Planeta małp - Co nas śmieszy?
bio - 26 Czerwca 2016, 20:17
Wolałem trampki od glanów. Przejaw buntu manifestowany butem? Taki bunt prawdziwy, gdy sandałki do białych skarpet. To jest odwaga. Czerwone wino do ryby i białe do golonki. Bo wtedy wiesz, że nawet ci twoi się pogubią w opiniach. Nie ma buntu, gdy wszyscy znajomi będą myśleć jak ty.
Fidel-F2 - 26 Czerwca 2016, 20:21
Jesteś lepszy niż kabarety #drinkfajeczka
ihan - 7 Lipca 2016, 22:42
http://www.tvn24.pl/wiado...oju,658726.html
Naprawdę mnie to śmieszy. A jeszcze bardziej śmieszą mnie powstające na kanwie bzdury:
http://prawdaoncbr.info/KulisyPatologii.pdf
Luc du Lac - 8 Lipca 2016, 09:00
uczciwie mówiąc - to pierwsze to kolejna dobra robota CBA (bez szydery)
Luc du Lac - 8 Lipca 2016, 09:22
jedna ze spółek miejskich (Wro) od poniedziałku ma zawirusowaną stronę (jakiś atak hackera ) - na jednej z podstron ogłoszony jest przetarg wraz z materiałami niestety z racji wirusa nie można było 'tego" ściągnąć. Dzisiaj wyłączyli stronę. Materiałów nie mogą przesłać mailem - bo mają je na serwerze(worm? wirus?nvm)
ps. pracuje tam dwóch informatyków a strona jest dość dziadowska.
Fidel-F2 - 8 Lipca 2016, 09:32
Luc du Lac napisał/a | uczciwie mówiąc - to pierwsze to kolejna dobra robota CBA (bez szydery) | skąd wiesz?
Luc du Lac - 8 Lipca 2016, 09:47
* miało być po pierwsze
co skąd wiem ?
ihan - 8 Lipca 2016, 10:03
Napiszę tak: dobra robota, to jak nikt się nie spodziewa, że ktoś robi przekręt. .
Luc du Lac - 8 Lipca 2016, 10:15
ihan napisał/a | Napiszę tak: dobra robota, to jak nikt się nie spodziewa, że ktoś robi przekręt. . |
jak się nie spodziewa ?:)
po uzyskaniu dostępu do funduszy UE, część profesorstwa zachowuje się jak siedmiolatek w fabryce czekoladek. We Wro już było/jest kilka grubych uczelnianych afer związanych z $.
CBA w ciemnio może wejść na jakiś grubszy projekt finansowany z kasy 'zewnętrznej" - projekt UE, mechanizmy norweskie,szwajcarskie i "coś" znaleźć. A jak jest w to zaangażowany jeszcze projekt budowlany to jest to pewne (prawie) jak w banku.
Fidel-F2 - 8 Lipca 2016, 10:18
Luc du Lac napisał/a | co skąd wiem ? | To co piszesz
Luc du Lac - 8 Lipca 2016, 10:21
skąd wiem że CBA wchodząc do NCBiRu i aresztując byłych oficjeli za przekręty odwala dobrą robotę ?
Fidel-F2 - 8 Lipca 2016, 10:23
Brawo Watsonie
Luc du Lac - 8 Lipca 2016, 10:48
bo nie wchodząc do NC... a mając wiedzę o "przypadkach" nie odwala dobrej roboty.
wiesz, można być przeciwnikiem PiSu (i partii tego kręgu), i jednocześnie popierać część działań, które można nazwać "naprawczymi" 5 RP
ihan - 8 Lipca 2016, 10:58
Ale zdajesz sobie sprawę, że to nie zasługa PiS (już pomijając, że aresztowany był akurat namaszczony przez PiS)?
W maju minister nauki Jarosław Gowin - przedstawiając bilans rządów PO-PSL mówił, że prowadzony przez resort nauki audyt potwierdził nieprawidłowości w grupie programów NCBiR. Efektem było skierowanie wniosku o wszczęcie czynności przez CBA.
Jak przypomniał Gowin, przeprowadzenie audytu w NCBiR zleciła w ostatnich dniach urzędowania poprzednia minister nauki Lena Kolarska-Bobińska.
Luc du Lac - 8 Lipca 2016, 11:46
pewnie nie bezpośrednio - bo śledztwo już trwało... natomiast CBA jest "produktem" PiSowskim. To raz.
A dwa - dopiero teraz mamy "wiatr" sprzyjający tego typu "akcjom". Znam khmm... sporo "nieprawidłowości" wykazanych przy okazji audytów, kontroli NIK itp... które się rozeszły po kościach.
ihan - 8 Lipca 2016, 11:53
Cóż, naiwność to przywilej młodości, ciesz się nim, na cynizm przyjdzie czas
Luc du Lac - 8 Lipca 2016, 12:41
ihan napisał/a | Cóż, naiwność to przywilej młodości, ciesz się nim, na cynizm przyjdzie czas |
naiwność naiwnością - wiadomo że wszystko jest pod publikę,
ale tutaj mamy konkrety - tak jak i były przy budowie np. EIT+ (w którym CBŚ siedzi od lat), jak przy budowie NFM ( gdzie tajemnicą poliszynela są nieprawidłowości), czy jak ostatnio prof.Luty (byłe rektor PWr - orędownik EIT), albo biblioteka UWr (gdzie karę poniosła płotka), (nawet nie wspominając o Wrocławskim Stadionie) czy innych "drobnych" sprawach. We wszystkich wykazano szereg nieprawidłowości/zaniedbań/działań na szkodę/itp. i w sumie żadne nie zostało w ogóle/właściwie "rozliczone" przez odpowiednią instancję sadową
Luc du Lac - 8 Lipca 2016, 12:48
albo z najnowszych - poważna kandydatka na rektora przepadła bo pantoflową poczta gruchnęła wieść że ma kolosalne problemy z rozliczeniem grantu -> kasa wpadła do niewłaściwej dziurki.
ihan - 8 Lipca 2016, 12:49
Człowieku, ale ty do mnie o czym innym dyskutujesz (jakie konkrety????, rajcujesz się 5 RP, a potem odpisujesz, ze są konkrety, no to ci piszę, że kontrolę w NCBiR rozpoczęły poprzednie rządy), tak jak odpowiadasz nie na pytania Fidela, choć z cytowaniem jego postów nie wiedzieć czemu (to akurat ja najbardziej w temacie). I w dodatku ściągasz dyskusje do potyczek politycznych, a to, wybacz, naprawdę jest naiwne. Nie tu miejsce by to ciągnąć.
Luc du Lac - 8 Lipca 2016, 13:00
nie rajcuje się 5 RP, ani 4...
3 tyż nie
ihan - wiesz ile kontroli rozpoczęto i zakończono za rządów PO ? które zakończyły się niczym pomimo wniosków ?
przecież odpowiedziałem na pytanie FF2 - jeżeli służby mają wiedzę o nieprawidłowościach(czyli zwykłym złodziejstwie) to powinny działać. Czyli CBA wiedziało i zadziałało. A to czy śledztwo zaczęło się za PO - to nie ma znaczenia. Ważne jaki jest jego efekt.
A czy CBA będzie działało dalej, także nie po-linii PIS to się obaczy - można w to wątpić.
To Ty sama wrzuciłaś temat do tego wątku - może wytłumacz co miałaś na myśli ?
Fidel-F2 - 8 Lipca 2016, 14:12
Luc du Lac, chodzi o to, że *beep* wiesz ale trąbisz, że to dobra robota bo przeczytałeś w gazecie a Twoja ciocia Ziuta to ci mówiła o podobnych to tu też na pewno tak samo. A może to robota na zamówienie? A może złapali dwóch a powinni dwudziestu? Jeśli już w końcu zrozumiałeś to teraz odpowiedz skąd wiesz, że to dobra robota była?
Kruk Siwy - 12 Lipca 2016, 10:11
U nas ciągle wiosna, nureczka mi się zazieleniła:
https://www.facebook.com/...100011344264753
dalambert - 12 Lipca 2016, 12:45
Cóż nureczka jak szyneczka, na wiosnę się zieleni
Kruk Siwy - 12 Lipca 2016, 12:47
Ty to masz skojarzenia...raczej nowalijkę mam na myśli, szyczypiorek jakiś czy inszą roślinkę. A na marginesie tu wegetacja jest opóźniona w stosunku do Polski jakieś dwa miesiące.
Fidel-F2 - 12 Lipca 2016, 15:53
Jacyś debile wymyślili wyścig kolarski w W-wie w środku dnia w środku tygodnia.
feralny por. - 12 Lipca 2016, 18:19
Prawda, że bez sensu?
Luc du Lac - 12 Lipca 2016, 18:45
Wyścig, NATO, jakaś demonstracja, marsz poparcia. dobrze że papież w Krakau
Ale swoja drogą co cię interesuje problem Warszawy.
Fidel-F2 - 12 Lipca 2016, 19:05
g. mnie interesują
bio - 13 Lipca 2016, 21:06
A tramwajarze nie wiedzieli gdzie mają jechać. Skręcać, czy stać? Organizacja jak w PGRze, a nie w NATO. Tylu wk1urwionych ludzi w mieście notorycznie wk3urwionych od dawna nie widziałem. Na szczęście mój motorniczy podjął ryzyko i pojechał tam gdzie trzeba.
ihan - 14 Lipca 2016, 20:53
Ło rety, wyścig kolarski wam podnosi ciśnienie? Ile trwał, kilka godzin? Nam serwują tygodniowe porąbanie, oficjalnie nie możemy przyjść do pracy, oficjalnie administracja ma nie działać, więc telepatycznie mamy dostarczyć wcześniej faktury a odsetki za niepłacone w tym czasie zobowiązania krasnoludki zapłacą, po tygodniu pewnie wrócimy na zasra***ny teren, bo przed naszymi oknami mają być pola namiotowe, a na ulicy parking autokarów, więc pół dzielnicy wyłączonej z ruchu. Tylko nie wiem po pierona robią nowe nasadzenia i sieją trawę. Oby tylko szlag nie trafił sieci energetycznej, bo jak się nam posypią zamrażarki to kilka długich miesięcy, a czasem lat pracy pójdzie się paść. Wkurzanie się na wyścig kolarski, paradne
|
|
|