To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Park marzeń [gry] - Sprzęt, soft, info ze świata

ketyow - 12 Grudnia 2014, 13:46

Odpisałem Ci w moim poście, po edycji ;P: Alignment sprawdza się przy pomocy np. AS SSD Benchmark. Włączasz program, wybierasz SSDka, i pod jego nazwą masz sterownik AHCI oraz offset/alignment - oba powinny się świecić na zielono i mieć napisane "OK".
hrabek - 12 Grudnia 2014, 13:56

ketyow napisał/a
hrabek, o oczywiście zależy od tego, w co się gra. Jak wspomniałem, mój GTX660M, choć kupiony długo przed Twoim GT750M, a na dodatek od niego odrobinę szybszy, już w momencie zakupu nie wystarczał mi do gier, w które ja grałem, przy wystarczających detalach. Czyli: kwestia osobistych wymagań.

Zdaje się, że niechcący wprowadziłem pewne zamieszanie. Konkretnie to ja mam tego laptopa, dokładnie tego (kupionego w Amazonie właśnie) - model N550JK-DS71T: http://www.amazon.com/dp/...0332190_TE_dp_1

I on ma kartę GTX 850M.

Wcześniej podlinkowałem także N550JK z Komputronika. Nie sprawdziłem karty graficznej, bo myślałem, że ten sam model zawsze będzie miał taką samą, a co najwyżej będzie się różnił prockiem (i5 zamiast i7), wielkością i typem dysku oraz wielkością RAM.
Ale nie dawało mi spokoju, jak ketyow napisał, że kilka lat temu kupił laptopa i ma szybszą kartę od mojej, podczas gdy moja co prawda nie jest z najwyższej półki, ale pamiętam, że na mobile benchmarku była bardzo wysoko, w okolicach 40-50 miejsca, a jak zobaczyłem przed chwilą GT 750M, to była poza setką, co zmusiło mnie do dokładnego sprawdzenia. A w numeracji zarówno NVidii, jak i ATI pogubiłem się już dawno temu, stąd na początku nie zwróciłem na to uwagi.

Dunadan - 12 Grudnia 2014, 13:59

ketyow, faktycznie trzeba ogarniać te edity :mrgreen: dzięki za info, przekazałem kumplowi, zerknie. Głupia sprawa bo namówiłem go na SSD jak kupowałem swój i się okazało ze on nie miał boosta :roll: a ja składałem kompletnie nowego kompa więc nie mam porównania. Wiem tylko że Win 8.1 startuje mi w jakieś 10 sekund :shock:

EDIT jakie masz SSD? Ja mam Cruciala M500 256Gb, kumpel 128Gb

hrabek - 12 Grudnia 2014, 14:06

Ale czemu ci głupio? OK, nie wykorzystuje pełnej mocy dysku, ale na pewno prędkość SSD jest nieporównywalnie szybsza od HDD. My kiedyś w firmie, żeby tchnąć drugie życie w stare lapki (2007 rok, z pierwszym Serial ATA) powkładaliśmy SSDki i nagle dostały kopa jak imprezowicz po extazy.
ketyow - 12 Grudnia 2014, 14:12

Z moim podejściem to pewnie i 850 mógłby ulec w pewnych grach, ale na pewno nie obraziłbym się, jakbym to jego miał w swoim lapku :wink: Dla mnie przyszłością jest FreeSync. Z niecierpliwością czekam na wprowadzenie technologii. Wtedy nawet gra w 45 FPS będzie płynna. Dla mnie gra w 30 FPS to już dramat, choć niektórzy twierdzą, że się znośnie gra. Znowu - prywatne preferencje.

Ja mam dwa Cruciale M4 128 GB, jeden w lapku, jeden w desktopie (szlag mnie trafiał przy desktopie jak miałem w nim HDD, podczas gdy w lapku był SSD). Twój kolega chyba trochę ściemnia z tym brakiem różnicy. Chyba, że ma XP - tam start systemu rzeczywiście nadal jest długi (choć krótszy), ale wtedy też ma bankowo alignment skopany, nie ma TRIM (na szczęście jest Garbage Collection). A jaki ma procek? Jak kiepski to to też po części jego wina.

Homer - 12 Grudnia 2014, 14:19

hrabek napisał/a
Albo argumentujemy uczciwie, albo dopasowujemy argumenty pod własne teorie.(...)
Ale ok, mi tam na flejmie nie zależy, niech każdy gra na czym chce. Ja jestem bardzo zadowolony z mojego zakupu, pasuje mi, bo za niewiele więcej niż normalny zwykły laptop z intelem na pokładzie mam bardzo fajny sprzęt, na którym mogę bezproblemowo grać. Nie zależy mi na tym, żeby ktoś mi udowadniał, że na swojej karcie graficznej ma 20 klatek na sekundę więcej. Chciałem tylko pokazać, że można mieć naprawdę dobrego laptopa do grania i nie trzeba wydawać na niego 8 tysięcy, jak tu niektórzy wcześniej pisali.

O Boże, hrabek, graj na czym chcesz i jak ci wygodnie. Myślałem, że mówimy o hi-endowym graniu. Mnie zależy o tym, żeby ktoś mówił, co, gdzie i jak komu chodzi, nie temu żeby porównywać kto ma lepszy sprzęt, tylko żeby uzyskać obiektywne informacje. Może masz sprzęt, na którym coś pójdzie lepiej, a chodzi Ci źle bo masz źle dobrane sterowniki? Albo możesz komuś doradzić jak najbardziej ekonomicznie zrobić upgrade itd.

Doradzasz kupno lapka za 4k z adnotacją "wszystkie gry mi chodzą na max detalach." Ktoś to potraktuje poważnie, kupi sobie pod choinkę, odpali Dragon Age nowy, Wolfensteina, Lordsów i nagle się okaże, że to "nie jest komputer, którego szukasz" i co wtedy? Nagle się okaże, że u Ciebie max detale to zeszłoroczna gra z obciętym AntyAliasingiem, PhysXem itp. A co będzie przy Wiedźminie 3? Bo od tego się ta dyskusja wzięła...

Ja nie rozmawiam z Tobą o tym do czego lepszy laptop a do czego desktop. Tylko z punktu widzenia czerpania najwyższej możliwej przyjemności z grania jakie obecnie gry komputerowe oferują entuzjastom takiej rozrywki (hi-end!) przy równoczesnym uwzględnieniu ograniczenia naszych portfeli.
I nie wmówisz mi, że granie na 18'' to jest hi-end. Nie wiem, gdzie tu masz dopasowywanie argumentów pod własne teorie.

Dunadan napisał/a
To masz farta
.
Ja bym tego nie nazwał aż takim fartem. Do zakupu się przygotowywałem przynajmniej dwa miesiące studiując prasę i poradniki -> co do czego. Póki nie stanąłem przed kolejnym zakupem, w ogóle nie orientowałem się jakie są obecne trendy. Wpakowałem przez to więcej w płytę, ale zrezygnowałem z i7. I po czasie wyszło, że dobrze zrobiłem.

ketyow - 12 Grudnia 2014, 14:26

No jedno jest pewne - jeżeli możemy kupić mobo z jakimiś "jeszcze nie używanymi, przyszłościowymi" portami, to najpiej tak zrobić, bo szybko te przyszłościowe okazują się niezbędne.
Dunadan - 12 Grudnia 2014, 14:29

hrabek napisał/a
A w numeracji zarówno NVidii, jak i ATI pogubiłem się już dawno temu

W nVidii to idzie tak że obecnie od kilku lat są 3-cyfrowe numer. Pierwsza cyferka to seria/generacja reszta cyferek ozncza półkę - im wyższa cyferka tym wyższa półka. x50-x60 to taka średnia półka.
hrabek napisał/a
K, nie wykorzystuje pełnej mocy dysku, ale na pewno prędkość SSD jest nieporównywalnie szybsza od HDD.

No właśnie chodzi o to że kumpel nie widzi tego mega skoku.
Homer napisał/a
Ja bym tego nie nazwał aż takim fartem. Do zakupu się przygotowywałem przynajmniej dwa miesiące studiując prasę i poradniki

Kumpel też - SATA 3 było wtedy w najdroższych płytach. Czasem to kwestia paru miesięcy i bah! nowy standard pojawia się w niższej półce.
ketyow napisał/a
A jaki ma procek? Jak kiepski to to też po części jego wina.

Jakiś I5, pierwszej generacji. Jego wina? to włąsnie dobry przykład że upgrady często nie mają sensu w przypadku PC ;)

hrabek - 12 Grudnia 2014, 14:33

A jak niby mam sprawdzić nowe gry? Gram w to co mam, co kiedyś, albo niedawno kupiłem na wyprzedaży. Przez ostatni rok karty graficzne nagle nie dostały 50% więcej mocy, żeby zeszłoroczne gry nagle okazały jakoś strasznie przestarzałe. Więc nie wydaje mi się, żeby tegoroczne gry nagle zaczęły wszystkie jak jeden mąż zwalniać.
Jakbym miał nowsze gry, to bym sprawdził.

Jak piszę max detale, to max detale. Nic nie obcinam. Właśnie o tym piszę, jako o argumentach pod własne teorie. Deprecjonujesz moje słowa używając własnych argumentów, o których ja osobiście nigdy nie pisałem.
I nikomu nie wmawiam, że granie na 18 cali to high-end. Przeciwnie, póki co, to ty próbujesz wmówić, że można grać na sprzęcie za 4k bez monitora.

Dunadan - 12 Grudnia 2014, 14:45

hrabek napisał/a
Więc nie wydaje mi się, żeby tegoroczne gry nagle zaczęły wszystkie jak jeden mąż zwalniać.

Błędne założenie. Obecnie gry sa bardzo kiepsko optymalizowane. Wymagania rosną, jakoś grafiki już nie... poczytaj sobie ostatnie recenzje gier na PurePC.

hrabek - 12 Grudnia 2014, 14:48

No tak, ale biorąc pod uwagę, że przyrost mocy kart graficznych, to nie są takie liczby jak jeszcze kilka lat temu (choćby z tego względu, że nie da się już tak bardzo zmniejszać wielkości tranzystorów, stąd od ładnych paru lat prędkości procesorów oscylują w okolicach 3GHz i o wiele więcej nie chce być), to nie można też tych wymagań w nieskończoność zwiększać, bo sprzęt przestał nadążać.
konopia - 12 Grudnia 2014, 15:01

Tak, Fidel-F2, w zoo, :bravo

wszystkie te podstawki, nóżki, kompatybilności, sprawdzanie wymagań, wymiana części, sterowników, czytanie testów, śledzenie informacji ze świata...

4 lata temu powiedziałem sobie dość, kupiłem konsolę, i tyle, odchodzi mi połowa problemów i wymogów z jaki męczą sie "hi-endowi gracze", włączę se 40 cali TV, odpalę kino domowe, zaparzę herbatę, wsunę płyte w napęd, chwycę pada i gram :omg:
Miło sympatycznie, wygodnie, bez tego całego techniczno - inżynieryjnego zamieszania.

ketyow - 12 Grudnia 2014, 15:04

Dunadan, i5 pierwszej generacji jest pewnie sporo lepszy od mojego Phenoma, więc na pewno nie tworzy tu wąskiego gardła. Jeżeli kolega nie korzysta z XP, który po prostu taki już jest, że ma długi start i powoduje złudzenie, że SSD nie jest taki szybki, to nie wiem co może być problemem. Niech zerknie na ten alignment, ale przy Win7 i wzwyż powinien być dobry. Mnie się wydaje, że ten jego brak odczucia szybkości w dużym stopniu jest subiektywny. Owszem, SSD nie dopala mi aż tak stacjonarki jak laptopa (raz, że SATA2 w desktopie, dwa że desktopowy HDD już w standardzie był ok. 2x szybszy niż laptopowy HDD - mimo że laptopowy o 3 lata nowszy - więc dopalenie nie jest aż tak odczuwalne), ale mimo wszystko jakby się teraz przesiadł z powrotem na HDD, to jestem przekonany, że odczułby znaczącą różnicę.

konopia, jestem ciekaw jak często zaglądasz na forum, żeby popisać z konsoli :twisted: Nie odpisuj, to była tylko czysta złośliwość z mojej strony ;P:

Dunadan - 12 Grudnia 2014, 15:08

hrabek napisał/a
choćby z tego względu, że nie da się już tak bardzo zmniejszać wielkości tranzystorów, stąd od ładnych paru lat prędkości procesorów oscylują w okolicach 3GHz i o wiele więcej nie chce być

A Intelowski schemat rozwoju tik-tak? proces technologiczny zmneijsza się ciągle. W kartach jest zastój, to fakt, procesory tez nie strzelają wydajnością w kolejnych generacjach ale powodem nie jest brak zmneisjzania tranzystorów. Jest to coraz trudniejsze fakt ale dalej możliwe.

Fidel-F2 - 12 Grudnia 2014, 16:11

Cytat
konopia, jestem ciekaw jak często zaglądasz na forum, żeby popisać z konsoli :twisted: Nie odpisuj, to była tylko czysta złośliwość z mojej strony ;P:
laptop sprzed dziesięciu lat podoła temu zadaniu, serio, serio
Dunadan - 12 Grudnia 2014, 16:39

Fidel-F2 napisał/a
laptop sprzed dziesięciu lat podoła temu zadaniu, serio, serio

Do tego nada się i smartfon.

Homer - 12 Grudnia 2014, 23:43

hrabek napisał/a
Konkretnie to ja mam tego laptopa, dokładnie tego (kupionego w Amazonie właśnie) - model N550JK-DS71T

Nie znalazłem nigdzie w Polsce Twojego modelu. Znalazłem jakieś strzępki informacji na forach, że te modele w ogóle nie były u nas w sprzedaży (bo mają dotykową matryce,a w Polsce ten model jest bez dotykowej), ale to info sprzed ponad pół roku. Jednak dotykowa nie ma nic do klatek w grach więc można ten szczegół pominąć. Przyjmując i7-4700HQ i 850M -> ceny trochę powyżej 4k.

hrabek napisał/a
Przez ostatni rok karty graficzne nagle nie dostały 50% więcej mocy, żeby zeszłoroczne gry nagle okazały jakoś strasznie przestarzałe.

Skoki masz może gdzieś koło 25% na rok, co po kilku latach robi Ci "drobną" różnicę. Kupisz kartę z jednej półki, po paru latach leży niżej. A nawet jeśli nie zmienia się technologia, to zmienia się cena i modele wcześniej niedostępne wchodzą w Twój zasięg cenowy.

Pierwsza z brzegu tabela benchmarkowa...
http://www.benchmark.pl/ranking/gpu

4 lata temu 570 była do wyszarpania za 1200zł... rok temu po bitwie na nowe modele i ceny 770 wpadła do tego przedziału. Różnica między nimi to z 80% mocy... Jeśli się uda to może za parę miesięcy wpadnie tam 970 (kolejne 40%... już teraz jest polecana do mocniejszych zestawów kosztem procesora).

Dunadan napisał/a
Błędne założenie. Obecnie gry są bardzo kiepsko optymalizowane.

Taaak... zwłaszcza produkcje Ubisoftu. Ale to tylko jeden z problemów i to taki, na który najczęściej remedium są kolejne patche i nic innego. Poza tym przesiadka na DX 11 tu trochę zamieszała, a także różne graficzne ficzery, którymi się czerwoni przerzucają z zielonymi. Phys Xy, TressXy... i inne xy... Przykładowo w Lords'ach dużo pomagało wyłączenie NVIDIA Turbulance cokolwiek by to nie było.

Ostatnim hitem/killerem jest nowy system zabezpieczeń DENUVO, który załatwił premierę wspomnianego Lords of the fallen. Jakościowy spadek był kolosalny przez ciągłe podrzucanie dodatkowych instrukcji procesorowi (powrzucano na forum jakimi instrukcjami jest dodatkowo obciążany procesor). Firma się nie przyznała oficjalnie, że to tego wina, ale po drugim patchu nagle wszystko zaczęło działać o niebo lepiej.

W DA:I też go zastosowano, ale tutaj jakoś nie robi problemów. Mimo wszystko z testów PurePC:
Wymagania sprzętowe Dragon Age: Inkwizycja są zaskakująco wysokie, ponieważ kiedy przesuniemy wszystkie suwaki w prawą stronę, nawet GeForce GTX 980 i Radeon R9 290X miewają poważne kłopoty z utrzymaniem przyzwoitej płynności.
-- skoro takie tuzy maja problemy z grą to w jaki sposób 850M sobie poradzi na pełnych ustawieniach?

hrabek napisał/a
Jak piszę max detale, to max detale. Nic nie obcinam.

No to mogłeś podać te max detale, jaki problem masz? Ja nie grałem na mobilu, nie wiem czy nie masz tam innych ustawień, a chcę się przekonać czy mówimy o tym samym. Tu masz przykładowo jakie parametry się podaje na teście:

http://www.purepc.pl/kart...diabli?page=0,5

Btw: Batman AO jest jedną z najlepiej zoptymalizowanych gier, które wyszły w zeszłym roku. Nie możesz go używać jako podparcia tezy "wszystkie gry".
http://www.purepc.pl/gry/...owraca?page=0,6

hrabek napisał/a
I nikomu nie wmawiam, że granie na 18 cali to high-end. Przeciwnie, póki co, to ty próbujesz wmówić, że można grać na sprzęcie za 4k bez monitora.

:roll:

Dunadan - 13 Grudnia 2014, 01:13

Homer napisał/a
Skoki masz może gdzieś koło 25% na rok, co po kilku latach robi Ci drobną różnicę. Kupisz kartę z jednej półki, po paru latach leży niżej. A nawet jeśli nie zmienia się technologia, to zmienia się cena i modele wcześniej niedostępne wchodzą w Twój zasięg cenowy.

Pierwsza z brzegu tabela benchmarkowa...
http://www.benchmark.pl/ranking/gpu

Tu jest fajnie pokazane w przypadku nvidii:
http://s30.postimg.org/y6..._2005vs2013.jpg - nie przesadzałbym z tymi 25% co roku :roll:

konopia - 13 Grudnia 2014, 08:55

Zawsze mnie zaciekawiało czemu producenci gier tak olewają rynek PC, kiepska optymalizcja gry na PC, a na kilkuletniej konsoli to działa.

Potem ktoś mi powiedział, ze to wina ilość urządzeń, konsol są zawsze zazwyczaj dwa modele na które trzeba zoptymalizować grę a ilość możliwości konfiguracyjnych komputerów jest chyba nieskończona.

Poprawcie mnie, bo może coś się zmieniło, ale chodzi też pewni o cyfry, na PC gra się głównie w Niemczech i w Polsce, reszta świata w przytłaczającej wielkości gra na konsolach, miałem tutaj pokazać dane sprzedaży COD MW3, bo gdzieś kiedyś widziałem łączne podsumowanie ile sztuk na jaką platformę się w sumie sprzedał, ale coś nie mogę tego znaleźć. A pamiętam ten tytuł bo mi kumpel wmawaił, zę na konsoli w fpsa grac się nie d, i że jest droga, a ja wtedy kupiłem nówkę taniej od niego, i jeszcze odsprzedałem ją drożej niż kupiłem.
Jedna z ostanich gier jaką kupiłem, potem miałem przez 2 lata abonament na Playstation Plusa, a teraz w sumie od pół roku już nie grałem na konsoli, mam przerwę.

Co do wyglądu gier, produkcje na PS3 wyglądają wystarczająco dobrze, wolałbym by oni bardziej skupiali się nad grywalnością, mechaniką gry, misjami i trybem singiel (nie lubię multi i koperacji) niż zajmowali się grafiką.
Niedawno kupiłem kotor z gog, jeszcze nie miałem czasu pograć, tylko zobaczyłem czy na lapku pójdzie, pójdzie, wygląda wystarczająco dobrze.

ketyow - 13 Grudnia 2014, 10:51

Zdaje się że w ubiegłym roku m. in. FIFA udowodniła, że te przeważające liczby na rzecz konsoli nie są taką oczywistością, bo znacznie więcej kopii sprzedało się na PC. Nie pamiętam czy to na pewno o Fifę chodziło, ale na pewno o coś w co gra się i na PC i na konsoli masowo i nie był to jedyny tytuł. Na razie nie będę szukał, bo jestem na telefonie i mnie ten mały ekran zaraz wykończy.
Dunadan - 13 Grudnia 2014, 11:44

konopia napisał/a
Zawsze mnie zaciekawiało czemu producenci gier tak olewają rynek PC, kiepska optymalizcja gry na PC, a na kilkuletniej konsoli to działa.

Jasne ze działa - w 720p, max 30fps ze zmniejszonymi teksturami i gorszą grafiką ;]

ketyow - 13 Grudnia 2014, 11:46

W obecnej generacji to mam przeświadczenie, że i na optymalizację konsol się wylali. Choć trzeba przyznać, że na rzecz poprzedniej generacji optymalizacyjnie działali cuda.
Homer - 13 Grudnia 2014, 12:08

hrabek tutaj doszperałem się do benchmarków notebook'owych kart. Zerknij tutaj na Batmana:

http://www.notebookcheck....d.105492.0.html

a na coś tegorocznego Far Cry 4 przykładowo, bo Unity z uwagi na bugi nie jest reprezentatywne:

http://www.notebookcheck....d.131069.0.html

Na ultra nie pograsz, a na high masz ~30k. Twój laptop już po roku powoli wypada z hi-endu.

edit: O.. a w DA:I musisz zejść trochę poniżej high, żeby się rozpędzić chociaż do 30k.
http://www.notebookcheck....d.131101.0.html

Laptop z 870M kosztuje już ponad 5k...

konopia - 13 Grudnia 2014, 12:28

Dunadan napisał/a

Jasne ze działa - w 720p, max 30fps ze zmniejszonymi teksturami i gorszą grafiką ;]

IMO w niczym to nie przeszkadza by cieszyć sie grą :mrgreen:

Grafika to jeden z koronnych argumentów osób grających na PC,
Cytat
bo my my lepszą grafikę
,
drugim zazwyczaj jest to, że
Cytat
'mysz jesz szybsza i dokładniejsza niż pad

o ile z pierwszym mogę się zgodzić, tyle, ze róznicy żadnej mi to nie robi, o tyle drugie to rzecz czysto osobista, IMO padem gra się lepiej.
Wersji konsolowe są dostosowane do grania padem, np. większe strefy trafień na headshoota, czy "auto aim", ale to oczywiście powód do tego by mówić, ze na konsolach grają tylko ci co nie mają skilla (jak grałem na PC to byłem OK, jak kupiłem konsolę to dowiedziałem się od kumpla, ze jestem dzieciak itp... :lol: , długie miesiące mi dokuczał, potem dałem mu zagarć w killzone za pomoca karabinku na move i przestał cokolwiek o tym mówić).

Kiedyś miałem kod na AVP czy na stem'a, po instalacji, po chwili gry podpinałem pada bo mysz kompletnie była ze mną niekompatybilna, a jeszcze kilka lat temu temu tez gadał bym, że na konsole są dla dzieciaków

Obecnie IMO granie na PC wprowadza tylko dodatkowe kłopoty techniczno - inżynieryjne.

ketyow - 13 Grudnia 2014, 12:37

konopia napisał/a

IMO w niczym to nie przeszkadza by cieszyć sie grą :mrgreen:

:fp:

Laptop za 5k z GTX 870M to chyba tylko dziadowskie MSI. Ale jak zejdziemy półkę niżej, to zaczynam mieć ochotę na wymianę sprzętu :mrgreen:
http://allegro.pl/laptop-...4878468749.html

Dunadan - 13 Grudnia 2014, 12:56

konopia napisał/a
drugim zazwyczaj jest to, że

Drugi argument mam w d*pie. To chyba zależy jak kto traktuje gry... ja gry traktuję nieco jak filmy lub książki, ma mieć dobrą fabułę i dobre efekty i tyle (ma mi też dawać frajdę albo mnie straszyć - w zależności od mojego nastroju). Dobre efekty nie oznacza koniecznie dobrą grafikę albo oskryptowaną ścieżkę. Nie mam nic do konsol ale prawda jest taka że taniej jest kupić używaną kartę graficzną do desktopa. Pewnie jakbym miał nadmiar kasy to bym sobie kupił PS4 i jakiś 50 calowy monitor żeby pograć w MGS którego uwielbiam. Ale nie mam nadmiaru kasy.

Homer - 13 Grudnia 2014, 12:58

Sprawdzałem Asusy, jako że tej firmy miał hrabek.

http://proline.pl/?p=G750JS-T4031H -- takie coś przykładowo 5,2k

860M to niecałe 30k na high w DA:I. Na gry sprzed roku jak znalazł!

ketyow - 13 Grudnia 2014, 12:59

Jak gra ma porządne możliwości graficzne, to granie w 720p i 30 FPS, to dla mnie jak czytanie książki i pomijanie co drugiej strony ;P:
Dunadan - 13 Grudnia 2014, 13:00

ketyow napisał/a
Jak gra ma porządne możliwości graficzne, to granie w 720p i 30 FPS, to dla mnie jak czytanie książki i pomijanie co drugiej strony

Albo oglądanie Władcy Pierścieni w wersji "Cam" ściągniętej z torrentów :roll:

Homer - 13 Grudnia 2014, 13:03

To porównanie jest bardzo trafne. Nawet nie musi być CAM. 720p w domu, a HFR bądź IMAX w kinie.

Partner forum