Powrót z gwiazd - Cisza wyborcza.
Romek P. - 15 Grudnia 2006, 15:21
Bo nasz prezydent jest i elokwentny, i oczytany - wie, że jak pojechać "małpą", to od razu cały świat się dowie, jaki on jest mądry a kto by sie przejął zwykłym, pardon, dupkiem?
Gustaw G.Garuga - 15 Grudnia 2006, 15:35
Poza tym to "świetnie wykształcony prawnik", wie, że dupkiem (lub dupką) sporo by ryzykował, a małpa niczym mu nie grozi, najwyżej podczas procesu udowodni, że niczym prawdziwy Europejczyk akceptuje teorię ewolucji
NURS - 15 Grudnia 2006, 16:33
Kurczaki, a mnie nie było przy tym, tyle, ze małpa to małe miki RMF nabijał się z prezymiera, że poprawiał tłumaczkę, bo nie wiedział doskonale wykształcony prawnik, że holandia to nie holland, a i dutch mu się z czyms innym skojarzyło.
A z tym wykształceniem to chyba chodzi o kształt. coraz bardziej idealnie kulisty
Romek P. - 15 Grudnia 2006, 17:24
Afery ciąg dalszy: układ podsłuchuje prezydenta!
Rozstrzelać!
Adanedhel - 15 Grudnia 2006, 17:28
Rozstrzelać wszystkich którzy mają mikrofony Albo do łagru z nimi... Nie, to nie jest dobry pomysł. Jeszcze by który dał radę podsłuchać pana prezydenta.
Swoją drogą to jest żałosne. Sam zrobił sobie kłopot i jeszcze krytykuje. Bo mikrofiny obok stały. Niestety, duża część polskich polityków jest do Kaczyńskiego bardzo podobna. Mają jakąś manię.
Romek P. - 15 Grudnia 2006, 17:35
No bo jak można podsłuchiwać prezydenta na oficjalnym spotkaniu?? To jest bezczelność karana gardłem. Włóczyć takich końmi albo rozrywać..
Mania to bardzo dobra diagnoza. Prześladowcza
Gustaw G.Garuga - 15 Grudnia 2006, 20:26
Jak nie komentuje, to niech nie komentuje, a nie pogrąża się jeszcze bardziej: "Dziennikarzy nazywam różnie, tak samo jak różnie nazywam wszystkich innych ludzi" - np. 'dziadami', albo "To nie była kwalifikacja urody, bo jeśli o to chodzi, to jest dokładnie odwrotnie" - co to ma być? Niewczesna szarmanckość??
lokje - 15 Grudnia 2006, 20:50
Gustaw
Cytat | To nie była kwalifikacja urody, bo jeśli o to chodzi, to jest dokładnie odwrotnie - co to ma być? Niewczesna szarmanckość?? |
brak obycia i głupota przede wszystkim. a jego 'szarmanckość' polega na popisywaniu się cmokiem w rękę, kiedy to rzeczoną dłoń ciągnie aż pod otwór gębowy. całe szczęście, że kurdupel.
NURS - 16 Grudnia 2006, 00:24
lokje, na miłość boska, toż pan prezymier jest wyższy od najniższego koszykarza, jak mogłeś
dla mnie Kaczyński jest parodia prezydenta, niestety, bo to Polska na tym traci, po nim tylko śmiechutki zostaną a my będziemy jeszcze zbierali za jego występy.
Znajomi z Japonii pytali niedawno, czy to nie jakaś zgrywa, z tą słuchawką, bo im się w głowach nie mieści, ze można być takim jełopem
Kononowicza poleciłem w tej materii, ale tego w ogóle nie łapią, niestety
NURS - 16 Grudnia 2006, 00:25
dzejesie, kochany, czy naród może poprosić swojego prezydeta, w jakikolwiek konstytucyjny sposób, żeby sobie poszedł tam, gdzie kaczuszki zimują... ?
lokje - 16 Grudnia 2006, 01:37
NURS
Cytat | lokje, na miłość boska, toż pan prezymier jest wyższy od najniższego koszykarza, jak mogłeś |
fakt, nie wiem jak mogłem. przepraszam za słowo 'kurdupel', idę się wychłostać. a jak już to zrobię, napiszę petycję, żeby usunąć ze słowników wszystkie synonimy do 'mały'
Cytat | dla mnie Kaczyński jest parodia prezydenta, niestety, bo to Polska na tym traci, po nim tylko śmiechutki zostaną a my będziemy jeszcze zbierali za jego występy. |
tracila już kiedy rządził Warszawą ( metro), teraz po prostu nas ośmiesza. ale układ, czyli EU, nie takie rzeczy przetrwał. naiwnie wierzę, że to się kiedyś skończy, przeputamy dzikie sumy tylko przez kilka lat a układ będzie nadal niewzruszony i zwyczajnie nas oleje.
NURS - 16 Grudnia 2006, 01:51
Unia, to zupełnie inna sprawa, niezależna, to bardzije kwestia, czy te wszystkie wpadki, a jest ich pomimo minimalnej aktywnosci prezymiera sporo, i totalny brak politykizagranicznej, bo nikt mi nie wmówi, ze mamy jakąkolwiek linię w tej materii, nie ustawi nas na poziomie Rumunii, albo innej Albanii.
Nie chce mi się wymieniać sukcesów na tej linii, ale obawiam się, że pan prezymier nie kuma polityki światowej ni w ząb. wydaje mu się, ze może występować z pozycji siły przeciw wszystkim, a tymczasem istnieje takie coś jak dyplomacja, której w ogóle nie stosujemy, stawiając resztę Europy wobec jakichś faktów dokonanych. Jeśli Ruscy dopną swego, to za dwa lata mięcho bedzie płynęło na mocy inych umów, a nasz gaz osiągnie ceny rynkowe i kaczy puch będzie w takiej cenie, ze obaj bracia bedą oskubani do ostaniego piórka w zimę
dzejes - 16 Grudnia 2006, 10:35
NURSie nie mówi mi tak, bo się mi ciepło robi
A czy może naród, czy społeczeństw tak powiedzieć? Tylko w wyborach parlamentarnych wybierajac tych posłów, którzy przeprowadzą proces usunięcia Prezydena ze stanowiska.
NURS - 16 Grudnia 2006, 22:21
ech, życie... a mogłoby być tak pięknie.
Gustaw G.Garuga - 18 Grudnia 2006, 09:28
Ciekawy artykuł z Press. Wycinek:
Cytat | Dziennikarze w wojnie z agitatorami przegrywali od początku naszej wolności. Pozwolili wmówić ludziom, że Mazowiecki wymyślił grubą kreskę, choć jej nie wymyślił i w swoim exposé oświadczył: Rząd, który utworzę, nie ponosi odpowiedzialności za hipotekę, którą dziedziczy... Przeszłość odkreślamy grubą linią. Odpowiadać będziemy jedynie za to, co uczyniliśmy, by wydobyć Polskę z obecnego załamania. Mazowiecki nigdy nie powiedział, że chce darować komukolwiek jakieś winy i przewiny i że nie trzeba sądzić za zbrodnie.
My, dziennikarze, pozwoliliśmy wmówić ludziom, że w Magdalence podczas okrągłego stołu doszło do tajnego porozumienia między stroną rządową a solidarnościową. Wmawiać zaczęli Krzysztof Wyszkowski i Krzysztof Czabański z Porozumienia Centrum. Jarosław Kaczyński przyciskany przeze mnie, jak było naprawdę, powiedział w 1994 roku: Ja wiem, że żadnych tajnych porozumień w Magdalence nie było. Ja do Magdalenki nie jeździłem, ale mój brat Leszek jeździł, uczestniczył we wszystkich posiedzeniach, mówił, że nic nie było, i ja mu wierzę. |
Romek P. - 18 Grudnia 2006, 10:19
Cytat | Jarosław Kaczyński przyciskany przeze mnie, jak było naprawdę, powiedział w 1994 roku: Ja wiem, że żadnych tajnych porozumień w Magdalence nie było. Ja do Magdalenki nie jeździłem, ale mój brat Leszek jeździł, uczestniczył we wszystkich posiedzeniach, mówił, że nic nie było, i ja mu wierzę. |
Ale obaj bracia byli wtedy łże-elitą, wykształciuchami i trzecioerpeowcami - a teraz im się na oczka przejrzało
Gustaw G.Garuga - 18 Grudnia 2006, 11:11
Ja widzę jeszcze inne rozwiązanie - autorka artykułu pewnie ma korzenie w KPP i jako taka łgarstwo wyssała z mlekiem matki
NURS - 18 Grudnia 2006, 13:29
Wiesz, różne rzeczy mówiono, sam słyszałem, ze jeden z braci kaczyńskich jest żydem, ale nie wygarnia się im tego, bo nie wiadomo który
Układ to proste wytłumaczenie dla tych, którzy nie potrafią rządzić, na kogoś musi spaść wina za nieudacznictwo.
Ziuta - 18 Grudnia 2006, 22:57
Ziemkiewicz w którymś z opowidan pisał o emerycie twierdzącym, iż Kaczyński nazywa się Szlingwajn i jest żydem, a Olszewski ma w zębie nadajnik, prze który go kontrolują
Poza tym, przepraszam, komuchy władzę oddały w 89, bo musiały. Teraz nagle Kaczątka ze zdumieniem odkryły, że towarzysze, co mogli, do dla siebie zostawili. Gratuluję lotności umysłu.
Piech - 20 Grudnia 2006, 08:14
Kod | Sa chetni na objecie stanowiska
prezesa NBP. Unia Pracy przeslala do prezydenta Kaczynskiego list, w
ktorym proponuje kandydatury dr Ryszarda Bugaja albo prof. Wieslawy
Ziolkowskiej na to stanowisko. |
Dżiiizas.
Adanedhel - 20 Grudnia 2006, 16:06
Zerknijcie na to. Jak dla mnie bomba. Posłowie chyba głupieją (a jeśli już są głupi, to głupieją jeszcze bardziej):
http://wiadomosci.gazeta....00,3804328.html
NURS - 20 Grudnia 2006, 17:09
Jakbyś jeszcze nie wiedział, to Maryja jest już królową Polski
dzejes - 20 Grudnia 2006, 17:15
To Jezus może zostać tym... no... królowcem!
Fidel-F2 - 20 Grudnia 2006, 17:16
lokje - 20 Grudnia 2006, 18:33
i zostaniemy monarchią. Królestwo Polski
znowu papiery trzeba będzie wymieniać.
Adashi - 20 Grudnia 2006, 18:45
To początek końca, koniec znam z pewnego shorta
Fidel-F2 - 20 Grudnia 2006, 18:51
i szybkie pytanie
Kto uczynił Maryje królową Polsk?
Piech - 20 Grudnia 2006, 18:55
Król Jan Kazimierz
Fidel-F2 - 20 Grudnia 2006, 18:57
i szybka odpowiedź
Tomcich - 20 Grudnia 2006, 19:05
Tacy święci ci co to proponują, to by Pismo Święte poczytali. Tam wyraźnie Jezus mówi: "Moje królestwo nie jest z tego świata".
|
|
|