Mechaniczna pomarańcza [film] - Filmy oczekiwane
figurant - 21 Sierpnia 2014, 08:28
dalambert, Chyba tak. Roboty są bardzo malownicze.
Starscreem - 21 Sierpnia 2014, 10:39
Spieszę poinformować, że moje modlitwy zaczynają być wysłuchiwane - Bagiński chce zrobic film o Wiedźminie
Na razie żadnych konkretów, ale wiadomo - jak jest ochota, to i pies kota wyłomota
Trzymam kciuki, żeby wybór padł na animację.
m_m - 21 Sierpnia 2014, 16:16
Właśnie chciałem się podzielić informacją o Wiedźmjnie, widzę jednak ze to juz nie taka nowość
Mam nadzieję ze to nie humbug.
Kogo widzicie w głównych rolach jeśli nie będzie to animacja?
Luc du Lac - 21 Sierpnia 2014, 17:27
Żebrowski
m_m - 21 Sierpnia 2014, 17:32
Hehe doceniam ponury zart
konopia - 21 Sierpnia 2014, 20:35
Oby to była animacja, oby to była animacja, oby to była animacja....
w animacji wszystko można i ciężko coś spieprzyć tak jak przy normalnym filmie.
Oby było to mroczne, 18+ i wierne opowiadaniom.
Kogo obsadzić, nie wiem, nikt mi do głowy nie przychodzi, ale jak dostanę propozycję to nie odmówię, dam se nawet włosy na biało przefarbować.
Starscreem - 21 Sierpnia 2014, 22:11
"Z uwagi na doświadczenie Tomasza Bagińskiego i Platige Image z intrami do gier o Wiedźminie, wielu sugerowało, że pełnometrażowy film może być animacją.
W oświadczeniu na fanpage'u Platige Image czytamy, że będzie to aktorska produkcja fabularna oparta na prozie Andrzeja Sapkowskiego. Projekt jest w fazie developmentu."
Szlag!
m_m napisał/a | Kogo widzicie w głównych rolach jeśli nie będzie to animacja? |
Już po sieci krążą pierwsze propozycje (http://hatak.pl/artykuly/wiedzmin-wymarzona-obsada), ale rodzimych aktorów brak w nich. Ciekawe czemu?
Hm... może Hugh Jackman by się względnie nadał. Choć wolałabym zobaczyć w roli Geralta jakąś nową twarz.
Za to dziwi mnie propozycja zrobienia z Kate Beckinsale rudej Triss - dużo lepiej by wyglądała jak Yennefer.
Pozostałe propozycje - porażka. Szczególnie pomysły na Ciri... Selena Gomez... Boże uchroń!
m_m - 21 Sierpnia 2014, 22:48
Mikkelsen by się nadał na Geralta, reszta propozycji wzbudza śmiech
Chociaż....Loki jako Jaskier? Czemu nie.
A Kate, przecudowna Kate Beckinsale, mniam, fajnie wygląda w kręconych włosach, więc może jednak Yenefer?
Luc du Lac - 22 Sierpnia 2014, 08:41
mam nadzieję że porzucą projekt w fazie deweląpmentu
Farin - 23 Września 2014, 15:10
Panie i panowie, kto czeka na ten film ?!?
http://hatak.pl/artykuly/...a-hitu-rekinado
Dunadan - 29 Września 2014, 13:34
No ciekawe co z tego wyjdzie - pierwsze plakaty do Interstellar:
http://www.space.com/2728...140926_32384556
Film ma być "poprawny naukowo" (Nolan konsultował się z jakimiś mózgami z Caltechu) - żeby tylko nie wyszło jak w Grawitacji ale jednak coś w tym jest że filmy sci-fi zbliżają się coraz bardziej do rzeczywistości - inna rzecz że to działa też w drugą stronę o czym piszą w tym artykule.
figurant - 6 Października 2014, 09:58
Jako fan serii Taken czekam na część trzecią .
No i dziś trafiłem na trailer American Sniper . Może to być na prawdę dobry film.
Luc du Lac - 6 Października 2014, 10:09
figurant napisał/a | Jako fan serii Taken czekam na część trzecią .
|
przecież dwójka była słaba
hrabek - 6 Października 2014, 10:10
Ale trójka może być niezła. Poza tym widocznie tak słaba nie była, skoro twórcy porwali się na trójkę.
figurant - 6 Października 2014, 10:13
hrabek napisał/a | Poza tym widocznie tak słaba nie była, skoro twórcy porwali się na trójkę. |
Dwójka nie była taka zła, choć może z innym aktorem bym jej tak wysoko nie oceniał.
mesiash - 6 Października 2014, 12:12
Dwójkę obejrzało tyle osób tylko dlatego, że pierwsza część była genialna
Matrim - 8 Października 2014, 23:14
Czekam na "St. Vincent" dłuższy już czas. I co wydawało mi się głównie popisem Murraya, znalazło potwierdzenie: w tym fragmencie. Bardzo bym chciał, żeby ten film był bardziej w takim stylu, niż w zwiastunowym.
Witchma - 9 Października 2014, 06:59
Matrim, dzięki za cynk, teraz ja też będę czekać
Jaranek - 9 Października 2014, 07:53
A ja czekam na nowy Twin Peaks
https://www.youtube.com/watch?v=nNHsA4WIFvc
Matrim - 9 Października 2014, 19:49
Witchma, a proszę bardzo Bill to jednak Bill.
Kruk Siwy - 23 Października 2014, 10:07
Na ten film czekam:
http://film.interia.pl/wi...iwa_block=tiles
może to będzie hollywodzkie g. ale może i coś dobrego.
thinspoon - 23 Października 2014, 10:18
Kruku, ale tu nie ma na co czekać, film już od wczoraj w kinach. Schemat fabuły jak w Szeregowcu Ryanie. Grupa weteranów dostaje misję do wykonania, dołącza do nich żółtodziób (jego oswajanie z okropieństwami wojny jest bardzo ekspresowe i mocno nieprzekonujące jak dla mnie). Trup ściele się gęsto, urwane głowy i inne członki latają tam i owam. Najfajniejsza scena - starcie czołgów. Końcówka słaba bardzo. Można zobaczyć, ale *beep* nie urywa.
A no i jeśli wierzyć internetom, na potrzeby filmu wypożyczono Ostatniego Sprawnego Tygrysa.
Kruk Siwy - 23 Października 2014, 11:30
Nie wiedzieć czemu wszyscy zapowiadają polską premierę na jutro... Ale rzecz nie w tym. Cni mi się za dobrym, wojennym filmem.
dalambert - 23 Października 2014, 12:01
Kruk Siwy, no cóż marzenia chłpców są gorące, może i ja się wybiorę, ale spodziewam się łubudu z ckliwością i hucpaendem
Kruk Siwy - 23 Października 2014, 12:37
Szeregowca oglądało się nieźle. A łubudubu w filmie wojennym prosiem bałdzo.
dalambert - 23 Października 2014, 13:48
A no, z tym "ostatnim Tygryem" to pewnie pic reklamowy, mają dość replik na chodzie, a i kompurtowe cuda sa w użyciu
Dunadan - 23 Października 2014, 14:09
dalambert napisał/a | z tym ostatnim Tygryem to pewnie pic reklamowy, mają dość replik na chodzie |
Replika a oryginał to lekka różncia
dalambert - 23 Października 2014, 18:50
Dunadan, w kinie żadna, a orginał nie jest poto by go po filmowych wertepach szlajać
thinspoon - 23 Października 2014, 19:18
No cóż, znalazłem potwierdzenie w kilku źródłach, między innymi na stronie BBC. Wypożyczony z Bovington Tank Museum
dalambert - 23 Października 2014, 19:33
thinspoon, znaczy pecunia non olet
|
|
|