To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Gry o tron - Piłka skopana, a sprawa polska

Lu - 20 Czerwca 2006, 17:51

Joe_cool
Cytat
ło matko, nasi gola strzelili! i to wyrównującego! jeszcze jeden! JESZCZE JEDEN! (w naszym małym biurze zakładowym obstawiłam 2:1 dla Polski :D )

a Klose się rozochocił... Niemcy prowadzą 2:0 - ile będzie?

No i wygrałaś zaklad :lol:

Ixolite - 20 Czerwca 2006, 17:57

Wygrali, ale mecz mi sie nie podobal. Druga bramka tylko ladna, pozatym slabiutkie spotkanie.
Pako - 20 Czerwca 2006, 18:11

A atm.. przynajmniej pkt jakieś są.. chociaż tyle. Żeby tak jeszcze z ekwadorem walka była... żeby.... eh...
dzejes - 20 Czerwca 2006, 18:14

Heh, no Sodoma i Gomoria, cieszyłem się z gola dla Kostaryki.
Romek P. - 20 Czerwca 2006, 18:20

Ja też :) nasi wygrali, Janas zadowolony, jest super, super, super :(
Słowik - 20 Czerwca 2006, 19:00

No i wszystko jasne:
Nostradamus przewidział zwycięzcę. :D
Pora Panowie i Panie odwiedzić bukmachera :mrgreen:

gorat - 20 Czerwca 2006, 20:04

Czyzby Ghana? :roll: :wink: :bravo
joe_cool - 20 Czerwca 2006, 20:59

he, he, wygrałam zakład :D
a angielski kontroler się dziś na telefonie ze mną z polski wyśmiewał :evil: ciekawe, jak ze szwedami zagrają. rooney to by się do każdego filmu fantasy nadał, nie? (eee, to nie ten wątek :oops: )
EDIT: biedny owen se kolano skręcił... buuu... to jedyny, którego lubię w drużynie angielskiej. jako zmiennik wszedł człowiek-pająk crouch (też by się do filmów fantasy nadawał :lol: )

Gustaw G.Garuga - 20 Czerwca 2006, 21:59

Nareszcie zwycięski mecz biało-czerwonych (jednak nie zostali przy czerwonych strojach :( ), niestety, byłem w pracy :cry:
Last Viking - 21 Czerwca 2006, 11:29

Polacy wygrali :mrgreen:
Co prawda Kostaryka uważana jest za najsłabszą drużynę na Mundialu, nasi bohaterowie narodowi, którzy tak dzielnie walczyli w zwycięskim z moralnego punktu widzenia meczu z Niemcami - byli zmęczęni heroicznym bojem (hmm...Szwedzi każdy mecz grają na pełnych obrotach :| ), bramki musiał strzelić stoper, tempo meczu było ślamazarne, Boruc puścił bramkę nie gorszą od Kuszczaka w maczu z Kolumbią - ALE WYGRALIŚMY NA MUNDIALU :!:

Teraz możemy śmiało patrzeć w przyszłość :mrgreen: Z nowymi nadziejami, bo znowu jesteśmy potegą fotbalową. Przecież z Niemcami przegraliśmy ledwo, ledwo i nas Szwaby oszukały, bo my graliśmy do 90 minuty a oni dłużej :evil: , Z Kostaryką wygraliśmy, nie ważne w jakim stylu ale liczy się zwycięstwo :P , a z Ekwadorem to był przypadek przy pracy :wink:

Nasi oświeceni działacze uznają, że plany przygotowawcze do Mistrzostw oraz środki, metody były odpowiednio dobrane, że w realizacji zadań nie wykryto nieprawidłowości i że wszystko funkcjonuje dobrze jak w Szwajcarskim zegarku :bravo (hmm... i nie ma znaczenia, że plan przygotowawczy będą oceniać te same osoby które go zatwierdziły :mrgreen: )

Zmieni się trenera,a metody szkoleniowe, strukturę organizacyjną się pozostawi taką jak jest :D Uznają, że nadal w ekipie 64 ludzi jadących na Mundial powinno się znaleźć miejsce dla aktorów,działaczy, matek, żon i kochanek, a profesjonalistów od fizjologii, treningu mentalnego, psychologów... zostawimy przed telewizorami.

Tak. Różowo widzę przyszłość naszej piłki skopa... eee :roll: ... kopanej :wink:

Ixolite - 21 Czerwca 2006, 14:53

Nie no, trenera w zyciu! Przeciez jeszcze europejskie miszczostwa, to nie mozna tak trenera zmieniac, bo sie balagan zrobi...
Romek P. - 21 Czerwca 2006, 16:20

Ixolite:
Cytat
Nie no, trenera w zyciu! Przeciez jeszcze europejskie miszczostwa, to nie mozna tak trenera zmieniac, bo sie balagan zrobi...

A nie mówiłem? Trzeba było nam wdu... znaczy, z honorem, po heroicznym boju, przegrać z Niemcami dwucyfrowo. A teraz będzie Janas albo Majas, jaka to różnica...

joe_cool - 21 Czerwca 2006, 17:26

a w ogóle oto co po naszych heroicznych wyczynach sportowych proponuje minister edukacji... będziemy przynajmniej mieli patriotycznych kibiców, tylko komu tu kibicować?
Pako - 21 Czerwca 2006, 17:31

A to ja miałem 4 lekcej wfu tygodniowo? Wow... dobrze wiedzieć.. szkoda że po fakcie (to tak na marginesie ;) )
Romek P. - 21 Czerwca 2006, 19:13

Myśl autorstwa prezesa Listkiewicza:

Cytat
Wróciliśmy z podniesioną głową, ale na tarczy.

Prawdziwy z niego Miś :)

Ixolite - 21 Czerwca 2006, 19:35

Prezes Listkiewicz wogole ciekawe rzeczy mowi:

"Pan premier uprawia sport, wiec powinien wiedziec, ze w sporcie przeciez nie mozna zawsze wygrywac"

Moze nie slowo w slowo, ale sens ten sam :o

Henryk Tur - 22 Czerwca 2006, 09:09

Romek P. napisał/a
Prawdziwy z niego Miś

Ale nie Ryś, a jak wiadomo tylko Ryśki to fajne chłopy :mrgreen:

A tu cos dla Panów wyłącznie :
http://www.sex-worldcup2006.com/home.php

Hauer - 22 Czerwca 2006, 09:33

Odcepcie sie od Janasa. Robił co mógł. Po prostu zawodników mamy gorszych. Janas za to perfekcyjnie wykorzystal wszystkie kruczki w mechanice, zeby to nadrobic, szczegolnie, zeby wygrac z Niemcami. Nie wyszło z powodu czerwonej kartki.
Wy tej mechaniki nie znacie, nie rozumiecie więc sie nie wypowiadajcie 8)

RD - 22 Czerwca 2006, 10:09

Romek P. napisał/a
Myśl autorstwa prezesa Listkiewicza:

Cytat
Wróciliśmy z podniesioną głową, ale na tarczy.

Prawdziwy z niego Miś :)

"Panie kierowniku! Jemu się oczko odkleiło. Temu misiu."

I dlatego teraz niedowidzi, gdzie tarcza, a gdzie du... to znaczy głowa.

Romek P. - 22 Czerwca 2006, 10:21

A mówiłem, że trzeba nam było przegrać 0-5 z Niemcami i najlepiej również z Kostaryką, bo będą kłopoty z wysadzeniem Janasa ze stołka, i reszty ekipy też :(
Henryk Tur - 22 Czerwca 2006, 10:26

Janas w sumie nie zawalił, zawalili piłkarze, którzy grali jak ostatnie d... z Ekwadorem.
Czy to jego wina, że nie potrafili strzelić celnie na ich bramkę ? Czy Janas kopał te piłki ?
Nie. To byli inni, którzy wykazali się nieudolnością. Boruca nie musimy sie wstydzić, ale Żurawski czy Kosowski... Szkoda słów ! Możemy tylko myśleć, co by było, gdyby pojechał Frankowski. No a Rasiak wogóle nie zagrał. W sumie dobrze (?).

Romek P. - 22 Czerwca 2006, 10:38

Ciekawe, dlaczego Janas nie zawalił? Defensywne ustawienie samo sie wylosowało? Sami się wybrali kopacze tacy jak Mila?
Jeżeli wszystko w nogach i formie piłkarzy, to po co nam w ogóle trener reprezentacji? :D

Henryk Tur - 22 Czerwca 2006, 10:42

Ha, co do ustawienia to może i tak, ale nie zapominajmy o jednym - to za jego władzy weszliśmy do finałów, ledwie o punkt ustępując Anglii.
Co do zawodników - a kogo Ty byś wybrał, będąc trenerem ?

elam - 22 Czerwca 2006, 10:46

ja chociaz kobieta i moze specem od footu nie jestem, zgadzam sie z Henrykiem. w koncu to Janas nam druzyne na mistrzostwa wyprowadzil. bledy popelnil, na pewno mecz z ekwadorem mogl pojsc lepiej. ale tak to jest, ze sukces ma wielu ojcow, a porazka- od razu kogos trzeba ukrzyzowac ?
Romek P. - 22 Czerwca 2006, 10:48

Co do eliminacji, ja akurat uważam, że to sukces Janasa. Ale od jesieni zeszłego roku jest stocznia pochyła ;D

A co do składu... ja na te mistrzostwa wziąłbym _zdecydowanie_ inny skład, tylko czytając prasę i oglądając telewizję. A gdybym znał te badania, o ktorych sie wspomina, tobym zaryzykował i brał ludzi choćby z polskiej ligi, ale dobrych, w formie. Na przykłąd, jeżeli to prawda, że Szymkowiak nie nadawał się do grania (obraz w TV też tak twierdził :D ), to bym wziął np. Reissa. Wziąłbym Frankowskiego, bo gość potrafi strzelić bramkę " z niczego". I tak dalej...

Henryk Tur - 22 Czerwca 2006, 10:50

No dobra, ale też nie miałbyś pewności, jak zagrają.
Janas zaufał tym piłkarzom i oni zawiedli.
I to smutne. Gdzie forma Krzynówka, Kosowskiego... Widzieliście te billboardy z Żurawskim ? Nic nie strzelił, kto obstawiał ?

Romek P. - 22 Czerwca 2006, 10:56

Pewności nigdy nie ma. Ale jakoś bardziej zaufałbym, że nie zawiedzie mnie ktoś, kto w Lechu strzela bramki, ma asysty i jest tzw. "generałem" dla zespołu - i to w chwili, gdy mam wybierać kadrę - niz facet, który od niemal dwóch lat siedzi na trybunach. Bo sęk w tym, że Mila był balastem - i nawet janas nie odwazył się go wystawić. A Reiss już na miejscu mógłby wskoczyć jak Bosacki. W każdym razie dawał taka nadzieję...

Długo by o tym pisać, ale takie błędy, jakie w doborze kadry popełnił Janas, przejdą do legendy, sam zobaczysz... :)

Indy - 22 Czerwca 2006, 10:59

A to wszystko dlatego, że coś mu się przyśniło :? Jakby każdy z nas w sen wierzył...
Henryk Tur - 22 Czerwca 2006, 11:02

wiesz, co by było... To bardzo wdzięczny temat dla nas, miłośników fantastyki. Ale w świecie realnym oceńmy fakty - Janas wprowadził nas na Mundial, na którym dali zadu. Ale wprowadził i to w dośc silnej konkurencji.
Dajmy mu szansę.

Hauer - 22 Czerwca 2006, 11:29

Z ekwadorem to Janas kazal im tak zagrac. zabronił im nadmiernie sie meczyć i zabronił korzytstania z punktow szczęscia chocby i mieli przegrać. Wygrana z Niemcami to był priorytet. Na koniec spacerek z Kostaryka i wyszlibysmy z grupy na pierwszym miejscu. Jedna czerwona kartka zmieniła wszystko, ot co. Nie ma co sie go czepiac. Mało kto ma taki wpływ na Przeznaczenie, jak ten Jurgen co Niemców trenuje.

Partner forum