Powrót z gwiazd - EURO 2008
jewgienij - 26 Czerwca 2008, 17:41
Niemcy mieli prostą drogę do finału. Dwie najsłabsze drużyny mistrzostw w grupie, z Chorwają nic do powiedzenia, potem chimeryczna Portugalia, którą nawet Polska w eliminacjach wyprzedziła, a w półfinale przetrzebiona Turcja, która dziękowała Bogu, że doszła do półfinału.
A Ruscy mieli w grupie Hiszpanię, Szwecję i Grecję, która gra pięcioma obrońcami, potem Holandia, a teraz znowu Hiszpania.
Jestem za Rosjanami, bo wszystkie te zachodnio-południowe gwiazdy już mi się opatrzyły w Lidze Mistrzów. Najbogatsze i najbardziej medialne kluby chcą grać tylko między sobą, Anglia, Hiszpania, Włochy i Niemcy uważają się za futbolową elitę. Dlatego czuję niesamowitą satysfakcję, kiedy Iwany, co zeszły właśnie z pieca, ośmieszają Ljunbergów, Ibrachimowiczów, Van Nisterloya i cały ten zestaw z reklam Pepsi czy Gillete- najlepsze- dla- mężczyzny.
Wolałbym Rosjan w finale, bo oni nie będą mieli dla Niemców litości ni respektu, a Hiszpanie z Włochami pokazali, że mają szczęście, ale nie mają jaj
Adanedhel - 26 Czerwca 2008, 17:55
Ojojoj, aż się prosi, żeby się z Tobą pokłócić Bo czym na przykład różniła się droga Rosjan i Niemców? Obie drużyny miały łatwe grupy. Rosjanie mieli w końcu żałosną Grecję i dziadków (najstarsza drużyna turnieju) ze Szwecji, których czasy powoli mijają A w ćwierćfinałach obie drużyny trafiły na faworytów turnieju.
jewgienij napisał/a | Najbogatsze i najbardziej medialne kluby chcą grać tylko między sobą, Anglia, Hiszpania, Włochy i Niemcy uważają się za futbolową elitę. |
Właściwie to słusznie się uważają. Wystarczy spojrzeć na wyniki.
jewgienij napisał/a | Hiszpanie z Włochami pokazali, że mają szczęście, ale nie mają jaj |
Jak dla mnie to pokazali, że potrafią grać zdyscyplinowany futbol, co do tej pory różnie im wychodziło
I niby dlaczego Hiszpanie mieliby mieć respekt dla Niemców w finale?
jewgienij - 26 Czerwca 2008, 18:34
Adanedhel
Rosja miała łatwą grupę?
Grecja - obrońca tytułu. Drużyna, której ciężko coś strzelić, bo przez cały mecz przeszkadza.
Szwecja - niezwykle zdyscyplinowany i równy zespół, Greków puknęli, z Hiszpanią grali jak równy z równym do ostatniej minuty. Mają Zlatana, Ljunberga i Larssona.
Hiszpania - wiadomo.
A Niemcy:
Polska- turniejowy chłopiec do bicia, dostarczyciel punktów. Bez napastnika, bez środka obrony.
Austria - drużyna, której kibice apelowali w internecie, żeby się wycofała z turnieju. Ledwie w pierwszej setce rankingu.
Chorwacja - drużyna z charakterem i - jak zawsze u byłych Jugoli - mnóstwo talentów posiadająca. Starczyło tego tylko na pokonanie Niemców.
Portugalia, z którą Niemcy grali w ćwierćfinale, to nie jest drużyna. Widać to już było w eliminacjach. Nie tylko w meczach z Polską, ale i z Serbią, Finlandią i bodajże z Armenią czy którąś z tych drużyn ze wschodu. Deco swoje, Ronaldo swoje - same gwiazdy, każdy gra pod siebie. "Ocean eleven", czyli film naszpikowany gwiazdami, a w sumie kiszka.
Natomiast Ruscy trafili na Holandię, którą już okrzyknięto mistrzem po tym, jak spuściła lanie Francuzom i Włochom.
Teraz znowu mają Hiszpanię, natomiast Niemcy męczyli się z niedobitkami tureckimi.
Hiszpanie wymiękają, bo mają turniejowe kompleksy typu : nie umiemy grać o dużą stawkę, tak w sumie to Włosi, Niemcy i Francuzi są od nas lepsi.
W meczu z Włochami Espaniolcy grali ze strachem w oczach i na miękkich nogach, a Rosja - mimo że skazana z góry na porażkę z faworytem turnieju - poszła z Holendrami na noże.
Adanedhel - 26 Czerwca 2008, 18:45
Kurcze, przecież Grecja grała żałośnie (właśnie, tylko przeszkadzała) a Szwecja - popatrz na wiek Larssona (który po raz n-ty wrócił do reprezentacji), czy na ilość kontuzji, z którymi się zmaga Ljungberg. A reszta? Mówisz, że Portugalia nie jest drużyną, ale patrz, dokąd dochodzili w ostatnich latach. W takim razie tym bardziej należy im się szacunek, skoro grając indywidualnie dochodzili tak daleko
jewgienij napisał/a | W meczu z Włochami Espaniolcy grali ze strachem w oczach i na miękkich nogach |
Que? Niby gdzie ze strachem w oczach? Powiedz mi, jak Ty byś zagrał przeciw mistrzom świata, gdy w końcu musisz wygrać puchar? Owszem, nie grali wspaniale, ale moim zdaniem pokazali przy okazji tego meczu spore doświadczenie i opanowanie.
A Rosja grała z Holandią tak, jak przystało na czarnego konia. Gdyby odpadli nic by im się nie stało, więc... Inną sprawą jest to, jak bardzo Holandia dała w tym meczu ciała.
Za godzinę mecz. Mam nadzieję, że Hiszpanie pokażą wschodowi jak się gra
rysiull - 26 Czerwca 2008, 18:55
o ja też mam taką nadzieję , liczę na to że Hiszpanie wreszcie się ogarną i dojdą do finału !!! Kiedy jak nie dziś ! Przyznam że moim czarnym koniem była Holandia ale dała ciała! nie potrzebnie odpuszczali sobie trzeci mecz w grupie to ich wybiło z rytmu a Hiszpanie zrobili podobnie ale zobaczymy co z tego wyjdzie, serducho mówi Hiszpanie ale w głowie krąży uporczywa myśl że to jednak Rosjanie ...
jewgienij - 26 Czerwca 2008, 19:20
Adanedhel napisał/a | (...) a Szwecja - popatrz na wiek Larssona...(...) |
Wypraszam sobie, jestem od Larssona ociupinkę tylko młodszy , a czasami wstanę nawet od stolika bez pomocy z zewnątrz i o własnych siłach wyjdę po schodach z knajpy
Swoją drogą, dołują mnie teksty komentatorów typu: mimo swoich trzydziestu sześciu lat wciąż dobrze gra... , jakby tylko fotel bujany albo balkonik mu się należał. Przepraszam za te osobiste nutki
Hiszpanów lubię, ale śledzę poczynania ich reprezentacji od 1982 roku( *beep* straszny byłem), kiedy byli gospodarzami, a znakomita większość graczy dzisiejszej reprezentacji była co najwyżej w planach. Czegoś im zawsze brakuje. Nie wiem, czy to psychika, czy charakter narodowy, czy animozje wewnętrzne między Kastylijczykami i Katalończykami albo coś w tym stylu. Jeśli przejdą dzisiaj Rosjan, to całym sercem będę za nimi w konfrontacji z Niemieckim Przedsiębiorstwem Piłkarskim
Adanedhel - 26 Czerwca 2008, 19:26
Wiesz, chodziło o to, że piłkarz w wieku 33 lat spokojnie może na emeryturę przechodzić. Czyli dziadek A że ludzie pod 40 potrafią świetnie grać - wystarczy spojrzeć na Maldiniego, Matthausa, albo Gary'ego McAllistera, który pod koniec kariery, już w Liverpoolu, grał chyba lepiej niż kiedykolwiek
Jeśli Hiszpanie będą w finale to im będę kibicował. Ale ze względu na to, że czterech gości z Liverpoolu tam gra. Bo poza tym to zostałem wychowany, żeby kibicować, po kolei: Anglikom - Czechom - Holendrom - Niemcom - Szwedom
Taselchof - 26 Czerwca 2008, 20:13
http://www.zczuba.tv/zczu..._Podolskim.html
mBiko - 26 Czerwca 2008, 21:27
Silva przybił wieko do rosyjskiej trumny.
jewgienij - 26 Czerwca 2008, 21:29
Ruscy podpisali tylko listę obecności w półfinale.
Zupełnie jak Polacy w 1982 roku z Włochami.
Teraz niech Hiszpania dokopie Niemcom.
Stargazer - 26 Czerwca 2008, 21:40
uszło z nich powietrze juz całkiem po stracie drugiej bramki. ale kto by dzisiaj nie wygrał, to i tak kibicowałbym właśnie tej drużynie w finale, więc w niedziele(?) trzymam kciuki za hiszpanów (drugi raz w życiu chyba, pierwszy był w meczu z włochami)
Tequilla - 26 Czerwca 2008, 22:11
Hiszpanom od dawna się należało. Szkoda Rosjan, ale to chyba jeszcze nie ich turniej.
gorbash - 27 Czerwca 2008, 13:02
http://eurocc2008.com/ - klikamy, klikamy - chociaż chyba finał mamy w kieszeni patrząc na poprzednie wyniki
Taselchof - 27 Czerwca 2008, 13:09
przynajmniej w tym jednym jesteśmy najlepsi ehh teraz pozostaje tylko zadać sobie pytanie kto wygra finał i dlaczego będą to Niemcy
gorat - 27 Czerwca 2008, 13:13
Niemcy już wyeliminowani - tłuczemy dwoma zerami Szwedów teraz
Stargazer - 27 Czerwca 2008, 13:42
echhh szkoda tylko, ze najlepsi na swiecie jestesmy w klikaniu w ankietach typu "kto wygra" na roznego rodzaju stronach, a nie w prawdziwych meczach
Chal-Chenet - 27 Czerwca 2008, 17:28
Szkoda, że Ruscy odpadli. Z dwojga złego wolę jednak Hiszpanię. Czyli pewnie wygrają Niemcy.
Agi - 29 Czerwca 2008, 20:21
Hiszpania
1:0
Adanedhel - 29 Czerwca 2008, 20:36
Choć raz na tych mistrzostwach Torres pokazał, co potrafi. W Liverpoolu jakoś częściej mu to wychodzi
Fearfol - 29 Czerwca 2008, 20:38
nie napiszę czy dobrze czy źle, żeby nie zapeszyć tfu, tfu.
Wq*rwiony Ballack, ale dobrze mu myśli, że wszystko mu się należy.
2 fatalne błędy Hiszpanów, ten z początku spotkania i błąd przy potężnym strzale Hitzelsperga
corpse bride - 29 Czerwca 2008, 21:22
kto wygrał?
Agi - 29 Czerwca 2008, 21:27
Jeszcze nikt. Nadal 1:0 dla Hiszpanii
corpse bride - 29 Czerwca 2008, 21:32
a o której się kończy? czekam na moje słoneczko...
Agi - 29 Czerwca 2008, 21:37
Brawoooooooooooooooooooo!!! Hiszpania mistrzem Europy!!!!
corpse bride - 29 Czerwca 2008, 21:38
o, to miło
Fidel-F2 - 29 Czerwca 2008, 21:38
no i ładnie
Taselchof - 29 Czerwca 2008, 21:40
Vivaaaaaaaaaaa Espaniaaaaaaaaaa!! Tooorreeeeess przynajmniej koniec szczęśliwy Niemcy zatrzymani
Easy - 29 Czerwca 2008, 21:58
Bóg i sprawiedliwość jednak istnieją.
Taselchof - 29 Czerwca 2008, 21:59
widok przegranych Niemców bezcenne
Stargazer - 29 Czerwca 2008, 22:18
z bogiem to bym nie przesadzał, ale sprawiedliwosci stało sie zadość tzn. ja jakoś wielkim fanem hiszpanii nie jestem, ale jednak trzeba przyznac, ze zasłużyli. nie wierzyłem, ze oni mogą cokolwiek wygrać na ważnej imprezie kiedykolwiek, a jednak im sie udało. a niemcy? cóż, według mnie nie zagrali ani jednego bardzo dobrego meczu podczas tych mistrzostw. zagrali jeden dobry z portugalią, średnie mecze z polską, austrią i turcją i słabiutki z chorwatami. po prosatu nie zasłużyli nawet na ten finał, według mnie.
|
|
|