To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ

Park marzeń [gry] - Co robić? Czyli w co grać?

Matrim - 21 Sierpnia 2011, 19:22

Sosnechristo napisał/a
Matrim, wiem, już sprawdziłem, grałem do trzeciej w nocy.

Miałem Ci jeszcze napisać o słynnej początkowej sekwencji, ale już nie potrzeba ;)

Jade Elenne - 22 Sierpnia 2011, 01:31

Sosnechristo napisał/a
BTW, Znajdzie się tu śmiałek grający w Neuroshimę Hex Online?

Stale się przymierzam, za jakiś czas pewnie się zgłoszę. Kusiła mnie kiedy mieliśmy na Polterze turniej, a jak będzie druga edycja, chyba nie wytrzymam i wezmę udział.

Adon napisał/a
To naprawdę nie boli. ;P:

Wiem, że nie boli, ale drogi moje i Windowsa rozeszły się cztery lata temu. A instalować sobie drugiego OSa dla jednej gry...

Easy - to bardzo dobrze wydane 17 zeta. Nie pożałujesz. A jak nie mam racji, stawiam piwo na jakimś konwencie.

ketyow - 22 Sierpnia 2011, 08:28

Można też zainstalować z innych powodów - dla wygody, dla szybkości ;P:
Hubert - 22 Sierpnia 2011, 22:57

Jade Elenne, spróbuj poćwiczyć tuż przed. W razie czego, wieczorami jestem dostępny. :)
Matrim, prawda, gra miażdży klimatem. Tylko nie wiem, jak obsługiwać to wybuchowe coś, które znajdujemy w Batmobilu. Nie mogę nic wysadzić. :(

Matrim - 22 Sierpnia 2011, 23:14

Sosnechristo napisał/a
to wybuchowe coś

Żel wybuchowy? Z tego co pamiętam działa tylko na "słabych" ścianach. Nie można go chyba psikać gdzie się chce.

Iscariote - 22 Sierpnia 2011, 23:25

Matrim napisał/a
Z tego co pamiętam działa tylko na słabych ścianach
I chyba do walki jak się na podłogę psiknie. W nowej części ponoć ma mieć więcej zastosowań bojowych :)
Hubert - 23 Sierpnia 2011, 11:04

Matrim, no właśnie na tych słabych ścianach mi nie działa, jest nawet jedna w podłodze przy Bat mobilu - nie chce się wysadzić.
Słowik - 23 Sierpnia 2011, 11:17

Dla pewności: lewym przyciskiem myszki nakładasz, środkowym detonujesz.
Hubert - 23 Sierpnia 2011, 16:53

A więc muszę podłączyć myszkę do laptopa... ewentualnie celniej trafiać w przyciski... nie wiem. :roll: Tak czy siak, dzięki. :)
Jade Elenne - 24 Sierpnia 2011, 19:29

ketyow napisał/a
Można też zainstalować z innych powodów - dla wygody, dla szybkości ;P:

Właśnie z tych powodów przesiadłam się na Debiana/Ubuntu :P

Nath - 25 Sierpnia 2011, 00:30

Skończyłem w końcu Fallout New Vegas. Piszę "w końcu" nie bez powodu. Gra wciągnęła mnie na dobre i szczerze mówiąc, zacząłem się już denerwować ile pożera mi ona czasu :D Ale przeszedłem i nie żałuję poświęconych kilku nocy :evil:

Ta gra ma wszystko, żeby przykuć człowieka do monitora. Klimat, fabuła i zadania, które można robić na różne sposoby, kilka sił, za którymi można się opowiedzieć - to pozwala się wczuć. Fajnie jest mieć wrażenie, że to co się robi wpływa jakoś na życie i mieszkańców. Ja wybrałem NCR, ale to jakieś moje zboczenie, nawet w grach muszę być jakiś taki... praworządny ;P:

Fajne jest też zakończenie, stanowiące krótkie podsumowanie podjętych przez nas działań. Czegoś takiego zabrakło mi np. w Wiedźminie 2, gdzie gra skończyła się dla mnie jakoś tak nagle. Tutaj narrator opowiada co przyniosły Twoje wybory, kończąc oczywiście kultowym już zwrotem "War. War never changes" :)

Ogólnie bardzo polecam, ale pod warunkiem, że ktoś ma sporo wolnego czasu :)

Pozdrawiam

Unicorn - 25 Sierpnia 2011, 16:13

a ja pograłam sobie w demówkę Duke Nukem 3d... hehe stęskniłam się za tą grą... pomimo złych opinii pograłabym sobie w pełną wersję ;)
Hubert - 25 Sierpnia 2011, 16:15

Ukończyłem jakieś 20 % Batmana. Ta gra jest genialna i całkiem niegłupia. Mimo konsolowego systemu rozwiązywania "zagadek". Liczyłem na bardziej przygodowe podejście do łamigłówek, ale poza tym jestem zachwycony - i już czekam na Arkham City, mam nadzieję, że również będzie korzystało tylko z Unreal Engine 3 i tylko nieznacznie podkręcą grafikę.

Swoją drogą, ostatnio zauważyłem, że Eidos wydaje coraz więcej dosyć ambitnych, a przynajmniej nietuzinkowych gier. Legacy of Kain, Deus Ex, Batman AA.

Gdyby nie to idiotyczne Games for Windows, które burzy klimat wyskakującym paskiem już w menu... :roll:

ilcattivo13 - 27 Sierpnia 2011, 13:49

Nath napisał/a
Fajne jest też zakończenie, stanowiące krótkie podsumowanie podjętych przez nas działań. Czegoś takiego zabrakło mi np. w Wiedźminie 2, gdzie gra skończyła się dla mnie jakoś tak nagle. Tutaj narrator opowiada co przyniosły Twoje wybory, kończąc oczywiście kultowym już zwrotem War. War never changes :)

mam jakieś takie dziwne wrażenie, ze tak się kończy każdy Fallout :wink: Chyba masz niejakie zaległości w tej dziedzinie ;P:

Nath - 27 Sierpnia 2011, 13:58

ilcattivo13 napisał/a

mam jakieś takie dziwne wrażenie, ze tak się kończy każdy Fallout :wink: Chyba masz niejakie zaległości w tej dziedzinie ;P:

Grałem we wszystkie części Fallouta, choć w pierwsze dwie już tak dawno, że nie bardzo je nawet pamiętam.

Pozdrawiam :)

Nutzz - 27 Sierpnia 2011, 14:54

A mi się New Vegas nie podoba. Tzn. nie jest złą grą, jest świetny jako miks strzelanki z RPGiem, ale... zupełnie nie Falloutowski. Za mało Tribali, za mało Raidersów, za mało Bractwa, za mało mutantów, za mało ruin, za dużo hi-techu, za dużo cywilizacji, zbyt dobry ekwipunek możliwy do zdobycia już na wczesnym etapie gry. Gdzieś się zgubił ten klimat survivalu. Jeśli chodzi o wygląd pustkowi to o wiele bardziej odpowiadało mi Capital Wasteland z trójki niż Mojave. I właśnie - skoro zakładamy, że społeczeństwo zdążyło się już jako tako odbudować, istnieje przemysł (np. produkcja cementu wykorzystywanego do konstruowania bunkrów na zachodnim brzegu rzeki, jak wynika z jednego z dialogów, czy bronie wykonywane przez Gun Runners od zera) mamy państwo, całkiem spore jakim jest NCR, to dlaczego nie można było jakiś lokacji odnowić? No ja bardzo przepraszam, skoro nawet ambasada NCR wygląda jak najgorszy barak. Za dużo sprzeczności, wizja jest niekompletna i całość mnie po prostu boli.

Aha i jeszcze jeden problem, występujący głównie w DLCkach - poziom 45, wyekwipowany unikatowy Gauss YCS, skradam się, strzelam do zwykłego Tribala. I co? Życie spada mu do 1/3. Jeszcze gorzej z Lobotomitami z Old World Blues, którzy potrzebują czasem aż trzech strzałów. Ja bardzo przepraszam, ale strzał z Gaussa powinien wykładać nawet Paladyna Bractwa w pełnym Tb-51. Toż to nawet Deathclaw pada :roll:

Z tego wszystkiego najlepiej prezentuje się Honest Hearts, najlepiej zaaplikowane gdy Courier pozostaje na jeszcze dość niskim poziomie.

A Arkhal Asylum rzeczywiście, świetna gra.

Obecnie, po ukończeniu DLCków do Fallouta:
Brink, multiplayer on-line. Nie polecam, grze niestety nie udało się przyciągnąć wielu dobrych graczy, w związku z tym nie sposób jest osiągnąć jakąkolwiek satysfakcję z dominowania rankingów czy wygrywania meczy.

Split Second: Velocity. Te wyścigi są chore! W związku z tym każdemu serdecznie polecam w ramach odmóżdżania :D

ilcattivo13 - 27 Sierpnia 2011, 15:20

Nath - grzeszysz i bluźnisz. Falloutów nie można zapomnieć. W ramach pokuty przejdź dwa razy FO1 i trzy razy FO2 (w tym raz z Restoration Project) :wink:

Nutz - trójka miała tak samo porąbany balans co FO:NV. Dlatego żeby gra miała sens, wymagane jest korzystanie z fanowskich modów i poprawek. Selavi :wink:

Nutzz - 27 Sierpnia 2011, 15:31

Miała ale tylko w DLC. Przynajmniej w grze nie dało się jakoś tego specjalnie zauważyć ;) Btw. najlepszy chyba mod jaki do tej pory spotkałem to zwiększający ilość piosenek możliwych do odsłuchania w audycjach radia o 80 przebojów z pierwszej połowy XX w ;)

Hmm... Mam nadzieję że kiedyś FO 1 i FO 2 doczekają się remake'u i przeniesienia w next gen. Uhh, cóż to byłby za kąsek!

Easy - 27 Sierpnia 2011, 15:31

Sosnechristo napisał/a
Gdyby nie to idiotyczne Games for Windows, które burzy klimat wyskakującym paskiem już w menu... :roll:

Właśnie. Kupiłem wczoraj Bulletstorm, bo zjechali o dobre 50% ze starej ceny. Trzy godziny zajęło mi uruchomienie tej gry, właśnie dzięki Games for Windows. Dziadostwo absolutne. W pewnej chwili naprawdę na poważnie zacząłem się zastanawiać, czy nie lepiej po prostu ściągnąć z neta cracka.

ilcattivo13 - 27 Sierpnia 2011, 15:34

Easy napisał/a
Właśnie. Kupiłem wczoraj Bulletstorm, bo zjechali o dobre 50% ze starej ceny.

mam dziwne wrażenie, że zarobiłeś "50% plusa" u Dźyngisa ;P:

Edit:

Nutzz - a ja mam wątpliwości, czy remake byłby sensowny.

Aha - nigdy nie słuchałem radia w FO3 - przeszkadza w kampieniu :mrgreen:

Nath - 28 Sierpnia 2011, 00:33

ilcattivo13 napisał/a
Nath - grzeszysz i bluźnisz. Falloutów nie można zapomnieć. W ramach pokuty przejdź dwa razy FO1 i trzy razy FO2 (w tym raz z Restoration Project) :wink:

Biorąc pod uwagę, jak niewiele mam czasu na granie, to... jest zbyt wiele ciekawych gier, których jeszcze nie spróbowałem, by poświęcać czas na ponowne przechodzenie tych, które miały już swoje pięć minut :wink:

Pozdrawiam

Hubert - 30 Sierpnia 2011, 20:43

http://gry.wp.pl/wiadomos...ow,50986,1.html

Milion w dwa-trzy miesiące. Brawo Redsi!

Iscariote - 31 Sierpnia 2011, 08:43

Odpaliłem Syberię, trochę pograłem i... nuda. W ogóle nic mnie nie intryguje, eksploracja miejsc zajmuje dużo czasu, nawet jak biegasz bohaterką z dwuklikiem, do tego bohaterka jest strasznie mało przebojowa.
Czy gra rozkręca się później, czy ciągle ma podobny klimat i tempo jak na początku? :)

W ogóle, to przypomniała mi się moja pierwsza i jedyna słuszna przygodówka, czyli Amerzone. Przyjemność z klikania i odkrywania na każdym kroku.

Jaquen - 31 Sierpnia 2011, 08:45

Ja akurat byłem zachwycony. Gra ma prześliczny klimat i choć sterowanie ma w starym stylu w ogóle mi to nie przeszkadzało.

ALe ponieważ podobała mi się od początku do końca, a Ty już teraz odpadasz, to obawiam się, że mogę nie być dla Ciebie dobrym wskaźnikiem.

Nutzz - 31 Sierpnia 2011, 10:28

Eee tam, Grim Fandango sobie odpal. Jakoś z 2-3 miesiące temu zainstalowałem ponownie i muszę przyznać, że bawi tak samo jak nie lepiej niż robiło to kilka ładnych lat temu. Btw. gdyby nie to że co nieco pamiętam jeszcze z pierwszej zabawy z GF... to zapewne utknąłbym w miejscu nie raz i nie dwa. Lat na karku przybyło, a poziom niektórych zagadek nadal powala.
Wodzu - 1 Wrzeœśnia 2011, 10:50

Unicorn napisał/a
a ja pograłam sobie w demówkę Duke Nukem 3d... hehe stęskniłam się za tą grą... pomimo złych opinii pograłabym sobie w pełną wersję ;)

Też tak mówiłem ;D...I po 2-3h grania wyłączyłem. Nudą wiało, nieświeżością na kilometr.

Nath - 5 Wrzeœśnia 2011, 01:00

Wobec faktu, że nie mogę zainstalować z jakiś powodów Mass Effect 2 (kupi se głupi człowiek oryginał, myśli że wszystko będzie cacy... :evil: ) postanowiłem spróbować gry co się zowie Prototype.

Nie powiem, całkiem zacna rozpierduszka :mrgreen: Skacze się po dachach, biega po ścianach i rozwala całą masę wojska. Plus w tle Nowy Jork, który ogarnia epidemia, a ludzie stają się zombie. Fajne to nawet, nie powiem, tylko boję się, że zbyt szybko się znudzi...

Pozdrawiam

ketyow - 5 Wrzeœśnia 2011, 10:46

Nath, http://www.science-fictio...opic.php?t=2196
Iscariote - 5 Wrzeœśnia 2011, 12:24

Lego Star Wars The Complete Saga można uznać za ukończone. Żeby zebrać wszystkie złote klocki musiałbym tę grę 3 razy przechodzić, a jak się okazało na filmiku z YT, końcowa budowla z klocków, nie jest niczym nadzwyczajnym.

Świetna, zabawna gra dla relaksu :)

Nath - 5 Wrzeœśnia 2011, 13:08

ketyow napisał/a
Nath, http://www.science-fictio...opic.php?t=2196

Dziękuję :)
Pozdrawiam

Partner forum