Mechaniczna pomarańcza [film] - Filmy oczekiwane
elam - 3 Kwietnia 2007, 21:10
AvP 2 - marzenieeeeee ...
no czekam, czekam.
Dunadan - 4 Kwietnia 2007, 11:08
No nie marzenie, juz widzialem jakies skrawki... tylko ci rezyserzy... wygladaja na takich Uwe Bol'ow
Azirafal - 4 Kwietnia 2007, 11:14
AvP 2? Jedynka była wystarczająco nędzna...
Chyba że AvP2 zrobią w końcu na podstawie, jakże zejebistego, komiksu AvP (co miałem nadzieję, że zrobią od razu - mieliby genialny scenariusz od ręki, a tak... bzdury jakieś).
Dunadan - 4 Kwietnia 2007, 11:26
Azirafal, no walsnie wychodzi na to ze bedziemy miec cos jak w stylu RE2... czyli jeszcze gorzej :-/ choc RE byl nawet niezly. Teraz szykuje sie RE 3 ktory jest jakims dziwnym mutantem... choc dr. Birkin ma byc
Anonymous - 6 Kwietnia 2007, 21:58
W stronę słońca. Angielski tytuł Sunshine,
Cytat | Jest rok 2057, Słońce wygasa, a ludzkość staje w obliczu wymarcia. Ostatnią nadzieją Ziemi jest Icarus II - statek kosmiczny z ośmioosobową załogą pod dowództwem kapitana Kanady. Jego zadanie polega na dostarczeniu na Słońce ładunku jądrowego, który pobudziłby gasnącą aktywność gwiazdy.
W trakcie podróży, poza zasięgiem radiowego kontaktu z Ziemią, załoga odbiera sygnał od Icarusa I, który zaginął w takiej samej misji przed siedmioma laty. |
Skrzyżowanie Armageddonu z... no właśnie, z czym? Czy to następna szmira? Ciekaw jestem.
Dunadan - 7 Kwietnia 2007, 10:08
krisu, fabuła wygląda na kompletnie inną... film może być bardziej ciekawy niż katastroficzne hollywoodzkie superprodukcje. Jest jakaś tajemnica która jest raczej sednem filmu
dzejes - 7 Kwietnia 2007, 10:34
Tak jasne, tajemnica
Armageddon był szmirką do obejrzenia, Horyzont Zdarzeń też, ale ich połączenie może zachwiać fundamentami cywilizacji łacińskiej.
Azirafal - 7 Kwietnia 2007, 10:51
Pshaw! Event Horizon był bardzo dobry. Uwielbiam ten film... No i genialny Sam Neill, jakże go można nie czcić
liberate tutemet
Anonymous - 7 Kwietnia 2007, 15:46
Właśnie, Event horizon. Skrzyżowanie Event horizon z Armageddonem. THX dzejes,
mBiko - 7 Kwietnia 2007, 21:14
Ani film nie nowy, ani tak do końca nie fantastyka, ale w piątek będzie "Walka o ogień" i bardzo chętnie znów to obejrzę.
Ariah - 13 Kwietnia 2007, 13:22
Stardust, proszę Państwa. Gwizedny Pył Gaimana na dużym ekranie (wolałabym Amerykańskich Bogów, ale cóż... )
Oto zwiastun: http://www.apple.com/trailers/paramount/stardust/
Azirafal - 13 Kwietnia 2007, 13:30
Mhmm, widziałem trailer z tydzień czy dwa temu i baaardzo fajne wrażenie na mnie zrobił. Książki nie czytałem, to może mnie co nieco zaskoczy, kto wie? (zwłaszcza mega-gwiazdorska obsada
Agi - 15 Kwietnia 2007, 06:50
Cytat | Potwierdziły się plotki i spekulacje, które przez kilka tygodni krążyły po Hollywood. Shia LaBeouf, jedna z najbardziej obiecujących młodych gwiazd, zagra w czwartej odsłonie przygód zawadiackiego archeologa Indiany Jonesa.
Steven Spielberg oraz George Lucas oficjalnie oświadczyli, iż zaangażowali do Indiany Jonesa 4 urodzonego w 1986 roku LaBeoufa (Constantine, Bobby).
Zdjęcia do filmu rozpoczną się w czerwcu w Los Angeles. Później ekipa ruszy w świat, ale producenci nie ujawniają szczegółów. Na ekranie poza Harrisonem Fordem i LaBeoufem zobaczymy na pewno Cate Blanchett i Raya Winstone'a. Reżyseruje Spielberg, a produkują Lucas i Frank Marshall oraz Kathleen Kennedy. Scenariusz wyszedł spod ręki Davida Koeppa.
Premiera filmu zapowiedziana jest na 22 maja 2008 roku. |
Z przyjemnością (mam nadzieję) obejrzę.
lavojtek - 15 Kwietnia 2007, 12:30
28 weeks later juz 11 maja <zaciera rece>
Czarny - 17 Kwietnia 2007, 08:58
za stopklatką:
Cytat | Edward Norton nowym Hulkiem
Edward Norton wcieli się w postać Bruce'a Bannera w filmie The Incredible Hulk. Tym samym Norton zastąpi Erica Banę w roli niesamowitego Hulka...
Za reżyserię drugiego filmu odpowiadać będzie Louis Leterrier, studio Universal zapowiada premierę swojej wystawnej produkcji na 13 czerwca 2008 roku. Zdjęcia do filmu rozpoczną się latem tego roku w Toronto.
Rolą Hulka cieszący się sporym uznaniem amerykański aktor powraca do repertuaru mainstreamowego. W ostatnim czasie Edward Norton zagrał bowiem w serii niewielkich produkcji - Down in the Valley, Malowany welon i Iluzjonisty.
Marvel Studios wzięło kredyt sięgający 525 milionów dolarów by zrealizować swoje najbliższe plany filmowe. Najbliższą realizacją będzie właśnie The Incredible Hulk, który bardzo różnić ma się od Hulka w reżyserii Anga Lee. Producenci z Marvela zapowiadają, że w nowym filmie widzom na pewno spodoba się wściekły Hulk, znacznie inny od tego z filmu sprzed trzech lat, o którym niezadowoleni widzowie mówili często, że jest zbyt niezdarny. To także dlatego producenci zapowiadają powrót Hulka do jego komiksowych korzeni.
Reżyserią The Incredible Hulk zajmie się Louis Leterrier, znany twórca filmów akcji, autor Transportera i Człowieka Psa. Autorem scenariusza jest Zak Penn, autor fabuł filmów takich jak X-Men 2, Elektra i X-Men: Ostatni bastion. |
Azirafal - 17 Kwietnia 2007, 09:02
Ech, naprawdę nie lubię kiedy świetni aktorzy idą na tandete Ale cóż, za coś żyć trzeba, jak rozumiem
hrabek - 17 Kwietnia 2007, 09:10
Leterrier moze i nie jest rezyserem najwyzszych lotow, ale gwarantuje przynajmniej akcje wysokim poziomie i dobra zabawe przez caly film. A taki wlasnie powinien byc Hulk - mnostwo akcji i gigantycznej rozpierduchy. Ang Lee tego nie rozumial i stworzyl dramat o rozdartym wewnetrznie doktorze, ktorego nikt nie chcial ogladac. Tu nie bedzie takiego problemu.
Co do samego Nortona, to nie mam nic przeciwko, zeby moj ulubiony aktor pojawil sie w tym filmie. Kariera Nortona ostatnio mocno zwolnila, przez kilka lat nie bylo widac go na ekranie. Dopiero ostatnio pojawil sie w Iluzjoniscie, ale ten z kolei zostal mocno przycmiony Prestizem - innym filmem o podobnej tematyce. Praktycznie przeszedl bez echa, a moim zdaniem to bardzo krzywdzace dla tego filmu. Norton potrzebuje wielkiego hitu, zeby dac przypomniec o sobie i znowu wrocic do czolowki rozpoznawanych aktorow. Postac Hulka to gwarantuje, o ile film nie zostanie spieprzony. Letterier moze nie jest wielkim magikiem kina, ale jego filmy sa lekkie i przyjemne. Hulk tez powinien byc taki (znaczy jako film, bo jako postac jest zdecydowanie ciezki i nieprzyjemnt ), w zwiazku z czym licze na dobra zabawe i mnostwo akcji.
Czarny - 20 Kwietnia 2007, 06:06
Mała informacja ze stopklatki:
Cytat | Zakończył się 25. Brukselski Festiwal Filmów Fantasy. Główną nagrodę otrzymał tu Gwoemul (The Host) południowokoreańskiego reżysera Bonga Joon-Ho.
Obraz, który opowiada o mutantach siejących postrach i zniszczenie, zyskał miano najlepszego filmu, a ponadto międzynarodowe jury uznało, że w obrazie tym stworzono najwspanialszego potwora.
Srebrne Kruki powędrowały do Nowozelandczyka Jonathana Kinga za film Black Sheep oraz do kolejnego południowokoreańskiego reżysera Cho Dong-Ho za The Restless.
Nagrodę Publiczności zgarnął Japończyk Shusuke Kaneko dzięki produkcji Death Note, będącej ekranizacją popularnej mangi. Jeśli chodzi o produkcje europejskie, to Srebrny Melies za najlepszy film produkcji europejskiej został wręczony Austriakowi Andreasowi Prockasce za obraz Dead in 3 Days. Jest to hitoria grupy licealistów, którzy stają się celem ataków tajemniczego seryjnego mordercy.
Gwoemul zadebiutować ma ekranach naszych kin w drugiej połowie tego roku |
lavojtek - 20 Kwietnia 2007, 06:39
Czarny napisał/a | Obraz, który opowiada o mutantach siejących postrach i zniszczenie |
Widzialem The Host w kinie jeszcze nie tak dawno bo w zeszlym roku i za cholere nie moge sobie przypomniec tych mutantow! Poza tym z opisu na stopklatce wynika ze film nalezy do gatunku godzillowatych. Zalosne! Wafel, ktory to pisal najwyrazniej nie ma pojecia o co wogole chodzi w The Host!
Czarny - 20 Kwietnia 2007, 06:46
A godzien jest nagrody? Ciekawy?
lavojtek - 20 Kwietnia 2007, 06:58
Moim skromnym zdaniem jak najbardziej!!!
Czarny - 23 Kwietnia 2007, 07:14
za stopklatką:
Cytat | WYDARZENIE
22 kwietnia 2007
Luc Besson marzy o trylogii science fiction
Luc Besson w rozmowie z serwisem Collider.com zdradził, że myśli o powrocie do gatunku SF i planuje trylogię filmów fantastycznonaukowych, która będzie utrzymana w klimacie Piątego elementu, który sam wyreżyserował w 1997 roku.
Mam znakomity pomysł - mówił Besson. Zacząłem pisać tę historię od końca i myślę, że to naprawdę dobre zakończenie - tłumaczy reżyser i dodaje, że prace nad skompletowaniem całej historii mogą mu zająć dwa, trzy lata.
Besson wyznaje, że pomyślał o realizacji kolejnego filmu fantastycznonaukowego kiedy przekonał się o niedostatkach swojego Piątego elementu. Chyba zrobiłem ten film w złym momencie - mówi. Kiedy obejrzałem go w rok po realizacji, okazało się, że technologia, której użyliśmy do realizacji efektów specjalnych, jest już przestarzała. To było bardzo przykre doświadczenie, które zaowocowało marzeniem o realizacji kolejnego filmu fantastycznonaukowego, w którym miałbym więcej możliwości podczas tworzenia efektów specjalnych. |
NURS - 23 Kwietnia 2007, 12:04
I za to go lubię.
Brakuje własnie takiej fantastyki.
Czarny - 24 Kwietnia 2007, 06:19
Kolejny komiks na ekranie (za stopklatką):
Cytat | Według pojawiających się w sieci nieoficjalnych doniesień Matt Damon to jeden z kandydatów do roli w Super Max, filmie, którego głównym bohaterem jest Green Arrow, jedna z postaci występujących w komiksach wydawnictwa DC Comics.
Scenariusz filmu na podstawie własnego pomysłu napisze Justin Marks. Green Arrow, nieustraszony pogromca kryminalistów, sam trafi tu do więzienia oskarżony o przestępstwo, którego nie popełnił. Wraz z grupą współwięźniów, którzy poznali jego prawdziwą tożsamość, postanawia przygotować plan ucieczki z więzienia. Chce oczyścić swoje imię i zemścić się na ludziach, którzy go wrobili.
Jednym z producentów Super Max jest David S. Goyer, twórca Blade'a: Mrocznej trójcy, a także scenarzysta poprzednich Blade'ów i Batmana - Początku. Na razie nie wiadomo jeszcze kto zajmie się reżyserią filmu. |
Dunadan - 24 Kwietnia 2007, 07:35
Czarny, wow, dzieki za info. To moze byc cos bardz interesujacego.
Co do trylogii SF - na razie mamy jedna nowa dobra Dylogie ( PitchBlack i Kroniki riddicka )
hrabek - 24 Kwietnia 2007, 08:23
Dunadan, zgodze sie, ze pierwsza polowa dylogii jest dobra, druga jest marna.
Czarny - 24 Kwietnia 2007, 08:23
Dun cieszysz się z Green Arrow, czy z planów Bessona?
Dunadan - 24 Kwietnia 2007, 08:25
Z planow Bessona
Co do Kronik Riddicka - mnie sie bardzo podobaly, nie bardzo rozumiem co jest w nich nie tak jak dla mnie zostal tam wykreowany niesamowity swiat jakiego jeszcze nie bylo na ekranach kin ,-) Pitch Black - kolejny horror sci-fi - dobry, ale nic nowego.
Adashi - 25 Kwietnia 2007, 15:48
Opowieści z Ziemiomorza
Klasyka fantasy w wersji anime by Studio Ghibli Reżyseruje Goro Miyazaki, syn sławnego Hayao Miyazaki'ego. Szykuje się wspaniały, czarujący obraz. "Księżniczka Mononoke" jest IMHO jednym z najlepszych filmów fantasy, więc... Premiera 18 maja!!!
Adanedhel - 25 Kwietnia 2007, 16:01
Ja znalazłem coś takiego - Honor Harrington Movie.
Ważne, że produkcja została potwierdzona, choć nie do końca pewne jest, czy powstanie film czy serial. Według biografii producenta ma powstać serial Honor Harrington .
Jakkolwiek będzie jest ciekawie.
Jeśli powstanie serial Star Trek wkrótce bedzie miał godnego konkurenta
|
|
|