Planeta małp - Co nas śmieszy?
Luc du Lac - 7 Maj 2016, 12:53
93,6 tys. zł
thinspoon - 7 Maj 2016, 13:02
E no, bez przesady, toż to 12 jotpegów.
Luc du Lac - 7 Maj 2016, 13:12
12 tys.
Albo maxymalna kwota jaką można wydać bez ogłoszenia przetargu
thinspoon - 7 Maj 2016, 19:34
7. Za to na 70 sztuk papierowych kalendarzy poszło już 100 tysięcy.
ihan - 7 Maj 2016, 19:46
Mój wpis miał być tutaj, a nie w co mnie wk..wia, czyli
ja napisał/a |
Na podstawie naszych doświadczeń z NCBiRem, który w oficjalnym piśmie stwierdza, że oni sami, swój własny regulamin mogą sobie stosować albo nie, ergo kasę przyznają chyba właśnie na podstawie kalendarza księżycowego i faz tego satelity, kwota może być dowolna i nie brałabym na poważnie żadnych ograniczeń. |
Czyli, kompletnie mnie to nie dziwi, nic a nic w kontekście NCBiRu
Luc du Lac - 7 Maj 2016, 21:09
NCBIR to klasyczny przypadek polskiej administracji. Przede wszystkim kolesie i rodzina gdzie x kompetentnych musi pracować na 2x ustawionych.
M. dostała w czwartek list od firmy audytorskiej która sprawdzała ich norweski na zlecenie NCBIR. 0 zastrzeżeń.
Fidel-F2 - 10 Maj 2016, 19:22
http://www.fronda.pl/a/wa...czne,71329.html
Luc du Lac - 11 Maj 2016, 14:09
coś dla rozluźnienia:
http://adonai.pl/sakramenty/spowiedz/?id=16
Rafał - 11 Maj 2016, 14:25
Luc du Lac, tak z ciekawości, które tak śmieszy?
Luc du Lac - 11 Maj 2016, 22:06
całe mnóstwo - pojedynczych,
ale ogólnie - cały "dokument" - a co to w ogóle za "okólnik" ?:)
taka (tragi)farsa
Fidel-F2 - 11 Maj 2016, 22:09
Rafał, to nie jest w zasadzie śmieszne tylko durne i żałosne. Momentami nawet żenujące. A niektóre szkodliwe.
Rafał - 12 Maj 2016, 07:02
Niektóre może dyskusyjne, ale to margines. W zdecydowanej większości to jednak podstawa.
Fidel-F2 - 12 Maj 2016, 07:24
Serka?
Rafał - 12 Maj 2016, 07:33
Stawiasz?
Fidel-F2 - 12 Maj 2016, 08:25
I piwo w niedzielę
Luc du Lac - 12 Maj 2016, 09:07
eh,Rafał
link do spowiedzi był dołączony do filmiku w którym niejaki ksiądz Stanisław Małkowski, z wyglądu podobny całkiem do nikogo, w rozmowie bodaj z Ewą Michalak - spokojnym, rzeczowym tonem wyjaśnia że, popieranie KODu czy też uczestnictwo w marszach to grzech poważny - to samo dotyczy popierania PO&Sp.zoo
nie wiem kim jest Małkowski - nie znam się za bardzo na książęcej nomenklaturze, ale zakładam że w TV nie pojawiają się nieznaczące księdze.
ogólnie rozmowa- chyba powinna trafić do HP
Rafał - 12 Maj 2016, 10:04
Fidel-F2, noo, obowiązkowo, serek do piwka to najlepszy zestaw w Czechach, nic tego nie przebija.
Edit, jest taka fajna knajpka niedaleko Teplic, u samego wejścia do skalnego, trzeba będzie wyskoczyć. Ogólnie warto sobie połazić: http://www.ziemiaklodzka....e-skalne-miasto
Luc du Lac, IMO członkostwo lub popieranie PISu to grzech ciężki i trzeba się z tego spowiadać, ogólnie ostatnio oszołomstwo szaleje po Polsce.
Fidel-F2 - 12 Maj 2016, 10:26
Rafał, ja wiem, ładnie ale kurna daleko. Może kiedyś, ale już teraz mam problem z upchnięciem wszystkich planów w czasoprzestrzeń.
konopia - 12 Maj 2016, 17:19
Rafał, a jaki ser Czesi podają do piwa?
Rafał - 12 Maj 2016, 19:40
Smażeny!
konopia - 12 Maj 2016, 20:19
za wikipedia:
Cytat | Smažený sýr ([ˈsmaʒɛniː ˈsiːr]) − czeskie danie z sera (głównie edam) pokrojonego w grube plastry i panierowanego w mące, jajku i bułce tartej, a następnie usmażonego na patelni lub w głębokim tłuszczu. Podawany jest z surówką, frytkami (lub ziemniakami w innej formie - gotowanymi, Purée) i sosem tatarskim lub majonezem. |
takie coś?
Tutaj też takie dają w knajpach, nie wiedziałem, ze to czeskie, tutaj to niby starter jest.
Pod alkohol to zazwyczaj stoi na imprezach tacka z pleśniakami, ruda ma myszach się świetnie ze śmierdzielami komponuje.
coby oftopu nie było, (co prawda nie ser tylko sernik):
+18
Fidel-F2 - 20 Maj 2016, 07:08
http://wiadomosci.onet.pl...uguracji/dwcfqn
Cytat | To, co tu tworzymy, to fabryka elit |
mesiash - 20 Maj 2016, 09:11
Wszyscy mają swojego Lisa. Jak słyszałem początkowo że coś takiego powstaje, to nawet pomyślałem że warto im dać szansę, ale mając Ziemkiewicza już wyczerpali kapitał zaufania ode mnie.
Fidel-F2 - 20 Maj 2016, 10:06
mesiash napisał/a | Jak słyszałem początkowo że coś takiego powstaje, to nawet pomyślałem że warto im dać szansę |
Fidel-F2 - 20 Maj 2016, 20:33
Osoby z zajadami uprasza się o nie klikanie linka
http://www.fronda.pl/a/sz...zusa,71839.html
elam - 20 Maj 2016, 21:25
o borze najzieleńszy, obejrzałam tę ściągę do spowiedzi i uznałam, że katoliczką to ja już na pewno nie jestem, zastanawiam się, czy jeszcze chrześcijanką...
Cytat |
11. Nadużywałem praw małżeńskich (stosunki przerywane, środki poronne, antykoncepcyjne...) (mw).
GRZECHY WOŁAJĄCE O POMSTĘ DO NIEBA (4 rodzaje)
1. Umyślne zabójstwo - najczęstszą zbrodnią w obecnych czasach jest mordowanie dzieci nie narodzonych. Zbrodniarzami w tej materii są: lekarze, położne, rodzice, pielęgniarki i ci wszyscy, którzy do tej zbrodni zachęcali, radzili, zmuszali lub nie przeszkodzili (zg) - (mw).
2. Grzech sodomski - są to grzechy nieczyste przeciwne naturze, np. homoseksualizm (zg) - (mw). |
tak, to woła o pomstę do nieba - ten tekst
ufff, jednak mnie to nie śmieszy ;/
to jest zabawne ;
helium beer
Fidel-F2 - 27 Maj 2016, 22:05
[ Komentarz dodany przez: Agi: 27 Maj 2016, 23:17 ]
Regulamin forum napisał/a | Linki, z których nie można wywnioskować treści (czyli przede wszystkim jutuby i inne takie) muszą być urlowane (poprzez wklejenie nazwy filmiku) lub opisane w inny sposób. Link nie oznaczony zostanie przez moderatora usunięty bez dodatkowego wezwania do edycji posta. |
merula - 30 Maj 2016, 15:34
trochę bardziej bawi niż śmieszy... póki co.
jakiś czas temu wybrałam się potowarzyszyć bratu w zakupie garnituru. i przy okazji pomyślałam, że niedługo może być czas przyodziać porządnie starszą latorośl, więc popytałam o dostępne rozmiary.
dowiedziałam się, że w tym konkretnym sklepie najmniejszy dostępny rozmiar spodni zaczyna się od 78 cm obwodu w pasie. po przyjściu do domu kazałam młodemu się zmierzyć - ma 66 cm. lekki rozjazd rozmiarowy
Pako - 30 Maj 2016, 20:09
Pogódź się z tym. Jak szczupły to może być że trzeba będzie się ostro naszukać. Ale da się znaleźć coś bliskiego. No i ewentualnie krawiec czy krawcowa powinni dać radę parę centymetrów ująć.
Swoją drogą to strasznie dziwne, biorąd pod uwagę że cięzko mi (70kg, 182cm) kupić czasami dżinsy w które jestem wstanie wcisnąć nogę i mieć krążenie, a garnitury czy czinosy wszystkie robione na obwody zdecydowanie ponad mój stan posiadania (brzucha).
Godzilla - 31 Maj 2016, 12:00
I tak spodnie męskie mają przeważnie sensowniejszy krój od damskich. Kupić coś na moją pannicę to męka jest. Dżinsy tylko "skinny" albo "superskinny". Toż to jakiś dramat. Na chłopaka jednak można dostać jakieś "normal", dość szczupłe, ale chodzić można. Ja już wolę młodej dresy kupić albo jakieś sensowne leginsy, choć po prawdzie nie lubię ani jednych, ani drugich. A firmy z męską odzieżą chyba się wciąż nie zorientowały, że są tacy faceci, co mają metr siedemdziesiąt czy osiemdziesiąt, a są chudzi jak patyki, no bo... mają naście lat i jeszcze nie urośli wszerz.
|
|
|