To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Powrót z gwiazd - Wojna płci

terebka - 5 Października 2011, 10:07

Z tym walcem to bez przesady. Jak rzekł dalambert, wyrażono najzwyczajniej w świecie różne poglądy, tutaj na tę konkretną sprawę. A że Ty, Ice, każdą dyskusję bierzesz bardzo osobiście i się niezdrowo emocjonujesz, to też jest kwestia do dyskusji. corpse bride nie była osamotniona w walce o zakrywanie piersi, wsparł Ją Alatar. Ty też możesz, jeśli masz to samo zdanie. Co nie znaczy, że to będzie słuszne zdanie, bo w tej dyskusji strona potępiająca publiczne karmienie nie patrzy na sprawę oczyma dziecka, a jedynie blokad społecznych, potępiających negliż - jakby to dla głodnego dziecka miało jakieś znaczenie.
dalambert - 5 Października 2011, 10:17

Jest tu jeszcze jeden drobiazg, tak jakoś /chyba/ w zeszłym roku dwie panienki ganiające po plaży z gołymi cycuszkami stanęły przed sądem w Szczecinie za właśnie "obrazę moralności" i co ?
No święte oburzenie na kołunów, wrogów postępu, nietolerancje, "nieżyciowe prawo", aż zagrzmiało !
Skończyło się przewlekłoscią procesu, jakąś grzywną, czy innym picem.
Coś mi sie wydaję, ze tutejsze oburzenia na NTURALNĄ czynność jaką jest karmienie piersia wynikają , trochę, z bardzo pokręconych kompleksów i zwykłej obawy przed mieniem dzieci.
A kto na Was będzie robił misiaczki, jak Wy dojdziecie to lat starszych. przyszło do łebków ?

Godzilla - 5 Października 2011, 10:26

Obawiam się, że ostatni gasi światło, Dalambercie. Żeby były dzieci, a w szczególności tyle aby mieć choć prostą zastępowalność pokoleń, potrzebna jest nie wojna płci a współpraca. Jak z każdą rewolucją: fajnie się burzy stary porządek, tylko potem pozostaje wiara w świetlaną przyszłość i parszywa teraźniejszość.
Agi - 5 Października 2011, 10:28

dalambert, mam prośbę: zaniechaj pobłażliwo - pogardliwych określeń typu "misiaczki" i odniesień personalnych. Poza tym pisz staranniej, ponieważ przedzieranie się przez literówki zmieniające sens słów bardzo utrudnia odbiór Twoich postów.
Nie piszę na pomarańczowo, ale potraktuj moją prośbę poważnie.

jewgienij - 5 Października 2011, 10:41

dalambert napisał/a
Skończyło się przewlekłoscią procesu, jakąś grzywną, czy innym picem.

A nie ciężkim więzieniem? Popieram oburzenie.

dalambert - 5 Października 2011, 10:46

jewgienij, Jakie oburzenie ? Realcjonuję jak było i tyle, ale rozumiem Ciebie - bojownik o wszystko i wsządzie, nie moze sobie odpuscić ironi, zamiast zrozumienia o co biega ;P:
Fidel-F2 - 5 Października 2011, 10:49

dalambert napisał/a
jakąś grzywną, czy innym picem
nie uważasz, ze taka wypowiedź sugeruje kpinę ze sprawiedliwości i jednocześnie skłania ku zgadywance co wg Ciebie nie byłoby picem tylko słusznym wyrokiem? Może powiesz jaki wyrok powinien zapaść?
dalambert - 5 Października 2011, 11:02

Fidel-F2, nie mam pojęcia o stosownych paragrafach, ale jakiś mandat i to bez sadowego cyrku byłby najwłaściwszy, ot pozbawić lale funduszów na jakiś tuzin piw .
Uderza mnie to, zę nasza "postępowa" trzódka popiera ganianie z cycuszkami na wierzchu, a gani karmienie piersią gdy dzieciak głody. Urocze ....

ed/lit.

feralny por. - 5 Października 2011, 11:05

dalambert napisał/a
mandat i to bez sadowego cyrku byłby najwłasciwszy
Mandatu można nie przyjąć i sprawa jest wtedy kierowana do sądu.
Agi - 5 Października 2011, 11:06

dalambert napisał/a
zę sasza postępowa trzódka poiera

dalambert, literówki popraw! :evil:

hrabek - 5 Października 2011, 11:09

Sąd grodzki w Szczecinie ukarał naganą dwie młode szczecinianki, które opalały się topless na publicznej plaży. Będą musiały także zwrócić koszty procesowe w wysokości 130 zł. Wyrok jest nieprawomocny.

A sąd apelacyjny je uniewinnił:
http://wiadomosci.gazeta....ie_topless.html

dalambert - 5 Października 2011, 11:12

hrabek, ciekawe do jakiej kwoty dojdą koszta,, po stosownych apelacjach i ostatecznym werdykcie Sądu najwyższego ?
hrabek - 5 Października 2011, 11:17

ale to będą koszta państwa, które zamiast umorzyć sprawę poszło w durne procesy. Oskarżone, z racji uniewinnienia nie zapłacą nic.
dalambert - 5 Października 2011, 11:21

hrabek, nagana może zostać podtrzymana .....
jewgienij - 5 Października 2011, 11:25

dalambert napisał/a
Fidel-F2, nie mam pojęcia o stosownych paragrafach, ale jakiś mandat i to bez sadowego cyrku byłby najwłaściwszy, ot pozbawić lale funduszów na jakiś tuzin piw .
Uderza mnie to, zę nasza postępowa trzódka popiera ganianie z cycuszkami na wierzchu, a gani karmienie piersią gdy dzieciak głody. Urocze ....

ed/lit.

Jeśli ja jestem tą postępową trzódką, to mi zacytuj, gdzie ganiłem karmienie piersią, albo nie wysilaj się.

A co do dziewczyn, to rzeczywiście, z piersiami obnażonymi na plaży musiał być ciężki szok dla plażowiczów. Do czego to w Polsce doszło? We Włoszech, Jugosławii i Francji takie zberezeństwa widziałem już trzydzieści lat temu, ale nie sądziłem, że do nas dojdzie.

dalambert - 5 Października 2011, 11:38

jewgienij, "postępowa trzódka" to ogólnie, a nie personalne określenie, jeżeli bierzesz do siębie to, coż "stół i nożyce" się kłaniają.
A co do plażowej golizny to ciekawe jak byś potrktował średio straszą damę z równie średnim biustem, exsponującą go na gółkę na plaży? Mogą smarkule, może i ona ;P:

Agi - 5 Października 2011, 11:43

dalambert napisał/a
co do plażowej golizny to ciekawe jak byś potrktował średio straszą damę z równie średnim biustem, exsponującą go na gółkę na plaży? Mogą smarkule, może i ona ;P:

Protestuję przeciwko prezentowaniu "na gółkę" przez średnio starszych panów mięśni piwnych dobrze rozwiniętych i obwisłych "klatek z piersiami". :twisted:
Jak absurd, to absurd. ;P: :mrgreen:

Fidel-F2 - 5 Października 2011, 11:44

dalambert napisał/a
ciekawe jak byś potrktował średio straszą damę z równie średnim biustem, exsponującą go na gółkę na plaży?
czemu nie?

Agi napisał/a
na głókę
Agi, popraw literówkę :P
ivaine - 5 Października 2011, 11:46

dalambert, pewnie, że może. To nawet norma na nieco bardziej postępowych plażach. Starsze panie opalają się toples w stringach i jakoś nikt nie czuje się zgorszony.
jewgienij - 5 Października 2011, 11:47

dalambert napisał/a
jewgienij, postępowa trzódka to ogólnie, a nie personalne określenie, jeżeli bierzesz do siębie to, coż stół i nożyce się kłaniają.

Nie kręć nie ściemniaj.
Jaka ogólna postępowa trzódka ganiła na tym forum karmienie piersią i jednocześnie pochwalała bieganie bez biustonosza po plaży? Co za ogólnie? Po prostu zmyślasz.

Tworzysz sobie jakąś własną rzeczywistość, żeby móc użyć swoich "postępowców" itp. Żyj dalej osaczony przez postęp, mendia i GW, skoro Ci tak komfortowo w tej urojonej twierdzy.

dalambert napisał/a
A co do plażowej golizny to ciekawe jak byś potrktował średio straszą damę z równie średnim biustem, exsponującą go na gółkę na plaży? Mogą smarkule, może i ona ;P:

Wyobraź sobie, że widziałem kilkadziesiąt przynajmniej razy. Nie wezwałem policji ani nie odstawiałem fochów. Nie muszę się przyglądać wszystkim współplażowiczom.

jewgienij - 5 Października 2011, 11:56

ivaine napisał/a
dalambert, pewnie, że może. To nawet norma na nieco bardziej postępowych plażach. Starsze panie opalają się toples w stringach i jakoś nikt nie czuje się zgorszony.

Użyłaś słowa "postępowych" :shock:

dalambert - 5 Października 2011, 12:06

ivaine napisał/a
To nawet norma na nieco bardziej postępowych plażach.

Ooo, jak się zakłada i prowadzi "postępową" plażę" ? Ktoś daje certyfikat postępowości piasku, czy koszy plażowych ?

ivaine - 5 Października 2011, 12:11

Niestety nie na wszystkich plażach panuje "postępowa" atmosfera, a to wina ludzi, którzy mają problem z akceptacją siebie samych i innych. Wystarczająco jasno wyjaśniłam? :wink:
dalambert - 5 Października 2011, 12:17

ivaine napisał/a
Niestety nie na wszystkich plażach panuje postępowa atmosfera, a to wina ludzi, którzy mają problem z akceptacją siebie samych i innych. Wystarczająco jasno wyjaśniłam?

Ej te marzenia , naszych kochanych inżynierów dusz ludzkich :mrgreen:

jewgienij - 5 Października 2011, 12:17

dalambert napisał/a
ivaine napisał/a
To nawet norma na nieco bardziej postępowych plażach.

Ooo, jak się zakłada i prowadzi postępową plażę ? Ktoś daje certyfikat postępowości piasku, czy koszy plażowych ?

To takie, gdzie przybywają ludzie bez chorej ekscytacji obnażonymi piersiami i z własnymi kompleksami. Zdrowi i szczęśliwi ludzie, którzy lubią wodę i słońce.

dalambert - 5 Października 2011, 12:31

jewgienij napisał/a
gdzie przybywają ludzie bez chorej ekscytacji obnażonymi piersiami
rozumiem, ze tam bywają tylko ci ze "zdrową ekscytacją' :wink:
corpse bride - 5 Października 2011, 12:41

zrozumiała wypowiedź dalamberta tak:

młódki same pokazują cycki, a uważają, że karmienie piersią i dzieci w ogóle są be. oczywiście, może tak być. może być też tak, że ktoś młody, kto nie obnaża się na plaży (ani nigdzie publicznie) nie lubi widoku karmiącej piersi czy nawet dziecka. nie wrzucaj do jednego wora.

dalambert - 5 Października 2011, 12:48

No, no jak mawiał Galileusz : "- A jednak sie kręci... " :mrgreen:
jewgienij - 5 Października 2011, 14:26

dalambert napisał/a
jewgienij napisał/a
gdzie przybywają ludzie bez chorej ekscytacji obnażonymi piersiami
rozumiem, ze tam bywają tylko ci ze zdrową ekscytacją' :wink:

No właśnie. Nie umiesz się tym w ogóle nie ekscytować.

Ja pierwszy raz miałem do czynienia z takimi "postępowymi" plażami jako dzieciak. Na samym początku było O, Ja!, baby z cyckami!, ale po kilkunastu minutach, kiedy zauważyłem, że nikt nie zwraca uwagi, nie napala się, a kobiety zachowują się naturalnie, a nie w wyuzdany sposób, straciło to dla mnie cały pikantny smaczek i w końcu spowszedniało, nawet nie zauważałem. Do dzisiaj mi zostało.
A jak ktoś ma niezdrowe myśli i wszystko mu się kojarzy z brudnym występkiem, to projektuje to na innych.

A ci inżynierowie dusz, którzy Ciebie przemaglowali, nie zostawili miejsca dla innych, więc nie bój nic :wink:

dalambert - 5 Października 2011, 14:37

jewgienij, wiesz, zę jednak zabawny jesteś, wystarczyło Ci i innym przypomnieć drobny incydencik za Szczecina z przed ponad roku, a już ruszać zacząłeś z krucjatą postępu, z oskarzeniami o "niezdrową fascynację" itd.
Fajnie jest ;P:

Partner forum