Powrót z gwiazd - Cisza wyborcza.
NURS - 20 Grudnia 2006, 19:21
A oni to niby z tego świata?
widziałem dzisiaj końferęcję PiSu, na której miły pan przekonywał mnie że pan Prezymier godnie pełni urząd i nie przyniósł żadnej ujmy nigdy.
to ja bym go chciał w końcu poznać, bo mnie ciągle pokazują jakiegoś lebiegę, który jest pośmiewiskiem.
Adanedhel - 20 Grudnia 2006, 19:30
NURS, ale czy Maryja była przy okazji żoną Jezusa?
dzejes - 20 Grudnia 2006, 19:40
A najgorsze, że właśnie w ten sposób ośmieszana jest religia. Ludzie, którzy niby tak bardzo są do niej przywiązani wystawiają z czysto politycznych powodów te wartości na drwiny.
Adanedhel - 20 Grudnia 2006, 19:44
No to dorzucę coś jeszcze, jakby kto nie zauważył:
http://serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34308,3804761.html
Biskupi w tej sprawie, co zresztą nie dziwi, okazują zdecydowanie więcej rozsądku od posłów.
A nasi posłowie nie tyle religię wystawiają na drwiny (choć i jej się obrywa przy okazji), co siebie. Próbują być świętsi od papieża, pokazać, że wiedzą więcej od wszystkich biskupów itd.
Ziuta - 20 Grudnia 2006, 21:18
Wybaczcie, jestem ostatnio bardzo nrwowy, ale nasi posłowie to zwykli debile. Młoty i parapety, które powinny walic młotem w kamieniołomie, a nie rządzić. Może by tak wysłać petycję do Watykanu, aby B16 ekskomunikował hołotę? Paragraf się znajdzie.
Adashi - 20 Grudnia 2006, 21:39
Ziuta, co to da? Oni i tak wiedzą lepiej, zresztą zaraz powiedzą, że papieżem actual jest potomek Krzyżaków i rozpierducha zacznie się od nowa.
Ziuta - 20 Grudnia 2006, 21:48
Może oleją Teutona. Ale ja nie i będą głośno wyzywał ich od heretyków, niewiernych, szatanistów i inszych przeklętników. Chcę sobie swobodnie i legalnie pozłorzeczyć na psubratów.
Adashi - 20 Grudnia 2006, 21:50
To możesz teraz też, mamy demokrację, podobno
Ziuta - 20 Grudnia 2006, 22:09
Nu, jest ryzyko.
Anonymous - 21 Grudnia 2006, 00:17
Ziuta, jest ryzyko, jest frajda.
Adashi - 21 Grudnia 2006, 10:33
Dokładnie krisu, stare porzekadło mówi przecież: no risk no fun!
A Ziuta, Ty się nie denerwuj, to naród ich wybrał... dżizas co za ludzie tak głosowali.
savikol - 21 Grudnia 2006, 10:54
Cytat | Ty się nie denerwuj, to naród ich wybrał... dżizas co za ludzie tak głosowali. |
Jak mawiał Marszałek Piłsudski: Naród jest wspaniały, tylko ludzie ku…y.
dzejes - 21 Grudnia 2006, 12:10
Nowy król Polski
Piech - 21 Grudnia 2006, 12:14
Cytat | savikol: Jak mawiał Marszałek Piłsudski: Naród jest wspaniały, tylko ludzie ku…y. |
Mawiał jeszcze: Kury wam szczać prowadzać, a nie politykę robić.
NURS - 21 Grudnia 2006, 12:59
To z dogmy figurka
Wczoraj na TVN 24 kolega podający pomysł dyskutował o nim. Przecudnej urody argumenty posiadał.
Adanedhel - 21 Grudnia 2006, 13:07
No. Senyszyn, ateistka całym sercem i duszą, ma dużo lepsze pojęcie o chrześcijaństwie i Kościele niż pan pomysłodawca projektu.
Romek P. - 21 Grudnia 2006, 13:19
Ale to jest naprawdę piękna historia z uczynieniem Jezusa królem Polski. Bo ona bardzo dobitnie pokazuje, do jakich granic cynizmu potrafią się posunąć takie skur***ny jak Zawisza czy inne Kurskie.
A moja sąsiadka, kobieta wierząco głęboko ale szczerze i niemoherowo, podsumowała to dzisiaj, gdy sprawdzaliśmy skrzynki na listy i jak zwykle sobie zamieniliśmy kilka zdań, że za coś takiego obaj wylądują w Piekle.
Oby
Adanedhel - 21 Grudnia 2006, 13:38
Kto wie czy piekło w ogóle istnieje?
Swoją drogą ciężko stwierdzić, czy są aż takimi cynikami, wielkimi głupkami, czy może jednym i drugim jednocześnie (obstawiam na ostatnie).
Fascynujące było tłumaczenie pomysłu przez jego pomysłodawcę. Nie wiem, jak ten pan się nazywał, ale tłumaczył jakoś tak: "Mamy nadzieję, że dzięki temu Polska uzyska więcej bożej pomocy." "Pomoc boska przyda się Polsce"... i tak dalej, i tak w kółko (może nie przytoczyłem tekstów dokładnie, ale były w tym stylu).
Jakby to powiedzieć... Bozia chyba poskąpiła temu panu rozumu.
NURS - 21 Grudnia 2006, 22:04
Tak, jakby Bóg nie mial innych problemów. Obawiam się, ze skoro nie zareagowal na modły w Oświęcimiu, to i na Wiejskiej nie dadzą rady, zwłaszcza, że znaleźć tam jednego bez zbyt wielu grzechów się nie uda
amen.
Gustaw G.Garuga - 30 Grudnia 2006, 19:39
Wściekłem się na dzisiejsze Fakty. Celebra, z jaką relacjonowali egzekucję Husejna, patos i podniosła muzyka (!) były po prostu niesmaczne i we wstrętny sposób typowo medialnie padlinożerne.
Adanedhel - 30 Grudnia 2006, 19:47
To nie tylko w "Faktach". TVN24 przez cały dzień gadał niemal wyłącznie o tym. Już z samego rana zaprosił jakiegoś irackiego pisarza czy też poetę. W czasie rozmowy prowadząca rozmowę kobieta zapytała go "w jaki sposób zabito Husajna" (a najlepiej żeby wszystko opisał ze szczegółami). I tak przez cały dzień.
Niestety, dla wielu dziennikarzy takie emocjonalne, zbliżone do tabloidów (nawet, jeśli TVN24 jest naprawdę dobrą stacją) opisywanie zdarzeń jest ostatnio normą. Celują w ten sposób w pewien rodzaj odbiorców, jednocześnie kształtując ich światopogląd. Po prostu chcą pokazać, jaki to Saddam był zły (jeśli ktoś nie wie), i jak dobrze, że zginął.
A o ludziach, którzy chcieliby po prostu usłyszeć czystą informację, bez komentarza (teoretycznie komentarz powinien być oddzielony od wiadomości), zapominają.
Romek P. - 30 Grudnia 2006, 19:55
Takie kurioza medialne znajdują się cały czas, we wszelkich mediach, bo choć jedne są lepsze (TVN24 pomimo wpadek zaliczam do tych lepszych), inne gorsze, to jednak ogólnie są na kiepskim poziomie.
Dzisiejsze moje curiosso shockuosso to zaproszenie przez TVP 1 do komentowania skoków narciarza Małysza - zatem lotnika lekkiego - pana od ciężarów. Faktycznie, sztangista to się zna na narciarstwie klasycznym
Adanedhel - 30 Grudnia 2006, 19:56
No, lepszy byłby chyba tylko górnik
NURS - 30 Grudnia 2006, 21:03
A ja z innej beczki, wczoraj ktoś kląsknął a propos słynnego tam gdzie ZOMO. Ponoć pan prezymier przebywał tam gdzie teraz, ale w 1988
Jesli to prawda, to kanalia z nigo wredna jak nie przymierzając Kaczyński
Adanedhel - 31 Grudnia 2006, 09:04
Kaczyński dokonał po prostu przemieszczenia w czasie Był w stoczni w 88, przeniósł się do 80 Przecież Kaczyńscy mogą dokonywać rzeczy większych niż Chuck Norris
Fidel-F2 - 31 Grudnia 2006, 13:33
Dla mnie święto z powodu czapy dla Husajna to rzecz całkiem zrozumiała. Też mnie to cieszy.
Adanedhel - 31 Grudnia 2006, 13:35
Nie powiem, żeby mnie smuciło to, że został powieszony. Ale obowiązkiem dziennikarza powinno być rzetelne informowanie, czyli m.in. oddzielenie informacji od komentarza, tymczasem w wielu mediach, gdy mówiono o tym wydarzeniu, notorycznie informacja przeplatała się z komentarzem.
Fidel-F2 - 31 Grudnia 2006, 13:36
dzień jak co dzień, co tu Husajn ma do rzeczy???
Adanedhel - 31 Grudnia 2006, 13:40
Przy okazji informowania o jego śmierci było wyjątkowo duże natężenie komentarza w informacji. No i podniecano się tym, jakby właśnie Amerykanie i Sp. pokonali wszystkich rebeliantów.
Ale przyznam, że to nie jedyny taki wypadek. Identycznie było przy okazji tragedii w "Halembie".
Fidel-F2 - 31 Grudnia 2006, 13:40
i przy większości innych okazji
|
|
|