To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Park marzeń [gry] - Nadchodzą... czyli na co czekamy?

Hubert - 26 Lutego 2011, 02:40

Pograłem chwilę w to demo Dragon Age II. Nawet fajnie się gra, a dialogi nie są tak straszne, jak to się wydawało. Walka trochę zbyt mangowa, a te bajeranckie animacje momentami męczą. Bohater zapowiada się całkiem do rzeczy, kto wie, może twórcy poprowadzą go w dalszej części z odpowiednią ikrą.
Produkcja wygląda, jakby twórcy nie mogli się zdecydować, w którą stronę iść: klasyki gatunku, nowoczesnych RPGów, w stylu Wiedźmina (zrzynka paru pomysłów z nadchodzącej drugiej części aż perfidna, chyba że to kwestia przypadku) czy hack'n'slash.
I tu zaczynają się problemy. Jako cRPG - ma nad głową nieśmiertelnego Baldura. Jako nowoczesne podejście do RPG będzie się bronić do czasu Wiedźmina 2, który zarządzi. I to jest chyba najlepsza, najbardziej prawdopodobna po demie opcja. Jeśli jednak twórcy za bardzo wejdą na podwórko hack'n'slash... No cóż, tu rządzi i rozdaje jeden król. I rozniesie te wszystkie smoki na rogach ociekających krwią grzeszników, kiedy tylko wróci.

ilcattivo13 - 26 Lutego 2011, 12:12

Sosnechristo napisał/a
Jeśli jednak twórcy za bardzo wejdą na podwórko hack'n'slash... No cóż, tu rządzi i rozdaje jeden król. I rozniesie te wszystkie smoki na rogach ociekających krwią grzeszników, kiedy tylko wróci.

ADOM? :mrgreen:

Navajero - 26 Lutego 2011, 12:32

ilcattivo13 napisał/a
ADOM? :mrgreen:

Heretyk, normalny heretyk... Inkwizytoraaa! :mrgreen:

Adon - 26 Lutego 2011, 12:51

Adon? :mrgreen: :mrgreen: ;P:
Navajero - 26 Lutego 2011, 12:56

Nie, ilcattivo13 ;P:
Hubert - 26 Lutego 2011, 14:13

Navajero, rozpalam już stos.
BTW, mam już typ, którym spróbuję przejść Diablo 3 za pierwszym razem. Ciebie pewnie też zainteresował ;-)

Navajero - 26 Lutego 2011, 14:47

Mianowicie?
ilcattivo13 - 26 Lutego 2011, 18:48

Navajero napisał/a
Heretyk, normalny heretyk... Inkwizytoraaa! :mrgreen:

no co Ty, w ADOM nie grałeś? :shock: IMHO najlepszy hack'n'slash ever. I jedyna gra na świecie, która pozwala grać kucharzem :mrgreen:

Hubert - 27 Lutego 2011, 13:23

Navajero, Monk.
Przynajmniej wg mnie jest czymś ciekawym, ale biorąc pod uwagę Twoje zainteresowanie walką wręcz... ;-)
Ciekaw jestem, jak będzie stała sprawa z pancerzami dla niego.

ilcattivo13 napisał/a
I jedyna gra na świecie, która pozwala grać kucharzem

A Pizza Syndicate to pies? :wink:

Navajero - 27 Lutego 2011, 13:44

Sosnechristo napisał/a
Navajero, Monk.
Przynajmniej wg mnie jest czymś ciekawym, ale biorąc pod uwagę Twoje zainteresowanie walką wręcz... ;-)

Nie, nie - w grach jestem przeważnie magiem ;P: Mnie w "trójce" wydają się ciekawe wszystkie klasy poza barbarzyńcą i tym przyzywaczem zombi ;)

Hubert - 27 Lutego 2011, 13:58

Barb może być fajny ze względów fabularnych... o ile Blizzard to w jakikolwiek sposób wykorzysta.
Tyle że barb już był.
A żeńska wersja Wizzarda wygląda na tyle fajnie, że może też się skuszę.

Podejrzewam, że skończy się jak zwykle na tym, że wszystkie buildy wszystkich postaci będę 'rozbrajał'.

ilcattivo13 - 28 Lutego 2011, 12:10

Sosnechristo napisał/a
A Pizza Syndicate to pies? :wink:

my tu jak normalni zdrowi ludzie o hack'n'slashach gadamy, a Ty z piazza-piazza wyjeżdżasz... :roll:

Hubert - 28 Lutego 2011, 14:24

Powiedziałeś - grach ;-)

Z tego wszystkiego idę chyba zaraz Baala na koszmarze ubić.

ilcattivo13 - 28 Lutego 2011, 17:55

idź, idź... Twój "Baal na koszmarze" to i tak pikuś w porównaniu z szakalami z równin na zachód od Terinyo :roll: I nawet nie da się go zjeść :mrgreen:
Hubert - 28 Lutego 2011, 21:00

A próbowałeś? :mrgreen:
hrabek - 4 Marca 2011, 13:21

22 marca premiera Lego Star Wars III: The Clone Wars. Chyba znowu będę łupał w lego-ludziki z synkiem.
A tydzień wcześniej Top Spin 4 - pierwszy tenis z prawdziwego zdarzenia wykorzystujący kontroler Move. To też może być znakomita rzecz.

hrabek - 18 Marca 2011, 12:29

Pograłem w demo Top Spina i jestem zawiedziony. Sterowanie przy pomocy Move jest beznadziejne. Obojętnie jak nie ruszę kontrolerem, piłka i tak zawsze leci tak samo. Siła, kierunek, czy sposób ułożenia ręki nie ma znaczenia. Żenada.

W związku z tym czekam na nowego Virtua Tennis i mam nadzieję, że tym razem doznania będą o wiele lepsze.

A do tego za miesiąc nowy Mortal Kombat, który na wszystkich gameplay'ach, które widziałem, prezentuje się fenomenalnie. Dzisiaj ściągnę demo i zobaczę jak to wygląda w praktyce. Ale to może być hit sezonu.

Hubert - 18 Marca 2011, 14:20

Ech, a pecetowcy, jeśli otrzymają MK, to dopiero za rok. I gdzie tu sprawiedliwość? :(
hrabek - 18 Marca 2011, 15:07

Szczególnie dziwne jest to, że gra wychodzi na Xboxa, czyli wykorzystuje DirectX. Konwersja powinna być banalnie prosta. Więc może nie o konwersję tu chodzi, a o co innego?
Hubert - 18 Marca 2011, 15:15

O pieniądze, jak zwykle. Mimo kilku wpadek, MK ma wiernych fanów, nawet na PC. I jak PCowcy zobaczą, że gra ukazuje się tylko na konsole, to ci, którzy mogą, zaopatrzą się X360 albo PS3. Zawsze to parę sprzedanych maszynek do przodu.
Ale myślę że w końcu wyjdzie i na PC.

Szenute - 22 Marca 2011, 07:49

Musi wyjść, wszak z wszelkich gameplayów wynika, że gra będzie świetna. Grzechem byłoby gdyby nie wypuszczono jej na PC.
hrabek - 22 Marca 2011, 11:03

Pograłem w demko chwilę i gra się wyśmienicie. Aczkolwiek to taka gra na 20-30 minut raz na jakiś czas tak naprawdę, nie jestem pewien, czy będę chciał na nią wydać 180zł. Poczekam chyba, aż stanieje i może wtedy.
Hubert - 24 Marca 2011, 21:39

Hm... :mrgreen:
Dunadan - 31 Marca 2011, 21:25

http://www.youtube.com/wa...player_embedded
:shock: czyżby konkurencja dla nachodzącego Mechwarriora? ;)

adam sangreal - 3 Kwietnia 2011, 11:58

The Elder Scrolls V: Skyrim – z pewnością będzie to gra niezwykła. Przynajmniej taką mam nadzieje.
Hubert - 3 Kwietnia 2011, 17:24

TRU-fani TESów mają inne zdanie, a ja jestem ciekaw, co z tego Skyrima wyjdzie.
Dunadan - 3 Kwietnia 2011, 20:46

Nikt się nie zainteresował Hawken? :shock:
adam sangreal - 3 Kwietnia 2011, 22:33

Sosnechristo napisał/a
TRU-fani TESów mają inne zdanie, a ja jestem ciekaw, co z tego Skyrima wyjdzie.

Rożnie mówiło się i o Morrowindzie i Oblivionie, a jednak zapewniły mi długie godziny fajnej rozrywki. Poza tym ludziom ogólnie trudno dogodzić i zawsze znajdzie się ktoś niezadowolony.

Fidel-F2 - 4 Kwietnia 2011, 06:41

adam sangreal napisał/a
Rożnie mówiło się i o Morrowindzie
zagrałem ze cztery razy, moja postać za każdym razem umarła z nudów, nie miałem już siły zaczynac po raz kolejny.
NURS - 4 Kwietnia 2011, 07:40

Fidel-F2 napisał/a
adam sangreal napisał/a
Rożnie mówiło się i o Morrowindzie
zagrałem ze cztery razy, moja postać za każdym razem umarła z nudów, nie miałem już siły zaczynac po raz kolejny.

Miałem podobnie. Zbierałem jakiś czas kwiatki, żeby coś się działo, ale co to za granie... :twisted:

Partner forum