To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Ludzie z tamtej strony świata - Andrzej Ziemiański

Martva - 4 Lutego 2008, 09:07

Tak, to było bardzo widać pod koniec trzeciego tomu że coś takiego planuje, szkoda że w związku z tym książkę skończył tak na odczep się...
agnieszka_ask - 4 Lutego 2008, 09:43

ej, ej, tylko bez opowiadania treści proszę! trzecią część będę miała dopiero (albo już) za jakieś półtorej tygodnia. a dzień, góra dwa dni po, będę mogła porozmawiać o stylu zakończenia :D
Iwan - 6 Lutego 2008, 21:04

o jeśli ma się coś takiego pojawić to musze w końcu przeczytać ten 3 tom, który już chyba od roku czeka na pólce, a najlepiej to przeczytam sobie od początku :)
agnieszka_ask - 6 Lutego 2008, 23:41

mnie Achajka tak wzięła, że dwa pierwsze tomy (bo, tylko te miałam) przeczytałam w niecałe półtorej tygodnia, a pracowałam wtedy na 1,5 etatu, w tym ten cały, to nocki!
teraz grzecznie czekam na tom trzeci, który z racji braków magazynowych może się pojawić za 7-21 dni (oby było za 7!)
mam nadzieję, że 3 tom również mnie nie rozczaruje, a 4 wyjdzie niebawem :mrgreen:

Iscariote - 7 Lutego 2008, 14:40

Oby... oby.
Bo ja również czuję niedosyt Ziemiańskiego. Achaja niekoniecznie. Bo dla mnie na 3 tomie się kończy i nic moim zdaniem nie trzeba już kombinować. (chyba, że będzie to coś, co mnie mile zaskoczy).
:wink:

Rafał - 8 Lutego 2008, 08:30

Tak naprawde to kończy sie na II tomie, zresztą Gin ze 100 razy się tłumaczył, że to nie nie są żadnie tomy, jest tylko jeden tom, który z racji technicznych wydawca podzielił na 3. Tomu III mogło by nie być, dwójka powinna zyskać jakieś 100 dodatkowych stron i voila.

GIN: CO Z ZIEMCAMI???

agnieszka_ask - 8 Lutego 2008, 21:33

jak mi jeszcze ktoś, coś wspomni na temat treści lub odczuć na temat tomu trzeciego, którego jeszcze NIE PRZECZYTAŁAM, to nie dość, że oberwie, to jeszcze zostanie zmuszony do odczytania mi go na głos!
(jakby co, wikt i opierunek zapewniam, bo czytanie oczywiście u mnie - pfff)

Martva - 8 Lutego 2008, 21:51

Przecież o treści ani słowa nie było ;)
ihan - 8 Lutego 2008, 22:05

Agnieszko,a będziesz w przerwach serwować gulasz w miodzie i piwie? Pytam, tylko tak teoretycznie, bo mimo, że nie czytałam, to do przeczytania, i to jeszcze na głos raczej nikt mnie nie zmusi. I to oczywiście, zauważ nie była wypowiedź na temat treści lub odczuć, bo również go nie znam ;)
agnieszka_ask - 9 Lutego 2008, 11:19

ihan napisał/a
Agnieszko,a będziesz w przerwach serwować gulasz w miodzie i piwie?

wszystko będę serwować ;)
nie ma większej przyjemność niż patrzeć jak ktoś ze smakiem pałaszuje, to co przygotowałaś :D

Fidel-F2 - 9 Lutego 2008, 22:20

agnieszka_ask napisał/a
nie ma większej przyjemność niż patrzeć jak ktoś ze smakiem pałaszuje, to co przygotowałaś
moge odwiedzać Cię codziennie
agnieszka_ask - 10 Lutego 2008, 13:46

zapraszam :D
hjeniu - 13 Lutego 2008, 09:41

agnieszka_ask, teraz to się od ochotników-czytaczy nie opędzisz :mrgreen: Zaczynamy: na początku trzeciego tomu... :wink:
Martva - 13 Lutego 2008, 10:15

był - tadam! - rozdział pierwszy... ;)
agnieszka_ask - 13 Lutego 2008, 11:25

phi! jeszcze parę dni i będę miała swój własny tom trzeci 8)
NURS - 13 Lutego 2008, 11:49

a będzie w nim mieszkał AndrzejZiemiański?
Ludzie zaśmiecacie temat autora.

agnieszka_ask - 13 Lutego 2008, 11:58

miło by było, gdyby autor pojawił się i powiedział, czy będzie kolejny tom Achajki. wtedy przestaniemy gdybać.
Adashi - 13 Kwietnia 2008, 12:27

W wątku dot. Prima Aprilis pojawiło się info o zajawce Toy (a właściwie Toy Wars). Zastanawialiśmy się czy to żart na pierwszego kwietnia, skoro news na stronie Fabryki pojawił się akurat właśnie tego dnia... ale wygląda na to, że to chyba nie była zgrywa. Informacji nie zdementowano jak to jest w zwyczaju prima aprilisowych żartów, na stronach księgarni internetowych pozycja jest już obecna. Hmm, wygląda na to, że z dawna oczekiwana Toy (mająca już prawie status książkowego vaporware) faktycznie pojawi się 25 kwietnia b.r. :bravo Co oprócz "Toy Toy Song" i "Toy Trek", tekstów znanych z łamów SF znajdzie się w tomie? Jakieś przecieki? Na stronie FS zamieszczono link do działu recenzji Valkirii, a tam m.in.
Cytat
Oprócz dwóch opowiadań znanych z wcześniejszych publikacji na łamach prasy (Toy Toy Song i Toytrek) w książce znajdziemy trzecią, obszerną historię „Zabaweczki”.

Cytat
Dodam jeszcze, że w niepublikowanej dotąd historii, noszącej wdzięczny tytuł Toy Wars – wojownik ostatecznej zagłady, główna bohaterka zyskuje nową przyjaciółkę.

Cytat
Toy Wars to świetna książka dla każdego, kto chce się trochę rozerwać. Przygody na Księżycu, akcje na stacji kosmicznej Moonsunga, w Afryce i Stanach Zjednoczonych – wszystko to w jednym tomie.

Teraz pozostaje już tylko czekać :D

Fidel-F2 - 13 Kwietnia 2008, 14:24

Adashi, widziałem na allegro
Gwynhwar - 13 Kwietnia 2008, 14:28

Dostępna od 25 kwietnia! Yeah! Doczekaliśmy się! Yeah! <everybody dance now!>
JohnnyR - 18 Kwietnia 2008, 12:36

Fantastyczna wiadomość, zacząłem już tracić nadzieję, że książka się ukaże, ale rację miał ten kto powiedział by nie tracić wiary ;)
Do autora mam jedno pytanie które nie daje mi spokoju od czasu przeczytania "Autobahn nach Poznań", Andrzeju kiedy kontynuacja, najlepiej jako powieść ... w kilku tomach? :) Ehhh rozmarzyłem się.
Starych forumowców proszę o wyrozumiałość, "młody" Gollum jestem i mam nadzieję, że nie powielam czyjegoś pytania.

Godzilla - 25 Kwietnia 2008, 15:28

Podobno już się ukazała, na stronie wydawnictwa jest już w dziale z książkami, nie z zapowiedziami.

Ktoś to widział?

Gwynhwar - 25 Kwietnia 2008, 15:41

Empiki: W-wa Junior, W-wa Arkadia, Wrocław Bielany :wink:

Już jest :)

Chal-Chenet - 25 Kwietnia 2008, 17:07

A kiedy w Posen? Masz jakieś info?
Gwynhwar - 25 Kwietnia 2008, 20:42

U nas 21 sztuk zamówionych, nie wiem kiedy przyjdą .
mawete - 25 Kwietnia 2008, 22:21

Mam :D
Dunadan - 26 Kwietnia 2008, 07:26

jasna choroba, trzeba znowu szykowac kasę :roll:
Chal-Chenet - 19 Czerwca 2008, 09:31

No to jak?
Kto już czytał Toy? Jakieś opinie? Bo tak wstępnie to trochę szkoda wydawać mi siano na książkę, której większość znam. A słuchy dochodzą, że ta nowa część jest w sumie raczej cienka... Czy to prawda? Jeśli tak to dlaczego?

Agi - 19 Czerwca 2008, 09:40

Owszem czytałam. Dla mnie całość była nowa, bo wcześniej jakoś nie miałam okazji.
Czytając "jednym tchem" nie miałam wrażenia bylejakości, chociaż przyznaję, że pierwsza część najbardziej mi się podobała. Mniej więcej tak, jak z "Achają", gdzie trzeci tmo też był słabszy.

Dabliu - 19 Czerwca 2008, 11:15

Chal-Chenet napisał/a
No to jak?
Kto już czytał Toy? Jakieś opinie? Bo tak wstępnie to trochę szkoda wydawać mi siano na książkę, której większość znam. A słuchy dochodzą, że ta nowa część jest w sumie raczej cienka... Czy to prawda? Jeśli tak to dlaczego?

Znalazłem reckę, która być może wyjaśnia, dlaczego.

Partner forum