najmocniejsza scena w filmieSandman - 21 Grudnia 2009, 12:36 Ukazał się pierwszy sezon Battlestar Galactica na DVD, a tu nikt nic, cisza. Dziś przez przypadek trafiłem i zanabyłem od razu Dunadan - 21 Grudnia 2009, 22:19 Sandman, jaka cena?ketyow - 21 Grudnia 2009, 22:23 A oglądał ktoś ten prequel Caprica? Trzyma poziom? Na razie nie skończyłem jeszcze z BSG, ale będzie się trzeba i za tamten zabrać.Khorne_S - 21 Grudnia 2009, 22:25 Caprica....nie wiem jak to ująć....polecam..i nie....mi się nie podoba ale....
Za dużo gadania...i to bez sensu...w BSG bylo to do ścierpienia bo dokądś kierowało...tu...tylko chyba do końca odcinka....Dunadan - 21 Grudnia 2009, 22:25 Caprica jest dziwne, mało mi się podobał...Sandman - 21 Grudnia 2009, 23:27 Zapłaciłem w MM 106 zeta.ketyow - 21 Grudnia 2009, 23:28 Sam BSG potrafi czasem irytować, odczuwa się niektóre odcinki jako nic nie wnoszące zapychacze, niektóre sytuacje irytują, bo są tak na siłę wciskane żeby nadać jakiś tor serialowi - nie ukrywam, widziałem lepsze seriale - ale mimo to ogląda się całkiem dobrze. Choć nie ma aż tak mocno jak w niektórych przypadkach: "o matko! ja chcę następny odcinek!" Ale pewnie mimo wszystko rzucę na tą Capricę okiem, dla spójności całości.Khorne_S - 22 Grudnia 2009, 19:26 Wiesz BSG był serialem średniobudżetowym...weź porównaj SG-1 który był wysokobudżetowy...nadal chcesz na BSG narzekać ? ketyow - 22 Grudnia 2009, 21:07 Nie narzekam, staram się być obiektywny, bo mimo wszystko serial lubię Khorne_S - 22 Grudnia 2009, 21:09 Obiektywny bądź porównując stare BSG z nowym ketyow - 19 Stycznia 2010, 00:18 Skończyłem ostatni odcinek. Zakończenie przewidywalne, acz w moim przypadku satysfakcjonujące. Będę wracał do tego serialu, to jest serial w którym błędy się widzi, ale nie chce się ich wytykać - przymyka się oko. Bo jako całość dobra rzecz. No i mam grę planszową i kupa zdarzeń pokrzyżowała mi plany w zagraniu. Przetrwać najbliższe 2-3 tygodnie i będę musiał zagrać. Muszę obejrzeć jeszcze specjale, na pewno obejrzę Caprikę i rzucę przynajmniej okiem na BSG Classic.Dunadan - 19 Stycznia 2010, 09:42 ketyow,
Cytat
Zakończenie przewidywalne
ketyow - 19 Stycznia 2010, 10:39 Dunadan, ja mniej więcej właśnie takiego zakończenia się spodziewałem. Oczywiście części szczegółów nie mogłem się domyślić, ale mniej więcej coś takiego sobie wyobrażałem. Sąsiad z którym oglądałem zresztą tak samo - po prostu to musiało się tak zakończyć. Inny ending byłby raczej nie do pomyślenia moim zdaniem.Khorne_S - 19 Stycznia 2010, 21:00 Key z tego co mi wiadomo BSG było od początku do końca napisane podobnie jak Babylon 5...czy przewidywalne...no ja myślałem że to okaże się że są nasze prawnuki i dzieje się to parę tysięcy lat po nas...a tu....Dunadan - 19 Stycznia 2010, 21:03 ketyow, szacun, ja zakończenia nie domyślałem się do ostatniej chwili... myślałem że to wszystko są
Spoiler:
potomkowie ziemian, a nie ich twórcy...
Comar - 19 Stycznia 2010, 23:36
Khorne_S napisał/a
Key z tego co mi wiadomo BSG było od początku do końca napisane
Nie, a przynajmniej nie do końca. Podejrzewam, ze mieli jakiś ogólny zarys, ale sami twórcy nieraz przyznawali się do tego, że szyli na bieżąco. Np. o tym kto należy do Finalnej Piątki zdecydowali dopiero podczas kręcenia 3 sezonu.ketyow - 19 Stycznia 2010, 23:56 Nie mogłem być pewny zakończenia, ale czegoś w ten deseń się spodziewałem. Miałem chwilową zmyłkę,
Spoiler:
gdy Starbuck wykonywała skok FTL - a przecież było powiedziane, że sprowadzi na nich wszystkich śmierć, zaś pani prezydent miała umrzeć przed dolotem do Ziemi,
jednak wraz z sąsiadem oglądając, sporo razy zatrzymywaliśmy film, dyskutowaliśmy na temat wydarzeń i snuliśmy możliwe dalsze i sensowne scenariusze. Dlatego metodą odrzucania kolejnych doszliśmy do wniosku, że
Spoiler:
nie mogą przecież zginąć, bo nie byłoby to zakończenie zadowalające. Wiadomo było, że wszystko się kręci w kółko i krąg nie może zostać przerwany, łatwo więc było mi się spodziewać, że znajdą kolejną planetę, na której osiedlą się (i żeby wprowadzić element zaskoczenia okaże się, że to jednak ona jest ziemią), przemieszają z cylonami, stworzą kolejnych cylonów, a potem od nowa i tak w kółko). Niekończąca się historia - nie było innej sensownej możliwości zakończenia po dłuższym zastanowieniu. Każda inna wywołałaby chyba mocne rozczarowanie - to zakończenie jednak mnie zadowala, właśnie tak powinno się to skończyć.
Aczkolwiek rozumiem jeśli ktoś się ze mną nie zgadza, znajomy wcześniej mi powiedział, że z zakończenia zadowolony nie będę. On nie był.
Aha, co do tego
Spoiler:
czy są to potomkowie ziemian - nie byłem pewien jak się zakończy a propos tego, bo nie wiedziałem czy twórcy lubią komplikować tak jak ja, jednak sam właśnie tak bym zakończył - nie potomkowie, a twórcy - żeby bardziej zamotać. Zakończenia to to, co powinno być zawsze zupełnie inne niż się spodziewaliśmy, dlatego może dla mnie jako miłośnika gmatwania, było dość przewidywalne. Kiedy lecieli już na Ziemię (jeszcze nie wylądowali, ale widać było że to afryka) zażartowałem, że po planecie będą jeszcze biegać dinozaury. No i mocno się nie pomyliłem
W moim jedynym ukończonym opowiadaniu, zakończenie jest dość przewidywalne, ale w tych niedokończonych brakuje tylko środka. Tak naprawdę główną satysfakcję zawsze czerpię z wymyślania zakończeń. Akurat sądziłem, że zakończenie BSG w ogóle jest dość przewidywalne, ale zdarzyło mi się dostać ochrzan mówiąc co się stanie dalej w innych filmach oglądanych z kimś "oglądałeś! nie opowiadaj co będzie dalej!" - podczas gdy film widziałem pierwszy raz na oczy czamataja - 29 Marca 2010, 13:41 ketyow, też się zastanawiałam nad Starbuck. Intrygująca postać. Od samego początku. Sam BSG chłonęłam niczym woda gąbkę. Dawno takiego serialu nie widziałam.
Co do Capriki, to sądziłam, że będzie bardziej związana z BSG. W BSG był pomysł i mimo tej techniki, statków kosminicznych, była tam jakaś treść np, cytując za Siódemką: o ludziach i ich zdolnościach samodestrukcyjnych. Caprika próbuje, próbuje...obejrzałam tylko kilka pierwszych odcinków i wątpię, czy jej się uda.
Zakończenie już znamy Inferno - 8 Lipca 2010, 14:01 Kurcze Gdzie można obejrzeć 4 sezon BSG? Wszędzie poblokowane odcinki na portalach online :/ A co do BSG Caprica mam dużo do powiedzenia. Ogólnie pozytywnie. I nie zgadzam się z opinią, że brak cech wspólnych z BSG.ketyow - 9 Lipca 2010, 15:54 Inferno, w tv obejrzyj. Albo sobie wpisz w google z dopiskiem [rs] Ozzborn - 9 Lipca 2010, 21:00 Albo z dopiskiem "online" - są nawet z napisami.shenra - 8 Listopada 2010, 12:31 Oglądam sobie właśnie 2 sezon. W pierwszym sezonie w odcinku 13, mniej więcej kole 22 min 40 sek. jest scena jak Kara strzela do gablotki, a za gablotką pod ścianą czai się koleś z mikrofonem w chamskiej, czerwonej bluzie, czy kurtce. Wpadki bywają, ale ta trwa i trwa i trwa Aż dziw bierze, że nikt tam gościa nie widział składając ujęcie NURS - 8 Listopada 2010, 12:49
Inferno napisał/a
Kurcze Gdzie można obejrzeć 4 sezon BSG? Wszędzie poblokowane odcinki na portalach online :/ A co do BSG Caprica mam dużo do powiedzenia. Ogólnie pozytywnie. I nie zgadzam się z opinią, że brak cech wspólnych z BSG.
a jak się ma według ciebie fakt, ze robią pierwszego cylona z tej panienki w chipie, z tym, co stanowiło motyw przewodni serialu? znaczy dwunastką?ilcattivo13 - 8 Listopada 2010, 12:58
shenra napisał/a
Oglądam sobie właśnie 2 sezon. W pierwszym sezonie w odcinku 13, mniej więcej kole 22 min 40 sek. jest scena jak Kara strzela do gablotki, a za gablotką pod ścianą czai się koleś z mikrofonem w chamskiej, czerwonej bluzie, czy kurtce. Wpadki bywają, ale ta trwa i trwa i trwa Aż dziw bierze, że nikt tam gościa nie widział składając ujęcie
Ja tego nie zauważyłem ,więc może nie było to aż tak dziadowsko zrobione jak w "Operacji Dunaj"", gdzie Stuhrowi mikrofonem po głowie walili shenra - 8 Listopada 2010, 13:09 ilcattivo13, jest zrobione buracko. Zerknij jak masz na płytach. Przez chwilę myślałam, że to kolejny Cylon, wyskoczy zaraz i zrobi jej z zada jesień średniowiecza, a on po prostu stał, ze słuchawkami na uszach i trzymał mikrofon ilcattivo13 - 8 Listopada 2010, 13:15 aż poszperam.
Ciekawe, co aż tak zaabsorbowało moją uwagę, że nie zauważyłem tego gościa...shenra - 8 Listopada 2010, 13:25 Szczała i ka'bum.ilcattivo13 - 8 Listopada 2010, 13:29 prędzej "szwajcenegerowskie" bicepsy Kary shenra - 8 Listopada 2010, 13:52 Nie przesadzajmy