To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Powrót z gwiazd - Cisza wyborcza.

NURS - 11 Stycznia 2006, 23:02

Moher im zwoje uciska, nie myślą :-)
Było do przewidzenia. Polecam wam ogladanie dziennika na Polsacie. Tam pokazuja to, czego inni boja sie dotknać. Dzisiaj był piekny wrzut z konferencji Zyty. Żenada.

GAndrel - 12 Stycznia 2006, 19:26

Fakt, to było żenujące.

"Władza demoralizuje, a władza absolutna demoralizuje absolutnie." - John Emerich Acton.

I jeszcze tegoż samego:

"Każdy socjalizm ma tendencję do przejścia w narodowy socjalizm."

"Nie ma takiej niegodziwości, do której nie posunie się socjalistyczny rząd, gdy mu zabraknie pieniędzy."

Coś w tym chyba jest.

NURS - 12 Stycznia 2006, 20:31

Sądzę, że to odnosi się do wszystkich rządów w mniejszym lub wiekszym stopniu.
dzejes - 12 Stycznia 2006, 21:52

Oglądałem dzisiaj Dorna w TVN24. Pouczał dziennikarza, że ten zadał mu pytanie w niegrzeczny sposób i nie odpowie dopóki prowadzący nie zapyta go w grzeczniejszy sposób.
Strach się bać, weźmie mnie w kamasze.

Romek P. - 12 Stycznia 2006, 22:03

dzejes napisał/a
Oglądałem dzisiaj Dorna w TVN24. Pouczał dziennikarza, że ten zadał mu pytanie w niegrzeczny sposób i nie odpowie dopóki prowadzący nie zapyta go w grzeczniejszy sposób.
Strach się bać, weźmie mnie w kamasze.

E tam, po co mu Ty czy ja, skoro wziął już Polskę :)
Widziałem - piekne to było. Ale Rymanowski zachował się sprytnie.

Ja mam nieodparte wrażenie, że PiS coraz bardziej przypomina dawne PZPR :)

Gustaw G.Garuga - 19 Stycznia 2006, 02:13

To ja już wolę nowe wybory niż taką "koalicję" :evil:
NURS - 19 Stycznia 2006, 03:51

A dzisiaj/wczoraj Kaczor J pieknie się zakalapućkał u olejnik. wiedział, ale nie powiedział (o terminie na koniec stycznia), bo chciał ustabilizowac sytuację :-)
no i ustabilizował.

Duke - 19 Stycznia 2006, 09:41

NURS napisał/a
bo chciał ustabilizowac sytuację
no i ustabilizował.

Ja tez tak umiem! Przystawić pistolet do skroni dziecka i powiedzieć: wybieraj, a jak nie zrobisz tego co będę chciał o odstrzele mu łeb! Pamietaj masz wolna wolę i wolny wybór, ale jak sie krew poleje to z twojej winy!
Jak tak to się zaczyna, to ciekawe jak to się skończy - poprawka do konstytucji z dożywotnią prezydenturą? Kto da więcej

Romek P. - 19 Stycznia 2006, 10:20

Duke napisał/a
NURS napisał/a
bo chciał ustabilizowac sytuację
no i ustabilizował.

Ja tez tak umiem! Przystawić pistolet do skroni dziecka i powiedzieć: wybieraj, a jak nie zrobisz tego co będę chciał o odstrzele mu łeb! Pamietaj masz wolna wolę i wolny wybór, ale jak sie krew poleje to z twojej winy!
Jak tak to się zaczyna, to ciekawe jak to się skończy - poprawka do konstytucji z dożywotnią prezydenturą? Kto da więcej

Delegalizacja wszystkich partii poza PZP... przepraszam, PiS.
Bo są niepotrzebne.
A poza tym przeszkadzają w skutecznym rządzeniu.

Ziuta - 21 Stycznia 2006, 18:31

Jak to mawiają moi koledzy: "zamiast powtórnych wyborów, należy zrobić powtórny przewrót majowy."
Tak na poważnie, nie wierzę w jakąkolwiek koalicję. Mam informacje od osoby, która zna sytuację "od zewnątrz", że w tym momencie PiS i Kaczyńscy są znienawidzeni przez wszystkich. Może się nawet skończyć tym, że opozaycja zagłosuje za budżetem tylko po to, aby tylko dopiec władzy.

Logan - 21 Stycznia 2006, 19:46

Mnie dobiło cos innego...

Cytat

Sobota, 21 stycznia 2006

Obywatele ocenią policję
PAP 15:10

Policja będzie regularnie zamawiać w zewnętrznych ośrodkach badania opinii publicznej badania, które będą miały m.in. określić poczucie bezpieczeństwa obywateli - zapowiedział w Szczecinie komendant główny policji Marek Bieńkowski. Badania mają być prowadzone pod nadzorem Ministerstwa Spraw Wewnętrznych i Administracji.

Szef polskiej policji powiedział, że działania policji mają podlegać ocenie bezpośrednio obywateli. Jeśli chcemy, by oficjalne statystyki policyjne nie rozmijały się z oceną opinii publicznej, musimy podjąć działania, by te dane były zbieżne - dodał.

Podkreślił, że w ocenie działania poszczególnych garnizonów nie chce opierać się jedynie na policyjnych statystykach. Nie interesuje mnie, ile mandatów wystawiono np. na szczecińskim osiedlu Słonecznym, ale czy jego mieszkańcy czują się bezpiecznie - wyjaśnił obrazowo.

Ośrodki badania opinii miałyby kierować pytania do określonych środowisk. Pytania miałyby dotyczyć konkretnych spraw, np. czy mieszkaniec miasta nie boi się spacerować po zmroku w okolicy swego miejsca zamieszkania, jak często widzi na ulicy policjanta, ile razy miał kontakt z dzielnicowym.

Badania opinii publicznej przez ośrodki wyłonione w drodze przetargu będą decydowały o ocenie funkcjonowania poszczególnych komend wojewódzkich - pokreślił szef policji. Jeżeli postawione przed nimi zadania nie będą realizowane, nastąpią w nich zmiany kadrowe - zaznaczył.

Komendant główny poinformował także, że pełniący od miesiąca funkcję komendanta wojewódzkiego zachodniopomorskiej policji insp. Tadeusz Pawlaczyk został powołany na to stanowisko.

Jak dodał Bieńkowski, wśród zadań, które postawił nowemu komendantowi, znalazły się przede wszystkim: zmniejszenie poziomu przestępczości w regionie oraz zwiększenie poziomu poczucia bezpieczeństwa jego mieszkańców.

Komendant główny liczy też, że w Zachodniopomorskiem, podobnie jak w innych województwach, policja podejmie realną współpracę z samorządami, by te w programach prewencyjnych były ich współrealizatorami, a nie tylko źródłem ich współfinansowania. Jak do tej pory ta współpraca często była jedynie deklaratywna - zaznaczył.

Bieńkowski wśród planowanych zmian w policji wymienił także zatrudnienie cywilów w jej strukturach. Jak podkreślił, każdy nowo powołany zastępca komendanta wojewódzkiego policji ds. logistyki musi być cywilem. Z czasem policjanci w tych wydziałach będą zastępowani przez pracowników cywilnych, a dzięki temu więcej funkcjonariuszy trafi do patroli - dodał. (reb)

Od razu czuję się bezpieczniej i pewniej. I w pracy i w domu... I jak tu ma człowieka krew nie zalać... Nawet komuna na coś takiego nie wpadłaby nigdy. Juz niedługo pewnie reklamy w TV i radiu...

NURS - 21 Stycznia 2006, 19:52

Wreszcie dzisiaj wydukali, o co w tym wszystkich chodzi. Bedzie jedna prawica, a zjednoczą ja kaczory!
I my siebie nazywamy fantastami :-)

GAndrel - 21 Stycznia 2006, 20:27

A czy zdradzili jakieś plany odnośnie istnienia opozycji?
NURS - 21 Stycznia 2006, 20:29

A po co komu opozycja? :-)
gorat - 21 Stycznia 2006, 20:43

Proponuję zmianę nazwy tematu na "Cisza nad trumną". Cenzor pobieżnie przeglądający forum nie znajdzie.
FTSL

Romek P. - 21 Stycznia 2006, 20:59

GAndrel napisał/a
A czy zdradzili jakieś plany odnośnie istnienia opozycji?

Jeszcze nie. Ale opozycja przeszkadza, więc pewno zechcą ja rozwiązać. Albo wcielić. Przymusowo. W kamasze, albo więzienne drelichy, albo ja wiem w co?

GAndrel - 21 Stycznia 2006, 21:10

gorat napisał/a
Proponuję zmianę nazwy tematu na Cisza nad trumną. Cenzor pobieżnie przeglądający forum nie znajdzie.
FTSL

Ale Google pewnie znajdzie. A oni już przywykli współpracować z reżimami. ( Zwłaszcza komunistycznymi typu Chiny, bo o dziwo z własnym "reżymem" współpracować nie chcą. ;) -> http://prawo.vagla.pl/node/5959 )

GAndrel - 21 Stycznia 2006, 21:17

Romek P. napisał/a
(...)Albo wcielić. Przymusowo. W kamasze, albo więzienne drelichy, albo ja wiem w co?

Do Rodziny Radia Maryja?

Romek P. - 21 Stycznia 2006, 21:36

GAndrel napisał/a
Romek P. napisał/a
(...)Albo wcielić. Przymusowo. W kamasze, albo więzienne drelichy, albo ja wiem w co?

Do Rodziny Radia Maryja?

Rodzina może dużo wytrzymać, ale nie jestem pewien, czy to też :P Wyobraź sobie Millera i Komorowskiego w rozmowie z "moherami"... II wojna światowa to przy tym pikuś :)

NURS - 21 Stycznia 2006, 21:37

Asymilacja trwa :-) Nie zauważyłeś? Wciągaja kogo sie da. A festiwal obietnic przedwyborczych jest piekny. kto da ludziom wiecej. giertychy szaleją, po 500 na łebka, byle tylko zebrać ewentualne głosy. Założe się, że jak nie bedzie wyborów to ustawę uwala potem sami.
Romek P. - 21 Stycznia 2006, 21:47

NURS napisał/a
Asymilacja trwa :-) Nie zauważyłeś? Wciągaja kogo sie da. A festiwal obietnic przedwyborczych jest piekny. kto da ludziom wiecej. giertychy szaleją, po 500 na łebka, byle tylko zebrać ewentualne głosy. Założe się, że jak nie bedzie wyborów to ustawę uwala potem sami.

Chcesz powiedzieć, że Kaczory to Borg? :)

(Oczywiście masz rację.)

NURS - 22 Stycznia 2006, 21:07

Borg to był jeden, taki automat do tenisa ze skandynawii :-)

A co do polityki :-)
http://wiadomosci.onet.pl/1234360,11,item.html

Kaczory chyba zrezygnują z pomyslów wyborczych, przy tej frekwencji najbardziej skorzystaja oszołomy.

Anonymous - 22 Stycznia 2006, 21:13

Ale to frekwencja w dosc specyficznym przypadku.
Romek P. - 22 Stycznia 2006, 21:24

Miria napisał/a
Ale to frekwencja w dosc specyficznym przypadku.

Też tak myślę. Mróz też swoje dołożył.

Ciekawszy będzie rozkład głosów na poszczególnych kandydatów.

dzejes - 22 Stycznia 2006, 21:40

A ja byłem!
A ja byłem!
A mróz? O 13 było -20.
Rozkład głosów może być interesujący przy tej frekwencji. Z jednej strony "mohery" są obowiązkowe, z drugiej ten mróz...
Nawet ktoś na jednym z lokalnych for rzucił hasło "Lejemy wodę przed Komisję - mohery nie dojdą!"

Lu - 22 Stycznia 2006, 22:06

dzejes napisał/a
Nawet ktoś na jednym z lokalnych for rzucił hasło Lejemy wodę przed Komisję - mohery nie dojdą!

No to dochodzimy do rozwiązań siłowych....

Anonymous - 22 Stycznia 2006, 22:16

Romek P. napisał/a

No skoro najbardziej zdyscyplinonana grupa wyborcow byli ksieza i zakonnicy, to chyba mniej wiecej wiadomo:)

Iscariote - 22 Stycznia 2006, 22:26

Polityka... to co sie dzieje w naszym kraju to dopiero fantastyka... o tym powinnismy pisac w temacie Polskie realia w fantastyce a nie tu :mrgreen:
Romek P. - 23 Stycznia 2006, 10:09

Miria napisał/a
Romek P. napisał/a

No skoro najbardziej zdyscyplinonana grupa wyborcow byli ksieza i zakonnicy, to chyba mniej wiecej wiadomo:)

A nie. Będzie wiadomo, jak zobaczymy słupki oraz procenty :)

Anonymous - 23 Stycznia 2006, 10:24

Romek P. napisał/a
A nie. Będzie wiadomo, jak zobaczymy słupki oraz procenty

http://wiadomosci.onet.pl/1234419,11,item.html
To juz w sumie wiadomo. Podobno tak samo głosowano, jak poprzednio.

Partner forum