To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Ludzie z tamtej strony świata - Robert M. Wegner

Robert MW - 2 Lipca 2008, 22:54

Szara opończo dzięki wielkie, i pomyśleć ile jeszcze gatunków, podgatunków i innych literackich ścieżek przede mną ;P:
Witchmo dobrze, nie napiszę, że "nie wiem, nie jestem przekonany" i "a może się nie sprawdzę" :D Choć muszę przyznać, że obawa o własne zdrowie gra tu pewną, dość mocną rolę :mrgreen: Nie staram się być na siłę skromny, po prostu patrzę na to, co umiem, i na to, czego muszę się dopiero nauczyć i wychodzi mi olbrzymia dysproporcja. Jestem rozsądnym facetem, który jak bierze się do jakiejś roboty, to najpierw wszystko dokładnie zmierzy, zważy, obliczy, a potem i tak improwizuje ile wlezie ;P: Obiecuję, że będę się starał OK? I mam nadzieję, ze to wystarczy, żeby na razie uniknąć bicia, co? Pliss? :? Nie lubię pracować w stresie :cry: .
Pozdrawiam serdecznie :D
RMW

Witchma - 3 Lipca 2008, 14:18

Robert MW napisał/a
Obiecuję, że będę się starał OK?

Znaj mą wspaniałomyślność - niech Ci będzie ;)

W chwilach zwątpienia czytaj sobie opinie w tym wątku - w końcu czytelnicy się nie mylą :D

mBiko - 5 Lipca 2008, 12:13

Robercie znając Twoje poprzednie teksty liczyłem na dobrą zabawę, jednak tym razem nie spełniłeś moich oczekiwań. "Wszystkie dzieci Barbie" nawiązują do najlepszych lat s-f , dawno już nie czytałem opowiadania, które zmusiło mnie do odpowiedzenia sobie na kilka pytań. Bardzo cieszy. że w czasach dzisiejszej, rozrywkowej fantastyki pojawiają się teksty dające do myślenia.
Musze się zgodzić z przedpiścami, płodozmian gatunkowy służy Ci znakomicie.

RD - 27 Sierpnia 2008, 09:02

Gratulacje! :bravo . Dwa nominowane opka to jak pizza z podwójnym serem :mrgreen: . Albo i potrójnym...
Robert MW - 27 Sierpnia 2008, 09:16

Ha, raczej jak dwa ziarna, które się trafiły ślepej kurze :D
A mówią, że od przybytku głowa nie boli :P
Dziękuję Rafale i wzajemne kontrgratulacje, bo i "Kura" i "Gwiazdozbiór..." to kawał pięknych opowieści :bravo :bravo :bravo
I, dziękuję, bardzo dziękuję wszystkim, którzy docenili mój trud i pracę. Prawdę mówiąc nie czułem się tak od chwili, gdy pewnego dnia NURS zadzwonił do mnie i powiedział, że bierze moje opowiadanie do druku. Czyli od debiutu. Czuję się, cholera, szczerze wzruszony, zaskoczony i bardzo, ale to bardzo szczęśliwy.
I oczywiście, korzystając z okazji, gratulacje dla wszystkich nominowanych :bravo :bravo :bravo :bravo :bravo .
To zaszczyt znaleźć się z Wami na jednej liście.
(nawet gdyby to była lista kolejkowa ;P: )
RMW

Agi - 27 Sierpnia 2008, 09:23

Gratuluję nominacji! To bardzo dobre teksty. :bravo
Robert MW - 27 Sierpnia 2008, 09:27

Dzięki Agi nadal jestem zbyt zaskoczony, żeby napisać coś więcej, więc po prostu dzięki :wink:
Navajero - 27 Sierpnia 2008, 09:42

Gratulacje :)
Witchma - 27 Sierpnia 2008, 12:29

Nie wiem, co tam nominowali, ale sama na jeden tekst głosowałam :D Nominacje jak najbardziej zasłużone :bravo :bravo :bravo
Chal-Chenet - 27 Sierpnia 2008, 13:15

Gratuluję. :bravo
hrabek - 27 Sierpnia 2008, 13:34

Osobiscie glosowalem na Gdybym Miala Brata. Uwazam to opowiadanie, wspolnie z poprzednim za najlepszy cykl od wielu lat. Ale dwa inne nominowane teksty ciesza mnie prawie tak samo. Gratuluje! :bravo
Hubert - 27 Sierpnia 2008, 14:00

Szczerze gratuluję. Nawet jeśli to są te teksty, których jeszcze nie czytałem. Widzę, że warto nadrobić zaległości :)
mBiko - 27 Sierpnia 2008, 22:38

Gratuluję dwóch grzybów w barszczu Robercie , chociaż również muszę przyznać, że głosowałem na tekst nienominowany.
Robert MW - 27 Sierpnia 2008, 22:51

Dzięki serdeczne za gratulacje :D
I krótkie info:
Witchma nominowane opowiadania to "I będziesz murem" oraz "Przebudzenie" i też jestem trochę zaskoczony tym pierwszym, ale to chyba tylko dlatego, że mija już półtora roku od jego druku i prawie o nim nie myślałem ostatnio. Widocznie mocno zapadło czytelnikom w pamięć.
Sosnechristo "Przebudzenie" tworzy nierozerwalną całość z "Snem przedwiecznych", więc jeśli jeszcze go nie czytałeś, trzeba zacząć od "Snu..." właśnie (nr 17 i 18). Podejrzewam, że wysoka lokata "Przebudzenia" jest wyrazem uznania dla obu tych opowiadań, ktore, jeszcze raz powtórzę, są jedną opowieścią :D
mBiko niech zgadnę - "Gdybym miała brata"? :P

mBiko - 27 Sierpnia 2008, 23:25

Zgadłeś cwaniaku ;P: .

Chociaż w gronie moich własnych nominacji do Nautilusa w ścisłej czołówce (pięć tytułów) zalazł się również "Sen przedwiecznych". Mam wrażenie, że po ogłoszeniu pełnych wyników będziesz mógł założyć koszulkę (zieloną chyba) dla najaktywniejszego zawodnika.

Witchma - 28 Sierpnia 2008, 13:12

Robercie, też głosowałam na "Gdybym miała brata", szkoda, że nie znalazł się na liście, ale i tak nie możesz narzekać ;)

Jeszcze raz gratulacje :)

hrabek - 28 Sierpnia 2008, 13:52

Tyle osob glosowalo na Gdybym miala brata, to ciekawe, jak to jest, ze dwa inne sa nominowane, a to nie :)
gorat - 28 Sierpnia 2008, 14:24

NURS napisał/a
Biorący udział w plebiscycie wyróżnili 6 tytułów w kategorii powieść, na które przypadło niemal 90 procent oddanych głosów, i 9 w kategorii opowiadanie, tutaj liderzy zgromadzili ponad 80 procent oddanych głosów.
Teraz jaśniejsze? :P:
hrabek - 28 Sierpnia 2008, 14:54

gorat, nie medrkuj, widzialem ten wpis, ale tam tytulow nie ma. Skad wiesz, ze Gdybym miala brata jest wsrod tych dziewieciu?
NURS - 28 Sierpnia 2008, 16:20

wszystkie dane będą, jak w poprzednich latach, sami zobaczycie, jak to się rozkładało.
Adashi - 28 Sierpnia 2008, 16:42

Gratulacje!
Kruk Siwy - 15 Wrzeœśnia 2008, 10:42

Robert MW, no i tak. Za dużo dobrych tekstów piszesz chłopie. Gdyby nie to wygrałbyś w opowiadaniach jak nic. Uścisk dłoni pełen szacunku.
Witchma - 15 Wrzeœśnia 2008, 10:43

Kruk Siwy napisał/a
Za dużo dobrych tekstów piszesz chłopie

Jaki piękny komplement :)

mBiko - 15 Wrzeœśnia 2008, 11:38

Robercie naprawdę gorące gratulację. W pełni zgadzam się z Krukiem, piszesz dużo dobrych tekstów. Już tylko tymi nominowanymi przekroczyłeś 1800 punktów, a mam wrażenie, że po podliczeniu całej edycji 2000 pęknie jak nic.
Moim zdaniem wynikają z tego dwie rzeczy. Po pierwsze wszyscy dotychczasowi laureaci i nominowani muszą zacząć się liczyć z pojawieniem niezwykle mocnego przeciwnika, a po drugie, i tu zgadzam się z pewnym zaczytanym kotem ze Zgierza, chyba naprawdę czas pomyśleć o dłuższej formie. Niechby jakiś większy fragment historii Imperium, chociaż tu już przemawia przeze mnie samolubstwo.

Czytelnicy czekają!

Witchma - 15 Wrzeœśnia 2008, 12:05

mBiko napisał/a
Niechby jakiś większy fragment historii Imperium

Podpisuję się pod samolubną opinią łódzkiego kota pogiętego wszystkimi czterema łapkami :)

Robercie, tylko nie próbuj się wymigać... MY wiemy, że potrafisz :twisted:

Agi - 15 Wrzeœśnia 2008, 17:01

Mogę się tylko dołączyć do kotów powyżej miau... eee... piszących! :bravo
Prosimy o powieść, albo przynajmniej dłuuuuuuuuuugie opowiadanie.

Witchma - 15 Wrzeœśnia 2008, 17:02

Agi napisał/a
albo przynajmniej dłuuuuuuuuuugie opowiadanie.

Agi, ja sobie stanowczo wypraszam!!! Żadnego zostawiania furtek :twisted:

Robert MW - 16 Wrzeœśnia 2008, 23:33

Wielkie, wielkie dzięki Kruku  :D Witchma ma absolutną rację, to przepiękny komplement i chyba trochę na niego nie zasłużyłem :) Odwzajemniam serdeczny (i wirtualny) uścisk dłoni :wink:
Również dzięki mBiko Hm, co do tych "przeciwników", to ja nie patrzę na pisanie w ten sposób, jak na formę rywalizacji, czy pokazywanie sobie, kto ma większą parę skarpet w spodniach (to z "Potwornego regimentu" jakby ktoś pytał  ;P: ) a raczej jak na wspólny wysiłek grupy ludzi, zmierzających do tego, by fantastyka była lepsza, ciekawsza, piękniejsza, albo przynajmniej, żeby nie nudziła na śmierć  :wink: (dobra, jest w pół do dwunastej a ja jestem po całym dniu pracy, mam prawo napisać coś wzniosłego, co nie ;P: )
Co do imperium, to nad czym, myślisz, pracuję przez całe boże wakacje? I przed wakacjami, i po wakacjach... Holender, zaczynam rozumieć, dlaczego jestem ostatnio taki zmęczony :mrgreen:
Witchma to MY brzmi groźnie, już mam się bać? ;P:
Agi długie opowiadanie się szykuje, poza konkursem niejako, i w zależności jak pójdzie praca nad ew. książką, powinienem je mieć na koniec października, zobaczymy.
Pozdrawiam serdecznie RMW

Witchma - 17 Wrzeœśnia 2008, 08:34

Robert MW napisał/a
Witchma to MY brzmi groźnie, już mam się bać? ;P:

Jeszcze trochę, a będą nas miliony :mrgreen:

Angelus - 30 Wrzeœśnia 2008, 13:11

Agi napisał/a
Mogę się tylko dołączyć do kotów powyżej miau... eee... piszących! :bravo
Prosimy o powieść, albo przynajmniej dłuuuuuuuuuugie opowiadanie.

Ja też! Ja też! :D "Sen przedwiecznych" mnie oczarował i powalił na kolana.Chętnie kupiłabym powieść napisaną w podobnym tonie. :wink: To kiedy mam się wybrać do księgarni? :wink:

Partner forum