To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Mechaniczna pomarańcza [film] - Filmy oczekiwane

gorat - 30 Marca 2014, 15:12

OK, poprawiłem.
Rodion - 30 Marca 2014, 15:52

Teraz ok.
Polska fantastyka militarna w kinie :roll:
Może byłaby lepsza niż to co ostatnio się serwuje w tematyce historyczno/wojennej

Ale jakiekolwiek SF lub fantasy byłoby niezłym zaskoczeniem :)

Dunadan - 2 Kwietnia 2014, 22:41

Lucy:
https://www.youtube.com/watch?v=MVt32qoyhi0
Hm, takie trochę "Jestem bogiem" ale ze Scarlett i w wykonianiu Luca Bessona - może być fajne.

m_m - 2 Kwietnia 2014, 23:24

Będzie świetny film, mam nadzieję.
Fidel-F2 - 3 Kwietnia 2014, 06:35

problem z Bessonem jest taki, że ostatnimi czasy współpracował w różnych rolach, przy tworzeniu coraz większej sraczki więc na dwoje babka wróżyła, ale byłoby miło gdyby powstało coś klasy Piątego elementu ze Scarlett w roli głównej, jednakowoż nie za bardzo wierzę
Dunadan - 3 Kwietnia 2014, 07:20

No ostatnio słynni panowie reżyserzy dają ciała trochę. Zobaczymy jak będzie.
Matrim - 3 Kwietnia 2014, 10:37

Dunadan napisał/a
Lucy

Miałem wrzucać właśnie :)

Jak dla mnie, zapowiada się nieźle, chociaż Scarlett ryzykuje zaszufladkowanie jako wiecznie grająca sztuczne inteligencje ;)

Fidel-F2 napisał/a
problem z Bessonem jest taki, że ostatnimi czasy współpracował w różnych rolach, przy tworzeniu coraz większej sraczki

Taken był bardziej niż przyzwoity, a inne to jakieś Minimki dla dzieci :)

Magnis - 3 Kwietnia 2014, 14:55

Matrim napisał/a
Dunadan napisał/a
Lucy

inne to jakieś Minimki dla dzieci :)

Artur i Miminki, Artur i zemsta Baltazara i Artur : dwa światy :wink: .
Nawet niezłe były to filmy, bo kiedyś oglądałem dwie części.

Fidel-F2 - 3 Kwietnia 2014, 15:03

Matrim, ale popatrz na jego działania w innych rolach niż reżyser. Scenarzysta, producent.
Matrim - 3 Kwietnia 2014, 15:58

Fidel-F2, no właśnie Uprowadzona to był ten przebłysk scenarzysty i producenta ;) Ale fakt, tworzy ciekawe zarysy (pierwsze dwie Taxi albo Transporter, to przyzwoita rozrywka), ale potem odcina kupony. Właśnie zobaczyłem, że będzie Transporter 4, 5 i 6...
B.A.Urbański - 3 Kwietnia 2014, 21:27

Dunadan napisał/a
Lucy:
https://www.youtube.com/watch?v=MVt32qoyhi0
Hm, takie trochę Jestem bogiem ale ze Scarlett i w wykonianiu Luca Bessona - może być fajne.

10% musku wykorzystują? Chyba ci, którzy tę historię wymyślili...
Fajnie się zapowiada, ale denerwuje mnie takie lenistwo korzystania z mitu, o którym już chyba wszyscy wiedzą, że jest mitem.

Dunadan - 3 Kwietnia 2014, 21:38

B.A.Urbański napisał/a
Fajnie się zapowiada, ale denerwuje mnie takie lenistwo korzystania z mitu, o którym już chyba wszyscy wiedzą, że jest mitem.

I na podstawie którego już był niezły film, w sumie o identycznej fabule...

Matrim - 11 Kwietnia 2014, 20:53

Gdzieś mi umknął ten film, zeszłoroczny, ale u nas właśnie wszedł do kin: Snowpiercer. Widział ktoś z Was?
gorat - 11 Kwietnia 2014, 22:20

...zeszłoroczny? Premiera w kwietniu, w prasie właśnie gęsto chwalą (i reklamują).
Matrim - 11 Kwietnia 2014, 22:43

gorat, ale premierę miał w Korei w sierpniu ubiegłego roku, na jesieni był już we Francji. I już zarobił 80 milionów, a premierę w Stanach ma dopiero w wakacje ;) Tutaj dane z BoxOffice Mojo.
gorat - 12 Kwietnia 2014, 13:32

O kurka, to pojechali po bandzie... Podobno miały być czasy jednoczesnych premier wszędzie ;)

Edit: i jeszcze zarobił całkiem nieźle, tak na oko. Mają czym opłacić dalszą promocję :mrgreen:

hrabek - 14 Kwietnia 2014, 12:05

Omijać z daleka. Tandeta jakich mało.
Dunadan - 14 Kwietnia 2014, 12:07

hrabek napisał/a
Omijać z daleka. Tandeta jakich mało.

Nawet ~ Swinton nie daje rady?

mesiash - 14 Kwietnia 2014, 13:51

Obejrzałem trailer, przeczytałem komentarze (niestety, a może i stety - ze spoilerami). Nie obejrzę, dopóki nie wpadnie do mnie kumpel z piwem. Z dużą ilością piwa.
marekz - 1 Maj 2014, 10:46

Na Szortalu dowiedziałem się, że jesienią będzie można zobaczyć film zrobiony na podstawie Więźnia Labiryntu Dashnera. Oczywiście jak zwykle nie wiedziałem, że taka książka istnieje, ale po obejrzeniu trailera bardzo dużo sobie obiecuję po tym filmie. Jakkolwiek "grupa nastolatków" brzmi wstępnie niepokojąco w kontekście wiadomych filmów o wampirach itp., mają IMO szansę przebić pierwsze Cube.

https://www.youtube.com/watch?v=64-iSYVmMVY

Farin - 5 Maj 2014, 22:39

"Tool"
Ambitne założenia, sądzę, że warto posledzić tytuł:
http://gry.onet.pl/artyku...-animacji/dp370

Dunadan - 5 Maj 2014, 23:24

Farin, eee... takie to ciut przekombinowane. Gra nawet spoko może być ale na film bym nie liczył, inna liga.
Farin - 6 Maj 2014, 11:14

Dunadan, własnie film ma powstać w pierwszej kolejności.
Najwyżej jak bedzie klapa to wtedy gra już nie powstanie :P

Kruk Siwy - 7 Maj 2014, 11:38

http://fakty.interia.pl/w...smi,nId,1421281

Nie miałem ochoty na to iść, ale może się wybiorę.

Fidel-F2 - 7 Maj 2014, 12:03

czemu nie miałeś?
Kruk Siwy - 7 Maj 2014, 12:24

Do pewnego momentu oglądałem wszystkie programy o powstaniu. Chyba znam na pamięć pokazywane kroniki. Moje wspomnienia - bo znałem wielu powstańców, kiedy jeszcze byli ludźmi w wieku około 50-60 lat są kolorowe, żywe. Kroniki wyglądają jak dokumenty z pierwszej wojny, ot historia. Ale w tym filmie chyba ktoś pomyślał i może nie usnę z nudów patrząc po raz setny i pierwszy na to samo, a może mnie nawet czymś zaskoczą.
Fidel-F2 - 7 Maj 2014, 12:26

ok
Matrim - 19 Maj 2014, 22:23

No, i ten film może pokazać, jak mogliby wyglądać Avengersi, gdyby nie byli tak pompatyczni. Czyli prawie to samo, tylko bez kija w tyłku - Guardians of the Galaxy.
Dunadan - 20 Maj 2014, 06:33

Matrim, już skasowali...
gorat - 20 Maj 2014, 07:00

Widzę, że Diznej się zdążył wk... Z opisów wynika, że twórcy będą mieli prawo chwalić się drewnianymi dialogami i zezwierzęceniem bohaterów. Szczęśliwie nie wszyscy będą całkiem zieloni. Kto nie obejrzy, sam zostanie przestępcą. Jakoś tak.

Partner forum