Park marzeń [gry] - Co robić? Czyli w co grać?
Iscariote - 7 Września 2011, 11:00
Dunadan napisał/a | Na dwa tygodnie zapanował u mnie Ragnarok | Dwa tygodnie? Dwa dni
Unicorn - 7 Września 2011, 11:10
u mnie Max Payne zawsze króluję, bo jak już nie mam w co grać to odpalam 2 i sobie strzelam w tych trybach na czas albo przechodzę grę od nowa
A teraz bawię się w Splinter Cell: Double Agent.. tylko dlatego, że już nie pamiętam fabuły, a chcę sobie pograć w Conviction z pełną fabułą w wyobraźni
Matrim - 7 Września 2011, 11:23
Unicorn napisał/a | A teraz bawię się w Splinter Cell: Double Agent.. tylko dlatego, że już nie pamiętam fabuły, a chcę sobie pograć w Conviction |
Double Agent jest średni. Ale Conviction, mimo bardziej zręcznościowej rozrywki, to chyba najlepsza fabularnie część. I realizacyjnie również.
Unicorn - 7 Września 2011, 11:37
Double Agent też mi tak średnio podchodzi, ale generalnie uwielbiam każdego Splinter Cella, więc i DA ma jakieś plusy. Conviction jest genialne, aczkolwiek mogłaby gra być trochę dłuższa
Anonymous - 9 Września 2011, 11:01
W sumie to nie wiem, gdzie dać info, ale jeśli będziecie mieli czas i ochotę, to podskoczcie do Empiku w waszym mieście. Można dostać gry z serii EA Classics za trzy dychy, a są to zacne tytuły. Bulletstorm, na przykład, Mass Effect 2, Dragon Age... Za śmieszne pieniądze można mieć fajne gry. x)
Dunadan - 9 Września 2011, 11:04
Żerań, ME2 to już "classics" jest?
Słowik - 9 Września 2011, 11:07
Arkham Asylum też jest w tej cenie.
Anonymous - 9 Września 2011, 11:07
Yup, śliczne żółte pudełko z napisem EA CLASSICS patrzy na mnie z półki.
Promocja chyba do 25 września.
ketyow - 9 Września 2011, 12:00
Do diabła, empik chce mnie wykończyć. Opowiedz potem Żerań o swoich przygodach z ME2, ciekaw jestem czy obecna wersja też jest tak zabugowana.
Anonymous - 9 Września 2011, 14:24
Po dwóch godzinach gry nie trafiłem na żadne robactwo poza dubbingowanym tłumaczeniem... Ale to tylko ja. Nie cierpię dubbingu...
Nath - 9 Września 2011, 14:34
A mój Mass Effect 2 z seri EA Classics nie chce mi się nawet zainstalować :/
Myślałem, że coś jest z napędem, więc zrobiłem sobie obrazy płyt i zamontowałem w wirtualnym napędzie. I też niestety, błąd poczas instalacji...
Pozdrawiam
ketyow - 9 Września 2011, 14:36
Aha, no to wspaniale. To wolę wydać na książkę.
Navajero - 9 Września 2011, 14:40
Wypróbowałem właśnie demko Hirołsów VI. Bardzo przyjemna gra.
Iscariote - 9 Września 2011, 14:40
Ja mam ME2 w żółtym i śmiga pięknie. A dubbing da się wyłączyć, edytując jeden plik (ale musisz wygooglać który ) i wtedy masz angielską wersje językową.
Anonymous - 9 Września 2011, 15:21
Nath napisał/a |
A mój Mass Effect 2 z seri EA Classics nie chce mi się nawet zainstalować :/
Myślałem, że coś jest z napędem, więc zrobiłem sobie obrazy płyt i zamontowałem w wirtualnym napędzie. I też niestety, błąd poczas instalacji...
Pozdrawiam |
Dziwne. U mnie wszystko cacy. Ketyow, kupuj ME2 bez wahania.
ilcattivo13 - 9 Września 2011, 15:25
A mnie naszło, żeby sprawdzić, czy ME w wersji od CDA pójdzie. I urwał nać poszło Żebym wiedział, to bym wcześniejszej pudełkowej wersji nie kupował (i w piecu jej z wk***wienia nie palił). Ciekawe, czym się różniły tamte wydania, bo obie miałem spatche'owane na maksa.
A jeśli chodzi o jakość, to jak na razie widzę krok w tył w stosunku do "KOTOR 2". Przejście Cytadeli zajęło mi za drugim razem (i z użyciem walkthrough) 4 godziny, przy czym ponad trzy to bieganie i podróże między lokacjami...
Aha - niech mi ktoś powie, że statki kosmiczne, kopalnie i mini-bazy na planetach, które zwiedzamy, w późniejszym etapie gry choć trochę się różnią rozkładem pomieszczeń. Bo jak na razie widzę tylko po jednym wzorze każdego.
Jakoś tak pod koniec lat osiemdziesiątych niezwykle popularne były kulki z kauczuku. MACO zachowuje się identycznie jak one. Pierwszy raz widziałem pojazd, który odbija się na wieżyczce
Ilt - 9 Września 2011, 15:47
ilcattivo13 napisał/a | Aha - niech mi ktoś powie, że statki kosmiczne, kopalnie i mini-bazy na planetach, które zwiedzamy, w późniejszym etapie gry choć trochę się różnią rozkładem pomieszczeń. Bo jak na razie widzę tylko po jednym wzorze każdego.
|
Mogę skłamać i powiedzieć, że się różnią, jeśli chcesz trochę fałszywej nadziei.
BTW - Po pierwszej prawdziwie górzystej misji znienawidzisz pojazdu.
ilcattivo13 - 9 Września 2011, 15:55
Ilt - to ta ze zboczami, na które "kałczuk" nie da rady wjechać, a jak spadnie, to na 100% w dziurę, z której nie można się wydostać? No chyba już na nią trafiłem
I dzięki za zniszczenie mojej nadziei
Unicorn - 9 Września 2011, 17:44
Nareszcie Double Agent zaliczony.. teraz Conviction na celowniku
ketyow - 9 Września 2011, 22:10
No ten pojazd był tandetny i te lokacje kosmiczne... (choć wielu nie widziałem). A CDA zawsze swoje wersje gier tak dopieści, że jak już ich wersja nie działa, to kaszana kompletna. Tu należą im się brawa.
ilcattivo13 - 9 Września 2011, 22:27
ketyow - poza tymi momentami, kiedy tną grę i do gazety dodają tylko jej część, CDA jest rzeczywiście o.k.
Co do ME, to wreszcie dałem sobie spokój ze słuchaniem dialogów (wersja oryginalne) i je w cholerę wyłączyłem. Raz, że są nudne i z włączonym głosem trudniej je "przycinać" spacją, a dwa, ciągle się tną, albo jakieś trzaski słyszę w tle. No i jak to ma być jeden z najlepszych RPG wszechczasów, to chyba komuś każde hauno się podoba
Ilt - 9 Września 2011, 22:32
ilcattivo13 napisał/a | Raz, że są nudne i z włączonym głosem trudniej je przycinać spacją, a dwa, ciągle się tną, albo jakieś trzaski słyszę w tle. No i jak to ma być jeden z najlepszych RPG wszechczasów, to chyba komuś każde hauno się podoba |
Błąd niemożliwy do powtórzenia w warunkach mojolaptopowych. Za to ostatnie zdanie jest tak prawdziwe, że aż dostaniesz owację. Proszę:
ketyow - 9 Września 2011, 22:35
U mnie kiedyś (o ile o jedynce teraz mówimy) chodziło bardzo dobrze. Ale patche zdaje się jakiegoś Razora
ilcattivo13 - 9 Września 2011, 22:40
Ilt - przywracasz moją wiarę w ludzkość
ketyow, wiadomo - Razor zawsze robi najlepsze patche
ketyow - 9 Września 2011, 22:51
Bo Razor ma świetnych programistów. Lepszych pewnie niż niejeden co gry pisze.
Kolega zaczynał pewnie mniej więcej od czegoś takiego:
http://www.youtube.com/wa...feature=related (nie jako cracker, ale jako programista w demoscenie amigowej)
A teraz o:
http://wroclaw.gazeta.pl/...wspolpracy.html
Matrim - 10 Września 2011, 23:12
Unicorn napisał/a | teraz Conviction na celowniku |
Właśnie skończyłem. I potwierdzam co pisałem wcześniej: fabularnie i realizacyjnie gra jest mistrzowska. Szkoda, że skradanie schodzi na dalszy plan, bo rozwalanie przeciwników jest zbyt proste (i efektowne), żeby głowić się nad innymi rozwiązaniami. No i Ironside... To w dużej mierze dla jego głosu trzeba grać w Splintery Podobno mają kręcić film... Kicha będzie, chyba że Ironside zdubinguje jakiegoś tam Brada Pitta
ketyow - 11 Września 2011, 01:14
Wszedłem do Empiku, tak połazić... kupiłem Bad Company 2 za 30 zł. A tam jeszcze przecież Dragon Age, w którego nie grałem, wspomniany Mass dEffect 2... A ja muszę opłacić zamówienie na Księgę Całości... Babka przy kasie pyta - może coś jeszcze do tego? - Nie, dziękuję, zbankrutował mnie w tym miesiącu ten wasz Empik.
No i niestety to jest prawda...
...ale BF nie mogłem przepuścić
Unicorn - 11 Września 2011, 13:14
Matrim napisał/a |
Właśnie skończyłem. I potwierdzam co pisałem wcześniej: fabularnie i realizacyjnie gra jest mistrzowska. Szkoda, że skradanie schodzi na dalszy plan, bo rozwalanie przeciwników jest zbyt proste (i efektowne), żeby głowić się nad innymi rozwiązaniami. No i Ironside... To w dużej mierze dla jego głosu trzeba grać w Splintery Podobno mają kręcić film... Kicha będzie, chyba że Ironside zdubinguje jakiegoś tam Brada Pitta |
O tak!! Ironside ma genialny głos i pierwszego Splintera pokochałam między innymi za ten głos. Nawet nie gram w polskie wersje bo wolę posłuchać Ironside'a Jak nakręcą film i Fisher będzie miał cieniutki głosik to się wkurzę hehe... Ja w Conviction jeszcze nie zaczęłam jednak grać, bo zanim się zainstalował to musiałam wracać do roboty.. ale myślę, że dzisiaj w końcu odpalę )
ilcattivo13 - 11 Września 2011, 13:37
SetRunSpeed 799. I proporcje biegania i grania w ME, czyli 95 do 5, zmieniają się na 75 do 25
ketyow - 11 Września 2011, 22:02
ilcattivo13, znaczy zakładasz szybkobiegi?
|
|
|