Gry o tron - EURO 2012
Matrim - 16 Czerwca 2012, 22:34
jewgienij, oj już nie przesadzaj.
No nic. Może w Brazylii się uda.
jewgienij - 16 Czerwca 2012, 22:43
W Brazylii nas nie będzie.
Mieliśmy niepowtarzalną szansę, drugiej takiej nie będzie. To nie drużyna, to jedenastu przestraszonych piłkarzy
Bali się z Grekami, bali się z Rosja, bali się z Czechami. Do sportu trzeba mieć jaja
Taselchof - 16 Czerwca 2012, 22:44
Zobaczymy co taki as jak Skorża ich nauczy w sumie ustawienia zmieniać nie musi, to kalka tego co z Legia grał.
jewgienij - 16 Czerwca 2012, 22:59
Brakowało odwagi.
Skorża raczej jest zachowawczy, gdy spojrzeć jak przegrał mistrza
Matrim - 16 Czerwca 2012, 23:04
jewgienij, bardzo to polskie, co teraz mówisz
Ja tam chłopakom i sztabowi dziękuję i gratuluję. Trzema meczami dali dużo emocji, szkoda, że na koniec nie było trochę więcej tych pozytywnych, ale cóż. Taki sport. Mądrzejszy od nich nie jestem, lepiej bym nie zagrał. Nie wierzę, że nie chcieli wygrać i nie wierzę, że nie będą chcieli wygrywać w przyszłości. A ja, cóż... Muszę kolejne lata (poza barcelońskim srebrem) czekać na pewnie grającą reprezentację. Bo ten dół zaczął się wraz z moimi urodzinami i liczyłem, że po trzydziestych się skończy
Brawo Drużyna! Kolejny mały cel: skopać angielskie tyłki na Wembley!
jewgienij - 16 Czerwca 2012, 23:07
Realistyczne, nie polskie. Przestańmy się czarować. Nie skopie tyłków na Wembley drużyna, która boi się własnego cienia.
Taselchof - 16 Czerwca 2012, 23:10
To ja cicho powiem Lenczyk na trenera bo jeśli nie teraz to kiedy
jewgienij - 16 Czerwca 2012, 23:15
Polakom trzeba by wyklarować, że piłka nożna to sport przede wszystkim dla mężczyzn. Gdzie się podejmuje ryzyko. Jeśli się go nie podejmuje, to trzeba być pewnym swoich sił w obronie
Oglądając mecze Polski od lat trzydziestu, odnoszę wrażenie, że to najbardziej przestraszona drużyna w Europie
Matrim - 16 Czerwca 2012, 23:33
Taselchof napisał/a | Lenczyk na trenera |
Ostatnio mówił, że to już po fakcie. Teraz go już posada nie interesuje
Oj, jewgienij, oddziel graczy na boisku od pompowaczy wielkiego balonu oczekiwań. Piłkarze zagrali tak, jak umieli najlepiej, faktycznie w każdym meczu walczyli, starali się. Złamali zasadę "mecz otwarcie, o wszystko, o honor", do ostatniej minuty próbowali (akcja Błaszczykowskiego). Na każdym kroku tonowali nastroje. To że kibice i media wieszczyli triumf mało dla mnie znaczy. A zresztą... Co ma być, to będzie. Kolejny selekcjoner i tak będzie korzystał z tej samej grupy, rewolucji nie zrobi, bo i jak?
A flagi z samochodu, kurna, nie zdejmę do finału
dzejes - 16 Czerwca 2012, 23:36
Mostem jedzie na rowerze Polak i skanduje: Wiwat Grecja! Rosjanie mu odkrzykują: Wiwat Czechy!
I tyle mojego komentarza.
merula - 16 Czerwca 2012, 23:56
trzeba było powołać Frankowskiego
joe_cool - 17 Czerwca 2012, 00:25
Ależ szkoda... A mogło być tak pięknie... No nic, i tak jest progres. Ja tam - jak zwykle - wierzę, że może być tylko lepiej. No i mam piękne zdjęcia ze strefy kibica
JUŻ ZA TE DWA LATA, JUŻ ZA TE DWA LATA...
Rafał - 17 Czerwca 2012, 00:28
Żarło, żarło i zdechło. Na cholerę nam te stadiony? Może, kurdę, wody nalać, fajny basen będzie?
shenra - 17 Czerwca 2012, 00:49
No i było minęło.
dalambert - 17 Czerwca 2012, 07:40
Spoko, spoko mamy koko
No i teraz możemy się zabrać za uautostradowienie tych wszytstkich traktów w stanie przejezdności wykonanych, za odcinanie od stołka niejakiego Laty, za rozpirzenie betonowej mafii zwanej PZPN i kupę innych działań w innych znacznie ciekawszych dziedzinach życia niż zchowanie 22 baranów na pastwisku
ihan - 17 Czerwca 2012, 08:40
Rafał napisał/a | Na cholerę nam te stadiony? Może, kurdę, wody nalać, fajny basen będzie? |
Ależ już przecież pisałam. Ujeżdżalnie. Kryte ujeżdżalnie fajne będą, tylko trzeba podłoże zmienić.
dalambert - 17 Czerwca 2012, 08:50
ihan napisał/a | Ujeżdżalnie. Kryte ujeżdżalnie fajne będą, tylko trzeba podłoże zmienić. |
I to jast dobra koncepcja, tylko koników trzeba by dohodować do tych parcour'ów
Agi - 17 Czerwca 2012, 08:51
Można też wokół płyty boiska tor żużlowy ułożyć, tu przynajmniej nie mamy się czego wstydzić, trzy tytuły drużynowych mistrzów świata pod rząd.
dalambert - 17 Czerwca 2012, 08:53
Agi, z zewnątrz motocykle, w środku kawaleria i jest KOKO, koko
ihan - 17 Czerwca 2012, 09:23
dalambercie, sprowadzimy z Niemiec albo z Holandii. Na te wyższe oczywiście, bo jak mawiają, 1,20 m to i krowa przeskoczy. I na te 1,20 to nawet teraz koleżanka ma kilka do sprzedaży, do wyboru, do maści
Agi, o i ta koncepcja mi się podoba.
Ale zastanawiałam się jak to z naszymi piłkarzami. Czy to syndrom polskiego "fachowca". Bo na piłce się nie znam, ale przecież nasi grywają w niezłych klubach za granicą. I jakoś sobie radzą. A jak zbiorą się w kupę, na miejscu, to jakaś kicha totalna. To jak z fachowcami, na zachodzie podobno nieocenieni, a wrócą do Polski, to strach im kielnię do ręki dać. Nie wiem, czy to to niebo, jak Orzeszkowa sugerowała nie tak błękitne, czy ta woda?
jewgienij - 17 Czerwca 2012, 09:42
Matrim napisał/a | Taselchof napisał/a | Lenczyk na trenera |
Ostatnio mówił, że to już po fakcie. Teraz go już posada nie interesuje
Oj, jewgienij, oddziel graczy na boisku od pompowaczy wielkiego balonu oczekiwań. Piłkarze zagrali tak, jak umieli najlepiej, faktycznie w każdym meczu walczyli, starali się. Złamali zasadę mecz otwarcie, o wszystko, o honor, do ostatniej minuty próbowali (akcja Błaszczykowskiego). Na każdym kroku tonowali nastroje. To że kibice i media wieszczyli triumf mało dla mnie znaczy. A zresztą... Co ma być, to będzie. Kolejny selekcjoner i tak będzie korzystał z tej samej grupy, rewolucji nie zrobi, bo i jak?
|
Ale kto balon oczekiwań pompował? Że liczyliśmy jako gospodarz na wyjście z najsłabszej grupy, jaka mogła być na Euro? Nikt nie wierzył - a przynajmniej ja- że będzie coś więcej. Tymczasem mamy ostatnie miejsce w grupie. Drugą połowę z Grecją oddajemy walkowerem, z remisu z Rosją cieszymy się jak z remisu z Brazylią, tymczasem "ciency" Grecy po prostu z nią wygrywają. O meczu z Czechami nawet nie chce mi się mówić, bo to nie był mecz.
Wiadomo, miejsce w rankingu mamy, jakie mamy. Ale w jakiś sposób na to zapracowaliśmy. To nie jest wypadek przy pracy, jeden nieudany turniej. To jest nasza codzienność od trzydziestu lat, dlatego nie wierzę w MŚ w Brazylii ani w Rosji, ME we Francji, tak jak nie wierzę, że Polska zdobędzie mistrzostwo świata w hokeju.
dalambert - 17 Czerwca 2012, 09:52
ihan napisał/a | Bo na piłce się nie znam, ale przecież nasi grywają w niezłych klubach za granicą. |
Czy aby pan Tomoaszewski nie miał racji mówiąc, ze to nie jest DRUŻYNA, ale zestaw obcych niezłych graczy, nie zawsze mający czas na treningi reprezentacji dojechać, bo trza jakiś pucharek uroczyście odebrać
dzejes - 17 Czerwca 2012, 10:16
Ja mam pytanie do moderatorów - czy posty stricte polityczne i ewidentnie trollujące nie mogą być przeniesione do właściwych wątków (polityczne, kosz), bo ja na przykład z premedytacją zrezygnowałem z uczestnictwa z dyskusji politycznych, żeby takich pawików nie oglądać.
Agi - 17 Czerwca 2012, 10:19
dzejes, zgłoś posty, Twoim zdaniem, stricte polityczne oraz te, które uważasz za trolling.
Edyta: dzejes, moim zdaniem to nie jest post polityczny.
dalambert - 17 Czerwca 2012, 10:21
dzejes, do mnie pijesz ? Pan Tomaszewski nie "politykował" tylko oceniał drużynę, okazało się , że miał racje, ale
czujności rewolucyjnej gratuluję
Może uwagę, że teraz trzeba te wszystkie naEurowe niedoróbki wykończyć, też uznasz za "politykowanie"
dzejes - 17 Czerwca 2012, 10:34
Luz, jeden wątek w ignorach więcej. Gratulacje dalambercie.
Chal-Chenet - 17 Czerwca 2012, 10:37
Tak to jest jak się mecz o życie gra na spokojnie, zamiast jak to ujął przed meczem E. Polański "napier/dalać".
Wał z tym, EURO się nie skończyło, teraz przynajmniej bez ciśnienia można pooglądać dobre mecze.
jewgienij - 17 Czerwca 2012, 10:39
Ej, Dzejes, , zostań ,ja też tam trochę polityki mieszałem w tym wątku, więcej niż Dalambert, czasami nie idzie strzymać
joe_cool - 17 Czerwca 2012, 10:40
Agi napisał/a | Można też wokół płyty boiska tor żużlowy ułożyć, tu przynajmniej nie mamy się czego wstydzić, trzy tytuły drużynowych mistrzów świata pod rząd. |
Ja się przez cały czas zastanawiam, że jak już budowali te stadiony, to czemu nie wybudowali ich tak, żeby jakaś bieżnia lekkoatletyczna była dookoła czy coś, żeby można je wykorzystywać i w innych celach niż tylko na mecze i koncerty. No ale może ja się nie znam
I w ogóle to boli mnie głowa. Nie wiem, czy od śpiewów i żalu, czy od kiepskiego piwa w strefie
No ale EURO się jeszcze nie skończyło, skłamałabym, gdybym powiedziała, że zawczasu nie przygotowałam sobie drużyny rezerwowej do kibicowania.
jewgienij - 17 Czerwca 2012, 10:43
joe_cool napisał/a | Agi napisał/a | Można też wokół płyty boiska tor żużlowy ułożyć, tu przynajmniej nie mamy się czego wstydzić, trzy tytuły drużynowych mistrzów świata pod rząd. |
Ja się przez cały czas zastanawiam, że jak już budowali te stadiony, to czemu nie wybudowali ich tak, żeby jakaś bieżnia lekkoatletyczna była dookoła czy coś |
Tak się już stadionów nie buduje. To nie stadiony olimpijskie, tylko piłkarskie. Bieżnia to dodatkowa przestrzeń, a na wyścigi polskich lekkoatletów 40 000 nie przyjdzie.
|
|
|