najlepszego
Martva - 11 Listopada 2009, 11:03
Virgo C. napisał/a | ale jak dla mnie - zielona
|
Jak dla mnie ruda, ale to szczegół
Marcinie, wszystkiego dobrego
Virgo C. - 11 Listopada 2009, 11:04
Martva napisał/a | Jak dla mnie ruda, ale to szczegół |
Rude mniejsze, cichaj tam
Martva - 11 Listopada 2009, 11:09
Foch!
merula - 11 Listopada 2009, 11:53
Marcinie, miłych imienin
Jedenastka - 11 Listopada 2009, 12:04
Virgo C. napisał/a | Jedenastka napisał/a | Żeby tylko znalazł czas i chciał się swoją wiedzą tajemną podzielić... |
Znalazł rok temu, felieton w NFie był temu poświęcony |
Acha. Coś mi się wydaje, że w wiedzy tajemnej zachodzą czasem zmiany...
Imieninowy link:
http://www.gamedec.home.p...a508f4866#p9476
Virgo C. - 11 Listopada 2009, 12:11
Jedenastka napisał/a | Acha. Coś mi się wydaje, że w wiedzy tajemnej zachodzą czasem zmiany... |
Coś mi się widzi, że chyba nie w przypadku tej tezy (postawionej, jeśli dobrze rozumiem, po raz pierwszy w 1921 roku).
Jedenastka - 11 Listopada 2009, 12:42
Virgo C. napisał/a | Coś mi się widzi, że chyba nie w przypadku tej tezy (postawionej, jeśli dobrze rozumiem, po raz pierwszy w 1921 roku). |
Zobaczymy. Wierzę, że Marcin rozwieje nasze wątpliwości.
shenra - 11 Listopada 2009, 13:10
Virgo C. napisał/a | Marcin pewnie to lepiej określi, ale jak dla mnie - zielona | prostolinijność skojarzeń, ech.
Martva napisał/a | Jak dla mnie ruda, ale to szczegół | o! od razu widać komu nowe patrzałki potrzebne nie są
REMOV - 11 Listopada 2009, 13:31
Virgo C. napisał/a | Nie wiedzieć czemu mam straszne deja vu z zeszłorocznymi prelekcjami | A może byście sobie po prostu kupili i poczytali, na przykład Aronsona i wówczas wiele kłopotów byłoby z głowy? Eksperymenty Milgrama, Zimbardo (SPE) i innych również są tam opisane. To o czym mowa, to są dosyć podstawowe zagadnienia z psychologii społecznej. No, żeby ktoś tam, na przyszłość, nie pomylił głowy swojej żony z kapeluszem
Virgo C. - 11 Listopada 2009, 14:31
Nie muszę, współlokator pewnie ma bo studiuje psychologię. Chodziło mi raczej o to, czy Marcin przyjedzie z tymi samymi prelekcjami co rok temu tylko pod inną nazwą.
REMOV - 11 Listopada 2009, 14:33
Prelegentów z reguły wciska się w utarte ramki - ja od wieków chcę zrobić panel na temat "seksu w RPG" (czy czegoś podobnego na zasadzie starych tekstów z "MiM"), a zawsze kończy mi się na karabinach i karabinach
Jedenastka - 11 Listopada 2009, 16:48
REMOV napisał/a | panel na temat seksu w RPG (...), a zawsze kończy mi się na karabinach i karabinach |
A to nie jest to samo?
REMOV - 11 Listopada 2009, 18:45
Słucham!?
illianna - 11 Listopada 2009, 18:48
Jedenastka, jak najbardziej to samo , taka sublimacja, a nawet przemieszczenie popędu
Ixolite - 11 Listopada 2009, 19:12
REMOV napisał/a | Słucham!? |
Wujaszek Freud zapewne miałby na ten temat coś do powiedzenia
|
|
|