Summa Technologiae - przepraszam, kto mi powie...?
czterdziescidwa - 12 Sierpnia 2011, 13:21
ketyow, nie trzeba utrzymywać serwerów, żeby serwować z nich gry. Są firmy które specjalizują się w dystrybuowaniu plików, globalnie: mają serwery w różnych częściach świata, grube łącza itp. I rozkładają koszty między wiele gier - raz jedna częściej idzie, raz inna; nie ma przestojów.
Co samych kosztów, to stawiam na to, że przepchnięcie gry przez internet jest sporo tańsze niż wypalenie płyty, wydrukowanie pudełka, przewiezienie całości do sklepu i utrzymanie miejsca na półce
ketyow - 12 Sierpnia 2011, 13:25
W każdym razie z kilkoma wyczekiwanymi grami było tak, że wraz z udostępnieniem bety albo pierwszych serwerów sieciowych po prostu siadały. Żeby daleko nie szukać choćby Bad Company 2. A to przecież Electronic Arts, gigant prawdziwy. Zawsze można by w ostateczności wrzucać wersje demo na serwery rapidshare, ale stąd dla graczy już szybka droga do ściągania od razu piratów zamiast dem. Generalnie przestaje to być opłacalne, bo i wielu graczy z założenia powyższego wychodzi. No i takie EA będzie tam przetrzymywało kilkadziesiąt gier - robi się tłoczno. Oczywiście takie Steamy itd. mimo wszystko funkcjonują, ale ma to i drugą stronę - kilka godzin czekania na głupi update jest bolesne.
Cytat | Cevat Yerli, prezes niezależnego studio Crytek, producent takich gier jak Far Cry i serii Crysis, przewiduje koniec darmowych wersji demo gier. Podczas ostatniego wywiadu Yerli stwierdził, że nie jet pewien, czy gracze będą mogli zapoznać się z demo Crysis 2. Dodał, że przygotowywanie demo to niezwykle kosztowny luksus, na który producenci coraz rzadziej mogą sobie pozwolić. |
Ostatecznie demo wyszło, ale pojawiały się niestabilności, trzeba było do dema tworzyć patche... po co?
nureczka - 17 Sierpnia 2011, 20:57
Jednostkę się przebazowuje, a krążownik?
feralny por. - 17 Sierpnia 2011, 20:59
W zasadzie też. Pewności nie mam, ale nie czuję zgrzytu.
nureczka - 17 Sierpnia 2011, 21:01
feralny por., dzięki!
Z tymi co na morzu nigdy nic nie wiadomo
feralny por. - 17 Sierpnia 2011, 21:02
Zgadza się, oni są zawsze podejrzani.
Fidel-F2 - 22 Sierpnia 2011, 19:46
Żona ma BMW 3 z 2000r z nawigacją, znaczy nawigację miała bo przez omyłkę ( ) wywaliła ja do śmieci, tzn płytę wywaliła. Wie ktoś jak zidentyfikować co to za płyta była? Dzięki.
Ziemniak - 22 Sierpnia 2011, 19:49
Oj grabi sobie ta twoja zona grabi Oblookam temat. To był taki normalny kompakcik?
Fidel-F2 - 22 Sierpnia 2011, 19:52
nie wiem, wiem, że płyta, robiła porządki i wywalała płyty które jej się nie podobały i które nie wiedziała do czego są
nureczka - 23 Sierpnia 2011, 18:03
Ktoś jeździ na motocyklu?
Jak się nazywa taka ruchoma szybka w kasku? Coś takiego jakby przyłbica w hełmie?
Fidel-F2 - 23 Sierpnia 2011, 18:06
przyłbica to hełm z klapką na twarz
ruchoma szybka w kasku to chyba ruchoma szybka w kasku
edit w sklepie z kaskami piszą 'wizjer'
nureczka - 23 Sierpnia 2011, 18:15
Fidel-F2 napisał/a | przyłbica to hełm z klapką na twarz |
Fidel, masz słusznego.
feralny por. - 23 Sierpnia 2011, 18:23
nureczka, a patrzyłaś w sklepach internetowych? W opisie piszą zwykle "szyba", albo "szybka".
http://sklep.intermotors....-rozmiar-S.html
Tylko nie wiem ile to warte.
nureczka - 23 Sierpnia 2011, 18:26
Myślałam, ze to może ma jakąś "fachową" nazwę. Bo w tekście literackim " Opuścił ruchomą szybkę w kasku" nie brzmi rewelacyjnie
feralny por. - 23 Sierpnia 2011, 18:32
Niektórzy piszą "wizjer":
http://www.motosprzet.pl/...csuojt3a9l27s0s
Matrim - 23 Sierpnia 2011, 18:50
Jak w tekście literackim, to nawet "osłona" by przeszła chyba.
Memento - 27 Sierpnia 2011, 17:16
Po reinstalacji systemu mam dziwne ikony folderów.
WTF?!
Ilt - 27 Sierpnia 2011, 17:42
Nie od rzeczy byłoby podać jakiego systemu. W7? Spróbuj zmienić kompozycję z nieAero na Aero albo spróbuj tego
Memento - 27 Sierpnia 2011, 17:48
A skąd. Stary dobry XP.
nureczka - 27 Sierpnia 2011, 17:52
Jak dla mnie, wygląda to na ikonę - skrót do ściągnięcia Photo Filtar 6.5.2.
Podobno wcale niezły jest
Memento - 27 Sierpnia 2011, 18:04
Hę? Znaczy, tak miałby wyglądać skrót do ściągnięcia programu z internetu, tak? Chyba nie tędy droga, bo tak wyglądają wszystkie ikony folderów. Włącznie z windowsem i folderami w windowsie.
Ilt - 27 Sierpnia 2011, 18:15
No to menu start - > uruchom - > regedit -> HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\explorer\Shell Icons lub coś w ten deseń i powiedz nam co tam pisze.
e: a zrobiłeś już we właściwościach pulpitu "przywróć domyślne"?
A, i spróbuj jeszcze Tweak Ui, genialny program, chyba miał funkcję Repair/Rebuild Icons.
nureczka - 27 Sierpnia 2011, 18:27
Memento, mi się kilkakrotnie po zainstalowaniu sprzętu pojawiały na Pulpicie tajemnicze ikony do ściągnięcia czegoś. Że niby taki bezpłatny "bonus".
Ale to oczywiście tylko taka wolna myśl.
Zakładam, że nie masz Photo Filtra, bo byś wiedział co to za ikona
Memento - 27 Sierpnia 2011, 18:31
<facepalm> To jest folder Z PHOTOFILTRE! Chodzi o to, jak ten folder - i pozostałe w systemie wyglądają. Nie zrozumieliśmy się. I wiem co to za program - bardzo zaawansowany MS Paint. ;]
Ilt, o coś takiego Ci chodziło?
Fun fact of the day - po wybraniu widoku 'kafelki' zamiast 'ikony', foldery wyglądają normalnie.
nureczka - 27 Sierpnia 2011, 18:33
Memento, aaaaa!
To przez ten upał, mam kłopoty z czytaniem ze zrozumieniem. Myślałam, że pojawiła Ci się nowa tajemnicza ikona
Ilt - 27 Sierpnia 2011, 18:54
Memento napisał/a | Ilt, o coś takiego Ci chodziło? |
No dobra, albo przy instalacji systemu ci się nie utworzyło Shell Icons - i być może stąd problemy, albo ta wersja Windowsa tego nie miała. Nie wiem.
W każdym razie spróbuj Tweak UI (chyba tego, repair - > rebuild icons. Jeśli to nie pomoże to IMHO wyczerpały się możliwości i należy znów dokonać reinstalacji XP.
Memento - 27 Sierpnia 2011, 18:58
Hmm. Dzięki za informacje.
ilcattivo13 - 27 Sierpnia 2011, 22:51
Memento - pewnie coś ci się z torrenta "ściągło" i potem namieszało w systemie
Memento - 27 Sierpnia 2011, 23:00
BZZZZZZZ dura.
Ilt - 27 Sierpnia 2011, 23:05
ilcattivo13 napisał/a | Memento - pewnie coś ci się z torrenta ściągło i potem namieszało w systemie |
Przecież pisał, że ma świeżo reinstalowany system.
BTW - dziś Intel Rapid Storage padł, aktywując nieskończone obracające się koło karmy (klepsyderkę) przy logowaniu, skutecznie blokując jakąkolwiek aktywność.
System był sprawny jedynie w trybie awaryjnym. A teraz suprise, usunięcie IRS nie powiodło się. Znaczy, odinstalowało się do połowy i padło. A fizycznie z cmd nie mogłem, bo nie wiedziałem gdzie szukać.
Innymi słowy, reinstal. Za to jak śmiga bez Intel Rapid Storage, ha.
|
|
|